تغذیه
آیا آب نارگیل برای دیابت مفید است؟

استفاده از آب نارگیل برای افراد مبتلا به دیابت باید به چه صورتی باشد؟

آب نارگیل که از آن به عنوان یک نوشیدنی ورزشی و طبیعی استفاده می شود، محبوبیت زیادی در جهان دارد. از این نوشیدنی به عنوان یک منبع برای جذب سریع قند، الکترولیت و آبرسانی نام برده می شود. آب نارگیل یک مایع رقیق و شیرین است که داخل میوه نارگیل وجود داشته و از آن استخراج می شود و برخلاف بخش گوشتی نارگیل که سرشار از چربی است، آب آن بیشتر از کربوهیدرات تشکیل شده است.

به همین دلیل بسیاری از شرکت ها از آب نارگیل برای طعم دهندگی به سایر آبمیوه ها استفاده می کنند. حال این سوال پیش می آید که آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند آب نارگیل را مصرف کنند یا خیر؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهی پرداخت.

آیا آب نارگیل قند زیادی دارد؟

آب نارگیل به دلیل وجود قندهای طبیعی، طعم شیرینی دارد. با این حال ممکن است قند موجود در نوع صنعتی این محصول بسته به میزان قند اضافه شده توسط شرکت سازنده متفاوت باشد. در جدول زیر ۸ اونس (۲۴۰ میلی لیتر) آب نارگیل شیرین نشده و آب شیرین را مقایسه می کنیم.

آب نارگیل شیرین نشدهآب نارگیل شیرین
کالری۴۴۹۱
کربوهیدرات۱۰.۵ گرم۲۲.۵ گرم
فیبر۰ گرم۰ گرم
قند۹.۵ گرم۱۸ گرم

همانطور که در مقایسه فوق مشاهده می کنید، آب نارگیل شیرین تقریبا دو برابر قند بیشتری نسبت به آب نارگیل معمولی دارد.این بدان معناست که یک قوطی نارگیل حاوی ۲۷ گرم قند است.

بنابراین آب نارگیل بدون قند اضافه انتخابی به مراتب بهتر از بسیاری از نوشیدنی های دیگر است و می تواند برای مبتلایان به دیابت یا افرادی که به دنبال کاهش قند خون خود هستند، انتخاب مناسبی باشد.

علاوه بر این ها، آب نارگیل منبعی عالی از پتاسیم، منگنز و ویتامین C است که به ترتیب ۰.۹، ۰.۲۴ و ۰.۲۷ از ارزش روزانه را فراهم می کند (در ۸ اونس برابر با ۲۴۰ میلی لیتر).

آیا آب نارگیل برای دیابتی ها مناسب است؟

تحقیاقت کمی در مورد آب نارگیل و تاثیر آن بر روی دیابت وجود دارد. با این حال برخی از مطالعات مربوط به حیوانات، پیشرفت های قابل توجهی در کنترل قند خون با مصرف آب نارگیل را نشان می دهد. در یک مطالعه بر روی موش های صحرایی که به مدت ۴۵ روز با آب نارگیل تغذیه شدند، نشان داد که این حیوانات در مقایسه با گروه کنترل (گروهی که آب نارگیل مصرف نکردند) بهبود قابل توجهی در قند خون، هموگلوبین و کنترل استرس داشتند.

محققان علت به دست آمدن این نتایج را چنین تفسیر کردند که آب نارگیل به دلیل مقدار بالای پتاسیم، منگنز، منیزیم، ویتامین C و آرژینین می تواند به بهبود حساسیت به انسولین مفید واقع شود.

هنوز هم بیشتر این مطالعات بر روی نارگیل های بالغ انجام شده و در مقایسه با نارگیل های جوان که چربی بالاتری دارند، نیاز به مطالعات بیشتری است. بنابر این مشخص نیست که آیا آب معمولی نارگیل های جوان نیز همین تاثیرات را دارند یا خیر. با این حال، هنوز هم نارگیل های شیرین نشده منبع خوبی برای تامین قندهای طبیعی هستند و در مقایسه با نوشیدنی های شیرین قندی، تاثیر کمتری بر روی سطح قند خون شما خواهند داشت.

با این وجود سعی کنید میزان مصرف خود را به یک الی دو لیوان (۲۴۰ تا ۴۸۰ میلی لیتر) در روز محدود کنید.

آب نارگیل یک نوشیدنی مغذی است و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید می باشد و در عین حال منبع قندی متوسطی می باشد. فراموش نکنید که آب نارگیل های شیرین باعث افزایش کالری می شوند. اگر مبتلا به دیابت هستید و می خواهید آب نارگیل را مصرف کنید، با مشاوره پزشک این کار را انجام دهید.


منبع: healthline

نظرتان را با دیگران به اشتراک بگذارید