۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

خواب بچه نقش مهمی در حفظ سلامتی او دارد، اما مشکلات مربوط به خواباندن کودک می توانند بسیار گیج کننده باشند. بسیاری از والدین تصور می کنند که بی خوابی فقط در بزرگسالان اتفاق می افتد، در حالی که کودکان نیز ممکن است حتی در زمانی که استراحت کافی دارند، دچار بی خوابی شوند. از همه مهم تر این است که وقتی آن ها نمی خوابند، شما هم نمی توانید بخوابید!

تنظیم زمان خواب کودک و نحوه خواباندن آن می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. در ادامه شما را با ۱۰ روش موثر برای خواباندن کودک آشنا می کنیم که می توانید از آن ها برای داشتن زندگی آرام تر استفاده کنید.

۱. ساعت مشخصی را برای خوابیدن کودک اختصاص دهید

به گفته بنیاد ملی خواب آمریکا، کودکان در سنین مدرسه به ۹ تا ۱۱ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. اما تنوع زیادی در نیازها و الگوهای خواب آن ها وجود دارد و بیشتر بچه ها الگوهای خوابی دارند که چندان قابل تغییر نمی باشند.

کودکانی که الگوی خواب آن ها بدین گونه است که صبح زود از خواب بیدار می شوند، حتی اگر آن ها را دیر هم بخوابانید، باز هم صبح زود از خواب بیدار می شوند. از طرفی هم گروهی از کودکان شب بیدارند و تا زمانی که بدنشان آماده نشود، نمی خوابند.

بسیار اهمیت دارد که والدین تلاش کنند تا یک ساعت مشخص را برای خواب کودک خود اختصاص دهند و آن ها را در یک ساعت مشخص بخوابانند تا پس از رفع نیاز کاملشان، بیدار شوند.

۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

۲. زمان بیدار شدن کودک را تنظیم کنید

زمان بیدار شدن را بر اساس میزان و زمان خواب کودکتان تعیین کنید. همچنین یادتان باشد که با برنامه سازگار باشید آن را تا حد امکان دچار تغییر نکنید. اجازه دادن به کودک برای خوابیدن در آخر هفته ها بسیار سخاوتمندانه است، اما می تواند در طولانی مدت نتیجه معکوس بدهد.

اگر می توانید سعی کنید زمان خوابیدن و بیدار شدن را در ساعات مشخصی تعیین کنید. با انجام این کار هم خودتان و هم فرزندتان آسوده خواهید بود.

۳. روال ثابتی را برای خواباندن کودک رعایت کنید

عادت کردن نوزادان، کودکان نوپا و کودکان تا پیش دبستانی به یک روال خاص بسیار مهم است. بعد از شام، باقی مانده شب باید شامل مقداری بازی سبک، حمام، مسواک زدن، داستان قبل از خواب و سپس خوابیدن باشد.

به دنبال عادت دادن کودک به روالی باشید که بتواند آرامش بخش باشد و او را در فضای ایده آلی برای خوابیدن قرار دهد. طولی نخواهد کشید که بدن کودک شما به روال مخصوص عادت کند و به صورت خودکار در زمان مناسب به خواب برود.

۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

۴. صفحه نمایش ها را حداقل ۲ ساعت قبل از خواب خاموش کنید

ملاتونین بخش مهمی از چرخه خواب و بیداری است. وقتی سطح ملاتونین در بالاترین حد خود باشد، بیشتر افراد خواب آلوده و آماده خوابیدن می شوند.

تحقیقاتی در سال ۲۰۱۱ شان داد که نور آبی منتشر شده از صفحه تلویزیون، تلفن همراه یا مانیتور کامپیوتر می تواند در تولید هورمون ملاتونین اختلال ایجاد کند.

طبق مطالعه ای در سال ۲۰۱۷، تماشای تلویزیون، بازی های ویدئویی یا وبگردی با تلفن یا کامپیوتر قبل از خواب، کودک را ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بیشتر بیدار نگه می دارد.

