10 روش درمان قطعی سرفه در خانه | سرفه شدید را در منزل درمان کنید!

10 روش درمان قطعی سرفه در خانه | سرفه شدید را در منزل درمان کنید!

روش‌های مختلفی برای تسکین‌ سرفه و عوارض آن وجود دارد. بیشتر این روش‌ها در دسته‌بندی درمان خانگی سرفه قرار می‌گیرند و کاربردی هم هستند. نوشیدن دمنوش زنجبیل، مخلوط شیر و زردچوبه، غرغره منظم آب نمک از درمان‌های سرفه شدید در خانه است. بخار آب گرم هم از آن مواردی است که می‌شناسید. حتماً اثرگذاری‌ این روش‌ها را هم دیده‌اید. سرفه یکی از علائم مهم سرماخوردگی است، اما گاهی هم به‌خاطر حساسیت یا بیماری‌ها و وضعیت‌های دیگر ایجاد می‌شود.

برای درمان خانگی سرفه حساسیتی یا موارد دیگر گزینه‌های مختلفی مانند مصرف سیر خام یا استفاده از دمنوش‌های مختلف توصیه می‌شود. برای درمان خانگی سرفه صبحگاهی هم توصیه‌هایی مانند نوشیدن چای عسل وجود دارد.

10 روش درمان قطعی سرفه در خانه | سرفه شدید را در منزل درمان کنید!

درمان خانگی سرفه چیست؟

برای تسکین سرفه، باید دلیل آن را بدانید. همیشه پای سرماخوردگی یا حتی حساسیت به‌میان نیست. اگر مشکل ریشه در بیماری زمینه‌ای داشته یا وضعیتی جدی برایتان پیش آمده باشد، مصرف داروها و مراقبت‌های حرفه‌ای به کمکتان می‌آیند.

در ادامه، شما را با چند نمونه از درمان‌های خانگی رایج آشنا می‌کنیم. احتمالاً این توصیه‌ها برای کنترل وضعیت و رفع سرفه در خانه مفید واقع می‌شوند.

غرغره آب نمک

مخلوط آب نمک به خاطر خاصیت ضدالتهابی نمک، ضدسرفه قوی خانگی و عاملی برای جلوگیری از عفونت‌ بدن و سرماخوردگی است. فقط کافی است که یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کنید. سعی کنید، محلول آب نمک را در روز چند بار غرغره کنید. استفاده از سرم‌های نمکی موجود در داروخانه‌ها، ایده بهتری برای غرغره‌کردن است.

شیر و زردچوبه

زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی است. ترکیب آن با شیر، نوشیدنی مناسبی برای تسکین التهاب، درمان سرفه، عفونت گلو و عفونت دستگاه تنفسی خواهد بود. برای درست‌کردن این مخلوط باید دو قاشق زردچوبه را به شیر گرم اضافه و دو بار در روز میل کنید‌.

این ترکیب هم طعم خوبی دارد و هم مقوی است. استفاده از زردچوبه در غذاهای مختلف هم می‌تواند به تسکین گلو و سرفه کمک کند. برای مثال، در مرغ و سوپی که آماده می‌کنید، حتماً این ادویه را به‌کار ببرید.

 جوشانده ریشه گل ختمی

ریشه گل ختمی دارای مقادیر زیادی موسیلاژ است؛ این ماده تحریکات گلو و سرفه را کاهش می‌دهد. این گیاه ماده‌ای چسبناک و غلیظ است که سطح گلو را پوشش و آزار ناشی از سرفه را بهبود می‌دهد. فقط کافی است که ریشه گل ختمی را کمی در آب داغ بخیسانید تا لعاب بیندازد.

بعد از چند دقیقه می‌توانید جوشانده خود را میل کنید. دقت داشته باشید که امکان دارد به برخی از دمنوش‌ها و مواد گیاهی هم حساسیت داشته باشید. بنابراین، با مشورت متخصصان اقدام به مصرف چنین دمنوش‌ها و مواد طبیعی کنید.

درمان سریع سرفه با نشاسته

برای درمان سریع سرفه با نشاسته، ۲ یا ۳ قاشق نشاسته را با یک لیوان بزرگ آب سرد مخلوط کنید. بعد آن را روی حرارت متوسط بجوشانید. شما می‌توانید به این ترکیب کمی عسل هم اضافه و بعد آن را میل کنید.

