طرز تهیه کیک ساده
پختن کیک ساده یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که می توانید در خانه انجام دهید. کیک را می توانید برای یک عصرانه دوستانه، صبحانه یا برای یک تولد مهم آماده کنید و از پختن و میل کردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. مطمئنا در منابع مختلف دستور پخت های متنوعی برای تهیه کیک ساده وجود دارد، اما در این مطلب شما را با طرز تهیه یکی از کم دردسر ترین و راحت ترین کیک ها آشنا خواهیم کرد. با گومگ همراه باشید.
طرز تهیه کیک ساده
مواد لازم:
- آرد سفید: 8 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 4 عدد
- شکر: 8 قاشق غذاخوری
- کره: 50 گرم
- بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
در ابتدا، زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. با همزن برقی سفیده تخم مرغ را کاملا هم بزنید تا کف کرده و حجم آن دو برابر شود. مخلوط کردن سفیده ها را تا زمانی ادامه دهید که مایع به دست آمده کاملا سفت شده و فرم بگیرد. در این حالت، زمانی که ظرف را برعکس می کنید نباید سفیده ها از ظرف جدا شوند.
کره نرم شدهای که به دمای اتاق رسیده است را به همراه شکر و زرده تخم مرغ ها و وانیل به خوبی مخلوط کنید تا رنگ زرده ها تغییر کرده و کرم رنگ و کشدار شود.
سفیده را به آرامی به زرده ها اضافه کنید. همزن برقی را کنار بگذارید و با یک قاشق پلاستیکی یا چوبی مواد را به آرامی با هم ترکیب کنید. بکینگ پودر را با آرد ترکیب کنید و سه بار الک کنید. سپس طی چند مرحله آرد را به تخم مرغ ها اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
مایع کیک شما آماده است و می توانید آن را در قالب مناسب که از قبل چرب کرده اید بریزید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 35 الی 40 دقیقه قرار دهید تا کیک به خوبی پخته شود.
طرز تهیه کیک ساده بدون نیاز به همزن و فر
اگر به فر یا همزن برقی دسترسی ندارید و قصد دارید برای یک دورهمی دوستانه کیک درست کنید، می توانید مطابق دستور زیر عمل کنید.
مواد لازم:
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 2 لیوان
- بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- شیر یا آب: نصف لیوان
- روغن یا کره آب شده: نصف لیوان
- شکر: 1 لیوان سرخالی
طرز تهیه:
تخم مرغ ها در یک ظرف بشکنید و با همزن دستی یا چنگال به خوبی هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شوند. شیر و کره آب شده را به همراه شکر و وانیل به تخم مرغ ها اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود.
بکینگ پودر را به همراه آرد الک کرده و به آرامی به ترکیب تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا ماده کیک شما آماده شود.
برای پخت کیک می توانید از کیک پز استفاده کنید. در صورتی که به کیک پز دسترسی ندارید می توانید مواد کیک را در یک قالب نچسب بریزید و قالب را در یک قابلمه بزرگتر قرار دهید. قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری آب در قابلمه بریزید.
شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از عرق کردن درب قابمله، حتما از پارچه یا دمکنی استفاده کنید.
بعد از حدود 40 دقیقه درب قابلمه را بردارید و کیک را به وسیله یک خلال دندان امتحان کنید تا از پخته شدن کیک مطمئن شوید.
در صورتی که مواد به خلال دندان نچسبد، کیک پخته و آماده است.
طرز تهیه کیک ساده برای گیاهخواران
گیاهخوارانی که از تخم مرغ و شیر استفاده نمی کنند، برای تهیه کیک می توانند از مواد جایگزین استفاده کنند. به عنوان مثال، از شیرهای غیر لبنی مانند شیر سویا یا شیر بادام استفاده کنند و به جای کره های حیوانی از مارگارین استفاده نمایند.
همچنین این گروه از افراد یا کسانی که محدودیت استفاده از آرد گندم را دارند (کسانی که به گلوتن حساسیت دارند) می توانند برای غنی تر شدن کیک خود به جای آرد معمولی از آرد بادام استفاده کنند.
علاوه بر این ها، برای جایگزین کردن تخم مرغ نیز می توانند از سفیده های تخم مرغ گیاهی موجود در بازار استفاده کرده یا تخم مرغ را در دستور تهیه به طور کامل حذف نمایند.
نکات مهم در طرز تهیه کیک ساده
برخی نکات مهم وجود دارند که در واقع فوت کوزه گری به حساب می آیند و می توانند به شما کمک کنند تا کیک اسفنجی و با کیفیت تری داشته باشید:
- به کیفیت آرد مورد استفاده توجه کنید. آرد با کیفیت مهمترین نکته برای تهیه کیک و شیرینی است. حتما از آردهای بسته بندی استفاده کنید.
- کیک را زیاد هم نزنید. هم زدن بیش از حد کیک باعث می شود پف مواد از بین رفته و کیک شما نرم و اسفنجی نشود.
- مواد کیک را به آرامی و به یک سمت هم بزنید تا مواد یدست شده و به خوبی پف کنند.
- مشاهده حباب های کوچک روی مایع کیک از نشانه های خوب است که مشخص می کند مراحل کار را به درستی طی کرده اید.
- در صورت تمایل می توانید در تمامی دستورها از پودر کاکائو استفاده کرده و کیک شکلاتی یا دو رنگ تهیه کنید.
- مواد به دست آمده باید کشدار و به غلظت ماست همزده باشد. اگر احساس می کنید که کیک شما کمی سفت شده است می توانید از شیر یا آب برای رقیق کردن آن استفاده کنید.
- کف قالب های خود را به خوبی چرب کرده و از قالب های نچسب استفاده کنید.
- اندازه قالب را در نظر بگیرید، این نکته می تواند در کیفیت پایانی کار موثر باشد. اندازه قالب باید به گونه ای باشد که تقریبا یک سوم قالب خالی باشد تا مواد بتوانند به خوبی و بدون سر ریز شدن پف کنند.
- برای تهیه کیک، فر را از قبل به مدت 15 دقیقه با دمای مناسب گرم کنید.
- برای خالی کردن مواد داخل قالب، مواد را به وسط قالب بریزید.
- پس از خالی شدن کامل مواد، به قالب چند ضربه بزنید تا هوای باقی مانده وسط کیک از بین رفته و کیک شما حرفه ای تر و بهتر پف کند.
- در دقایق ابتدایی پخت، درب فر یا قابلمه را باز نکنید.
- برای پف کردن بهتر سفیده تخم مرغ ها، از همزن خشک و تمیز استفاده کنید.
- توجه داشته باشید وجود مقدار کمی زرده در سفیده تخم مرغ باعث می شود سفیده ها به خوبی پف نکنند.
- برای تزیین کیک می توانید از خامه فرم گرفته و میوه های تازه و شکلات استفاده کنید.
- اگر قصد دارید حجم کیک بیشتری داشته باشید، مواد لازم را دو برابر یا چند برابر کنید.
- برای خارج کردن کیک از قالب کمی صبر کنید تا به خوبی سرد شود و در ظرف سرو عرق نکند.
- برای اطمینان از پخته شدن کیک آن را با خلال دندان تست کنید، اگر مواد به خلال دندان نچسبید کیک شما آماده است.
- اگر از شکر استفاده نمی کنید، می توانید شکر را از مواد کیک حذف کرده و بعد از پایان پخت، به صورت داغ به کیک شهد عسل اضافه کنید. شهد شما باید سرد باشد.
امیدواریم از طرز تهیه کیک ساده در لحظات شاد و به یاد ماندنی خود استفاده کنید.