آیا نوشیدن ۸ لیوان آب در روز واقعا ضروری است؟
نوشیدن ۸ لیوان آب در روز تقریبا در ذهن بسیاری از ما نهادینه شده است و آنقدر دهن به دهن شده است که حتی برخی از افراد نسبت به این کار وسواس پیدا کرده اند و تمام تلاششان را برای نوشیدن این ۸ لیوان آب در روز می کنند! اما آیا واقعا انجام این کار لازم است و در صورتی که آن را رعایت نکنیم دچار بیماری می شویم؟ در ادامه پاسخ این سوالات را دریافت خواهید کرد.
واقعیت این است که اکثر مردم در روز مقدار زیادی آب می نوشند و گاهی هم ممکن است بیش از نیاز بدنشان این کار را کرده باشند اما خودشان متوجه نباشند! دلیلش واضح است، آبی که نوشیده اند فقط به شکل آب خالص نبوده است و بیشتر آن را از طریق مواد غذایی و نوشیدنی های دیگر جذب کرده اند. از نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، آب میوه و… گرفته تا آبی که در غذاها و میوه های مختلف مانند سوپ ها و موز و… وجود دارند، آب بدن ما را به مقدار قابل توجهی تامین می کنند. بسیاری از افراد متقاعد شده اند که بدنشان همیشه در حالت کم آبی است و باید ۸ لیوان در روز آب بنوشند و البته این حساسیت دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. به عنوان مثال مشغله های کاری که در طول روز با آن ها سر و کار داریم ممکن است این فکر را برای ما به وجود بیاورد که چون امروز ۸ لیوان آب مصرف نکرده ایم، حتما دچار کم آبی هستیم! اگر از این دسته افراد هستید پیشنهاد می کنیم نگران نباشید، واقعا نوشیدن ۸ لیوان آب خالص در روز برای همه مشکل است.
قانون نوشیدن ۸ لیوان آب از کجا آمده؟
احتمال می رود قانون ۸ لیوان آب در روز به دلیل سوء تفاهمی باشد که از توصیه نامه سالمندی ۱۹۴۵ هیئت غذا و تغذیه (بخشی از آکادمی ملی پزشکی آمریکا NAM) شده است. در این توصیه نامه آمده بود که به ازای هر کالری باید یک میلی لیتر آب نوشیده شود. بنابراین برای یک رژیم معمولی که دارای ۱۹۰۰ کالری می باشد، باید ۱۹۰۰ میلی لیتر آب مصرف شود. اما مردم این توصیه را اینگونه برداشت کردند که باید در روز حتما ۱۹۰۰ میلی لیتر آب مصرف کنند و آن هم به طور مستقیم و به شکل آب خالص! این در حالی است که اولا این میزان آب به نسبت میزان کالری دریافتی محاسبه شده و دوما مقدار زیادی از این آب را می توان از طریق مواد غذایی دریافت نمود و نیاز نیست برای تامین این مقدار آب حتما آب خالص بنوشیم!
پس واقعا چقدر آب بنوشیم؟
امروزه آکادمی ملی پزشکی آمریکا توصیه می کند عادت مصرف آب خود را تغییر دهید و سعی کنید بیشتر آب بنوشید. همچنین مقدار آبی را که به طور تقریبی هم مرد و زنی می تواند بنوشد را تعیین کرده است. در این توصیه آمده است که به طور متوسط هر مرد بالغ ۳.۷ لیتر (۱۵ فنجان) و هر زن بالغ ۲.۷ لیتر (۱۱ فنجان) باید مصرف کند. اگر این اعداد شما را ترسانده اند و زیاد به نظر می رسند، نگران نباشید. این مقدار آب به طور کلی تعیین شده و نیاز نیست آن را دقیقا به صورت مستقیم مصرف کنید. در واقع مقدار زیادی از این آب از طرق مختلف ازجمله خوردن غذا و نوشیدنی های دیگر تامین می شود. همچنین در نظر داشته باشید که این مقدار به صورت تقریبی تعیین شده است و میزان آب مصرفی موارد متعدد مانند سطح فعالیت، منطقه جغرافیایی، آب و هوا و… بستگی دارد.
اگر برایتان سوال پیش آمده است که چه زمانی بدنتان دیگر به آب نیاز ندارد؟ باید بگوییم سازمان بین المللی مهاجرت توصیه کرده است سعی کنید آب مورد نیاز خود را به وسیله مواد غذایی دریافت کنید و هر زمان که احساس تشنگی کردید، آب بنوشید. بدن شما زمانی که به آب نیاز داشته باشد به شما احساس تشنگی میدهد و با نوشیدن آب تقریبا نیاز بدنتان را رفع می کنید. پس خیلی ذهنتان را درگیر این مسئله نکنید و تا جایی که احساس تشنگیتان از بین رفت آب بنوشید.