ترک سیگار؛ نکاتی برای روزهای سخت ابتدایی
ترک سیگار به طور کلی ممکن است دشوار به نظر برسد، اما سختی روزهای ابتدایی آن بر هیچ کس پوشیده نیست. در واقع شما قرار است عادتی را که در طول زمان به دست آورده اید، به طور کلی کنار بگذارید. در این نوشته سعی داریم نکاتی را با شما در میان بگذاریم که با توجه به آن ها، این روزهای ابتدایی را راحت تر پشت سر بگذارید.
۱. غذا و نوشیدنی بخورید
نوشیدن آب سرد از طریق نی می تواند به جایگزینی عمل مکیدن سیگار کمک کند. همچنین انجام این کار ماده شیمیایی دوپامین در مغز را آزاد می کند که می تواند به کاهش روحیه بد کمک کند.
خوردن وعده های غذایی کوچک هم می تواند به شما کمک کند که تمایل به سیگار کشیدن را از دست بدهید. البته برای جلوگیری از افزایش وزن بهتر است از غذاهای بدون چربی و سالم استفاده نمایید.
۲. به پاداش های فوری توجه کنید
از لحظه شروع به ترک سیگار، می توانید از مزایای زندگی بدون دود لذت ببرید. لیستی از تغییرات مثبتی که پس از ترک با آن ها روبرو می شوید تهیه کنید و به آن ها توجه کافی داشته باشید. این تغییرات مثبت ممکن است شامل احساس کنترل، صرفه جویی در پول، حس بویایی بهتر، درک بهتر طعم غذاها و احساس انرژی بیشتر باشد. هنگامی که نسبت به ترکی سیگار سست می شوید، نگاهی به لیستی از مواردی که با ترکی سیگار به دست آورده اید بکنید.
۳. دندان های خود را مسواک بزنید
یکی از اولین حس های خوبی که پس از ترک به دست می آورید این است که نفستان بوی بهتری می گیرد. سعی کنید همیشه مسواک بزنید. با انجام این کار شما تمایلی به روشن کردن سیگار و از بین بردن حس داشتن دهانی تازه و تمیز نخواهید داشت.
۴. از نوشیدن الکل خودداری کنید
نوشیدن الکل یکی از رایج ترین مواردی است که باعث می شود افراد به سمت مصرف سیگار برگردند. الکل باعث مهار نفس می شود و این می تواند تعهد شما برای ترک را متزلزل کند. بسیاری از افراد هم عادت دارند که در هنگام نوشیدن الکل سیگار بکشند.
۵. مناطق سیگار ممنوع
هنگامی که هوس کشیدن سیگار به سراغتان می آید، به جایی بروید که نمی توانید در آنجا سیگار بکشید. مثلاً می توانید به اماکنی مانند سینما، کتابخانه یا یک فروشگاه بروید. هرچه مکان مورد نظر در این زمینه سخت گیر تر باشد، از بین بردن هوس شما راحت تر خواهد بود.
۶. دلایل خود را برای ترک به یاد داشته باشید
لیستی از تمام دلایل خود برای ترک سیگار را بنویسید و آن را در هر جایی که وقتتان را می گذرانید، بنویسید. به عنوان مثال می توانید آن را در آشپزخانه، محل کار، در کنار آینه حمام و هر مکان دیگری قرار دهید. برخی از افراد سیگاری سابق می گویند که قرار دادن عکس های خانواده و عزیزان در کنار فهرست دلایلشان مفید بوده است.
۷. فعالیت خود را افزایش دهید
ورزش کردن یک حواس پرتی بسیار قدرتمند برای کاهش هوس است. وقتی فعالیت فیزیکی می کنید، بدن شما مواد شیمیایی طبیعی را تولید می کند که به بهبود روحیه شما کمک می کند و استرس شما را کاهش می دهد. پیاده روی یکی از گزینه های ساده است. هر روز به خصوص در ماه اول بعد از ترک سیگار، ورزش کنید و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
برای شروع تمرینات ورزشی می توانید از برنامه تمرینی های زیر استفاده کنید:
- برنامه بدنسازی چربی سوزی کل بدن با تمرکز بر شکم و پهلو
- برنامه بدنسازی حجمی بدون نیاز به مکمل و کاملا طبیعی
- برنامه باشگاه بدنسازی برای لاغری حرفه ای
- برنامه تمرینی بدنسازی برای افزایش حجم بی نظیر
۸. تقویم خود را پر کنید
در طی چند هفته اول بعد از شروع ترک سیگار، سعی کنید کارهای زیادی را برای خود برنامه ریزی کنید و آن ها را در تقویم خود بنویسید. برای خوردن غذا با خانواده یا دوستان برنامه ریزی کنید و سعی کنید وسوسه سیگار کشیدن را از خود دور کنید. هرچه برنامه های بیشتری داشته باشید، هوس شما برای برگشتن به سیگار کمتر می شود.
۹. چیزی غیر از سیگار را در دهان خود قرار دهید
بخشی از تمایل به استعمال سیگار قرار دادن چیزی در دهان است. به جای سیگار، وقتی احساس می کنید می خواهید لغزش کنید، آدامس های بدون قند، آب نبات های سخت یا یک میان وعده های سالم میل کنید. همیشه همراهتان چیزی داشته باشید. اگر نگران افزایش وزن هستید، با گزینه های کم کالری مانند میوه و سبزیجات کنار بیایید.
۱۰. از دیگران کمک بگیرید
هنگامی که به حمایت نیاز دارید از کسی بخواهید که به شما کمک کند. بهترین انتخاب دوستی است که سیگاری سابق نیز باشد. اما هرکسی که به شما اهمیت دهد و می خواهد شما سیگار را ترک کنید، می تواند در مواقع سختی به شما کمک کند.
۱۱. مصرف کافئین را کاهش دهید
کافئین به برخی از افراد کمک می کند تا صبح ها سرحال شوند و در هنگام خستگی انرژی بیشتری به دست بیاورند. اما همزمان باعث افزایش احساس تنش و استرس هم می شود. قطع اعتیاد به نیکوتین می تواند این احساسات را تقویت کند. اگر کافئین شما را مضطرب می کند، همزمان با ترک سیگار، آن را م کنار بگذارید.
۱۲. به حالات بد خود دقت کنید
احساسات منفی مانند استرس، عصبانیت و ناامیدی از دلایلی هستند که افراد را در ترک سیگار دچار لغزش می کنند. حالات بد برای همه اتفاق می افتند و احتمالاً بیشترین فشار آن ها در طی چند هفته اول ترک، خود را نشان می دهند. راه هایی برای منحرف کردن افکار خود پیدا کنید. با دوستانتان دور هم جمع شوید یا کار دیگری را که از آن لذت می برید انجام دهید.
۱۳. از ایجاد مشکلات جلوگیری کنید
اگرچه دوستان و خانواده باید حامی افراد برای ترک سیگار باشند، اما همیشه اینگونه نیستند. برخی از اطرافیان ممکن است از تصمیم شما برای کنار گذاشتن سیگار احساس تهدید کنند. اگر احساس می کنید در زندگی شما چنین افرادی وجود دارند، آن ها را از زندگی خود حذف کنید. اگر انجام این کار امکان پذیر نیست، بنشینید و با آن ها صحبت کنید و توضیح دهید که چرا ترک سیگار انقدر برای شما مهم است.