درمان خانگی ساده و قطعی برای عفونت های زنانه

درمان خانگی ساده و قطعی برای عفونت های زنانه

عفونت های دستگاه ادراری در زنان یک امر شایع است که به طور میانگین تمام زنان حداقل یکبار در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. این عفونت ها انواع مختلفی دارند و دلایل بروز و درمان آن ها نیز با یکدیگر متفاوت می باشد. در این مقاله می خواهیم شما را با برخی از روش های ساده برای درمان انواع این عفونت ها آشنا کنیم تا به سادگی و با کمترین هزینه بتوانید از شر این مشکلات خلاص شوید.

انواع عفونت ها

از آنجا که عفونت های واژن انواع مختلفی دارند، تعیین دلیل و درمان مناسب آن ها بسیار مهم است. زیرا این عفونت ها یک بیماری هستند که در خانم ها معمولاً بعد از سن بلوغ بروز پیدا می کنند و بسیار شایع می باشند. 40 الی 50 درصد این عفونت ها به دلیل موارد باکتریایی ایجاد می شوند، 20 الی 25 درصد موارد قارچی و 15 الی 20 درصد نیز ناشی از تریکومونیازیس است.

  • عفونت های باکتریایی: به طور معمول، در ناحیه تناسلی زنان باکتری های وجود دارند، اما رشد بیش از حد این باکتری ها باعث واژینوز باکتریایی می شود.
  • عفونت های قارچی: عفونت های قارچی ناشی از نوعی قارچ موسوم به قارچ کاندیدا است و معمولاً وقتی اتفاق می افتد که رشد باکتری های ضد قارچ در محیط به هر دلیلی مانند مصرف آنتی بیوتیک ها از بین بروند.
  • تریکومونیاز: یک عفونت مقاربتی است که در اثر نوعی انگل اولیه ایجاد می شود.
  • آتروفی و خشکی واژن: آتروفی واژن معمولاً بعد از سن بلوغ ایجاد می شود، همچنین می تواند در شرایطی اتفاق بیفتد که سطح هورمون های استروژن کاهش یابند، مانند دوران شیردهی. کاهش استروژن باعث خشکی و نازک شدن محیط می شود و این امر منجر به بروز عفونت می گردد.
  • سوزش: واژن ممکن است به دلیل استفاده از نوع خاصی از صابون، لوسیون ها یا داروهای ضد بارداری حساس یا تحریک پذیر شود، همچنین ممکن است به دلیل پوشیدن لباس های تنگ در محیط عفونت و سوزش ایجاد شود.

درمان عفونت ها با نمک

نمک دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی می باشد به همین دلیل استفاده از آن برای درمان عفونت های زنانه نیز بسیار رایج و متداول است اما هیچ مطالعه ای وجود ندارد که احتمال درمان عفونت های واژن با نمک را نشان دهد. به همین دلیل برای درمان همه عفونت ها نمی توانید از این روش استفاده نمایید. استفاده از وان نمک برای کوتاه مدت و با فاصله زمانی می تواند در ضد عفونی کردن دستگاه دناسلی مفید باشد.

درمان خانگی ساده و قطعی برای عفونت های زنانه

درمان عفونت های باکتریایی

سرکه سیب

چندین مطالعه نشان داده اند که سرکه سیب حاوی اسید استیک و اسید لاکتیک است که هر دو باعث کاهش عفونت های باکتریایی می شوند. به منظور استفاده از آن کافی است مقداری سرکه سیب را به وان آب اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه در آن بنشیند.

توجه داشته باشید برای استفاده از این روش از سرکه سیب خانگی و طبیعی استفاده کنید.

پروبیوتیک

شواهد و مطالعات نشان داده اند که استفاده از انواع پروبیوتیک ها می توانند به درمان و کاهش عفونت های باکتریایی کمک کنند. مصرف ماست های پروبیوتیک و نیز لبنیاتی که با این ماده غنی شده اند می توانند به شما در مسیر درمان کمک کنند.

روغن درخت چای

این روغن دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی است و تاثیر آن در درمان عفونت های واژن به اثبات رسیده است. توجه داشته باشید که بسیاری از افراد به این روغن حساسیت دارند به همین دلیل قبل از استفاده آن را بر روی پوست خود امتحان کنید و اگر بعد از گذشت 24 ساعت علائم حساسیت بروز نکرد آن را در ناحیه مذکور استفاده نمایید. این کار را می توانید شب ها و قبل از خواب انجام دهید و درمان را تا بهبودی کامل ادامه دهید.

درمان عفونت های قارچی

برای درمان عفونت های قارچی می بایست از برخی از داروهای ضد قارچی و آنتی بیوتیک ها استفاده کنید. در موارد زیر از مصرف خودسرانه دارو و نیز اقدام به هر درمانی خودداری کنید و قبل از هر کار حتما به یک متخصص مراجعه کنید.

  • زنان مبتلا به دیابت
  • زنان باردار
  • کسانی که اولین بار است این دست عفونت ها را تجربه می کنند
  • اگر دچار عفونت های مکرر می شوید

درمان تریکومونیازیس

برای درمان این دست از عفونت ها باید حتما با پزشک مشورت کنید. در درمان تریکومونیازیس معمولابرخی آنتی بیوتیک ها از جمله مترونیدازول و تینیدازول تجویز می شود. از آنحا که این عفونت باعث بروز ناباروری و دردهای شکمی و لگنی می شود توصیه می شود برای درمان آن در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

درمان آتروفی واژن

برای درمان و تسکین علائم آتروفی معمولا مرطوب کننده و آبرسان تجویز می شوند که می توانند خشکی محیط را از بین ببرند. در برخی موارد نیز بنا به تشخیص پزشک داروهای حاوی استروژن تجویز می شود.

درمان سوزش

برای کاهش علائم سوزش و خارش ناحیه تناسلی باید در اولین مرحله عوامل تحریک را کاهش دهید. از شستشوی بیش از حد با مواد شوینده خودداری کنید، از لباس های گشاد و راحت استفاده کنید و لباس زیر خود را به طور مرتب عوض کنید. از دستمال های مرطوب و دستمال توالت های معطر استفاده نکنید.

استفاده از دوش گرم می تواند به کاهش علائم شما کمک کند.

روش های پیشگری از عفونت

به منظور جلوگیری از ابتلا به عفونت های مکرر بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرد. با توجه به این نکات ساده می توانید عوارض و علائم خود را نیز کاهش دهید.

  • از ویتامین ث استفاده کنید، مصرف این ویتامین بدن را در برابر ابتلا به عفونت قوی می کند
  • ورزش کنید
  • اضافه وزن و چاقی را درمان کنید
  • روزانه به مقدار کافی آب بنوشید
  • به میزان کافی از ویتامین D استفاده کنید
  • از لباس های پلاستیکی استفاده نکیند
  • از رژیم غذایی متعادل و سالم پیروی کنید
  • مصرف قند و شیرنی را کاهش دهید
  • توجه داشته باشید محیط واژن به دلیل تاریک بودن و نیز رطوبت بالا محیط مناسبی برای رشد باکتری است. به دلیل به کاهش رطوبت محیط توجه کنید. در صورت خیس بودن لباس زیر حتما آن را تعویض کنید. و بعد از دستشویی حتما محل را با استفاده از دستمال خشک کنید.


منبع: healthline ، mayoclinic

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.