آیا خوردن نودل در بارداری بی‌خطر است؟
سلامت زنان

آیا خوردن نودل در بارداری بی‌خطر است؟

بسیاری از زنان در دوران بارداری هوس نودل فوری می‌کنند، اما نگران این هستند که آیا این نودل‌ها برای سلامتی جنین بی‌خطر است یا خیر. نودل‌های فوری، نودل‌های نیم‌پز شده‌ای هستند که به صورت لیوانی، کاسه‌ای یا بسته‌بندی شده به همراه روغن، چاشنی و طعم‌دهنده‌ها به فروش می‌رسند. به طور کلی، نودل‌های فوری به عنوان یک گزینه غذایی مناسب برای زنان باردار در نظر گرفته نمی‌شوند، زیرا کربوهیدرات و سدیم بالایی دارند و مواد مغذی کافی برای این دوران را فراهم نمی‌کنند، ارزش غذایی کمی دارند و حاوی مواد نگهدارنده هستند. این مواد تشکیل‌دهنده ممکن است در رشد جنین اختلال ایجاد کنند. با این حال، اگر تمایل به خوردن نودل در بارداری دارید، می‌توانید روش‌هایی را برای پخت سالم‌تر آن‌ها انجام دهید. در این مقاله اطلاعات بیشتری در مورد ارزش غذایی نودل‌های فوری، مواد مضر آن‌ها و نکاتی برای سالم‌تر کردن آن‌ها ارائه می‌کنیم.

آیا خوردن نودل در بارداری بی‌خطر است؟

گندم یکی از مواد غذایی رایجی است که زنان باردار هوس آن را می‌کنند. بنابراین، نودل‌های فوری که از آرد گندم تهیه می‌شوند، از جمله هوس‌های رایج در دوران بارداری هستند.

با این حال، به گفته متخصصان، بهتر است در دوران بارداری از خوردن نودل فوری پرهیز شود. اما، اگر واقعاً باید تسلیم هوس خود شوید، توصیه می‌شود که:

  • اطمینان حاصل کنید که نمک اضافی به آن اضافه نشود.
  • برای مغذی‌تر کردن آن، سبزیجات اضافه کنید.
  • بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید.
عوارض خوردن نودل در بارداری

ارزش غذایی نودل

نودل معمولاً از آرد گندم، نشاسته، روغن پالم و نمک تهیه می‌شود. ترکیبات غذایی آن‌ها بسته به برند و مواد افزودنی متفاوت است. گاهی اوقات آرد گندم با گندم سیاه نیز جایگزین می‌شود. به طور تقریبی، میزان مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم نودل به صورت زیر است. لازم به ذکر است که هر بسته نودل تقریبا ۸۰ گرم می ‌باشد.

ماده غذاییمقدار
کالری453 کیلو کالری
کربوهیدرات65 گرم
فیبر2.4 گرم
چربی17 گرم
چربی اشباع شده7.6 گرم
چربی تک غیراشباع6.5 گرم
پروتئین9 گرم
تیامین (B1)(61%) 0.7 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)(33%) 0.4 میلی گرم
نیاسین (B3)(36%) 5.4 میلی گرم
فولات (B9)(37%) 147 میکروگرم
آهن(33%) 4.3 میلی گرم
پتاسیم(3%) 120 میلی گرم
سدیم(77%) 1160 میلی گرم

مضرات مصرف نودل در بارداری

به زنان باردار معمولاً توصیه می‌شود که مصرف نودل را به دلایل زیر محدود کنند:

  • نودل به دلیل داشتن مقادیر بالای کربوهیدرات و چربی، در گروه غذاهای ناسالم دسته‌بندی می‌شود. داده‌های جمع‌آوری‌شده از 48 نمونه نودل فوری، نشان می‌دهد که هر 100 گرم نودل فوری ممکن است حدود 12.2 گرم چربی اشباع‌شده و حدود 30 گرم چربی کل داشته باشد. بنابراین، ممکن است خطر چاقی، اضافه وزن و بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.
  • نودل از نظر ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، فیبر و مواد معدنی بسیار فقیر است.
  • یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در مورد نودل، محتوای بالای سدیم در آن است. میزان مصرف توصیه شده فعلی سدیم برای بزرگسالان در ایالات متحده آمریکا 1500 میلی‌گرم در روز است. یک بسته معمولی نودل فوری حاوی حدود 834 تا 5800 میلی‌گرم سدیم است. بارداری خود با خطر فشار خون بالا همراه است. بنابراین، مصرف سدیم اضافی می‌تواند به طور منفی بر جنین تأثیر بگذارد. رژیم غذایی پر نمک در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به فشار خون و بیماری کلیوی را در سنین بالاتر در جنین افزایش دهد.
  • نودل‌های فوری همچنین حاوی مواد افزودنی مانند ترت بوتیل هیدروکینون هستند که می‌تواند برای زنان باردار مضر باشد. این ماده افزودنی است که برای حفظ ماندگاری غذاهای فرآوری شده، از جمله نودل‌ها استفاده می‌شود. مانند بسیاری از افزودنی‌های غذایی، این ماده نیز به طور گسترده در انسان‌ها مورد مطالعه قرار نگرفته است. با این حال، در مورد استفاده از آن بحث و جدل وجود دارد. مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد این ماده با بروز تومور در موش‌ها، مشکلات بینایی در انسان‌ها و تأثیرات بر رفتار انسان مرتبط است.
  • چاشنی بسیاری از برندهای نودل فوری حاوی مونوسدیم گلوتامات (نوعی طعم دهنده) است که ممکن است باعث واکنش‌هایی مانند افزایش حالت تهوع، تورم و گرفتگی قفسه سینه شود. برخی از مطالعات حیوانی نیز اثرات نامطلوب این ماده بر رشد جنین را گزارش کرده‌اند. با این حال، این اثرات روی انسان‌ها نامشخص است.
فواید مصرف نودل در بارداری

