اگر هر روز آب کرفس بخوریم چه می شود؟
تغذیه

اگر هر روز آب کرفس بخوریم چه می شود؟

در دنیای امروز که همه به دنبال سلامتی و حال خوب هستند، آب کرفس حسابی سروصدا کرده و به عنوان یک نوشیدنی پرخاصیت شناخته می شود. اما این شهرت بی دلیل نیست؛ پشت این ادعاها، حقایق علمی واقعی نهفته است.

کرفس که از دیرباز در طب سنتی اروپا، آسیا و آفریقا مورد استفاده قرار می گرفته، همیشه به خاطر خواص درمانی طبیعی اش ارزشمند بوده است.

کرفس گنجینه ای از آنتی اکسیدان ها است. این ترکیبات ارزشمند می توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و حامی سلامتی عمومی شما باشند. دانشمندان هنوز در حال مطالعه روی نقش بالقوه این ترکیبات در پیشگیری از بیماری های مزمن هستند.

فواید آب کرفس

1. آبرسانی قوی

کرفس با داشتن 95 درصد آب و مقادیر قابل توجهی پتاسیم که یک الکترولیت حیاتی است، به طرز شگفت انگیزی به آبرسانی بدن کمک می کند.

الکترولیت ها مواد معدنی و نمک های ضروری هستند که به سلول ها اجازه می دهند آب را جذب کنند و در نتیجه وضعیت هیدراتاسیون بدن را بهبود می بخشند.

محتوای آب و پتاسیم کرفس، آن را به گزینه ای عالی برای یک نوشیدنی آبرسان تبدیل کرده است. با این حال، هنوز تحقیقات خاصی به طور ویژه اثر آب کرفس بر آبرسانی را مورد ارزیابی قرار نداده اند.

2. بهبود سلامت دستگاه گوارش

آب فراوان موجود در کرفس و آب کرفس به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و این موضوع هم راستا با تحقیقاتی است که بر اهمیت هیدراتاسیون کافی برای عملکرد صحیح گوارش تاکید دارند. این مطالعات نشان می دهند که آبرسانی مناسب با بهبود عملکرد روده و کاهش یبوست ارتباط مستقیم دارد.

علاوه بر این، اگر آب کرفس را بدون صاف کردن و با پالپ آن مصرف کنید، فیبر بالای موجود در آن بر اساس تحقیقاتی که ارتباط مثبتی بین افزایش مصرف فیبر و بهبود سلامت گوارش نشان می دهند، به نفع دستگاه گوارش شما خواهد بود.

3. کاهش التهاب

از آنجایی که کرفس حاوی سطوح بالایی از فیتونوترینت های فلاونوئید و پلی فنول است، ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی داشته باشد که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

یک بررسی تحقیقاتی نشان داد که ترکیبات فیتونوترینت موجود در کرفس، فعالیت آنتی اکسیدانی مشابهی با سایر غذاهایی دارند که مشخصات فیتونوترینت مشابهی دارند.

البته برای درک دقیق چگونگی تاثیر آماده سازی های مختلف کرفس (عصاره، آبمیوه و غیره) بر پیامدهای خاص مرتبط با التهاب، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

4. کاهش فشار خون

مروری بر چندین مطالعه، اثرات مصرف کرفس بر فشار خون را بررسی کرده است. این مطالعات از روش ها و مقادیر متفاوتی از کرفس استفاده کرده اند.

برای تعیین مقادیر و انواع بهینه آماده سازی کرفس، به مطالعات بیشتری نیاز است. با این حال، مطالعات ارتباط قابل توجهی بین مصرف کرفس در تمام اشکال و کاهش کلی فشار خون پیدا کرده اند.

وجود تعداد زیادی از فلاونوئیدها، پلی فنول ها و سایر اجزای مغذی در کرفس ممکن است به کاهش کلی فشار خون کمک کند، اما مکانیسم های دقیق آن هنوز کاملا مشخص نیست.

5. تنظیم قند خون

تحقیقات به بررسی اثرات لوتئولین بر قند خون و مدیریت دیابت پرداخته اند. لوتئولین یکی از فلاونوئیدهایی است که به میزان قابل توجهی در کرفس یافت می شود.

مطالعات مختلف نشان داده اند که لوتئولین بر تنظیم کلی قند خون در بدن تاثیر می گذارد، از جمله بهبود تعادل گلوکز در جریان خون و انتقال گلوکز به داخل سلول ها.

مصرف غذاهای سرشار از لوتئولین می تواند تاثیر مثبتی بر مدیریت قند خون داشته باشد.

اگر هر روز آب کرفس بخوریم چه می شود؟

ارزش غذایی آب کرفس

از نظر مواد مغذی، آب کرفس بیشترین مقدار کربوهیدرات و پس از آن پروتئین را داراست. چربی آن کم و کالری آن به ازای هر وعده مصرفی نسبتا پایین است. علاوه بر این، آب کرفس حاوی چندین ویتامین و ماده معدنی مهم است: پتاسیم، کلسیم، ویتامین های A، C، K و فولات.

