تاثیرات نوشیدن قهوه بر افراد مبتلا به دیابت
تغذیهبیماری ها

تاثیرات نوشیدن قهوه بر افراد مبتلا به دیابت

آنچه افراد مبتلا به دیابت می خورند و می نوشند به طور مستقیم بر میزان قند خون آنها تأثیر می گذارد. ما غالباً روی غذا تمرکز می کنیم، اما آنچه مردم می نوشند، به همان اندازه مهم است.

بسیاری از افراد روز خود را با یک فنجان قهوه شروع می کنند. برخی از مطالعات حاکی از آن است که نوشیدن قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. اما در مورد کسانی که در حال حاضر مبتلا به دیابت هستند، نوشیدن قهوه چه تاثیری دارد؟ آیا قهوه یا کافئین موجود در قهوه می تواند مشکل ساز باشد؟ دو فنجان قهوه ۸ اونسی حاوی حدود ۲۸۰ میلی گرم کافئین است.

در بیشتر افراد بزرگسال سالم، به نظر نمی رسد کافئین باعث افزایش قند خون شود و مصرف حداکثر ۴۰۰ میلی گرم در روز برای بیشتر افراد بی خطر است. در این مقاله نگاهی دقیق تر به کافئین و برخی از تحقیقات انجام شده در این زمینه می پردازیم.

کافئین چیست؟

کافئین ماده ای است که در قهوه وجود دارد و در صورت مصرف زیاد می تواند خطرناک باشد. کافئین نوعی محرک است و باعث افزایش سرعت انتقال اطلاعات در سیستم عصبی مرکزی می شود.

کافئین گاهی به غذاها، نوشیدنی های انرژی زا و داروهایی مانند قرص های رژیمی افزوده می شود.

کافئین مغز را تحریک کرده و می تواند احساس و عملکرد افراد را تغییر دهد. بسیاری از افراد برای کمک به بیدار ماندن خود در صبح، از بین بردن خستگی و بهبود تمرکز از قهوه استفاده می کنند.

تحقیقات درباره قهوه و دیابت چه می گویند؟

مطالعه ای که توسط دانشکده بهداشت هاروارد انجام شده، نشان داده است افرادی که بیش از یک فنجان قوه در روز، در طی یک دوره ۴ ساله نوشیدند، ۱۱ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن ها کاهش پیدا کرد.

این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که مصرف قهوه خود را به کمتر از بقیه کاهش دادند، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن ها ۱۷ درصد افزایش یافت.

نویسنده اصلی این تحقیق می گوید:

“یافته های ما نتایج مطالعات قبلی را تأیید می کند که نشان می دهد مصرف بیشتر قهوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است. از همه مهمتر، آن ها شواهد جدیدی ارائه می دهند که نشان می دهد تغییر در عادت مصرف قهوه می تواند در یک دوره نسبتاً کوتاه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تحت تأثیر قرار دهد.”

به طور کلی این یافته ها نشان می دهد که قهوه می تواند برای افراد مبتلا به دیابت فواید زیادی داشته باشد.

محققان دانشگاه هاروارد پیشتر به انجام ۲۸ مطالعه در سراسر جهان پرداختند. تجزیه و تحلیل آنها تاثیر نوشیدن قهوه بر کاهش خطر ابتلا به دیابت را تایید کردند.

در تمام این مطالعات، در مجموع ۱،۱۰۹،۲۷۲ نفر مورد مطالعه قرار گرفتند که از این تعداد ۴۵۳۳۵ نفر مبتلا به دیابت بودند. در این مطالعه شرکت کنندگان را از ۱۰ ماه تا ۲۰ سال تحت نظر گرفتند. این مطالعه نشان داد که هر دو نوع قهوه کافئین دار و بدون کافئین، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهند.

تاثیرات دیگر قهوه بر دیابت

کافئین رایج ترین ماده موجود در قهوه است که مورد بحث قرار می گیرد، اما موارد دیگری نیز وجود دارند که باید به آن ها توجه کنیم.

پلی فنل ها مولکول هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که اعتقاد بر این است که از بروز بیماری های التهابی مانند دیابت نوع ۲ کمک می کنند. قهوه همچنین حاوی مواد معدنی منیزیم و کروم است. افزایش مصرف منیزیم با پایین آمدن دیابت نوع ۲ مرتبط است.

