هر آنچه باید درباره علت درد بازو و درمان آن بدانید
ابتلا به درد بازو می تواند دلایل و علت های مختلفی داشته باشد و به همین دلیل راه های درمانی مختلفی نیز ارائه می شود.

علت درد بازو ممکن است بسیار مختلف باشد. این درد و ناراحتی می تواند در هر قسمت بازوی شما بروز پیدا کند. درد بازو به دلایل مختلفی ایجاد می شود که شایع ترین آن ها آرتروز و آسیب دیدگی های مختلف است. البته ممکن است گاهی دردها به صورت ناگهانی شروع شوند و پس از مدت کوتاهی از بین بروند. در مواردی این دردها به تدریج افزایش می یابند که در ادامه به علائم، روش های تشخیص و درمان این عارضه شایع خواهیم پرداخت.
علائمی که با درد بازو بروز پیدا می کنند
درد در ناحیه بازو با توجه به علت بروز آن می تواند علائم خاصی داشته باشد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:
- قرمزی بازو
- سف شدن بازو
- تورم
- ورم گره های لنفی در زیر بازو
انواع علت درد بازو
درد بازو می تواند همراه با علائم خفیف یا شدید باشد. در ادامه دلایل احتمالی که می توانند باعث بروز این درد شوند را به شما معرفی خواهیم کرد.
فشار به اعصاب
گاهی ممکن است به دلیل فشارهای بیش از حد، عصب های موجود در بازوهای شما تحت فشار قرار گرفته و آسیب ببینند. این فشارها می توانند در اطراف هر یک از مواد زیر ایجاد شوند:
- استخوان ها
- ماهیچه ها
- غضروف ها
- تاندون ها
علائم فشار وارد شده به اعصاب بازو شامل موارد زیر است:
- مور مور شدن
- بی حسی
- درد شدید
- ضعف عضلانی
کشیدگی رباط
گاهی صدمه به رباط می تواند باعث کشیده شدن آن شود که این صدمات بسیار شایع هستند و با مراقبت های خانگی می توان آن ها را درمان کرد اما در موارد شدید، درمان کشیدگی و پارگی رباط ها نیازمند جراحی می باشد. علائم شایع کشیدگی رباط عبارتند از:
- تورم
- کبودی
- تحریک پذیری مفصل
- ناپایداری مفصل
تاندونیت (التهاب تاندون)
تاندونیت که به آن التهاب تاندون نیز می گویند، معمولا در شانه ها، آرنج ها و مچ دست ها ایجاد می شوند. تاندونیت می تواند بسیار خفیف و یا شدید باشد. علامت تاندونیت خفیف، تورم است و در صورت شدید بودن، با درد و حساسیت بالا همراه می باشد.
پارگی روتاتو کاف
این آسیب دیدگی در یک یا چند تاندون یا عضله شانه ایجاد می شود که علائم آن شامل درد شدید در ناحیه شانه است که با حرکت دادن شانه، درد شدیدتر می شود. این اتفاق به طور معمول برای بازیکنان بیسبال و یا افرادی که در زندگی روزانه خود از شانه هایشان استفاده می کنند، رخ می دهد. از علائم آن می توان درد شدید شانه و ضعف بالقوه بازوها اشاره کرد.
شکستگی استخوان
هنگامی که استخوان بازو شکسته می شود باعث ایجاد درد شدید در بازوها می شود که علائم آن شامل موارد زیر است:
- ورم
- کبودی
- درد شدید
- مشاهده ناهنجاری ها
- ناتوانی در چرخاندن کف دست
روماتیسم مفصلی
آرتریت روماتیت یا روماتیسم مفصلی نوعی اختلال مزمن است که در اثر التهاب ایجاد می شود و در درجه اول، مفاصل شما را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم شایع این بیماری عبارتند از:
- تورم در مفصل
- سفتی مفصل
- احساس گرما و سوزش در مفصل
- خستگی
آنژین صدری
آنژین صدری یا آنژین قلبی باعث ایجاد درد در قفسه سینه و همچنین درد در بازو، شانه ها، گردن و پشت شما خواهد شد. آنژین معمولا نشان دهنده یک مشکل اساسی در قلب است و سایر علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:
حمله قلبی
حملات قلبی زمانی اتفاق می افتند که خون به دلایل مختلف انسداد پیدا کند و اکسیژن لازم به عضلات قلب نرسد. در زمان بروز حمله قلبی ممکن است برخی از علائم زیر را مشاهده کنید که در صورت برخورد با این علائم لازم است هرچه سریعتر به مراکز درمانی و اورژانس مراجعه نمایید:
- احساس درد در یک یا هر دو بازو
- تنگی نفس
- درد در قسمت فوقانی بدن
- حالت تهوع
- عرق سرد
- درد در قفسه سینه
- سرگیجه
تشخیص درد بازو
برای تشخیص درد بازو شما باید به پزشک مراجعه کنید و برخی از معاینات فیزیکی را انجام دهید. پزشک از شما درباره نوع فعالیت هایتان، آسیب های احتمالی و علائم شما سوال خواهد کرد و بر اساس بررسی علائم و آزمایشات، علت درد بازو را تشخیص خواهد داد.
- پزشک ممکن است از شما بخواهد که بازوهای خود را بلند کنید یا حرکات ساده دیگری را انجام دهید تا دامنه حرکتی شما را ارزیابی کند و به این وسیله محل و علت درد احتمالی شما را شناسایی نماید.
