نوروبیون چیست؟ موارد مصرف، مقدار مصرف، عوارض و هشدارها
نوروبیون در انواع آمپول و قرص قابل تهیه و استفاده است و بدون تجویز پزشک می توان آن ها را تهیه کرد، اما آیا می دانید عوارض و فواید آن چه چیزهایی هستند؟نوروبیون نام مکمل هایی است که حاوی ترکیبی از ویتامین های گروه ب هستند. سازندگان این مکمل تبلیغ می كنند كه نوروبیون می تواند به بهبود عملکرد اعصاب كمك كند.
مکمل های ویتامین ب کمپلکس، از جمله نوروبیون، می توانند به درمان یا جلوگیری از کمبودهای غذایی خاص کمک کنند. توجه داشته باشید که قبل از مصرف هرگونه مکمل، باید با پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است دچار تداخل دارویی شوید.
در این مقاله به بررسی کامل این مکمل می پردازیم. با گومگ همراه باشید.
نوروبیون از چه ویتامین هایی تشکیل شده است؟
در کل هشت نوع ویتامین ب وجود دارد و همه آن ها در عملکرد سلول های مختلف بدن از جمله: سلول های عصبی، پوست و مغز موثر هستند. در ادامه می خواهیم بررسی کنیم که در نوروبیون، کدامیک و به چه مقدار از این ویتامین ها وجود دارند.
نوروبیون مکملی است که از سه نوع ویتامین ب تشکیل شده است که عبارتند از:
- ویتامین ب۱ که به آن تیامین هم گفته می شود
- ویتامین ب۶ که به آن پیریدوکسین هم می گویند
- ویتامین ب۱۲
معمولا هر عدد قرص نوروبیون حاوی مقادیر زیر از ویتامین های ذکر شده می باشد:
- ۱۰۰ میلی گرم ویتامین ب۱
- ۲۰۰ میلی گرم ویتامین ب۶
- ۲۰۰ میکرو گرم ویتامین ب۱۲
لازم به ذکر است که هر عدد از این قرص ها، ۱۰۰٪ نیاز روزانه شما به این ویتامین ها را تامین می کنند.
نحوه مصرف نوروبیون
نوروبیون یک مکمل غذایی روزانه است، به این معنی که فرد روزانه یک قرص مصرف می کند. البته توجه داشته باشید که باید با مقدار زیادی آب آن را مصرف کنید. همچنین از مصرف بیش از یک عدد در روز بدون تجویز پزشک خودداری کنید.
موارد مصرف نوروبیون
به صورت کلی این مکمل و مکمل های حاوی ویتامین های گروه ب برای درمان یا جلوگیری از کمبود ویتامین ب تجویز می شوند.
ویتامین های B در بسیاری از عملکردهای بدن نقش مهمی دارند و باعث حفظ سلامت سیستم عصبی می شوند. همچنین به ساخت سلول های قرمز خون کمک می کنند. به عنوان مثال به سوخت و ساز و استفاده از برخی مواد مغذی کمک می کنند.
کمبود ویتامین B ناشی از عدم دریافت کافی از رژیم غذایی یا مشکل در جذب آن ها توسط بدن می باشد.
کمبود ویتامین ب می تواند علائمی مانند موارد زیر را به همراه داشته باشد:
- خستگی عمومی
- ضعف
- کم خونی
- کاهش وزن یا مشکل در افزایش وزن
- علائم آسیب عصبی مانند درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست و پا
- ضعف سیستم ایمنی
- افسردگی
- مشکلات مربوط به اندام های مختلف مانند کبد، کلیه یا پوست
مصرف مکمل هایی مانند نوروبیون می توانند به کاهش و درمان این علائم کمک کنند. اگر احساس می کنید با کمبود این گروه از ویتامین ها روبرو هستید، به پزشک مراجعه کرده و از آن کمک بگیرید. پزشک با انجام آزمایش خون و بررسی آن به صورت دقیق می تواند مشکل شما را مشخص کند.
عوارض مصرف نوروبیون
معمولا مصرف نوروبیون با رعایت نکات ایمنی که بر روی بسته بندی درج شده اند، بدون خطر است. در بعضی موارد، مصرف بیش از حد آن می تواند رنگ ادرار را مقداری زرد کند که موقتی و بی ضرر است.
مصرف زیاد این مکمل ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد که عبارتند از:
- ادرار بیش از حد
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- آسیب عصبی
- واکنش های آلرژیک هم یکی از نادر ترین عوارض می باشد
هرکسی که علائم واکنش آلرژیک را هنگام مصرف نوروبیون تجربه کند، باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشد. برخی از این علائم شامل بثورات پوستی، مشکل در تنفس و تورم در صورت یا دهان هستند.
خطرات و هشدارها
ویتامین های گروه B معمولاً برای بیشتر افراد بی خطر هستند. این ویتامین ها در آب حل می شوند و به خوبی در بافت ها قرار می گیرند. همچنین بدن می تواند به راحتی ویتامین های اضافی موجود را از طریق ادرار دفع کند.
به همین دلیل، ویتامین های گروه ب معمولاً بی خطر هستند اما مصرف دوز بسیار زیاد آن ها می تواند خطرناک باشد و عوارض جانبی ایجاد کند.
قبل از شروع به مصرف مکمل، با پزشک مشورت کنید. این امر به ویژه برای افرادی که داروهای دیگری مصرف می کنند و افرادی که دچار مشکلاتی در اندام های داخلی مانند کلیه هستند، بسیار مهم است.
مصرف این مکمل برای چه افرادی مناسب است؟
فایده اصلی نوروبیون این است که می تواند به جلوگیری از کمبود ویتامین ب کمک کند. بسیاری از افراد از طریق رژیم غذایی به اندازه کافی تمام ویتامین های این گروه را دریافت می کنند، اما برخی افراد ممکن است بنا به شرایطی دچار کمبود آن ها شوند.
به طور معمول افرادی که بیشتر در معرض کمبود این ویتامین ها هستند عبارتند از:
- افراد باردار
- افراد بالای ۵۰ سال
- کسانی که از رژیم های غذایی محدود و بدون محصولات حیوانی مانند رژیم های وگان یا گیاهخواری پیروی می کنند
- مصرف داروهای خاصی که میزان ویتامین ب را در بدن کاهش می دهند
- کسانی که جراحی معده انجام داده اند
در حالی که مصرف نوروبیون ممکن است به جلوگیری از کمبود ویتامین B کمک کند، اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد. کمبود شدید ویتامین ب ممکن است نیاز به دوزهای بسیار بالاتری داشته باشد که تحت نظر پزشک مصرف می شود.
برخی افراد از مکمل های ویتامین B مانند نوروبیون برای جلوگیری از مشکلاتی دیگر از جمله مشکلات عصبی استفاده می کنند.
ویتامین های گروه B برای بسیاری از بخش های حیاتی بدن مهم هستند، اما اگر فردی به میزان کافی آن ها را از رژیم غذایی خود دریافت کند، معمولاً نیازی به مصرف این مکمل ها نخواهد داشت.