کالری و جدول ارزش غذایی عدس پخته و خام
ارزش غذایی عدس به دلیل استفاده زیاد آن در غذاهای ایرانی بسیار اهمیت دارد. عدس گیاهی مغذی و البته سرسخت می باشد که معمولا در زمین های نسبتا فقیر کشت می شود. به زمین هایی که امکان کشت محصولات دیگر مناسب نیستند، زمین فقیر گفته می شود. ارتفاع این گیاه حدود ۴۰ سانتی متر است و از آن برای تهیه غذاهایی مانند عدسی، عدس پلو، آش عباسعلی و بسیاری دیگر استفاده می شود. عدس ها در چند رنگ متفاوت مانند نارنجی، قهوه ای و سبز رشد می کند. از آنجا که عدس را به شکل پخته شده مصرف می کنند، در این مطلب ارزش غذایی عدس به صورت آب پز را برای شما تهیه کرده ایم. در واقع زمانی که گیاهی پخته می شود، مقداری از ارزش غذاییش کم می شود و عدس هم از این قاعده مستثنی نیست.
ارزش غذایی عدس را در دو حالت خام و پخته بررسی می کنیم.
نکته: لازم به ذکر است مواردی که به صورت درصدی نمایش داده شده اند، در واقع درصد ارزش روزانه می باشند. درصد ارزش روزانه بر اساس رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری در روز تنظیم شده است. برای دیدن توضیحات بیشتر می توانید مطلب مقابل را مشاهده کنید: درصد ارزش روزانه به چه معناست؟
ارزش غذایی عدس خام در ۱۰۰ گرم
کالری عدس | ۳۵۳ |
کل چربی | ۱.۱ گرم |
چربی اشباع | ۰.۲ گرم |
چربی چند غیر اشباع | ۰.۵ گرم |
چربی تک غیر اشتباع | ۰.۲ گرم |
کلسترول | ۰ میلی گرم |
سدیم | ۶ میلی گرم |
پتاسیم | ۹۵۵ میلی گرم |
کل کربوهیدرات | ۶۰ گرم |
فیبر غذایی | ۳۱ گرم |
قند | ۲ گرم |
پروتئین | ۲۶ گرم |
ویتامین آ | ۰٪ |
کلسیم | ۵٪ |
ویتامین دی | ۰٪ |
ویتامین ب۱۲ | ۰٪ |
ویتامین ث | ۷٪ |
آهن | ۴۱٪ |
ویتامین ب۶ | ۲۵٪ |
منیزیم | ۳۰٪ |
ارزش غذایی عدس پخته در ۱۰۰ گرم
کالری عدس | ۱۱۶ |
کل چربی | ۰.۴ گرم |
چربی اشباع | ۰.۱ گرم |
چربی چند غیر اشباع | ۰.۲ گرم |
چربی تک غیر اشتباع | ۰.۱ گرم |
کلسترول | ۰ میلی گرم |
سدیم | ۲ میلی گرم |
پتاسیم | ۳۶۹ میلی گرم |
کل کربوهیدرات | ۲۰ گرم |
فیبر غذایی | ۸ گرم |
قند | ۱.۸ گرم |
پروتئین | ۹ گرم |
ویتامین آ | ۰٪ |
کلسیم | ۱٪ |
ویتامین دی | ۰٪ |
ویتامین ب۱۲ | ۰٪ |
ویتامین ث | ۲٪ |
آهن | ۱۸٪ |
ویتامین ب۶ | ۱۰٪ |
منیزیم | ۹٪ |
پختن عدس اصلا باعث کاهش پروتئین نمیشه
منتها شما وقتی ۱۰۰ گرم عدس رو بپزید آب زیادی جذب میکنه و تبدیل به حدود ۳۰۰ گرم عدس پخته میشه، یعنی تو این ۳۰۰ گرم عدس پخته( همون ۱۰۰ گرم عدس خشک) ۲۶ گرم پروتئین وجود داره
چطوره که توی ۱۰۰ گرم پخته ۹ گرم پروتئینه
یعنی اون ۲۶ گرم پروتئین میشه ۹ گرم؟!
بله، پختن عدس باعث کاهش میزان پروتئین در اون میشه.
100 گرم عدس پخته یا خام؟
با سلام و تشکر از توجه شما. اصلاح شد.