فقط ۱ ساعت ورزش در هفته می تواند از افسردگی جلوگیری کند

فقط ۱ ساعت ورزش در هفته می تواند از افسردگی جلوگیری کند

یک مطالعه جدید که اطلاعات تقریبا ۳۴ هزار نفر را مورد بررسی قرار داده است، نشان می دهد که تنها یک ساعت ورزش کردن در هفته بدون در نظر گرفتن شدت آن می تواند به جلوگیری از افسردگی کمک نماید. افسردگی نوعی اختلال بسیار شایع است که سالانه در حدود ۶.۷ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده آمریکا به آن مبتلا می شوند. تنها در سال ۲۰۱۰ درمان این بیماری در حدود ۲۱۰.۵ میلیارد دلار هزینه اقتصادی برای این کشور به همراه داشته است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان با این اختلال زندگی می کنند. درمان افسردگی معمولا شامل روش های دارویی، روان درمانی یا رفتار درمانی است. اخیرا یک موسسه غیر انتفاعی مستقر در استرالیا به نام بلک داگ، افرادی را که از اختلالات خلقی رنج می بردند به مدت یک ماه در یک کمپین به ورزش تشویق کردند. این موسسه در وبسایت خود می نویسد که انجام تمرینات بدنی منظم می تواند به درمان افسردگی کمک نماید.

انجام این تحقیقات توسط دانشمندان موسسه بلک داگ با همکاری سایر موسسات در سراسر جهان از جمله دانشگاه ها و موسسات بهداشتی انگلستان، استرالیا و نروژ انجام شده است. این مطالعه به سرپرستی پروفسور ساموئل هاروی از موسسه بلک داگ انجام شده است که داده های ۳۳۹۰۸ فرد بزرگسال نروژی را طی یک دوره ۱۱ ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

پروفسور هاروی در این رابطه توضیح می دهد:

مدت هاست که ما نقش ورزش در معالجه علائم افسردگی را تشخیص داده ایم، اما این اولین بار است که توانسته ایم تاثیر میزان فعالیت بدنی بر کاهش افسردگی را مشخص نماییم.
وی می افزاید این یافته ها بسیار هیجان انگیز هستند، زیرا نشان می دهند که حتی مقادیر بسیار کم ورزش (۱ ساعت در هفته) می تواند به میزان قابل توجهی افراد را در برابر افسردگی محافظت نماید.

ورزش نکردن باعث افزایش خطر افسردگی می شود

محققان داده های جمع آوری شده از طریق یک مطالعه درمان را که یکی از بزرگ ترین مطالعات جمعیتی تا به امروز است را تجزیه و تحلیل کردند. جمع آوری داده ها و بررسی شرکت کنندگان در این مطالعه بین سال های ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۷ میلادی صورت گرفته است. ابتدا از مشارکت کنندگان سالم خواسته شد تا وضعیت فعالیت بدنی خود را ارزیابی کنند. این ارزیابی شامل مواردی مانند اینکه افراد چند بار در هفته ورزش می کنند و یا شدت برنامه تمرینی آن ها چقدر است، بود.

سه سطح مختلف از شدت تمرینات مورد بررسی قرار گرفت:

  • ورزش با شدت کم که با افزایش تنفس و تعریق همراه است
  • ورزش با شدت متوسط که باعث ایجاد تنفس شدید و تعریق می شود
  • ورزش با شدت بالا که علاوه بر افزایش تنفس و تعریق، سبب خستگی جسمانی نیز می گردد

بعدا از شرکت کنندگان خواسته شد تا به یک پرسشنامه پاسخ دهند و در آن پرسشنامه از آن ها خواسته شد تا سابقه هرگونه بیماری مرتبط با افسردگی و اضطراب را گزارش دهند. همچنین برخی دیگر از متغیرها در این پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند که برخی از آن ها عبارتند از:

  • وضعیت اقتصادی شرکت کنندگان
  • استفاده یا عدم استفاده از الکل و مواد مخدر
  • شاخص توده بدنی و BMI
  • سابقه بیماری های جسمی
  • سطح فعالیت های اجتماعی

نتایج به دست آمده از این مطالعه مشخص کرد افرادی که فعالیت های ورزشی انجام نمی دهند ۴۴٪ بیشتر از کسانی که ۱-۲ ساعت ورزش می کنند دچار افسردگی می شوند. جالب است بدانید که بدون در نظر گرفتن شدت ورزش، اثرات مثبت آن مشاهده می شود.

پروفسور هاروی در این خصوص توضیح می دهد:

بیشتر مزایای ورزش بر روی سلامت روان در همان هفته های اول و ساعات اولیه ورزش خود را نشان می دهند. وی اضافه می کند که شیوه های زندگی کم تحرک در جهان، میزان افسردگی را افزایش داده است. او تاکید می کند که تغییر در سبک زندگی می تواند نتایج قابل توجهی بر روی سلامت روان داشته باشد.

در نتیجه این مطالعات گزارش شد که ورزش با شدت کم، در صورتی که با افزایش تنفس و تعریق همراه باشد و فعالیت ها با شدت متوسط که شدت تنفس و تعریق در آن ها بیشتر است اما به خستگی جسمانی نمی رسد.

ورزش کردن حتی به مقدار کم، می تواند مزایای زیادی یه همراه داشته باشد

محققان و نویسندگان این پژوهش به این نتیجه رسیده اند که انجام حداقل یک ساعت ورزش در هفته می تواند از بروز افسردگی جلوگیری نماید. پروفسور هاروی می گوید: «ما هنوز تلاش می کنیم تا در یابیم که ورزش دقیقا چگونه می تواند از افسردگی جلوگیری کند، اما معتقدیم که انجام فعالیت های بدنی می تواند تاثیرات مثبت جسمی و اجتماعی به همراه داشته باشد.» وی همچنین با تاکید بر اهمیت این نتایج در شکل گیری سیاست های بهتر در آینده می گوید و می افزاید: «تغییر اندک در شیوه زندگی افراد می تواند تاثیر فراوانی در مقابله با افسردگی داشته باشد.»


منبع: medicalnewstoday

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.