آیا سرما باعث سرماخوردگی می شود؟

آیا سرما باعث سرماخوردگی می شود؟

نام بیماری سرماخوردگی باعث شده است که ما تصور کنیم، سرما دلیل اصلی این بیماری است و در کل هرجا که سرما باشد احتمال بیماری هم هست! تقریبا همه ما با این مورد موافق هستیم که احتمالا ارتباطی بین سرما و بیمار شدن وجود دارد. به عنوان مثال، تقریبا همه ما قبول داریم زمانی که هوای بیرون از خانه سرد است و ما در خانه نشسته ایم، اگر با بدون ژاکت و یا پوشاندن خود به بیرون از خانه برویم، احتمال دارد سرما بخوریم. اما آیا این فرضیه ها واقعیت دارند و دلیل علمی برای اثبات آن ها وجود دارد؟ با گومگ همراه باشید تا به این سوالات پاسخ بدهیم.

در مطلبی که در نیویورک تایمز منتشر شده است در مورد این سوال که آیا سرما باعث سرماخوردگی و بیماری می شود، به بررسی این مورد پرداخته شده است که در ادامه این مطلب را مطالعه می کنیم.

به گفته پزشک اطفال دانشگاه تگزاس دکتر Stan Spinner، برای سرماخوردن باید در معرض ویروس این بیماری قرار بگیرید. در واقع تعداد زیادی ویروس سرماخوردگی وجود دارد که ما در طول زندگی ممکن است صدها نوع از این ویروس ها را بگیریم و بیمار شویم.

مردم تمایل زیادی دارند تا سرما را به سرماخوردگی مرتبط کنند اما واقعیت می تواند چیز دیگری باشد. می تواند اینگونه تعریف کرد که رابطه علت و معلولی مستقیم بین سرما و سرماخوردگی وجود ندارد.

آب و هوای سرد باعث می شود تا افراد، زمان بیشتری را در خانه و فضاهای بسته و در کنار هم قرار بگیرند. به همین دلیل این ویروس ها در آب و هوای سرد بیشتر منتقل می شوند.

همچنین در سیستم گرمایشی خانه در فصول سرد باعث کاهش رطوبت می شود و ممکن است رابطه ای بین این کاهش رطوبت و سرماخوردگی وجود داشته باشد. سیستم گرمایشی خانه می تواند رطوبت درون بینی و سینوس ها را خشک کرده و در نتیجه مقاومت آن ها را در برابر ورود ویروس ها به بدن کاهش دهد.

تحقیقات نشان داده است که کاهش رطوبت محیط ممکن است انتقال ویروس آنفولانزا را افزایش دهد. به عنوان مثال در محیطی که رطوبت بالایی دارد، پس از عطسه فرد بیمار و خارج شدن تعداد زیادی ویروس آنفولانزا، این ویروس ها تمابل دارند به مولکول های آب متصل شوند و از انتقال بیماری جلوگیری شود. اما در محیطی که رطوبت کمی دارد و خشک است، ویروس های خارج شده از بینی فرد بیمار در اثر عطسه، می توانند تا زمان انتقال به قربانی بعدی در هوا شناور بمانند.

همچنین مطالعات آزمایشگاهی پراکنده ای وجود دارد که نشان می دهد سرما می تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و آن را در مقابل ویروس ها آسیب پذیر تر کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد سلول های ایمنی که سرد می شوند، در مبارزه با ویروس ها ضعیف تر عمل می کنند. دست کم این آزمایش در محیط آزمایشگاهی اینگونه بوده است و هنوز تحقیق بیشتری که نشان دهد در بیرون از آزمایشگاه هم اینگونه است، انجام نشده است.

در مطالعه ای دیگر که در سال 2005 بر روی تعدادی دانش آموز انجام شد، نشان داد دانش آموزانی که پاهایشان به مدت ۲۰ دقیقه در روز در آب قرار گرفته بود با احتمال بیشتری نسب به دیگر دانش آموزان بیمار شدند. در تحقیقات دیگری که بر روی موش های صحرایی صورت گرفت، مشخص شد که «راینو ویروس» (ویروس سرماخوردگی رایج) در دماهای پایین سریعتر تکثیر می شوند.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.