عسل هم خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد. برای همین، اضافه‌کردن آن به ترکیب نشاسته می‌تواند هم طعم ماده را بهتر کند و هم در سریع‌ترشدن روند بهبودی نقش داشته باشد.

چای شیرین بیان

نوشیدن چای شیرین بیان یکی از روش‌‌های سنتی برای درمان سریع سرفه در خانه است. برای تهیه چای گیاهی شیرین، یک قاشق چای خوری از پودر ریشه شیرین بیان را در دو لیوان آب بجوشانید.

این ماده خوراکی می‌تواند التهابات گلو را تسکین بدهد. بسیاری از دمنوش‌ها ضمن برخورداری از خواص ضدمیکروبی، بیشتر در نرم‌کردن گلو و تسکین مجاری تنفسی نقش دارند. در واقع، مصرف آن‌ها باعث می‌شود که سیستم گلو و بینی کمی آرام‌تر و نرم‌تر شوند.

10 روش درمان قطعی سرفه در خانه | سرفه شدید را در منزل درمان کنید!

 چای مارشملو

برای درمان سرفه‌های خطرناک، می‌توانید مقداری پودر خشک مارشمالو را در طول شب در چهار لیوان آب گرم خیس و مایع غلیظ را صاف و بعد میل کنید. می‌توانید برای بهتر شدن مزه چای، به آن کمی عسل یا شکر اضافه کنید.

چای مارشملو، درمان سرفه‌‌های خشک و شدید و راهی برای درمان سریع سرفه آنفولانزا است. با این حال، در بسیاری از شرایط ابتلا به آنفولانزا، علائمی همچون سرفه‌های خشک و خطرناک، به درمان‌های خانگی همچون درمان سرفه با چای مارشملو، مقاوم هستند.

در این شرایط، هرچه‌سریع‌تر باید به متخصص گوش و حلق و بینی شهرتان مراجعه کنید. خوشبختانه، ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال اگر ساکن تهران هستید، از میان بیش از ۱۶۱ دکتر گوش تهران می‌توانید پزشک مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای دریافت مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر به او مراجعه کنید.

برای بررسی سلامت و بهداشت گوش‌، بینی و حلق و همچنین شنوایی‌سنجی، باید به دکتر گوش تهران مراجعه کنید. متخصص گوش و حلق و بینی تهران در تشخیص و درمان عفونت‌های گلو، عفونت گوش، خونریزی بینی، جراحی حلق، کم شنوایی و عمل زیبایی بینی مهارت دارد. همچنین پیشگیری و درمان عفونت‌های گوش، آلرژی بینی، التهاب حلق و آلرژی‌های بینی هم بخشی از وظایف پزشکان این تخصص است.

درمان خانگی سرفه خلط دار چیست؟

سرفه خلط‌دار یا سرفه مرطوب، نوعی سرفه است که با تولید و خروج خلط (موکوس) همراه است. این نوع سرفه معمولاً نشانه‌ای از وجود ترشحات اضافی در راه‌های هوایی است و بدن سعی می‌کند آن‌ها را از طریق سرفه خارج کند. سرفه خلط‌دار می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و معمولاً نشانه‌ای از یک بیماری یا عفونت است.

روش‌های خانگی زیر به درمان سرفه خلط دار کمک می‌کنند. کنترل خلط اولین تاثیر این روش‌هاست. اگر با تکیه بر این راه‌کارها هم خلط و مخاط گلو و بینی کمتر نشد، حتماً به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

پزشکان با تخصص گوش و حلق و بینی به طیف گسترده‌ای از درمان بیماری‌های مربوط به گوش و حلق و بینی و ساختارهای سر و گردن می‌پردازند. این بیماری‌ها، مناطق به‌هم‌پیوسته‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهند. دکتر گوش برای مدیریت و درمان این بیماری‌ها، از تکنیک‌های پزشکی و درمان‌های آلرژی گرفته تا مداخلات جراحی، مراقبت‌های تخصصی و جامعی را  ارائه می‌دهد.

دوش آب داغ

تنها برای چند دقیقه زیر دوش آب داغ بمانید، تا علائم سرفه به‌وسیله بخار فروکش کند. توصیه می‌کنیم که برای استفاده بهتر از این شرایط، کمی اسانس اکالیپتوس هم در حمام استفاده کنید.

