دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا چیست و چگونه درمان می شود؟

دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا چیست و چگونه درمان می شود؟

دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا می تواند از فعالیت های عادی تا آب و هوا و ابتلا به بیماری متفاوت باشد. به طور کلی هایپرهیدروزیس یا تعریق بیش از حد در کودکان نوپا شایع نیست و می تواند نشان دهنده بیماری یا مشکلات زمینه ای باشد. عرق کردن بیش از حد می تواند مشکلات متعددی را برای کودک ایجاد کند. به عنوان مثال اگر دست های او تعریق زیادی داشته باشند، در دست گرفتن اشیا برایش دشوار می شود و می تواند یادگیری مهارت های جدید را با اختلال مواجه کند. همچنین اگر تعریق بیش از حد بر روی پوست صورت او باشد، می تواند منجر به تحریکات پوستی و جوش شود. ما در گومگ پیشنهاد می کنیم برای یافت علت این مشکل حتما به پزشک مراجعه کنید.

در مقاله پیش رو به دلایل تعریق بیش از حد کودکان نوپا و همچنین نحوه درمان و نکات پیرامون آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آیا تعریق بیش از حد کودکان نوپا طبیعی است؟

عرق کردن کودک نوپا در آب و هوای گرم یا مرطوب یا در زمانی که فعالیت بدنی دارد طبیعی است. همچنین تب، سرماخوردگی و آنفولانزا نیز می توانند باعث افزایش تعریق در نوزادان و کودکان نوپا شوند که پس از برطرف شدن عفونت، تعریق هم باید متوقف شود. علاوه بر این ها، هرچند که کودکان نوپا و نوزادان به اندازه بزرگسالان عرق نمی کنند، اما طبیعی است که در موقعیت هایی که شما عرق می کنید، کودک نیز عرق کند.

دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا چیست و چگونه درمان می شود؟

انواع تعریق بیش از حد

هایپرهیدروزیس یا تعریق بیش از حد به دو نوع کلی تقسیم می شود:

  • تعریق بیش از حد عمومی: یعنی عرق کردن سراسری بدن که اغلب باعث خیس شدن لباس ها می شود.
  • تعریق بیش از حد موضعی: یعنی عرق کردن تنها در یک قسمت از بدن مانند زیر بغل، صورت یا گردن.

همچنین با توجه به نوع دلیل نیز می توان هایپرهیدروزیس را به دو دستع تقسیم کرد:

  • هایپرهیدروزیس اولیه: نوعی اختلال نادر است که منجر به تعریق بیش از حد فقط در زیر بغل، کف دست، کف پا، صورت و پوست سر می شود.
  • هایپرهیدروزیس ثانویه: به دلیل ابتلا به بیماری های زمینه ای مانند اختلال تیروئید، عفونت یا مصرف داروهای خاص منجر به تعریق عمومی می شود.

نکته:

چاقی و دیابت نیز می توانند باعث هایپرهیدروزیس ثانویه در کودکان شوند. این نوع تعریق عمدتا در نواحی بزرگ بدن دیده می‌شود و حتی در هنگام خواب نیز متوقف نمی شود.

دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا

به طور کلی عرق کردن بیش از حد برای یک کودک نوپا عادی نیست اما در بسیاری از موارد می تواند دلیل آن به لباس زیاد برگردد! بسیاری از والدین بیش تر از آنچه که لازم است کودکشان را با لباس گرم می پوشانند.

اگر کودک نوپای خود را مجبور کنید در داخل خانه لباس گرم بپوشد و بخاری را بالا نگه دارید، می تواند باعث تعریق بیش از حد شود و خطر گرمازدگی را افزایش دهد. همچنین ممکن است کودک شما به دلیل اضطراب یا عصبی بودن و فعالیت بدنی، بیش از حد معمول عرق کند.

برخی بیماری ها و مشکلات سلامتی که می توانند باعث تعریق بیش از حد کودک نوپا شوند عبارتند از:

علاوه بر موارد ذکر شده، آسیب هیپوتالاموس نیز ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود، زیرا هیپوتالاموس بخشی از مغز است که در تنظیم تعریق و حرارت بدن نقش مهمی دارد. البته لازم به ذکر است که عرق کردن تنها علامت بیماری ها و مشکلات ذکر شده در بالا نیست و برای بررسی موضوع حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

دلیل تعریق بیش از حد کودکان نوپا چیست و چگونه درمان می شود؟

علائم تعریق بیش از حد کودکان نوپا

اگر کودک نوپای شما دچار تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس باشد، در نواحی زیر می توانید شاهد آن باشید:

  • صورت
  • کف دست ها
  • زیر بغل
  • پوست سر
  • پاها
  • دست ها

اگر رطوبت و درجه حرارت محیط در حد طبیعی باشد، علائم زیر می توانند شایع ترین علائم و نشانه های تعریق بیش از حد در کودکان نوپا باشد:

  • تعریق شدید صورت و بازوها
  • خیس شدن لباس ها به علت تعریق
  • عرق کردن کف دست و پا
  • مرطوب یا قرمز شدن پوست

این علائم و نشانه ها اگر به دلیل عوامل محیطی یا لباس ایجاد شوند می توانند طبیعی باشند. بنابراین سعی کنید در ابتدا این موارد را بررسی کنید.

