سیر را می توان در تمام آشپزخانه ها پیدا کرد و تقریبا همه ما با طعم و عطر قوی آن آشنا هستیم. اما آیا تا کنون درباره سیر سیاه چیزی شنیده اید؟

سیر سیاه، در واقع همان سیر خام تازه ای است که تحت فرآیند تخمیر قرار گرفته است. تخمیر یعنی قرار دادن سیرها به مدت ۳۰ تا ۹۰ روز در فضایی با حرارت ۱۴۰ تا ۱۷۰ درجه فارنهایت. در طول انجام فرآیند تخمیر، حبه های سیرها به رنگ مشکی در می آیند. همچنین بافت و طعم آن ها نیز تغییر می کند و از سیر خام معمولی نرم تر و شیرین تر می شوند.

احتمالا بسیاری از افراد تصور می کنند که تهیه این نوع سیر به یک پدیده جدید است، اما جالب است بدانید که سیر سیاه قرن هاست که وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. اینکه اولین بار آن را در کجا تهیه کرده اند مشخص نیست، اما آسیا را منشا آن در نظر می گیرند.

میزان بسیاری از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید آن از سیر خام تازه بیشتر است.

یکی از دلایل محبوبیت این نوع سیر آن است که مانند سیر خام تازه دارای آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی مهمی مانند ویتامین B1 ،B2 ،B3 ،B6، فولات، منیزیم، فسفر، سدیم، روی، آهن، منگنز و کلسیم می باشد که می تواند به جلوگیری از التهابات و بیماری های جدی کمک کند. با اینکه سیر سیاه نسبت به سیر خام تازه، ترکیب فعال آلیسین کمتری دارد، اما میزان بسیاری از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید آن از سیر خام تازه بیشتر است. در واقع دلیل پر طرفدار بودن این نوع از سیر به همین موارد ذکر شده بر می گردد. در ادامه با گومگ همراه باشید تا بیشتر با خواص سیر سیاه آشنا شویم.

ارزش غذایی سیر سیاه

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

ارزش غذایی ۱۵ گرم سیر سیاه بدون پوست به شرح زیر است:

ماده غذاییمقدار
کالری۴۰
پروتئین۲ گرم
چربی:۰ گرم
کربوهیدرات۸ گرم
فیبر۳ گرم
شکر۴ گرم

همچنین این نوع سیر حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی زیر است:

  • ویتامین C
  • ویتامین های گروه ب (ب۱، ب۲، ب۳ و ب۶)
  • فولات
  • کلسیم
  • منگنز
  • منیزیم
  • فسفر
  • زینک
  • اهن

کنترل قند خون

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

این نوع سیر مانند سیر خام تازه، می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. کنترل قند خون بالا از بروز مشکلات جدی برای سلامتی، مانند دیابت، بیماری های کلیوی و بسیاری موارد دیگر جلوگیری می کند. وجود مقادیر زیاد آنتی اکسیدان ها در در سیر سیاه می تواند به جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت کمک کند. این مقاله را در ارتباط با قند خون از دست ندهید: کاهش قند خون با روش های ساده و طبیعی

محافظت از قلب

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

بیشتر ما از خواص سیر خام تازه برای بهبود سلامت قلب اطلاع داریم. سیر سیاه نیز می تواند همان اثرات محافظتی برای قلب را به همراه داشته باشد. همچنین این نوع سیر می تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید در بدن کمک کند، که به نوبه خود خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد. اگر به درباره سلامت قلب علاقه مند هستید، این مقاله را مطالعه کنید: ۱۴ بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب

مبارزه با برخی از سرطان ها

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

بسیاری از مطالعات نشان می دهند که خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه نشان داد که این نوع از سیر می تواند به کاهش رشد سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند. همچنین ترکیبات موجود در سیر سیاه می تواند رادیکال های آزاد بدن را از بین ببرد. رادیکال های آزاد باعث آسیب سلولی می شوند و از بین رفتن آن ها می تواند به کاهش رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند. در این زمینه می توانید این مطلب را مطالعه نمایید: ۱۲ میوه مفید برای بیماران سرطانی

خواص سیر سیاه برای سلامت مغز

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

سیر سیاه به دلیل داشتن مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها، می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و از بروز مشکلاتی مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند. همچنین این خاصیت می تواند به بهبود حافظه و سایر عملکردهای شناختی کمک کند.

درباره آلزایمر بیشتر بخوانید: آلزایمر و تمام اطلاعاتی که لازم است درباره این بیماری بدانید

افزایش ایمنی بدن با خواص سیر سیاه

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه می توانند با کاهش التهاب به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و از استرس اکسیداتیو که منجر به آسیب سلول می شود جلوگیری می کنند. سیستم ایمنی سالم به این معنی است که بدن شما قادر است به طور موثرتری با عفونت ها و باکتری ها مبارزه کند. اگر به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن خود علاقه دارید، این مقاله را از دست ندهید: برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه بخوریم؟

سلامتی کبد

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

سیر سیاه می تواند به بهبود سلامت کبد شما کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهند که این ماده غذایی می تواند به کاهش نشانگرهای آسیب کبدی کمک کند. این کاهش نشانگرها می تواند باعث کاهش آسیب های کبدی، کاهش رسوب چربی در کبد و همچنین تعادل مجدد اندازه سلول های کبدی شود. این طلب را در ارتباط با کبد از دست ندهید: کبد چرب و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

نحوه استفاده از سیر سیاه

خواص سیر سیاه شما را شگفت زده می کنند

همانطور که گفتیم، این نوع سیر از زمان های بسیار دور تا کنون مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد. البته در طی سالیان اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. برای استفاده از آن می توانید روش های زیر را امتحان کنید:

  • برای بهره مندی از حداکثر فواید آن، می توانید صبح ها دو تا سه حبه بخورید.
  • سیر سیاه را می توانید به سوپ ها و چاشنی ها اضافه کنید.
  • می توانید مقداری از آن را به نان تست و سالادها اضافه کنید.
  • طعم و رایحه متمایز آن برای تهیه خورشت ها نیز بسیار دلچسب است.