- همچنین ممکن است پزشک شما برخی آزمایشات خون را تجویز کند تا شرایط شما از نظر التهابات مفصلی و دیابت را بررسی نماید.
- استفاده از اشعه ایکس ممکن است برای تشخیص شکستگی استخوان ها توسط پزشک تجویز شود.
- اگر پزشک شما فکر کند که درد بازوی شما به دلیل عوارض قلبی است، نحوه عملکرد قلب و جریان خون شما را طی آزمایشاتی ارزیابی خواهد کرد.
- سونوگرافی و نیز استفاده از امواج برای تصویر برداری از بدن، یکی دیگر از راه های تشخیص مشکلات مفاصل، رباط ها و تاندون ها می باشد.
- ممکن است پزشک از شما بخواهد تا با انجام MRI و سی تی اسکن، تصویر دقیق تری از بافت ها و استخوان هایتان ارائه دهید.
هنگامی که درد بازو جدی است
در بیشتر مواقع درد بازوی شما نشانه مهمی نیست و در بسیاری از موارد می توانید درد بازوی خود را با استفاده از داروهای خانگی درمان کنید. اما گاهی اوقات ممکن است شما نیازمند مراجعه به پزشک باشید. اگر گمان می کنید که درد بازوی شما به دلیل حملات قلبی یا مشکلات قلبی و عروقی است فورا با پزشک خود تماس بگیرید. علائم دیگر حملات قلبی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- فشار شدید در قفسه سینه
- احساس درد در ناحیه کمر و گردن
- سرگیجه
- احساس سبکی
- حالت تهوع
- تنگی نفس
اگر گمان می کنید درد بازوی شما به دلیل شکستگی بازو است، حتما مراقبت های پزشکی لازم را در نظر بگیرید و به نزدیک ترین مرکز اورژانس مراجعه کنید.
درمان درد بازو
درمان درد بازو با توجه به علت و شدت درد متفاوت خواهد بود و می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تجویز داروهای ضد درد در برخی موارد کمک می کند تا درد کاهش یابد.
- گاهی اوقات پزشکان برای شما داروهای ضد التهاب تجویز می کنند. داروهای ضد التهابی مانند کورتیکواستروئیدها می توانند به کاهش علت اصلی درد کمک کنند. داروی های ضد التهاب به صورت خوراکی و یا آمپول های تزریقی در دسترس هستند.
- فیزیوتراپی یکی از روش های دیگر درمانی است که می تواند به شما در این زمینه کمک کند. به خصوص هنگامی که شما به دلیل وجود دردهای شدید در بازو از نظر حرکتی محدود هستید.
- عمل جراحی نیز یکی از روش های درمانی برای موارد شدید درد بازو است. در صورتی که شما دچار پارگی رباط ها و نیز شکستگی استخوان شده باشید، انجام عمل جراحی برای شما ضروری است.
درمان های خانگی درد بازو
علاوه بر روش هایی که پزشک شما برای کاهش درد بازو تجویز می کند، برخی از روش های درمان خانگی نیز می توانند به شما در کاهش درد کمک کنند که نمونه هایی از آن ها را در ادامه معرفی می کنیم.
استراحت کنید
بهتر است در صورت احساس درد در خانه بمانید و به اندازه کافی استراحت کنید و از انجام حرکات شدید و تمرینات ورزشی خودداری نمایید.
از یخ استفاده کنید
استفاده از کیسه یخ می تواند به کاهش تورم و التهاب کمک کند. برای این منظور لازم است یک بسته یخ آماده کنید، آن را در حوله بپیچید و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی محل درد قرار دهید. سپس یک ساعت صبر کنید و بعد مجددا این روش را تکرار کنید.
از مسکن های بدون نیاز به نسخه استفاده کنید
اگر درد شما خفیف است و نمی خواهید به پزشک مراجعه کنید، می توانید از برخی داروها مانند آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کنید تا درد شما کاهش یابد. فراموش نکنید که از این داروها نباید بیش از اندازه استفاده کنید.
از باند کشی استفاده کنید
استفاده از باند کشی می تواند به کاهش درد و تورم کمک کند و به بهبودی شما سرعت ببخشد.
بازوی خود را بالا نگه دارید
توصیه می شود به منظور کاهش تورم و درد، بازوی خود را در سطح بالا تر از بدنتان نگه دارید.
توجه
فراموش نکنید در صورتی که هریک از روش های درمانی فوق درد شما را بدتر می کند، بلافاصله درمان خانگی را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری از درد بازو
در بسیاری از موارد بروز درد در شما به دلیل آسیب دیدگی یا قرار گرفتن در وضعیت هایی است که می توانید به راحتی از آن جلوگیری به عمل آورید. به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی و درد مفاصل به نکات زیر توجه کنید:
- به طور منظم، به خصوص قبل از شروع تمرینات ورزشی، حرکات کششی انجام دهید.
- برای پیشگیری از آسیب دیدگی مطمئن شوید که تمرینات ورزشی خود را به طرز صحیح انجام می دهید.
- از وسایل محافظتی در هنگام ورزش استفاده کنید.
- اشیا را به دقت بلند کنید.
نکته
اگر علی رغم تمام تلاش های خود همچنان درد بازو را تجربه می کنید و این درد به صورت مداوم کارهای روزانه شما را مختل کرده است، حتما به پزشک مراجعه نمایید تا علت دقیق درد را شناسایی کرده و بهترین گزینه های درمانی را به شما پیشنهاد دهد.
منبع: healthline