نکته:

کودکان مبتلا به هایپرهیدروزیس ممکن است تا پنج برابر بیشتر از سایر کودکان عرق کنند.

تشخیص هایپرهیدروزیس در کودکان نوپا

پیشنهاد می کنیم در صورتی مشاهده علائم تعریق بیش از حد در کودک به پزشک اطفال مراجعه کنید. تعریق بیش از حد می تواند نشان دهنده ابتلای کودک به بیماری های جدی باشد، هرچند معمولا اینگونه نیست و دلایل آن جدی نیستند. فقط معاینه کامل توسط پزشک می تواند این موضوع را مشخص کند. پزشک ممکن است رشد کودک را ارزیابی کند و بررسی کند که نسبت به سنش رشد کافی داشته است یا خیر.

علاوه بر این ها، پزشک متخصص اطفال ممکن است نشانه های ابتلا به بیماری های زمینه ای را نیز بررسی کند. اگر مشکلات پزشکی خاصی وجود نداشته باشند که باعث تعریق شوند، پزشک ممکن است پس از معاینه فیزیکی کودک، ابتلا به هایپرهیدروزیس اولیه را تشخیص دهد. آزمایش های تشخیصی معمولا شامل موارد زیر هستند:

  • آزمایش نشاسته با ید یا آزمایش مینور: در این روش ها بر روی نواحی تحت تعریق محلول ید می مالند و سپس نشاسته می ریزند. اگر در این نواحی عرق وجود داشته باشد، ترکیب به رنگ آبی تیره در می آید.
  • آزمایش کاغذ: در این روش از کاغذ مخصوصی استفاده می شود که عرق را جذب می کند. پس از جذب عرق، کاغذ را وزن می کنند تا میزان تعریق اندازه گیری شود.
  • آزمایش های آزمایشگاهی: ممکن است نیاز باشد از کودک نمونه خون و ادرار گرفته شود تا میزان هورمون ها و دیگر موارد موجود در خون او تحلیل شوند.

درمان تعریق بیش از حد کودکان نوپا

درمان هایپرهیدروزیس به علت آن بستگی دارد. اگر مشکلات زمینه ای علت آن باشند، درمان آن ها می تواند به درمان تعریق بیش از حد نیز کمک کند. کودکان نوپا معمولا به درمان های خاصی نیاز دارند که از کرم های موضعی گرفته تا روش های خاص می تواند متفاوت باشد. با توجه به نوع و محل تعریق، پزشک ممکن است یکی از روش های زیر را برای درمان هایپرهیدروزیس اولیه توصیه کند:

  • ضد تعریق: این مواد باعث مسدود سازی مجاری عرق شده و از تعریق جلوگیری می کنند.
  • یونتوفورزیس: این روش از درمان های بدون درد است که با استفاده از یک دستگاه برای درمان عرق کف دست تجویز می شود.
  • داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند به توقف تولید عرق و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.

تزریق سم بوتولینوم، برداشتن غدد عرق با جراحی، سمپاتکتومی و استفاده از دستگاه های پزشکی برای از بین بردن غدد تعریق، از درمان‌های موثر هایپرهیدروزیس هستند که در سنین بالاتر مورد استفاده قرار می گیرند.

پیشگیری از هایپرهیدروزیس

نکات زیر می توانند به جلوگیری از تعریق بیش از حد در کودک نوپا کمک کنند:

  • از لباس های مناسب شرایط آب و هوایی استفاده کنید.
  • دمای اتاق را نرمال نگه دارید.
  • پتوها و ملحفه های گرم را در گهواره نوزاد قرار ندهید، مگر اینکه دمای محیط پایین باشد.
  • تب کودک را بررسی کنید.
  • در تابستان از لباس های خنک استفاده کنید.
  • در زمان انجام فعالیت می توانید از لباس های ضد عرق استفاده کنید.

هایپرهیدروزیس می تواند باعث ناراحتی قابل توجهی در کودکان نوپا شود و تشخیص و مدیریت زودهنگام این بیماری را دوچندان می کند. اگر کودک شما دچار تعریق بیش از حد است، به مصرف آب او توجه کافی داشته باشید، زیرا تعریق می تواند منجر به تشنگی شدید و کم آبی بدن او شود.

منبع: momjunction

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.