کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

شیوع بیماری عفونی ناشی از کرونا ویروس باعث افزایش نگرانی های جهانی شده است. با توجه به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا در ایران هم مشاهده شده است و سوالات بسیاری را در ذهن مردم ایجاد کرده است، تصمیم گرفتیم به برخی از مهم ترین این پرسش ها، پاسخ مناسب و علمی بدهیم. لازم به ذکر است که این پاسخ ها با توجه به دانسته های امروزی است و ممکن است در آینده درمان و واکسن های لازم برای این ویروس تهیه شوند.

متاسفانه این ویروس به سرعت منتقل می شود و به همین دلیل پیشگیری از ابتلای افراد بیشتر بسیار دشوار است. در ادامه با گومگ همراه باشید تا به سوالات متداول مرتبط با این ویروس و پاسخ آن ها آشنا شوید.

۱. کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

احتمالا اولین و مهم ترین سوالی که در ذهن افراد شکل می گیرد، این است که ویروس کرونا دقیقا چیست؟

کرونا ویروس به خانواده بزرگی از عوامل بیماری زا اطلاق می شود که برخی از آن ها باعث بیماری های خفیفی مانند سرماخوردگی می شوند، اما برخی دیگر می توانند باعث ایجاد عفونت های کشنده شوند.

نام این ویروس (کروناویروس) به نحوه ظاهر شدن آن بر می گردد. این ویروس در زیر میکروسکوپ الکترونی، در اطرافش زوایایی شبیه به زوایای یک تاج دارد و در زبان انگلیسی به تاج Crown گفته می شود که یکی از مترادف های آن Corona می باشد.

بسیاری از ویروس های این خانواده فقط حیوانات را آلوده می کنند، اما برخی از آن ها در حیوانات مبتلا شده تکامل می یابند و قابلیت آلوده کردن انسان را به دست می آورند. نوعی از کرونا ویروس که انسان را آلوده می کند برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ میلادی کشف شد. از آن زمان تا کنون هفت نوع کرونا ویروس که می توانند انسان را آلوده کنند شناسایی شده است که پر سر و صدا ترین آن ها نوع 2019-nCoV می باشد. این ویروس همان ویروسی است که در حال حاضر جهان را تکان داده است.

۲. این ویروس از کجا آمده است؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

ابتلای انسان به کرونا ویروس معمولا از طریق تماس با حیوانات آلوده ایجاد می شود. به عنوان مثال خفاش ها از متداول ترین حامل های این ویروس هستند، اما معمولا به صورت مستقیم انسان را آلوده نمی کنند و این اتفاق به وسیله یک حیوان واسطه می افتد. این حیوان واسطه به طور معمول یک حیوان خانگی است، هرچند در برخی موارد می تواند غیر از این نیز باشد.

کرونا ویروس جدید از بازار غذاهای دریایی ووهان در کشور چین شیوع پیدا کرد و به همین دلیل به سرعت این بازار توسط مقامات چینی بسته شد. البته برخی گزارش های دیگر نشان می دهند که این مرکز نمی تواند تنها نقطه شروع ابتلای انسان ها باشد، زیرا بسیاری از افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند، در چند ماه پیش از آن، به این بازار نرفته اند و احتمالا در مکانی دیگر مبتلا شده اند.

در حال حاضر متخصصان نتوانسته اند منبع دقیق ویروس را مشخص کنند.

۳. کرونا ویروس چگونه منتقل می شود؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

اگرچه این ویروس احتمالاً از حیوانات سرچشمه گرفته است، اما انتقال نوع جدید آن می تواند از فردی به فرد دیگر هم منتقل شود.

به گفته سخنگویان سازمان بهداشت جهانی، محققان هنوز در حال مطالعه دقیق نحوه انتقال انسان به انسان این ویروس هستند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی:

“ویروس جدید نیز مانند سایر کرونا ویروس ها از طریق مسیرهای تنفسی منتقل می شود. این بدان معناست که ویروس در مجاری هوایی (بینی و ریه ها) متمرکز می شود و می تواند از طریق ترشحات بینی یا دهان فرد آلوده به شخص دیگری منتقل شود. البته هنوز نیاز به تجزیه و تحلیل های بیشتری نیاز است.”

در حال حاضر گفته می شود که دوره کمون ویروس کرونا ۵-۶ روز است. این یعنی فرد آلوده به ویروس پس از ۵ الی ۶ روز علائم را تجربه می کند و متوجه ابتلای خود می شود.

نکته مهم این است که احتمالا در دوره کمون بیماری، فرد مبتلا می تواند ویروس را به دیگران نیز منتقل کند.

۴. علائم کرونا ویروس چه هستند؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

مانند کرونا ویروس های قبلی، ویروس جدید هم باعث ایجاد بیماری تنفسی می شود و علائم آن بر تنفس فرد تأثیر می گذارند.

طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، علائم اصلی عفونت ویروس 2019-nCoV تب، سرفه و تنگی نفس است.

