زیبایی
فواید شگفت انگیز روغن جوجوبا برای مو

استفاده از روغن جوجوبا برای مو و پوست بسیار رایج است. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.

روغن جوجوبا برای مو و پوست مورد استفاده قرار می گیرد و در انواع محصولات زیبایی و مراقبتی یافت می شود. جوجوبا روغنی گیاهی است که از دانه گیاهی با همین نام استخراج می شود. درختچه این گیاه، بومی جنوب غربی آمریکا است و در مناطق بیابانی کالیفرنیای جنوبی و مکزیک رشد می کند. از سال ۱۹۷۰ میلادی تولید کنندگان مواد آرایشی تصمیم گرفتند که این روغن را به محصولات خود اضافه کنند. روغن جوجوبا سرشار از فواید باورنکردنی است که می توانند برای پوست و مو مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه می خواهیم به شناخت بیشتر این روغن بپردازیم.

چرا از روغن جوجوبا برای مو استفاده می شود؟

روغن جوجوبا یک ترکیب روغنی و چرب است، بنابراین می توان از آن به عنوان مرطوب کننده استفاده کرد. همچنین می توانید این روغن را برای از بین بردن خشکی و شکستگی مو و همچنین درمان موخوره استفاده نمایید. از این روغن برای برطرف کردن شوره سر نیز استفاده می شود.

جوجوبا سرشار از ویتامین های E، ویتامین های گروه B، ویتامین C و مواد معدنی از جمله مس و روی است که به تغذیه مو کمک کرده و باعث تقویت موی شما می شود. خوب است بدانید که این روغن می تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و ضخامت آن ها را افزایش دهد.

تحقیقات صورت گرفته بر روی روغن جوجوبا

ادعاهای زیادی پیرامون روغن جوجوبا وجود دارند و تحقیقات دقیقی در این زمینه انجام شده اند. نتایج این تحقیقات مبنی بر آن است که جوجوبا به عنوان یک مرطوب کننده برای مو و پوست است و دارای فواید فراوانی می باشد. این روغن را به عنوان ماده اصلی در اکثر شامپوها و نرم کننده ها و لوسیون های مراقبتی استفاده می کنند.

یکی از دلایل این استفاده آن است که جوجوبا می تواند ضد التهاب باشد و خارش و خشکی پوست را برطرف سازد و به دلیل دارا بودن خاصیت مرطوب کنندگی باعث درمان شوره سر می شود. تحقیقات زیادی در مورد اینکه روغن مذکور باعث تحریک رشد مو می شود، وجود ندارد. به همین دلیل نمی توان با اطمینان این روغن را به عنوان درمانی برای طاسی در مردان یا زنان، آلوپسی یا سایر اختلالات ریزش مو تجویز نمود. اما این محصول می تواند موهای شما را ابریشمی و براق کند.

نحوه استفاده از روغن جوجوبا برای مو

چندین روش مختلف برای استفاده از روغن جوجوبا در مراقبت از پوست و مو وجود دارد. در ادامه به این روش ها اشاره خواهیم کرد.

۱- بهتر است روغن را کمی گرم کنید تا استفاده از آن راحت تر باشد. اگر موهای کوتاهی دارید، ۱ قاشق غذاخوری از روغن را روی موهای خود بمالید. در صورتی که موهای شما بلند است از ۲ قاشق غذاخوری روغن استفاده نمایید. موها را به طور یکنواخت به این روغن آغشته کنید. حدود ۲۰ دقیق صبر کنید و سپس موهای خود را با شامپو شستشو دهید.

نکته: به منظور جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست سر، از استفاده مستقیم این روغن روی پوست سر خودداری کنید. در صورتی که پوست سر شما خشکی زیادی دارد، مقدار کمی (حدود ۱-۲ قطره) از روغن را مستقیاما به پوست سر خود بمالید.

۲- شما می توانید حدود ۵ قطره از روغن جوجوبا را به شامپو یا نرم کننده یا سایر محصولات اضافه کنید و موهای خود را با آن شستشو دهید.

۳- یک روش راحت برای استفاده از جوجوبا این است که محصولاتی خریداری کنید که حاوی این ماده طبیعی می باشند.

فواید شگفت انگیز روغن جوجوبا برای مو

سایر فواید روغن جوجوبا برای مو و پوست

  • ضد باکتری است: آزمایشات نشان داده است که روغن جوجوبا حاوی خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است و می توان عفونت های باکتریایی مانند کاندیدا و یا بیماری های قارچی را درمان کرده و از بین ببرد.
  • حاوی آنتی اکسیدان است: این روغن حاوی ویتامین E و آنتی اکسیدان است که به صورت طبیعی می تواند برای پوست و مو مفید باشد.
  • ساخت کلاژن: کلاژن پروتئينی طبیعی است که در بافت های مختلف بدن یافت می شود. برای جلوگیری از پیری پوست می توانید از آن استفاده نمایید.
  • درمان اگزما و پسوریازیس: همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، روغن جوجوبا دارای خاصیت ضد التهابی و درمانی است. استفاده موضعی از این روغن به رفع خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش و تسکین علائم اگزمان و پسوریازیس کمک می کند.
  • درمان آفتاب سوختگی: این روغن محبوب در برخی از محصولات ضد آفتاب استفاده می شود و می تواند به محافظت از پوست در برابر اشعه آفتاب کمک نماید.

نکاتی که قبل از استفاده از روغن باید به آن ها توجه کنید

استفاده از روغن جوجوبا بی خطر است و نگرانی درباره آن بسیار کم می باشد. آزمایش بر روی حیوانات نشان داده که استفاده بیش از حد از این روغن باعث جریان بیش ار حد خون و آسیب های قلبی می شود، اما در نتایج این تحقیقات میزان دوز استاندارد برای انسان مشخص نشده است.

حساسیت به روغن جوجوبا بسیار نادر است. این روغن را به صورت موضعی بر روی موها می توان استفاده کرد. در صورت بارداری و یا شیردهی نیز، استفاده موضعی از این روغن کاملا ایمن و بی خطر می باشد. با وجود تمام این ها، بهتر است کمی محتاط باشید و از زیاده روی در استفاده از این محصول خودداری کنید.

اگر از روغن جوجوبا به طور مستقیم استفاده می کنید و آن را به محصولات خود اضافه می نمایید، می توانید شاهد سلامتی موهای خود باشید اما مراقب باشید که دوزهای مصرفی شما باعث بروز مشکلات نشود.


منبع: healthline

نظرتان را با دیگران به اشتراک بگذارید