همچنین ترکیبی از مواد تشکیل دهنده قهوه می تواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. البته تحقیقات دیگر قهوه و کافئین را به افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین مرتبط کرده اند.

یک مطالعه کوچک نشان داد که فقط یک وعده نوشیدن قهوه با ۱۰۰ میلی گرم کافئین می تواند در کنترل قند خون در مردان سالم اما دارای اضافه وزن تأثیر منفی بگذارد. در برخی موارد، قهوه ممکن است بر بدن تأثیر منفی داشته باشد.

مطالعه ای که توسط گروه تغذیه و رژیم های غذایی دانشگاه هاروکوپیو یونان انجام شد، تأثیر مقادیر مختلف قهوه بر قند خون و غلظت انسولین را بررسی کرد.

در این مطالعه از ۳۳ داوطلب استفاده شد که ۱۶ زن و ۱۷ مرد در آن شرکت داشتند. این شرکت کنندگان ترکیبی از افرادی با وزن طبیعی، دارای اضافه وزن و چاق بودند. هر روز ۲۰۰ میلی لیتر قهوه به آن ها داده شد و نمونه خون آن ها از نظر قند خون و سطح انسولین مورد آزمایش قرار گرفت.

نتایج نشان داد که قهوه تأثیر کوتاه مدت بر قند خون و غلظت انسولین دارد. جنسیت و اضافه وزن یا چاق بودن نیز می تواند در این امر تأثیر بگذارد.

اهمیت ورزش برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند همیشه تاکید شده است. مطالعه کوچک دیگری که با استفاده از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شده است، تأثیر ورزش را بر مصرف کافئین مورد بررسی قرار داد.

محققان دریافتند که آن دسته از شرکت کنندگانی که کافئین مصرف کرده و ۴۰ دقیقه ورزش می کردند، در مقایسه با سایر گروه ها میزان قند خونشان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. یافته های آنها حاکی از آن است که کافئین همراه با ورزش طولانی مدت می تواند قند خون را کاهش دهد.

توصیه می کنیم ورزش را با یکی از برنامه تمرینی های زیر شروع کنید:

آیا افراد دیابتی می توانند کافئین مصرف کنند؟

با وجود بسیاری از عوامل، این مطالعات مختلف نشان می دهند که قهوه همیشه بر روی افراد تأثیر نمی گذارد. به نظر نمی رسد که قهوه و چای بدون کافئین قند خون را افزایش دهند. همچنین ممکن است تأثیر مقادیر زیاد کافئین در افراد مختلف، متفاوت باشد.

آب بهترین نوشیدنی برای مبتلایان به دیابت است. اگر این افراد به نوشیدن قهوه علاقه داشته باشند، حتماً باید میزان قند خون خود را مورد بررسی قرار دهند. افزودن قند، خامه و سایر طعم دهنده های حاوی کربوهیدرات ممکن است قند خون را افزایش دهد.

افرادی که قهوه می نوشند باید خود را به نوشیدن کمتر از سه تا پنج فنجان در روز محدود کنند. طبق گفته کلینیک مایو، بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم کافئین در روز می تواند برخی از عوارض جانبی جدی را به دنبال داشته باشد که عبارتند از:

  • بیخوابی
  • عصبی شدن
  • بی قراری
  • تحریک پذیری
  • ناراحتی معده
  • ضربان قلب سریع
  • لرزش عضلات

حتی یک فنجان قهوه می تواند برای بعضی از افراد مشکلاتی ایجاد کند. آقایان نسبت به خانم ها، بیشتر تحت تاثیر مصرف قهوه قرار می گیرند. توده بدنی، سن، داروها و شرایط سلامتی نیز در تأثیر کافئین بر افراد نقش دارند. به همین دلیل دشوار است که همه افراد مبتلا به دیابت را در یک گروه طبقه بندی کنیم و بگوییم قهوه خوب یا بد است.

بهترین کار این است که به انرژی زایی کافئین عادت نکنید. درعوض از یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم پیروی کندد و میزان قند خون خود را تنظیم کنید.


منبع: MNT

نظرات کاربران
  • moji:

    واقعا مصرف نکردن قهوه سخته

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.