درمان سریع اسهال با روش های طبیعی
همه افراد اسهال را در زندگی خود تجربه کرده اند. اسهال غالبا به دلیل اختلالات دستگاه گوارشی ایجاد می شود. درمان سریع اسهال در خانه می تواند از حادتر شدن موضوع جلوگیری نماید و آن را متوقف کند.
دلایل و علائم ابتلا به اسهال
اسهال می تواند به دلایل مختلفی بروز پیدا کند. این دلایل عبارتند از:
- عفونت ویروسی
- عفونت باکتریایی
- مسمویت های غذایی
- مصرف آب آلوده و غیر بهداشتی
- مصرف برخی داروها
اسهال های عفونی در کودکان خردسال بسیار شایع است و دلیل آن معمولا عفونت های ویروسی می باشد. در ایام سفر نیز به دلیل مصرف آب های آلوده و یا مصرف برخی مواد غذایی معمولا افراد به اسهال مبتلا می شوند.
علائم ابتلا به اسهال به شرح زیر می باشد:
- مدفوع مکرر
- مدفوع آبکی و شل
- دل درد
- دل پیچه
- نفخ شدید
در ادامه این مقاله موثرترین روش ها برای درمان اسهال های حاد را بیان خواهیم کرد.
۱. درمان سریع اسهال با مصرف مایعات
در هنگام اسهال بدن آب بیشتری از دست می دهد. این موضوع به خصوص در کودکان خردسال بسیار قابل اهمیت است. اگر اسهال در نوزادان شیرخوار و کودکان به موقع درمان نشود، می تواند کشنده و خطرناک باشد. محلول های خوراکی ORS می توانند در تامین آب و املاح از دست رفته بدن موثر باشند. این محلول ها کاملا بی خطر می باشند و تمام افراد در تمام رده های سنی می توانند از آن ها استفاده نمایند.
توجه داشته باشید برای مصرف این محلول از الکل، شیر، نوشیدنی های گازدار و نوشیدنی های کافئین دار استفاده نکنید، زیرا می تواند علائم اسهال را تشدید کند.
۲. درمان سریع اسهال با پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها انوعی از باکتری مفید در روده هستند که می توانند به بهبود عملکرد روده کمک کنند. این باکتری ها برای جلوگیری از عفونت روده ای مفید هستند. پروبیوتیک ها می توانند تعادل باکتری های موجود در روده را بهبود بخشند و در نتیجه به درمان اسهال کمک کنند.
مواد غذایی زیر می توانند حاوی پروبیوتیک باشند:
پروبیوتیک ها به صورت قرص و مکمل نیز در برخی مراکز درمانی به فروش می رسند اما بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
۳. داروهای بدون نسخه
برخی داروها بدون نسخه پزشک قابل دسترسی می باشند. این داروها علت اصلی اسهال را از بین نمی برند و تنها می توانند اسهال شما را قطع کنند. این دارو ها عبارتند از:
- بیسموت ساب سیترات
- لوپرامید
توجه داشته باشید که اگر به اسهال مزمن دچار هستید از مصرف این داروها بدون مشورت پزشک خودداری کنید. اسهال مزمن اسهالی است که بیشتر از ۱۴ روز طول بکشد. این داروها برای استفاده اطفال و کودکان توصیه نمی شوند.
اگر به اسهال خونی، تب، درد شدید شکم یا اسهال بیشتر از ۷ روز مبتلا هستید و یا نوزاد زیر ۳ ماه به اسهال مبتلا شده است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.
۴. چه غذاهایی بخوریم
مصرف برخی مواد غذایی می توانند به بهبود علائم اسهال کمک نمایند. در زمان اسهال از مصرف غذاهایی که فیبر زیادی دارند خودداری کنید و در مقابل مصرف مواد غذایی زیر را بیشتر کنید.
مصرف سوپ تازه نیز می تواند به تامین آب از دست رفته بدن کمک کند.
۵. غذاهایی که نباید بخوریم
مصرف غذاهای چرب و سرخ شده به افراد مبتلا به اسهال توصیه نمی شود. همچنین مصرف غذاهایی که حاوی مقدار زیادی فیبر هستند، مانند سبزیجات را محدود کنید زیرا این مواد غذایی می تواند نفخ شکم را افزایش دهند.
مواد غذایی که در زمان ابتلا به اسهال باید محدود شوند: