نحوه نگهداری از سیر
سیر ماده ایست که به غذا طعم خوبی می دهد و در بیشتر آشپزخانه ها در سراسر جهان یافت می شود. جالب است بدانید که حداقل ۱۱ نوع سیر در جهان وجود دارد که از نظر طعم، رنگ و اندازه با یکدیگر متفاوتند. نحوه نگهداری از سیر می تواند طول عمر این ماده غذایی را افزایش داده و از فاسد شدن آن جلوگیری نماید.
هنگام انتخاب سیر بهتر است به دنبال بته های معطر، پر مغز و محکم باشید و از خرید بته هایی که پوست خشک یا جوانه زده دارند خودداری نمایید. پس از انتخاب صحیح این گیاه، در مورد روش های نگهداری از آن می پردازیم.
نحوه نگهداری از سیر
اگر سیرها را به طرز صحیحی نگهداری کنید، می توانید ماه ها از آن استفاده نمایید. روش های زیر برای نگهداری صحیح سیر ارائه شده اند که سبب می شوند طعم و عطر سیر حفظ شده و طول عمر آن افزایش یابد.
نگهداری از سیر در دمای اتاق
برای نگهداری از سیر در اتاق بهتر است بته های سیر را سالم نگه دارید و آن ها را از یکدیگر جدا نکنید. حدود ۱۰ روز طول می کشد تا حبه های سیر در دمای اتاق خشک شده و از بین بروند. ساده ترین راه برای نگهداری سیر تازه در منزل آن است که آن ها را در کیسه های توری نگهداری کنید.
بهتر است سیر تازه را در مکان خشک و تاریک قرار دهید. بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیر در دمای اتاق ۶۰-۶۵ درجه فارنهایت (۱۸ درجه سنتی گراد) می باشد. توجه کنید که رطوبت محیط در حداقل ممکن باشد.
نگهداری سیر در یخچال
سیر را می توانید در کشوی یخچال یا فریزر خود نگهداری کنید. با این حال فراموش نکنید که سیرهای یخ زده پس از بیرون آوردن از یخچال شروع به جوانه زدن می کنند. گرچه سیر جوانه زده خوراکی است، اما بهتر است از آن ها استفاده نکنید، زیرا گاهی طعم ناخوشایندی دارند.
بنابراین اگر تصمیم دارید سیر را در یخچال نگهداری کنید، حتما زمان استفاده، آن را از یخچال خارج نمایید. شما می توانید سیرهای پوست کنده یا خرد شده باقی مانده از مصرف خود را در یخچال نگهداری کنید. برای این منظور بهتر است سیر را در یک ظرف در دار قرار دهید و آن را داخل یخچال بگذارید و تا حد امکان آن ها را قبل از دو هفته استفاده کنید.
نگهداری از سیر در فریزر
یکی دیگر از گزینه های نگهداری از سیر، فریز کردن و منجمد ساخت آن است. برخی از مردم تصور می کنند سیر منجمد به اندازه سیر تازه خوش طعم و خوش عطر نیست. ساده ترین راه برای نگهداری سیر در فریزر این است که پوست سیر را جدا کرده، سیرها را ریز کنید و مقداری آب یا آب گوشت به آن اضافه کرده و آن ها را در قالب های کوچک یخ بریزید و منجمد کنید. فراموش نکنید که قالب های یخ زده سیر را در ظروف در دار قرار دهید و ظرف یک ماه از آن ها استفاده نمایید تا بتوانید از طعم آن لذت ببرید.
نحوه نگهداری از سیر به روش های دیگر
نگهداری از سیر تازه برای حفظ طعم آن و به حداکثر رساندن طول عمر آن ها بسیار حیاتی می باشد. روش های دیگری برای نگهداری از سیر وجود دارند که عبارتند از:
کباب کردن سیر
شما می توانید سیر را در سینی فر قرار دهید و آن ها را کباب کنید. با این روش می توانید سیر را در زمانی نامحدود در فریزر نگهداری نمایید. سیرهای کبابی را می توانید مشابه روش استفاده از سیر تازه مصرف نمایید.
برای کباب کردن سیر، کافیست یک ظرف مناسب را انتخاب کنید و آن را با روغن زیتون خوب چرب نمایید. سپس سیرها را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتی گراد) قرار دهید. پس از پختن سیرها، حبه های آن ها را برش دهید و سیرهای نرم شده را درون یک ظرف ریخته و در فریزر بگذارید.
همچنین می توانید سیرها را در روغن تفت دهید. استفاده از روغن از یخ زدن کامل سیر جلوگیری می کند و در صورت نیاز استفاده از آن را آسان می نماید.
سیر را ترشی کنید
یکی دیگر از راه های آسان برای نگهداری از سیر، ترشی کردن آن است. تهیه ترشی سیر و نگهداری آن در یخچال یکی از مرسوم ترین روش های نگهداری طولانی مدت آن می باشد. شما می توانید به سادگی با تهیه یک ظرف، نمک، سرکه و در صورت تمایل سبزیجات مورد نظرتان، ترشی سیر را تهیه کنید.
اگرچه این روش در مقایسه با روش های ذکر شده کمی بیشتر کار می برد، اما می توانید طول عمر سیرها را تا چند ماه افزایش دهید. از سیر ترشی می توانید در تهیه انواع سالاد، سیب زمینی سرخ شده و هوموس استفاده کنید.
خشک کردن سیر
خشک کردن سیر می تواند طول عمر آن را افزایش دهد. در این روش آسان، لازم است بته های سیر را جدا کرده و برش های نازکی از آن ها تهیه نمایید. سپس ورقه های سیر را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۱۵ درجه فارنهایت (۴۵ درجه سانتی گراد) در فر قرار دهید تا به خوبی خشک شوند و آب میان بافتی آن ها از بین برود.
بعد از انجام این مراحل، سیرها را در یک ظرف خشک و در دار در دمای اتاق نگهداری کنید. شما می توانید برش های سیر خشک شده را به همراه مقدار کمی روغن، در تهیه سالادها و غذاهای مختلف استفاده نمایید.
فراموش نکنید که اگر روغن خود را با سیر طعم دار می کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری نمایید و آن را ظرف مدت ۳ هفته مصرف کنید.
توجه داشته باشید که هرگز نباید سیر تازه و پخته نشده را در روغن قرار دهید، زیرا این عمل محیط را برای رشد نوعی باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینیوم محیا می کند که باعث بروز بیماری نادری به نام بوتولیسم می شود که به اعصاب بدن آسیب می رساند.
منبع: healthline