هشت خاصیت شگفت انگیز کلم قرمز
کلم بنفش که به آن کلم قرمز نیز گفته می شود، از خانواده کلم ها می باشد و جزء سبزیجات پر از مواد مغذی است. خواص کلم قرمز مانند کلم بروکلی، جوانه بروکسل و کلم کالی است. طعم آن شبیه به کلم سبز است و رنگ بنفش در ترکیبات این گیاه مزایای زیادی برای سلامتی استخوان و قلب دارد. همچنین تصور می شود که کلم بنفش باعث کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان می شود.
در این مقاله ۸ خاصیت چشمگیر از کلم قرمز را به شما معرفی خواهیم کرد که تحقیقات علمی آن ها را در حفظ سلامت بدن تایید کرده اند.
۱- کلم قرمز سرشار از مواد مغذی است
کلم قرمز علی رغم کالری کم، حاوی مواد مغذی فراوانی است که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت. یک فنجان (۸۹ گرم) کلم قرمز خرد شده خام حاوی مواد مغذی زیر است:
ماده | مقدار |
---|---|
کالری | ۲۸ |
پروتئين | ۱ گرم |
کربوهیدرات | ۷ گرم |
فیبر | ۲ گرم |
ویتامین C | ۵۶٪ ارزش روزانه |
ویتامین K | ۲۸٪ ارزش روزانه |
ویتامین B6 | ۱۱٪ ارزش روزانه |
ویتامین A | ۶٪ ارزش روزانه |
پتاسیم | ۵٪ ارزش روزانه |
تیامین | ۵٪ ارزش روزانه |
ریبوفلاوین (ویتامین B2) | ۵٪ ارزش روزانه |
همچنین کلم قرمز حاوی مقادیر کمی آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، مس و روی است.
۲- کلم قرمز دارای ترکیبات مفید فراوانی است
کلم بنفش منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید گیاهی می باشد که به شما کمک می کنند تا در برابر آسیب های سلولی مصون بمانید. کلم قرمز حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاونوئید می باشد. تحقیقات نشان می دهد که میزان آنتی اکسیدان موجود در این گیاه حدود ۴.۵ برابر بیشتر از کلم سبز است.
همچنین کلم قرمز منبع خوبی از سولفورافان است که یک ترکیب غنی از گوگرد می باشد و می تواند فواید زیادی برای سلامتی قلب و مبارزه با سرطان به همراه داشته باشد.
۳- درمان التهاب با خواص کلم قرمز
تصور می شود که در بسیاری از بیماری ها کلم قرمز می تواند به کاهش التهاب کمک نماید. یک مطالعه با استفاده از مدل مصنوعی از دوره انسان نشان داد که مصرف گونه های خاصی از کلم قرمز می تواند التهاب روده را ۲۲ تا ۴۰ درصد کاهش دهد. همچنین مطالعات بر روی حیوانات بیان می کنند که سولفورافان (که یک ترکیب گوگردی است) می تواند اثرات ضد التهابی را به همراه داشته باشد.
جالب این است که استفاده از برگ های کلم قرمز روی پوست نیز می تواند به کاهش التهاب کمک شایانی نماید. علاوه بر این ها به نظر می رسد که برگ های این کلم باعث کاهش درد پستان، تورم و التهاب در دوران شیردهی و افزایش جریان خون در اوایل دوران پس از زایمان می شود.
برخی دیگر از گزارشات حاکی از این هستند که بزرگسالانی که مبتلا به آرتروز بوده اند، یک بار در روز زانوهای خود را با برگ های کلم پیچیده اند و پس از پایان ۴ هفته مطالعاتی، گزارش دادن که درد کمتری را احساس می کنند. از این رو می تواند از کلم برای کاهش درد به عنوان ژل موضعی استفاده نمود.
۴- خواص کلم قرمز باعث ارتقاء سلامت قلب می شوند
مصرف کلم قرمز در حفظ سلامت قلب مفید است. این موضوع می تواند به دلیل وجود آنتوسیانین ها در آن می باشد که باعث ایجاد رنگ ارغوانی در کلم می شوند. یک مطالعه بزرگ نشان داده زنانی که به طور مرتب مقادیر زیادی از غذاهای غنی از آنتوسیانین ها می خورند، در مقایسه با کسانی که کمتر از این غذاها استفاده می کنند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی ۱۱ تا ۳۲ درصد در آنان کاهش می یابد.
