تمام خواص و فواید نان جو برای سلامتی که نمی دانستید
جو یکی از پر مصرف ترین دانه های جهان است و فواید زیادی برای سلامتی دارد، زیرا حاوی مواد مغذی مختلفی است. در این مقاله ابتدا به فواید جو و سپس به خواص و فواید نان جو می پردازیم. در ادامه با گومگ همراه باشید.
مصرف نان جو در سال های اخیر به دلیل فواید مختلف آن برای سلامتی افزایش یافته است. ٖجو حاوی فیبر غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی تصفیه نشده ای است که باعث می شوند تعداد زیادی از خواص مهم آن حفظ شوند:
خواص و فواید جو
در ابتدا معرفی و بررسی خواص جو می پردازیم و پس از آن به سراغ نان جو خواهیم رفت.
۱- فشار خون بالا را کاهش می دهد
رعایت رژیم کم نمک و افزایش مصرف پتاسیم برای حفظ سطح فشار خون طبیعی ضروری است. علاوه بر این، جو حاوی کلسیم و منیزیم است که به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند.
در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۶ در ژورنال انجمن رژیم غذایی آمریکا منتشر شد، مشخص شد که افزایش مصرف غلات کامل مانند جو باعث کاهش فشار خون می شود و به کنترل وزن کمک می کند.
۲- سلامتی استخوان را ارتقا می بخشد
جو حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز و روی است که همگی مواد معدنی اساسی برای حفظ سلامت و استحکام استخوان ها هستند.
کمبود بیش از حد فسفر یا کلسیم باعث ضعف استخوان ها می شود، بنابراین جو بهترین گزینه برای جلوگیری از این مشکل است.
۳- سلامت قلب را حفظ می کند
خوردن جو قلب شما را سالم نگه می دارد. این ماده حاوی فیبر غذایی، فولات و ویتامین B6 است.
فیبر غذایی به نوبه خود سطح کلسترول خون را کاهش می دهد، بنابراین از شما در برابر بیماری های مختلف قلبی محافظت می کند.
فولات و ویتامین B6 از تجمع ترکیبی به نام هموسیستئین در بدن جلوگیری می کنند. این ترکیب باعث آسیب عروق خونی در بدن می شود.
۴- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
سلنیم یک ماده معدنی است که در جو یافت می شود، اگرچه در سایر غذاها نیز به مقدار کمی وجود دارد. این ماده در بهبود عملکرد آنزیم های کبدی که به پاک سازی سلول های سرطانی بدن کمک می کنند، نقش دارد.
سلنیم همچنین به شما در محافظت در برابر عفونت ها کمک می کند و از این طریق خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
۵- محافظت در برابر عفونت ها
کولین موجود در جو به افراد کمک می کند تا بهتر بخوابند، حرکت ماهیچه ها را تنظیم کرده و توانایی یادگیری و حافظه خود را افزایش دهند.
علاوه بر این موارد، این ماده در حفظ شکل غشای سلولی و به طور کلی عملکرد سلول ها نقش دارد، بنابراین از شما در برابر عفونت ها خصوصاً عفونت های مزمن محافظت می کند.
۶- کمک به هضم
یکی از فواید جو این است که به تنظیم هضم در بدن کمک می کند، زیرا حاوی فیبر غذایی فراوانی می باشد که برای عملکرد مناسب دستگاه گوارش بسیار اهمیت دارد.
این فیبرها از ابتلا به یبوست جلوگیری می کنند و به تنظیم حرکت روده کمک می کنند.
۷- کنترل وزن
خوردن مقادیر مشخصی از فیبر غذایی برای کاهش وزن و کنترل آن ضروری است. فیبر غذایی به طولانی شدن احساس سیری و کاهش اشتها کمک می کند و باعث کاهش میزان کالری مصرفی در طول روز می شود.