هم کرفس و هم آب کرفس سرشار از فلاونوئیدهای آپی ژنین، لوتئولین و پلی فنول پی کوماریک اسید هستند. این مواد مغذی فواید سلامتی متعددی دارند (همانطور که در بالا اشاره شد).

آب کرفس صاف نشده دارای ارزش غذایی مشابه آب کرفس صاف شده است، با این مزیت اضافی که حاوی فیبر غذایی موجود در پالپ کرفس نیز می باشد.

کرفس خام کامل و آب کرفس هر دو پروفایل غذایی مشابهی دارند. تفاوت اصلی بین کرفس خام کامل و آب کرفس، میزان فیبر در هر وعده است. با مصرف آب کرفس صاف نشده می توان محتوای فیبر آب کرفس را افزایش داد.

ماده غذاییمقدار در ۱ فنجان آب کرفس
کالری40 کیلوکالری
پروتئین1.2 گرم
چربی کل0.4 گرم
کربوهیدرات کل7.8 گرم
فیبر کل3.8 گرم
قند کل3.2 گرم
کلسیم109 میلی گرم
پتاسیم625 میلی گرم
ویتامین A52 میکروگرم
فولات85 میکروگرم
ویتامین C7.3 میلی گرم
ویتامین K69.1 میکروگرم

چگونه آب کرفس درست کنیم؟

آب کرفس را می توان به راحتی و با چند مرحله ساده با استفاده از لوازم آشپزخانه رایج در رژیم غذایی سالم گنجاند. بهترین راه برای تهیه آب کرفس استفاده از آبمیوه گیری یا مخلوط کن است، طبق این راهنما:

  • یک دسته ساقه کرفس را کاملا بشویید و از هم جدا کنید. معمولا یک دسته ساقه کرفس حدود 2 فنجان آب می دهد.
  • پایین و بالای ساقه های کرفس را برش دهید تا تلخی آن از بین برود.
  • اگر از آبمیوه گیری استفاده می کنید، هر ساقه کرفس را از دستگاه عبور دهید تا تمام ساقه ها استفاده شوند.
  • اگر از مخلوط کن استفاده می کنید، ساقه های کرفس را به سه قسمت خرد کرده، آن ها را با نصف فنجان آب به مخلوط کن اضافه کنید و مخلوط کنید تا کاملا مایع شود.
  • اگر از مخلوط کن استفاده می کنید، مایع کرفس را در یک صافی مشبک ریز که روی یک کاسه یا پارچ قرار داده اید، بریزید. این کار باعث می شود آب از صافی عبور کرده و وارد کاسه شود و پالپ باقی بماند.
  • آب کرفس را همینطور ساده یا با کمی آب لیمو یا لیموترش تازه میل کنید.
  • برای تهیه آب کرفس با پالپ، مرحله صاف کردن بعد از مخلوط کردن را حذف کنید. آب کرفس تازه را می توان برای سه تا چهار روز در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کرد.

چه کسانی باید از آب کرفس پرهیز کنند؟

کرفس و آب کرفس به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر محسوب می شوند. در ادامه چند نکته را که باید هنگام اضافه کردن آب کرفس به رژیم غذایی خود در نظر بگیرید، آورده ایم:

  • احتیاط: اگر به کرفس یا هر یک از اجزاء یا بخش های آن حساسیت دارید، از مصرف آب کرفس خودداری کنید. همچنین افراد باید در مصرف هرگونه میوه و سبزیجات خام احتیاط کرده و آنها را به طور کامل با آب بشویند.
  • عوارض جانبی: شواهد حکایتی نشان می دهد که آب کرفس، به خصوص آب کرفس صاف نشده، می تواند احتمال اسهال را در برخی افراد افزایش دهد. اگرچه مطالعات اخیر تاثیر آب کرفس بر ناراحتی های دستگاه گوارش را بررسی نکرده اند، اما مصرف بیش از حد فیبر غذایی می تواند احتمال اسهال را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است در اضافه کردن آب کرفس به رژیم غذایی خود اعتدال را رعایت کنید.
  • تداخلات دارویی: یک بررسی جامع در سال 2024 هیچ تاثیری از مصرف آب کرفس بر داروهای ضد فشار خون یا داروهای ضد دیابت پیدا نکرد. با این حال، افرادی که این داروها را مصرف می کنند، باید قبل از گنجاندن آب کرفس در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

نکات تکمیلی

کرفس در طول تاریخ به عنوان یک داروی سنتی برای تسکین بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل های تغذیه ای مدرن نشان می دهد که این گیاه به دلیل داشتن سطوح بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیتونوترینت ها مفید است.

رایج ترین فواید کرفس و آب کرفس شامل بهبود فشار خون و قند خون، آبرسانی و بهبود گوارش، و فعالیت آنتی اکسیدانی است. هنوز هم مسیرهای زیادی برای تحقیق در مورد فواید مستقیم کرفس و آب کرفس برای سلامت انسان وجود دارد.

افرادی که داروهای ضد فشار خون یا ضد دیابت مصرف می کنند، باید قبل از اضافه کردن آب کرفس به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

منبع: verywellhealth

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.