افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟
سلامت روان
آخرین ویرایش در توسط تیم گومگ

افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

ما هنوز در مورد اثرات طولانی مدت کرونا بر مغز چیز زیادی نمی دانیم و در حال یادگیری در این زمینه هستیم. داده های ووهان چین نشان می دهند که این ویروس می تواند به مغز حمله کند. در واقع بیش از یک سوم بیماران کرونایی، دچار مشکلات عصبی می شوند. علاوه بر عفونت مغزی، ما می دانیم که این همه گیری منجر به بدتر شدن پیامدهای سلامت روانی شده است که ناشی از آسیب روانی انزوا، تنهایی، بیکاری، فشارهای مالی و از دست دادن عزیزان است. تجویز داروهای ضدافسردگی، خشونت خانگی و افکار خودکشی، به ویژه در جوانان در حال افزایش است. اما افسردگی بعد از کرونا و اختلالات عصبی دیگر چگونه ایجاد می شوند؟ با گومگ همراه شوید.

آنچه در ادامه می خوانید:
افسردگی چیست؟
علائم افسردگی
آیا افسردگی بعد از کرونا واقعیت دارد؟
آیا افسردگی بعد از کرونا دارید؟
چگونه با افسردگی بعد از کرونا مقابله کنیم؟
افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

افسردگی چیست؟


افسردگی در لغت به معنی حالت گذرای سستی، دلسردی و غم تعریف شده است. افسردگی می تواند به طرق مختلف جسمی و روانی ظاهر شود و شدت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

همچنین بخوانید: عرق کردن در ورزش مفید است یا مضر؟
افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

علائم افسردگی


افسردگی می تواند جسم، روان، احساس و رفتار ما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به توضیح این علائم می پردازیم.

علائم جسمی

  • سردرد، گرفتگی گردن و مشکلات گوارشی
  • اختلال در خواب
  • کاهش اشتها
  • کاهش انرژی و خستگی

علائم روانی و عاطفی

  • احساس نگرانی و ناامنی نسبت به کرونا
  • احساس غرق شدن در حوادث و ناتوانی
  • دید منفی نسبت به چیزها یا رویدادهای روزانه
  • احساس ناامیدی، ناامنی، غم و عصبانیت

علائم رفتاری

  • اختلال در تمرکز
  • تحریک پذیری و پرخاشگری
  • گریه
  • گوشه گیری و انزوا
  • اختلال در تصمیم گیری
  • افزایش مصرف الکل، مواد مخدر، تنباکو یا دارو

بیشتر بخوانید: استعمال سیگار چه تاثیری بر روی بدن می گذارد؟
افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

آیا افسردگی بعد از کرونا واقعیت دارد؟


تا همین اواخر، پیامدهای اختلالات روانی به علت ابتلا به کرونا مشخص نبودند. یک مطالعه جدید که بر روی پرونده های پزشکی ۶۹ میلیون نفر انجام شد نشان داد که کرونا خطر ابتلا به اختلالات روانی، زوال عقل و بی خوابی را افزایش می دهد. علاوه بر این، خطر ابتلای افراد مبتلا به اختلالات روانی به کرونا ۶۵٪ بیشتر است، که ممکن است به علت سبک زندگی (مانند سیگار کشیدن و…)، التهابات ناشی از بیماری یا مصرف داروهای روانپزشکی در این گروه از افراد باشد. این اولین مطالعه بزرگی است که نشان می دهد که کرونا خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش می دهد.

اثرات طولانی مدت کرونا بر سلامت روانی هنوز مشخص نیست. پس از همه گیری آنفولانزا در سال های ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ میلادی، میزان ابتلا به اسکیزوفرنی در فرزندان مادرانی که در دوران بارداری به آنفولانزا مبتلا شده بودند، بیشتر بود. این نشان می دهد که عفونت های ویروسی ممکن است در دوران بارداری بتوانند باعث ایجاد بیماری های روانی در نسل بعدی شوند. اگر کرونا حتی به مقدار کمی خطر بیماری روانی را در فرزندان افزایش دهد، با توجه به تعداد بالای ابتلا به این بیماری در سراسر جهان، می تواند تأثیر زیادی آینده داشته باشد.