۸- ارزش غذایی جو
پس از اطلاع از فواید جو، مهم است که از مهم ترین ارزش های غذایی آن بدانید. یک فنجان جو پوست کنده، که وزن آن ۱۸۴ گرم است، حاوی موارد زیر است:
کالری | ۶۵۱ |
پروتئین | ۲۲.۹ گرم |
چربی | ۴.۲ گرم |
کربوهیدرات | ۱۳۵ گرم |
فیبر غذایی | ۳۱.۸ گرم |
کلسیم | ۶۱ میلی گرم |
آهن | ۶.۶ میلی گرم |
تیامین | ۱.۲ میلی گرم |
نیاسین | ۸.۵ میلی گرم |
ویتامین B6 | ۶ میلی گرم |
فولات | ۳۵ میکروگرم |
منیزیم | ۲۴۵ میلی گرم |
فسفر | ۴۸۶ میلی گرم |
پتاسیم | ۸۳۲ میلی گرم |
روی | ۵.۱ میلی گرم |
خواص و فواید نان جو
همانطور که گفته شد، نان جو دارای فواید فراوانی برای سلامتی می باشد. در ادامه به این خواص خواهیم پرداخت:
۱- نان جو سطح فشار خون را تنظیم می کند
نان جو مقادیر بالایی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم دارد و این مواد معدنی باعث کاهش فشار خون بالا می شوند. در مطالعه ای که در ژورنال انجمن رژیم غذایی آمریکا منتشر شده است، خوردن غلات کامل حاوی فیبر غذایی به کنترل فشار خون و کنترل وزن کمک می کند.
۲- افزایش سلامت استخوان ها یکی دیگر از فواید نان جو
برای حفظ و داشتن استخوان هایی سالم، مهم است كه افراد به میزان كافی آهن، فسفر، كلسیم، منیزیم، منگنز و روی دریافت کنند. همه این مواد معدنی در نان جو موجود هستند. به عبارت دیگر، خوردن نان جو به حفظ و تقویت چشمگیر سلامت استخوان کمک می کند.
۳- فواید نان جو برای حفظ سلامت قلب
یکی از مهمترین فواید نان جو این است که به حفظ سلامت قلب کمک می کند، زیرا حاوی فیبر غذایی، فولات، پتاسیم و ویتامین های گروه B است. این بدان معنی است که خوردن نان جو برای کاهش سطح کلسترول بالا بسیار مفید است و بر حفظ سلامت قلب و عروق تأثیر مثبت دارد.
۴- فواید نان جو برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
نان جو حاوی ماده ای به نام سلنیم است که در عملکرد آنزیم های کبدی نقش مهمی دارد و بدن را از برخی سموم که خطر ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش می دهند، پاکسازی می کند.
خوردن نان جو به کاهش خطر سرطان و کاهش رشد سلول های سرطانی (در صورت وجود) کمک می کند.
۵- فواید نان جو برای هضم بهتر
از آنجا که نان جو حاوی مواد مغذی زیادی است، مصرف آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش از طریق موارد زیر کمک می کند:
- جلوگیری از یبوست
- درمان سوء هاضمه
- بهبود حرکات روده
۶- فواید نان جو برای کنترل وزن
یکی از اصلی ترین دلایلی که مردم به مصرف نان جو متوسل می شوند، دقیقاً این مزیت است. نان جو به دلیل دارا بودن فیبر به شما در کاهش وزن کمک می کند و احساس سیری طولانی مدت می دهد. بنابراین کالری کمتری در طول روز مصرف می کنید.
پیشنهاد می کنیم برای کاهش وزن، علاوه بر مصرف نان جو، تمرینات ورزشی نیز انجام دهید. برای شروع کار هم می توانید از برنامه تمرینی های زیر استفاده نمایید:
- برنامه بدنسازی چربی سوزی کل بدن با تمرکز بر شکم و پهلو
- برنامه باشگاه بدنسازی برای لاغری حرفه ای
- برنامه بدنسازی برای لاغری و چربی سوزی بانوان
۷- ارزش غذایی نان جو
یک قطعه کوچک از نان جو تست شده، یعنی ۲۲ گرم، حاوی مواد مغذی زیر است:
- ۶۴.۹ کالری
- ۶.۲۹ گرم آب
- ۲.۰۶ گرم پروتئین
- ۰.۸۱ گرم چربی
- ۰.۸۸ گرم فیبر غذایی
- ۹.۰۲ میلی گرم کلسیم
- ۰.۶۰۷ میلی گرم آهن
- ۸.۵۸ میلی گرم منیزیم
- ۳۲.۱ میلی گرم فسفر
- ۳۶.۳ میلی گرم پتاسیم
علاوه بر این موارد، نان جو حاوی سدیم، روی، مس، سلنیم، ویتامین C، ویتامین های گروه B، ویتامین E، ویتامین K و سایر عناصر نیز هست.