اتاق خواب را از هر نوع صفحه نمایشی خالی کنید یا حداقل از خاموش بودن همه صفحه ها هنگام خواب مطمئن شوید و وقتی در اتاق فرزندتان هستید تلفن خود را در حالت بی صدا نگه دارید یا اصلاً آن را به اتاق نبرید.

۵. استرس او را قبل از خواب کاهش دهید

یکی دیگر از هورمون هایی که در خواب نقش دارد کورتیزول است که به آن هورمون استرس نیز گفته می شود. وقتی سطح کورتیزول بالا باشد، بدن کودک شما نمی تواند خاموش شود و بخوابد.

فعالیت های قبل از خواب را آرام نگه دارید. انجام این کار می تواند به جلوگیری از ترشح مقادیر بیش از حد کورتیزول در بدن کودک کمک کند.

۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

۶. محیط خواب آوری را تدارک ببینید

ملحفه نرم، تاریکی اتاق و آرامش نسبی می تواند به کودک شما کمک کند تا بین شب و روز تمایز قائل شود و آسان تر به خواب برود.

ایجاد محیطی که القا کننده خواب باشد بسیار مهم است، زیرا با کاهش حواس پرتی زمینه را برای خواب فراهم می کند.

۷. برای خواباندن کودک او را خنک نگه دارید

چرخه خواب کودک شما فقط به نور (یا کمبود آن) بستگی ندارد و به دما نیز حساس است. میزان ملاتونین به تنظیم کاهش دمای داخلی بدن برای خواب کمک می کند. اما تنظیم دمای خارجی بدن در کنترل شماست. اطراف کودک را با ملحفه های زیاد نپوشانید و گرمای محیط را خیلی بالا نبرید.

یکی از بهترین گزینه ها این است که کودک خود را در لباس خواب پنبه ای قابل تنفس پوشانده و دمای اتاق خواب را در شب حدود ۱۸.۳ تا ۲۱.۱ درجه سانتیگراد نگه دارید.

۱۰ نکته موثر برای خواباندن کودک

۸. به ترس های او توجه کنید

ارواح و سایر موجودات ترسناک ممکن است در واقعیت وجود نداشته باشند و شب ها در اتاق پرسه نزنند، اما کودک شما ممکن است نتواند این واقعیت را درک کند و بهتر است با او در این مورد صحبت کنید.

اگر اطمینان دادن به او و صحبت کردن جواب نداد، سعی کنید برای او یک اسباب بازی تهیه کنید و به او بگویید که قرار است محافظش باشد. یا حتی می توانید از یک اسپری خوش بو کننده استفاده کرده و او را نابودگر هیولاها بنامید تا او احساس ترس نکند.

نکته مهم در این زمینه آن است که برای رفع هرگونه ترس، باید در طول روز اقدام کنید و در زمان خواب به هیچ عنوان در مورد چیزهای ترسناک با او حرف نزنید.

۹. تمرکز بر خواباندن کودک را کاهش دهید

شاید این مورد تعجب آور باشد، اما بچه ها ممکن است در خاموش کردن مغز خود برای خوابیدن مشکل داشته باشند. بنابراین به جای اینکه به آن ها استرس ایجاد کنید و بگویید که «وقت خواب» است و باید بخوابد، به او احساس آرامش بدهید.

به کودک خود یک روش تنفس عمیق آموزش دهید تا بدن او آرام شود. یکی از روش ها این است که ۴ ثانیه نفس بکشید، ۵ ثانیه نفس خود را حبس کنید و سپس به مدت ۶ ثانیه از طریق دهان خود آن را خارج کنید.

۱۰. مراقب اختلالات خواب باشید

گاهی اوقات ممکن است شما بهترین برنامه ریزی ها را کرده باشید و تمام تلاش خود را به کار گرفته باشید، اما به نتیجه ای که می خواهید دست نیابید. (به جمع پدر و مادرها خوش آمدید!)

اگر کودک شما در خوابیدن مشکل دارد، کابوس های مداوم را تجربه می کند، خروپف می کند یا از طریق دهان نفس می کشد، ممکن است دچار اختلال در خواب باشد.

اگر در مورد عادات خواب فرزند خود نگرانی دارید با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید.


منبع: healthline

نظر خود را بنویسید
* تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.