ارزش غذایی عدس
تغذیه
بروزرسانی در ۸ خرداد ۱۳۹۷

کالری و جدول ارزش غذایی عدس پخته و خام

ارزش غذایی عدس به دلیل استفاده زیاد آن در غذاهای ایرانی بسیار اهمیت دارد. عدس گیاهی مغذی و البته سرسخت می باشد که معمولا در زمین های نسبتا فقیر کشت می شود. به زمین هایی که امکان کشت محصولات دیگر مناسب نیستند، زمین فقیر گفته می شود. ارتفاع این گیاه حدود ۴۰ سانتی متر است و از آن برای تهیه غذاهایی مانند عدسی، عدس پلو، آش عباسعلی و بسیاری دیگر استفاده می شود. عدس ها در چند رنگ متفاوت مانند نارنجی، قهوه ای و سبز رشد می کند. از آنجا که عدس را به شکل پخته شده مصرف می کنند، در این مطلب ارزش غذایی عدس به صورت آب پز را برای شما تهیه کرده ایم. در واقع زمانی که گیاهی پخته می شود، مقداری از ارزش غذاییش کم می شود و عدس هم از این قاعده مستثنی نیست.

ارزش غذایی عدس را در دو حالت خام و پخته بررسی می کنیم.

نکته: لازم به ذکر است مواردی که به صورت درصدی نمایش داده شده اند، در واقع درصد ارزش روزانه می باشند. درصد ارزش روزانه بر اساس رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری در روز تنظیم شده است. برای دیدن توضیحات بیشتر می توانید مطلب مقابل را مشاهده کنید: درصد ارزش روزانه به چه معناست؟

ارزش غذایی عدس خام در ۱۰۰ گرم

کالری عدس۳۵۳
کل چربی۱.۱ گرم
چربی اشباع۰.۲ گرم
چربی چند غیر اشباع۰.۵ گرم
چربی تک غیر اشتباع۰.۲ گرم
کلسترول۰ میلی گرم
سدیم۶ میلی گرم
پتاسیم۹۵۵ میلی گرم
کل کربوهیدرات۶۰ گرم
فیبر غذایی۳۱ گرم
قند۲ گرم
پروتئین۲۶ گرم
ویتامین آ۰٪
کلسیم۵٪
ویتامین دی۰٪
ویتامین ب۱۲۰٪
ویتامین ث۷٪
آهن۴۱٪
ویتامین ب۶۲۵٪
منیزیم۳۰٪

ارزش غذایی عدس پخته در ۱۰۰ گرم

کالری عدس۱۱۶
کل چربی۰.۴ گرم
چربی اشباع۰.۱ گرم
چربی چند غیر اشباع۰.۲ گرم
چربی تک غیر اشتباع۰.۱ گرم
کلسترول۰ میلی گرم
سدیم۲ میلی گرم
پتاسیم۳۶۹ میلی گرم
کل کربوهیدرات۲۰ گرم
فیبر غذایی۸ گرم
قند۱.۸ گرم
پروتئین۹ گرم
ویتامین آ۰٪
کلسیم۱٪
ویتامین دی۰٪
ویتامین ب۱۲۰٪
ویتامین ث۲٪
آهن۱۸٪
ویتامین ب۶۱۰٪
منیزیم۹٪
نظرات کاربران
  • احمد:

    پختن عدس اصلا باعث کاهش پروتئین نمیشه
    منتها شما وقتی ۱۰۰ گرم عدس رو بپزید آب زیادی جذب میکنه و تبدیل به حدود ۳۰۰ گرم عدس پخته میشه، یعنی تو این ۳۰۰ گرم عدس پخته( همون ۱۰۰ گرم عدس خشک) ۲۶ گرم پروتئین وجود داره

    • امیرعلی:

      ادمین محترم جواب این سوال رو بدید برای ما هم سواله

      • تیم گومگ:

        سلام، امیدواریم اوقات خوبی رو سپری کنید. توضیحات آقای احمد صحیح است.
        کاهش مقدار پروتئین به خاطر افت ارزش غذایی عدس نیست، بلکه به دلیل تغییر وزن و رقیق شدن ترکیبات هنگام پخت است. وقتی عدس پخته می شود، مقدار زیادی آب جذب می کند و وزنش چند برابر می شود. بنابراین اگرچه کل پروتئین موجود در عدس تغییر نمی کند، اما وقتی می گوییم «۱۰۰ گرم عدس پخته»، این ۱۰۰ گرم بیشتر از آب تشکیل شده و عدسِ واقعی کمتری داخل آن وجود دارد. همین باعث می شود میزان پروتئین به ازای هر ۱۰۰ گرم کمتر به‌نظر برسد، نه اینکه پروتئین واقعا کاهش یافته باشد.

  • Ava:

    چطوره که توی ۱۰۰ گرم پخته ۹ گرم پروتئینه
    یعنی اون ۲۶ گرم پروتئین میشه ۹ گرم؟!

    • تیم گومگ:

      بله، پختن عدس باعث کاهش میزان پروتئین در اون میشه. البته پروتئین اون حذف نمیشه، بلکه جذب آب باعث کاهش غلظت پروتئین در عدس میشه.

  • علی:

    100 گرم عدس پخته یا خام؟

    • تیم گومگ:

      با سلام و تشکر از توجه شما. اصلاح شد.

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.