اطلاعات موجود حاکی از آن هستند که این ویروس می تواند باعث ایجاد علائم خفیفی مانند آنفولانزا و در برخی موارد شدیدتر شود. آنطور که به نظر می رسد اکثر بیماران علائم خفیفی را تجربه می کنند و حدود ۲۰٪ ممکن است به بیماری های شدیدتری مانند ذات الریه، نارسایی تنفسی و در برخی موارد مرگ منجر شود.

تشخیص تفاوت بین علائم کرونا ویروس با علائم سایر عفونت های تنفسی دشوار است. متخصصان برای درک دقیق اینکه با چه بیماری سر و کار دارند، نمونه های ویروسی را آزمایش می کنند و از روی ساختار DNA ویروس ها، ویروس کرونا را تشخیص می دهند.

زمانی که شخصی به بیماری تنفسی مبتلا می شود، در ابتدای امر تشخیص این مسئله که به کرونا ویروس مبتلا شده است یا خیر، بسیار دشوار است.

۵. تاثیرات این ویروس چگونه است؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

بسیاری از مردم نگران این هستند که این ویروس چقدر می تواند همه گیر شود. همچنین سوالات زیادی در مورد مقایسه آن با سایر ویروس ها از نظر میزان آلودگی و مرگ و میر وجود دارد.

در پاسخ به سؤالاتی از این دست، سازمان بهداشت جهانی می گوید: «مقامات چین گزارش می دهند که حدود ۲ تا ۴ درصد از مبتلایان به کرونا ویروس جان باخته اند. البته هنوز هم ارزیابی دقیق نسبت مرگ و میر به ابتلا دشوار است.»

همچنین این سازمان می گوید: «این یک بیماری جدید است و درک ما از آن به سرعت در حال تغییر است. ما به تجزیه و تحلیل اطلاعات جدید ادامه خواهیم داد.»

تاکنون تعداد عفونت ها و مرگ و میرهای ناشی از این ویروس، از ویروس های آنفلوانزا به ویژه آنفولانزای خوکی (H1N1) کمتر بوده است.

مطابق ارزیابی های فعلی به نظر می رسد که ویروس کرونای جدید نسبت به سایر کروناویروس ها، سریعتر افراد را آلوده می کند اما میزان مرگ ناشی از آن کمتر است.

برخی تخمین ها حاکی از آن هستند که میزان مرگ و میر کرونا ویروس جدید در محدوده ۲ الی ۳ درصد است. البته این ارقام رسمی نیستند، زیرا هنوز از میزان شیوع و گستردگی آن در جهان آمار دقیقی وجود ندارد.

همچنین افرادی كه بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های شدید ناشی از عفونت کرونا ویروس هستند، افراد مسن و افرادی كه بیماری های دیگری مانند نقص سیستم ایمنی بدن دارند، می باشند.

تا کنون تعداد بسیار کمی از کودکان به این ویروس جدید مبتلا شده اند و احتمالاً مردان بیشتر از زنان در معرض خطر هستند.

۶. پیشگیری از عفونت کرونا ویروس چگونه است؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل هایی را برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ناشی از این ویروس منتشر کرده است که نشنا می دهد افراد باید بهترین اقدامات بهداشتی را انجام دهند.

این سازمان برای پیشگیری از ابتلا توصیه می کند:

توصیه های استاندارد برای جلوگیری از شیوع عفونت شامل شستن منظم دست ها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه و پختن کامل گوشت و تخم مرغ است. همچنین از تماس نزدیک با هر کسی که علائم بیماری تنفسی مانند سرفه و عطسه دارد خودداری کنید.

این سازمان در رابطه با استفاده از ماسک های محافظ می گوید: استفاده از ماسک لازم نیست، مگر افرادی که از شخص مبتلا به ویروس نگهداری می کنند. ماسک این افراد باید بینی و دهان را بپوشاند. همچنین افراد باید قبل از قرار دادن ماسک جدید، دستان خود را کاملاً شستشو دهند و حتماً ماسک های استفاده شده را به طور مناسب دور ریخته و دوباره دست های خود را تمیز کنند.

۷. درمان کرونا ویروس چگونه است؟

کرونا ویروس؛ پاسخ به سوالات بسیار مهم درباره ویروس کرونا

در حال حاضر هیچ درمان تخصصی و هدفمندی برای عفونت های ناشی از کرونا ویروس جدید وجود ندارد. هنگامی که پزشکان عفونت ناشی از این ویروس را تشخیص می دهند، سعی می کنند علائم ناشی از آن را درمان کنند.

از اصلی ترین علائم این عفونت، مشکلات تنفسی است که پزشکان می توانند این مشکل را رفع کنند. همچنین لازم به ذکر است که آنتی بیوتیک ها علیه این ویروس تاثیری ندارند.

🔥 نظرات و سوالات کاربران
  • هدیه:

    سلام
    واقعا استفاده از ماسک تاثیری نداره؟

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.