با این روند می‌توانید راه‌های تنفسی‌تان را باز کنید و سرفه را تسکین بدهید. سرفه‌های خلط‌دار با چنین راه‌کاری بهبود پیدا می‌کنند. هوای مرطوب حمام به رقیق‌شدن مخاط گلو و بینی کمک شایانی می‌کند.

مصرف مایعات

نوشیدن آب به‌ اندازه کافی برای درمان فوری سرفه و سرماخوردگی اهمیت بسیار زیادی دارد. طبق تحقیقات انجام شده، نوشیدن مایعات هم‌‌دمای اتاق در درمان سرفه، آبریزش بینی و عطسه و سینوزیت حاد بسیار کارآمد است. از این مایعات هم می‌توانید برای آب‌رسانی به بدن استفاده کنید:

  • آب گوشت
  • دمنوش‌های گیاهی
  • آب مرغ یا سبزیجات
  •  انواع سوپ‌های رقیق
  • چای سیاه بدون کافئین
  • آب گرم و آب‌میوه‌‌های غیرخنک

آب‌رسانی به بدن باعث می‌شود که خلط رقیق‌تر و راحت‌تر از گلو و بینی تخلیه شود. کاهش خلط‌ها به تسکین سرفه‌های خلط‌دار کمک می‌کند.

ترکیب عسل و فلفل سیاه

یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را همراه با دو قاشق چای خوری عسل در یک فنجان آب گرم حل کنید و بنوشید. براساس اصول درمان سرفه طب سنتی، سرفه خلط‌ دار شما سریعاً خوب خواهد شد. این معجون خلط آور است و مجاری تنفسی را نرم می‌کند.

در واقع، ترکیب عسل و فلفل سیاه با تسکین‌دادن مجاری تنفسی و از سوی دیگر، بالابردن مقاومت بدن به رفع سرفه‌ها کمک می‌کند. چنین ترکیبی را در زمان سرماخوردگی به‌خاطر داشته باشید. شاید برای درمان مشکلات دیگری که سرفه به همراه می‌آورند، نیاز به پیگیری‌های جدی‌تری باشد.

 آناناس در نقش ضدسرفه قوی خانگی

از آنجایی که آناناس منبع غنی بروملین است، میل کردن آن یکی از راه‌های درمان سرفه شدید در خانه محسوب می‌شود. بروملین خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان سرفه‌های خلط دار بسیار موثر است.

اگر رقیق کننده خون یا آنتی‌بیوتیک‌ مصرف کنید، شاید مصرف آناناس برایتان مضر باشد. در این رابطه حتما با پزشک مشورت کنید. انتخاب رژیم غذایی مناسب و خوراکی‌های مفید در زمان سرفه‌کردن اهمیت زیادی دارد. نباید به‌خاطر بهبود سریع، تحقیق‌کردن و دقت در انتخاب مواد را نادیده بگیرید.

10 روش درمان قطعی سرفه در خانه | سرفه شدید را در منزل درمان کنید!

برای درمان سرفه به چه دکتری باید مراجعه کنیم؟

اگر سرفه‌هایتان ادامه پیدا کرد و با وجود درمان‌های خانگی سرفه شدید خوب نشد، این نشانه‌ای مهم برای مراجعه به دکتر عمومی یا دکتر گوش است.

پزشک معالج در چنین موقعیتی، داروهای درمان سرفه همچون:

  • شربت آیورا
  • فنیل افرین
  •  پزودوافدرین
  • قرص آلتادين
  • اکسپکتورانت
  • شربت پلارژین
  • هیدروکودون- کلرفنیرامین

را تجویز خواهد کرد. داروی دکسترومتورفان هم در زمینه درمان سرفه مفید است. البته باید با تجویز پزشک همه این موارد را مصرف کنید.

متخصص گوش و حلق و بینی، در اولین مرحله به ارزیابی و معاینه فیزیکی بیمار و علائم بیماری‌های گوش می‌پردازد. دکتر گوش از شما سوالاتی درباره تاریخچه بیماری، علائم (سرگیجه، مشکل در بلع، …)، دردها و سابقه پزشکی می‌پرسد. او از طریق معاینه و استفاده از ابزارهای تشخیصی مانند لارنگوسکوپ (ابزار بررسی حلق)، رینوسکوپی (بررسی بینی) و سایر آزمایش‌ها، بیماری را تشخیص و اقدامات درمانی را آغاز می کند.

برگرفته از سایت دکتردکتر(https://drdr.ir/)

نظر خود را بنویسید
* تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.