آلودگی هوا می تواند باعث پوکی استخوان شود
پوکی استخوان میلیون ها انسان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. برخی عوامل خطر ساز مانند افزایش سن و پیری، اجتناب ناپذیر هستند اما با این حال به نظر می رسد که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده نیز یکی دیگر از عوامل خطر آفرین است.
پوکی استخوان بیماری است که با اختلال در تراکم استخوان و شکستگی آن ها ایجاد می شود. این بیماری بیشتر در افراد مسن و به ویژه زنان اتفاق می افتد، اما برخی از عوامل محیطی از جمله کمبود ویتامین D نیز می تواند نقش مهمی در پیشرفت این بیماری داشته باشند.
تحقیقات در مورد علل و راهکارهای پیشگیری از این بیماری ادامه دارد. محققان به تازگی یک عامل بالقوه برای خطر ابتلا به پوکی استخوان را معرفی کرده اند.
یک مطالعه جدید که توسط موسسه بهداشت جهانی بارسلونا انجام شده است نشان می دهد که کیفیت پایین هوا با کاهش تراکم استخوان در بین سالخوردگان مرتبط است.
اواتویو رانزانی، نویسنده این مقاله می گوید:
مطالعه ای که به تازگی انجام شده است می تواند در مورد آلودگی هوا و حفظ سلامت به افراد کمک کند.
محققان در مطالعه خود داده های مرتبط با شرایط زندگی و سلامت استخوان ها را در ۳.۷۱۷ شرکت کننده که ۱۷۱۱ نفر از آن ها زن بودند، از ۲۸ روستای حیدرآباد هند مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
محققان میزان آلودگی هوا را با توجه به کربن و آلاینده های موجود در هوا تخمین زدند. این آلاینده ها ذرات ریزی هستند که به عنوان مثال از اگزوز خودروها خارج می شوند. این ذرات برای مدت طولانی در هوا باقی می مانند و از طریق ریه ها به بدن انسان نفوذ می کنند.
علاوه بر این، محققان در داده های خود از یک پرسشنامه استفاده کردند که از شرکت کنندگان پرسیده شد که نوع سوخت آن ها در هنگام پخت و پز چیست.
این تیم در ادامه مشاهده کردند که می توانند ارتباطی بین کیفیت هوا و سلامت استخوان ها برقرار کنند و به طور خاص به اندازه گیری چگالی استخوان در ستون فقرات و لگن شرکت کنندگان بپردازند. نتایج این تحقیقات بیان می کند افرادی که مرتبا در معرض آلودگی های محیطی قرار دارند (به خصوص ذرات ریز) سطح توده استخوانی در آنان کاهش می یابد.
این فرضیه بیان می کند که ارتباط موجود بین کیفیت بد هوا و سلامت استخوان ها می تواند به علت استرس اکسیداتیو و التهاب باشد.
محققان همچنین خاطر نشان کردند که قرار گرفتن در معرض ذرات ریز هوا برابر با ۳۲.۸ میکروگرم بر مترمکعب است که این میزان بسیار فراتر از حد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است. این سازمان میزان استاندارد را حدود ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب اعلام کرده است.
۸۵ درصد از شرکت کنندگان گزارش دادند که از سوخت زیستتوده برای پخت و پز استفاده می کنند. با این حال هیچ ارتباطی بین این عمل و سلامت استخوان ها مشاهده نشده است.
منبع: medicalnewstoday