حقایق شگفت انگیزی درباره استخوان ها که احتمالا نمی دانستید

حقایق شگفت انگیزی درباره استخوان ها که احتمالا نمی دانستید

سیستم اسکلت بدن انسان، پایه و اساس بدن است که بسیاری از کارهای شگفت انگیز ما از تولد تا مرگ توسط آن انجام می گیرد. درباره سیستم اسکلتی برخی نکات وجود دارد که ممکن است شما از آن ها آگاهی نداشته باشید، چرا که ممکن درباره استخوان ها، غضروف ها و رباط های تشکیل دهنده اسکلت استخوانی اطلاعات چندانی نداشته باشید. در ادامه شما را با برخی از حقایق جالب و خواندنی آشنا خواهیم کرد.

۱- بدن انسان چند استخوان دارد؟

اسکلت بدن شما بیش از ۲۰۰ استخوان دارد. هر استخوان نقش مهمی در انجام کارهای مکانیکی بدن ایفا می کند، به طوری که اگر استخوانی شکسته شود، تمام استخوان های اطراف ان نمی توانند وظیفه خود رابه درستی انجام دهند.

۲- دو نوع استخوان در بدن وجود دارد

ممکن است شما استخوان ها را به عنوان یک ماده سخت و متراکم بشانسید، اما نوع سختی که شاهد آن هستید، تنها یک نوع از دو نوع استخوانی است که در بدن وجود دارند. استخوان های متراکم و سخت، استخوان قشر مغز نامیده می شوند و معمولا نقش ساختاری دارند.

نوع دوم، استخوان های ترابکولار هستند که بافتی نرم و اسفنجی دارند و اغلب در داخل استخوان های بزرگ مانند لگن، دنده ها و جمجمه قرار می گیرند. اگرچه این نوع استخوان نسبت به نوع اول، دارای تراکم کمتری است، اما بسیار مقاوم می باشد.

۳- استخوان ها از بافتی اسفنجی پر شده اند

مغز استخوان از یک ماده اسفنجی مانند، پر شده است که داخل استخوان های بزرگ مانند باسن، لگن و استخوان ران وجود دارد. مغز استخوان، سلول های بنیادی را در داخل خود نگه می دارد. سلول های بنیادی مسئول تولید بسیاری از سلول های بدن ازجمله خون، مغز، قلب و استخوان هستند.

۴- نوزادان با ۳۰۰ استخوان متولد می شوند

بزرگسالان تنها ۲۰۶ استخوان دارند، اما نوزادان با ۳۰۰ استخوان به دنیای می آیند. البته این بدان معنا نیست که استخوان ها با بزرگ شدن ناپدید می شوند، بلکه به این معناست که استخوان های ریز به هم می چسبند و استخوان های بزرگ تری در سیستم اسکلتی تشکیل می دهند.

۵- کوچک ترین استخوان در بدن

استخوان رکابی، استخوانی در گوش میانی شماست که کوچکترین استخوان در بدن است. در بیشتر مواقع به این استخوان، استخوان رکابی گفته می شود در حالی که شکل آن مشابه حرف Y در زبان انگلیسی می باشد. استخوان رکابی با ارتعاش، به انتقال صداها به گوش میانی کمک می کند.

۶- طولانی ترین استخوان بدن

استخوان ران که از مفصل ران تا زانوی شما ادامه دارد به عنوان طولانی ترین و بزرگ ترین استخوان در بدن شناخته می شود. همچنین این استخوان قوی ترین استخوان بدن است و تمامی وزن بدن در طول روز را تحمل می کند.

۷- استخوان ها برای استفاده مداوم طراحی شده اند

استخوان ها می توانند بشکنند! اما آن ها به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند در برابر فشارهای روزانه مقاومت کنند. به عنوان مثال برخی از استخوان ها باید قادر باشند ۲-۳ برابر وزن بدن را تحمل کنند، در حال استخوان باید انعطاف پذیر نیز باشد. شما سالانه ۱ تا ۳ میلیون قدم بر می دارید، بنابر این لازم است که استخوان هایتان مقاومت کافی را داشته باشند.

۸- یکی از استخوان هایمان به هیچ استخوان دیگری متصل نیست

استخوان لامی یا هیوئید، تک استخوانی است به شکل U و تنها استخوانی می باشد که به مفصل وصل نمی شود. هیوئید مسئول نگه داشتن زبان شماست.

۹- بیش از نیمی از استخوان ها در دست و پا قرار دارند

بله، درست است! شما به طور کلی ۲۰۶ استخوان دارید که ۱۰۶ عدد از آن ها در دست و پایتان قرار دارند.

۱۰- تعداد دنده ها در انسان

بیشتر افراد ۱۲ دنده دارند اما برخی دیگر ممکن است با یک دنده اضافی به دنیا بیایند که به آن دنده گردنی می گویند. این دنده سیزدهم که بسیار نادر نیز می باشد می تواند باعث بروز مشکلات پزشکی مانند گردن درد شود. به همین دلیل افراد متولد شده با این دنده اضافی اغلب از بین می روند.

۱۱- بزرگ ترین مفصل بدن

مفصل زانو بزرگ ترین مفصل در بدن شماست. سه استخوان در مفصل زانو به یکدیگر متصل می شوند. استخوان های ران، درشت نی و کشکک زانو به این مفصل متصل می شوند و به همین دلیل اندازه این مفصل بزرگ است.

۱۲- بیش از یک سیستم اسکلتی در جهان وجود دارد

انسان ها بخشی از موجودات مهره دار را تشکیل می دهند. به عبارتی دیگر، تنها ۱۰ درصد از حیوانات جهان (شامل انسان ها) مهره دارد هستند. ۹۰ درصد دیگر از موجودات زنده بی مهره هستند و استخوان آن ها در خارج از بدنشان قرار دارد.

۱۳- دندان ها از استخوان ها قوی تر هستند

جالب است بدانید که مینای دندان ها که بخشی از سیستم اسکلتی شما را تشکیل می دهند، در واقع از استخوان های دیگر قوی تر می باشند. مینای دندان از اعصاب و بافت های ظریف موجود در دندان های شما محافظت می کنند. دندان ها بیش از هر استخوان دیگری دچار سایش و آسیب دیدگی می شوند.

۱۴- استخوان ها به صورت طبیعی ترمیم می شوند

هنگامی که استخوان شما می شکند، بدنتان به صورت هوشمندانه به سمت تولید سلول های جدید استخوانی و کمک به بهبود شکستگی می رود. بنابر این زمانی که دچار شکستگی می شوید، زیاد نگران نباشید، استخوان به طور مستقیم بهبود پیدا کرده و در آینده مشکلی پیش نخواهد آمد.

۱۵- می توانید با تغذیه مناسب، استخوان هایتان را قوی تر کنید

استخوان ها به مرور زمان و با افزایش سن، قدرت خود را از دست می دهند. برای از بین بردن این مشکل، می توانید با خوردن غذاهای سرشار از کلسیم مانند لبنیات، کلم بروکلی و برخی از ماهی ها قدرت استخوان هایتان را افزایش دهید. علاوه بر این ها، ورزش های قدرتی به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک می کند.

مراقبت مناسب از استخوان ها می تواند تضمین کننده سلامت سیستم اسکلتی شما باشد. فراموش نکنید که داشتن سیستم اسکلتی سالم به معنای داشتن زندگی سالم تر است. چگونگی مراقبت صحیح به شما در تحقق این زندگی سالم کمک می کند.


منبع: healthline

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.