همچنین بخوانید: ۱۱ درمان خانگی آنفولانزا و سرماخوردگی
افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

آیا افسردگی بعد از کرونا دارید؟


ممکن است به دلیل اثرات منفی کرونا بر بدن خود، یا به دلیل شرایط زندگی در قرنطینه و… احساس خستگی، استرس یا افسردگی کنید. افراد مبتلا به علائم جسمی کرونا اغلب دچار افسردگی می شوند، زیرا علائم این بیماری معمولا با علائم افسردگی همپوشانی دارند. به عنوان مثال، کم خوابی، اختلال در تمرکز و کاهش اشتها از علائم مشترک بین بیماری کرونا (جسمی) و افسردگی (روانی) هستند.

برای تشخیص دقیق اینکه علائم شما فقط مربوط به کرونا هستند یا دچار افسردگی شده اید، ممکن است پزشک مدتی علائم بیماری شما را زیر نظر بگیرد. اگرچه داروهای ضد افسردگی اغلب برای درمان اختلالات خلقی و اضطرابی تجویز می شوند، به خاطر داشته باشید که علائم خفیف تا متوسط ​​اغلب با بهبود شرایط زندگی به خودی خود از بین می روند. اگر افسردگی بعد از کرونا در مراحل اولیه باشد، ممکن است در صورت خفیف بودن علائم نیازی به درمان تخصصی نداشته باشید. اگر برای درمان افسردگی بعد از کرونا مصرف دارویی را شروع کرده اید، مطمئن شوید که به طور مرتب درمان خود را با پزشک مرور کرده و در صورت نیاز، تغییرات لازم را ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه بر پرخوری استرسی غلبه کنیم؟
افسردگی بعد از کرونا چیست، چگونه رخ می دهد و چه باید بکنیم؟

چگونه با افسردگی بعد از کرونا مقابله کنیم؟


  • واکسن بزنید. این مورد، به ویژه برای افرادی که دارای اختلالات روانی هستند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
  • استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را ادامه دهید. البته هدف از این کار حفظ روابط اجتماعی است.
  • از منابع مختلف استفاده کنید. روانشناسان آنلاین، کتاب های مناسب و برنامه های تلفن همراه می توانند به درمان شما کمک کنند.
  • از دیگران حمایت کنید. اگر یکی از نزدیکان شما به افسردگی بعد از کرونا مبتلا شده است، ممکن است در موقعیتی نباشد که بتواند از پس تغییرات شغلی، بیمه عمر یا پوشش بهداشت روانی بر بیاید و نیاز به حمایت دارد.
  • فعالیت بدنی داشته باشید. شما می توانید در کنار دریافت داروهای افسردگی، فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. فعالیت بدنی به تقویت حافظه و سلامت قلب کمک می کند.
  • ریلکس کنید. هنگامی که به نظر می رسد جهان از کنترل خارج شده است و همه جا دارد به هم می ریزد! سعی کنید مقداری ریلکس کنید و تمرینات مدیتیشن انجام دهید.
  • در مصرف داروهای خواب آور احتیاط کنید. استفاده کوتاه مدت از این داروها می تواند به سرعت به استفاده طولانی مدت تبدیل شود و منجر به وابستگی و و بازگشت افسردگی شود.
  • مراقب مصرف کافئین باشید. اگر افسردگی بعد از کرونا و خستگی ناشی از آن شدید است، سعی کنید با کمک پزشک آن را حل کنید. مصرف کافئین می تواند اضطراب و اختلالات خواب شما را تشدید کند.

منابع: harvard و quebec

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.