مصرف آنتوسیانین می تواند به پایین آمدن فشار خون کمک کرده و از این رو خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش دهد. کلم قرمز حاوی بیش از ۳۶ نوع آنتوسیانین است که آن را به یک منبع عالی تبدیل کرده است.
۵- تقویت استخوان ها با خواص کلم قرمز
همانطور که می دانید، کلم قرمز حاوی چندین ماده مغذی مفید برای استخوان ها می باشد. از جمله ویتامین های C، K، منگنز و همچنین مقادیر کمتری کلسیم و روی است. ویتامین ث نقش مهمی در تشکیل استخوان دارد و می تواند سلول های استخوانی را در برابر آسیب ها محافظت نماید.
ویتامین K در بیشتر غذاهای گیاهی مانند سبزیجات سبز برگ و کلم ها یافت می شود. این ویتامین K که در گیاهان وجود دارد، K1 نامیده می شود و با ویتامین K2 که در محصولات حیوانی وجود دارد متفاوت است.
۶- پیشگیر از ابتلا به سرطان با خواص کلم قرمز
اگرچه به تحقیقات بیشتری بر روی انسان ها نیاز است، اما گزارشات نشان می دهند که کلم قرمز می تواند به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان ها کمک نماید. کارشناسان عقیده دارند که این خاصیت به دلیل دارا بودن سولفورافان و آنتوسیانین ها می باشد (این دو ترکیب در ضد سرطان بودن مورد بررسی قرار گرفته اند).
تحقیقات بر روی مصرف انواع کلم ها نشان داده که کلم می تواند خطر ابتلا به سرطان روده را ۱۸٪ کاهش دهد. همچنین رژیم های غذایی که سرشار از سبزیجاتی مانند کلم قرمز و فلفل قرمز هستند می توانند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سولفورافان موجود در کلم قرمز و سایر سبزیجات می تواند به از بین بردن سلول های سرطانی یا جلوگیری از رشد و گسترش آن ها جلوگیری نماید. همچنین مطالعات بر روی گونه حیوانی نشان داده است که آنتوسیانین ها نیز اثرات مشابهی دارند و می توانند خواص ضد سرطانی داشته باشند. آنتوسیانین ها در میوه ها و سبزیجات قرمز، آبی و بنفش (مانند کلم قرمز) یافت می شوند.
با این حال قبل از نتیجه گیری های مهم نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.
۷- خواص کلم قرمز به تقویت سلامت روده کمک می کنند
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کلم باعث کاهش التهاب در روده می شود و عملکرد روده را بهبود می بخشد. کلم منبع خوبی از فیبر است که روده شما را سالم نگه داشته و به هضم راحت تر غذا کمک می نماید.
۷۰٪ فیبر موجود در کلم را فیبرهای نامحلول تشکیل می دهند. این ماده به مدفوع اضافه می شود و کمک می کند تا غذا راحت تر از طریق روده حرکت کند و خطر ابتلا به یبوست را کاهش می دهد. ۳۰٪ باقی مانده، فیبرهای محلول هستند که غذای باکتری های مفید در روده را تامین می کنند.
همچنین تحقیقات نشان داده که مصرف کلم می تواند اختلالات روده مانند بیماری کرون و سندرم روده را کاهش دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نوشیدن حدود ۹۴۶ میلی لیتر آب کلم در طول روز به بهبود زخم روده طی ۷-۱۰ روز کمک می کند. البته این مطالعات نیاز به بررسی بیشتری دارند.
۸- مصرف آسان و ارزان بودن کلم قرمز
کلم بنفش یا قرمز یک سبزی فوق العاده است که می توانید آن را به صورت خام یا پخته مصرف کنید. به عنوان مثال می توان آن را بخار پز کرده و آن همراه با سایر غذاها میل کنید. کلم قرمز را می توان به گوشت یا حبوبات اضافه نموده و از آن به عنوان یک غذای مغذی مانند سوپ، سالاد و غذاهای گرم استفاده نمایید.
منبع: healthline