موز در مقابل موز! تفاوت موز و پلانتین چیست؟
اگر در فروشگاه های مواد غذایی یا میوه فروشی ها پلانتین را ببینید ممکن است متوجه تفاوت آن با موز نشوید و در یک نگاه آن ها را با هم اشتباه بگیرید! اگرچه موز و پلانتین از یک خانواده و نژاد بوده و در ظاهر، کاملا شبیه به هم هستند اما طعم متفاوتی با یکدیگر دارند. تا پایان مطلب همراه ما باشید تا با شباهت ها و تفاوت های این دو آشنا شوید.
تفاوت موز و پلانتین
تفاوت اصلی موز و پلانتین در میزان قند، طعم، بافت، اندازه و محل رشد آن ها است. پلانتین از موز بزرگتر بوده و پوست ضخیم تری دارد. همچنین ترکیبات اصلی قند و کربوهیدراتش از نوع نشاسته ای است، به همین دلیل هضم آن زمان بیشتری لازم دارد در حالی که موز شیرین تر بوده و دارای قند طبیعی است.
یکی از مهمترین دلایل ایجاد این تفاوت محل کشت آن ها است. با اینکه موز و پلانتین برای رشد به آب و هوای گرم و مرطوب نیاز دارند، اما موز در 135 کشور جهان به ویژه جنوب شرقی آسیا کشت شده در حالی که پلانتین عمدتا در کشورهای کلمبیا و آمریکای لاتین یافت می شود. همین تفاوت در محل کشت آن ها باعث ایجاد طعم های متفاوت می شود. پس یکی از نکات کلیدی برای تشخیص این دو با هم این است که به کشور وارد کننده توجه کنید.
همچنین موز رسیده بافت نرم تر و خامه ای تری دارد در حالی که پلانتین کمی سفت تر بوده و شیرینی آن کمتر است. در کشورهای جهان از موز برای تهیه شیرینی و دسر و از پلانتین در تهیه غذاهای شور استفاده می کنند.
همچنین بخوانید: خوردن شکلات تلخ در بدنسازی خوب است یا بد؟
شباهت موز و پلانتین
این دو میوه علاوه بر تفاوت، شباهت های زیادی نیز باهم دارند. در طبقه بندی گیاه شناسی، این دو را در یک طبقه قرار می دهند و از نظر ظاهری نیز بسیار به هم نزدیک هستند. این اشتراکات به همینجا ختم نمی شود و این دو میوه پرطرفدار از ارزش های غذایی یکسان نیز برخوردار بوده و برای ارتقای سلامت مفید می باشند. در ادامه به نقاط مشترک آن ها بیشتر می پردازیم.
هر دو مغذی هستند
موز و پلانتین هر دو منابع غنی از پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و ترکیبات آنتی اکسیدان هستند. در جدول زیر می توانید ارزش غذایی این دو میوه را باهم مقایسه کنید.
ارزش غذایی 100 گرم (معادل نصف فنجان) موز و پلانتین:
ماده غذایی | موز | پلانین |
---|---|---|
کالری | ۸۹ | ۱۲۲ |
کربوهیدرات | ۲۳ | ۳۲ |
فیبر | ۳ | ۲ |
پروتئین | ۳۵۸ | ۴۸۷ |
منیزیم | ۲۷ | ۳۶ |
ویتامین C | ۹ | ۱۸ |
هر دو برای سلامتی مفید هستند
موز و پلانتین هر دو دارای اثر ضد التهابی بوده و حاوی مقدار زیادی پتاسیم می باشند. از این رو می توانند در کاهش فشار خون مفید باشند. همچنین به دلیل داشتن فیبر فراوان به سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند.
همچنین بخوانید: نکات بسیار مهم و کاربردی برای شروع گیاهخواری
نحوه تشخیص موز و پلانتین رسیده
برخلاف پلانتین بهتر است موز را زمانی که کاملا رسیده است استفاده کنید. این در حالی است که پلانتین نرسیده نیز قابل خوردن است و می توانید آن را سرخ کرده و در تهیه غذا استفاده کنید. موز و پلانتین رسیده هر دو زرد رنگ هستند اما با هم تفاوت های نیز دارند که می توانید آن ها را از هم تشخیص دهید. موز رسیده اغلب دارای لکه های سیاه است، شیرین و نرم بوده و پوست آن نازک می باشد. در حالی که پلانتین پوست ضخیم تری داشته و سبز آن بسیار سفت و نارس است.
سلام وقت بخیر پلانتین را چه موقع باید برداشت کرد
ا من نمیدونستم