بهترین زمان برای ورزش کردن از نظر علم

بهترین زمان برای ورزش کردن از نظر علم

همه ما می دانیم که فعال بودن و انجام تمرینات ورزشی در حفظ سلامتی بسیار مفید است، اما این سوال مطرح است که بهترین زمان برای ورزش کردن چه زمانی است؟ در این مقاله می خواهیم به دنبال پاسخ مناسب برای این پرسش باشیم و از نظر علمی آن را مورد بررسی قرار دهیم.


همچنین بخوانید:


فواید ورزش کردن چیست؟

اگر مدتی به صورت متعهد ورزش کنید، احتمالا فراموش خواهید که در ابتدا، انجام این کار چقدر برای شما سخت و دشوار بوده است. در ادامه می خواهیم به برخی از برجسته ترین فواید و مزایای ورزش کردن و فعال بودن اشاره کنیم:

  • کاهش توده های چربی
  • افزایش عضلات
  • افزایش استحکام استخوان ها
  • بهبود عملکرد شناختی
  • بهبود حساسیت به انسولین
  • تولید طبیعی هورمون تستوسترون و رشد در انسان که به کاهش علائم پیری کمک می کند
  • کاهش استرس
  • افزایش خلاقیت
  • بهبود کیفیت خواب
  • مبارزه با افسردگی

نکته بسیار مهم این است که بدانید انجام تمرینات ورزشی برای سلامتی شما بسیار مفید و مهم هستند، بنا بر این، این موضوع را در نظر بگیرید و فراموش نکنید که بهترین زمان برای ورزش زمانی است که شما وقت انجام آن را داشته باشید.

چکیده

ورزش کردن و انجام فعالیت های بدنی برای سلامتی بسیار مفید است و می تواند فواید فراوانی ازجمله کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش استرس، افزایش کیفیت خواب و… داشته باشد.

ورزش کردن در صبح ها بهتر است یا شب ها؟

اگر فرد سحرخیری هستید و صبحگاه خود را با نشاط و انرژی آغاز می کنید، تصمیم گیری برای ورزش در این ساعات برای شما آسان تر است. اما اگر فردی نیستید که صبح ها انرژی لازم را داشته باشید، انجام تمرینات ورزشی مانند دویدن برای شما پیشنهاد خوبی نیست و بهتر است این فعالیت ها را به پایان روز موکول کنید. تصمیم گیری برای بهترین ساعات تمرینات ورزشی به ساعت بیولوژیکی بدن شما بستگی دارد.

ورزش کردن در صبح به شما کمک می کند تا فعال تر باشید و در ساعات پایانی روز، راحت تر به خواب بروید. تمرین در این ساعات به بهبود کیفیت و کمیت خواب شما کمک کرده و باعث می شود بهتر به خواب بروید.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که تمرینات صبحگاهی باعث بهبود خواب می شود و کمک می کند خواب عمیق تری را تجربه کنید، از این رو بدن شما بازسازی و جوان سازی بهتری را تجربه می کند. انجام ورزش های صبحگاهی دمای بدن شما را بالا می برد و باعث می شود زمان بیشتری را بیدار بمانید. افزایش دمای بدن از طریق ورزش به افزایش هوشیاری کمک می کند.

اما اگر فقط شب ها می توانید ورزش کنید، ممکن است اوضاع به این خوبی نباشد. ورزش در ساعات پایانی روز باعث می شود خواب شما با مشکل روبرو شده و در صبح روز بعد انرژی لازم برای آغاز روز را نداشته باشید.

چکیده

تمرینات ورزشی در ساعات اولیه روز به بهبود کیفیت خواب، افزایش سطح هوشیاری و بالا رفتن انرژی شما کمک می کند اما انجام این تمرینات در ساعات پایانی روز ممکن است برای خوابیدن شما اختلالاتی ایجاد نماید.

بهترین زمان روز برای ورزش کردن

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، صبح ها بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی به نظر می رسد، اما دقیقا چه زمانی برای انجام این تمرینات مناسب است؟

اگر به دنبال کاهش وزن و سوزاندن کالری هستید، تحقیقات نشان داده که بهترین زمان برای انجام این گروه از تمرینات وجود ندارد اما اگر به دنبال احساس بهتر و انرژی بیشتری هستید، صبح ها می تواند برای شما انتخاب بهتری باشد.

اگر شما به طور منظم به انجام تمرینات قلبی مانند دویدن و پیاده روی می پردازید، بهتر است این تمرینات را هنگام بیدار شدن از خواب انجام دهید، اما اگر درگیر ورزش های پرفشار مانند تمرینات قدرتی می باشید، بهتر است آن ها را کمی بعد از بیدار شدن انجام دهید. البته تمامی این کارها به برنامه شخصی شما بستگی دارد که آیا انجام تمرینات در این ساعات برای شما امکان پذیر است یا خیر. در صورتی که شرایط مساعدی دارید، می توانید ۱-۲ ساعت بعد از صرف صبحانه صبر کنید تا انجام تمرینات ورزشی برای شما تاثیر بیشتری داشته باشد.

بنا بر این می توان چنین نتیجه گرفت که بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی به اهداف شما بستگی دارد.

اگر می خواهید چربی بدن خود را از دست بدهید، صبح زود بهترین زمان خواهد بود و باعث می شود که سوخت و ساز بدنتان افزایش یابد، اما اگر هدف شما از انجام تمرینات در درجه اول افزایش قدرت عضلانی است، بهتر است تمرینات خود را به بعد از ظهر موکول کنید. این زمانی است که سطح هورمون شما به خصوص تستوسترون به اوج خود می رسد.

هر زمانی که می توانید به انجام تمرینات ورزشی متعهد شوید، به انجام آن بپردازید، زیرا تحقیقات نشان می دهد که این امر به بهبود عملکرد بدن، افزایش میزان اکسیژن و کاهش افسردگی و پیری کمک می کند.

چکیده

بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی به هدف شما بستگی دارد، اما در صورتی که قصد چربی سوزی و لاغری دارید بهتر است صبح ها به انجام تمرینات بپردازید و اگر قصد شما عضله سازی است، بهتر است بعد از ظهرها ورزش کنید.

آیا ورزش با معده خالی خوب است یا بد؟

اگر تمرینات صبحگاهی شما شدت کمی دارند می توانید با معده خالی تمرین کنید اما به یاد داشته باشید که انرژی شما از طریق سوخت و ساز گلیکوژن در کبد و سوزاندن کربوهیدرات هایی که در شب قبل مصرف کرده اید تامین خواهد شد، از این رو نباید تمرینات شما بیشتر از ۲۰-۳۰ دقیقه طول بکشد و حتما پس از اتمام کار طی ۳۰-۶۰ دقیقه بعد حتما صبحانه بخورید. اما در صورتی که صبح ها به انجام تمرینات شدید مشغول هستید بهتر است ۳۰-۶۰ دقیقه قبل از شروع، یک صبحانه سبک و زود هضم مصرف کنید. این صبحانه می تواند شامل مصرف موز یا پروتئین باشد. به یاد داشته باشید که حدود ۸ دقیقه قبل از شروع به گرم کردن، آب بنوشید و نوشیدن آب را در طول تمرین ادامه دهید.

نکته مهم و اساسی، توجه و تمرکز بر روی تغذیه بعد از تمرین ورزشی است که به بازسازی و ترمیم عضلات بدن کمک می کند. لازم نیست بلافاصله بعد از پایان تمرین خود چیزی مصرف کنید، اما حتما طی ۲ ساعت بعد از تمرین به مقدار کافی غذای مناسب بخورید تا به ترمیم عضلات کمک کنید. ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات می تواند یک پیشنهاد خوب باشد. قاعده کلی برای پیروی از یک برنامه غذایی به ازای هر ساعت تمرین شدید، مصرف ۳۰ گرم کربوهیدرات و ۱۵ گرم پروتئین است.

چکیده

انجام تمرینات با معده خالی به شدت ورزش شما بستگی دارد، اما نکته مهم و قابل توجه این است که باید بر روی تغذیه بعد از تمرین تمرکز کنید.

آیا ورزش قبل از خواب بد است؟

این موضوع به نوع ورزش شما بستگی دارد. اگر ورزش و تمرینات شما شدت کمی دارند، مشکلی ایجاد نخواهد کرد و می تواند به خواب شما کمک کند. برخی از تمرینات خوب ورزشی قبل از خوابیدن شامل پیاده روی، دوچرخه سواری و یوگا است، اما در صورتی که تمرینات شما شدید هستند، موجب افزایش سطح اندورفین در شما می شود که به افزایش هوشیاری و بیداری شما کمک می کند و باعث بروز مشکل در خوابیدن می شود.

انجام تمرینات ورزشی سنگین باعث می شود که حداقل ۱-۲ ساعت سطح هوشیاری شما بالا باشد. یک پیشنهاد خوب است که تمرینات کششی را قبل از خوابید انجام دهید. این تمرینات به ماهیچه ها کمک می کند و موجب آرامش بدن می شود، از این رو می تواند به بهبود کیفیت خواب منجر شود.


منبع: lifehack

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.