نکاتی برای سالم‌تر کردن نودل

نودل‌های فوری فاقد ویتامین‌ها، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی هستند. بنابراین، برخی افزودنی‌های سالم و نکات تغذیه‌ای می‌توانند به سالم‌تر کردن آن کمک کنند. برخی از این نکات عبارتند از:

  • اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی سبزیجات تازه مانند نخود فرنگی، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، سیب زمینی و… را به آن اضافه می‌کنید. این سبزیجات همچنین به غنی‌تر شدن طعم نودل‌ها و افزایش ارزش غذایی آن کمک می‌کنند.
  • سعی کنید منابع پروتئین بدون چربی، مرغ پخته شده و تخم مرغ آب پز را به آن اضافه کنید.
  • افزودن ادویه‌هایی مانند زنجبیل و زردچوبه نیز می‌تواند طعم آن را بدون نیاز به افزودن نمک اضافی به نودل فوری شما افزایش دهد.
  • اگر نودل سوپ می‌خورید، سعی کنید سوپ کمتری مصرف کنید.
  • هنگام خرید نودل فوری، حتماً برچسب‌های تغذیه‌ای را بخوانید و آن‌هایی را انتخاب کنید که سدیم، چربی کل و چربی اشباع‌شده کمتری دارند.
  • نکته دیگری که باید در نظر گرفته شود، روغن مورد استفاده در تهیه نودل است. نودل‌های فوری برای تزئین به بیشتر از یک قاشق غذاخوری روغن نیاز ندارند (بیشتر مردم این روش را به آب پز کردن صرف ترجیح می‌دهند). اطمینان حاصل کنید که روغن تازه و تمیز است. مطمئن شوید که فاسد نشده است.
  • همیشه به خاطر داشته باشید که نودل‌های حاوی سبزیجات اضافه شده، سرشار از مواد نگهدارنده اضافی هستند.

می‌توانید فقط از مقدار کمی از طعم‌دهنده نودل استفاده کنید. یا می‌توانید طعم‌دهنده را حذف کنید و از مواد طعم‌دهنده خانگی استفاده کنید.

نودل‌های فوری محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و اکنون یک وعده غذایی پرمصرف در بسیاری از خانه‌ها هستند. اما وقتی صحبت از هوس‌های بارداری به میان می‌آید، مهم است که مفهوم تغذیه سالم را در نظر بگیرید. هوس‌های بارداری ممکن است زن را به هوس نودل فوری وادار کند، اما ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا خوردن آن‌ها بی‌خطر است یا خیر. در حالی که به زنان باردار توصیه می‌شود از خوردن غذاهایی مانند نودل‌های آماده و پاستا در دوران بارداری خودداری کنند، می‌توانید از پزشک خود اجازه بگیرید تا به مقدار کم از آن‌ها میل کنید و هوس خود را فرو بنشانید. علاوه بر این، می‌توانید با افزودن سبزیجات تازه خرد شده و محدود کردن روغن یا نمک اضافه شده به آن‌ها، آن‌ها را سالم‌تر کنید.

خطرات نودل در بارداری

پرسش‌های متداول

۱. چرا در دوران بارداری هوس نودل می‌کنم؟

به گفته متخصصان، زنان باردار به دلایل مختلفی هوس می‌کنند، از جمله تغییرات هورمونی، افزایش حس بویایی و چشایی و کمبودهای تغذیه‌ای. این تغییرات در دوران بارداری می‌تواند هوس به غذاهای مختلف، از جمله نودل را تحریک کند.

۲. آیا مصرف بیش از حد نودل در بارداری می‌تواند منجر به دیابت بارداری شود؟

بله، مصرف مقادیر بیش از حد نودل در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش دهد. زنان باردار باید بر مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین‌تر، مانند سیب زمینی، تمرکز کنند و از نودل‌های سرخ شده که کربوهیدرات و چربی‌های ناسالم بالایی دارند، اجتناب کنند.

۳. آیا می‌توانم در دوران بارداری نودل تهیه شده با تخم مرغ بخورم؟

مصرف متعادل نودل تخم مرغ می‌تواند مفید باشد، زیرا تخم مرغ حاوی سطوح بالای فولات است.

۴. جایگزین‌های سالم‌تر نودل در بارداری چیست؟

اگر در دوران بارداری هوس نودل می‌کنید، می‌توانید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر و مغذی‌تر باشید. این جایگزین‌ها ممکن است شامل نودل‌های گندم کامل یا برنج قهوه‌ای، نودل‌های خانگی، نودل‌های تهیه شده با پوست سبزیجات کدو سبز، هویج، چغندر و خیار و… باشد. همچنین می‌توانید در دوران بارداری از غذاهای سریع جو دوسر، رول‌های کاغذ برنج و کینوا استفاده کنید.

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.