علت سردرد پس از گریه کردن و نحوه درمان آن
گریه کردن نوعی پاسخ طبیعی بدن به احساسات است که می تواند فرد را از نظر روحی و جسمی آرام کند. هنگامی که شما شدیدا گریه می کنید، دچار سردرد می شوید. راه حل هایی وجود دارند که می توانند به فرد در کاهش دردهای جسمانی مانند سردرد کمک کنند اما ممکن است کاهش دردهای عاطفی کار آسانی نباشد.
بسیاری از افراد هنگامی که سخت گریه می کنند علائم زیر را تجربه می نمایند:
- آبریزش بینی
- قرمز شدن چشم ها
- تورم اطراف چشم ها و پف کردن صورت
- قرمز شدن دور صورت
همچنین سردرد نیز یکی از واکنش هایی است که بسیاری از افراد پس از گریه کردن با آن مواجه می شوند. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی اتفاق افتاد سردرد پس از گریه کردن و نیز نحوه برطرف کردن آن در اختیار شما قرار می دهیم.
چرا سردرد پس از گریه کردن اتفاق می افتد؟
دانشمندان در تلاشند تا ارتباط دقیقی بین سردرد و گریه کردن پیدا کنند. گریه کردن و بروز سردردهای ناشی از آن می تواند به دلیل پاسخ دادن بدن به شرایط غم انگیز باشد.
غم و استرس باعث آزاد شدن هورمون هایی مانند کورتیزول می شود. این هورمون ها انتقال دهنده های عصبی را در مغز تحریک می کنند، از این رو شما واکنش های جسمی مانند گریه کردن، سردرد و آبریزش بینی را تجربه می کنید.
در حالی که افراد علائم جسمی خفیفی داشته باشند ممکن است سردردهای مختلفی را تجربه کنند. در ادامه سه نوع از سردردهای مهم را مورد بررسی قرار می دهیم:
- سردردهای تنشی
- سردردهای سینوسی
- سردردهای میگرنی
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بیشتر سردردهای ناشی گریه های احساسی نتیجه استرس هستند. استرس همراه با مشکلات عاطفی باعث بروز گریه و درد می شود.
سردردهای تنشی
اکثر افرادی که پس از گریه کردن دچار سردرد می شوند، سردرد تنشی را تجربه می کنند. سردردهای تنشی هنگام سفت شدن عضلات اطراف سر ایجاد می شود. همچنین این افراد ممکن است علاوه بر احساس درد، علائمی مانند درد و ناراحتی در گردن و شانه را نیز تجربه کنند. زیرا این دسته از سردردها سبب سفت شدن عضلات می شوند.
سردردهای تنشی معمولا علائم اضافه ای به همراه ندارند. به عنوان مثال، فرد به نور و سر و صدا حساس نمی شود.
سردردهای سینوسی
چشم ها، بینی، گوش ها و گلو، همگی با یکدیگر در ارتباط هستند. هنگامی که شما اشک می ریزید، سینوس هایتان تحریک می شوند. به همین دلیل است که افراد پس از اشک ریختن، آبریزش بینی را تجربه می کنند، چرا که برخی از اشک ها از مجاری بینی حرکت می کنند.
اشک موجب ایجاد مخاط می شود، از این رو این مخاط اضافه باعث ایجاد فشار شده و در اثر این فشار، سردرد سینوسی رخ می دهد.
فردی که از سردردهای سینوسی رنج می برد ممکن است علائم زیر را نیز داشته باشد:
- آبریزش از عقب بینی
- گرفتگی بینی
- ایجاد حساسیت در بینی، فک، پیشانی و گونه ها
- گلو درد
- سرفه کردن
- مشاهده ترشحاتی از بینی
افراد مبتلا به آلرژی نیز ممکن است به سردردهای سینوسی مبتلا شوند، زیرا این عارضه جانبی بر اثر افزایش مخاط در سینوس ها اتفاق می افتد. به همین دلیل افراد ممکن است در شرایط مختلفی به سردردهای سینوسی مبتلا شوند.
علائم سردردهای سینوسی و میگرنی شبیه به هم هستند و بیشتر افراد تصور می کنند که دچار سردردهای سینوسی می باشند، اما در واقع از سردردهای میگرنی رنج می برند. احتقان و تورم سینوس ها ار علائم مشترک این نوع سردردها می باشند. سردردهای سینوسی واقعی بسیار نادر هستند.
سردردهای میگرنی
سردردهای میگرنی، سردردهای شدید و تندی می باشند که اغلب فقط در یک طرف سر ایجاد می شوند. افراد مبتلا به میگرن، علاوه بر سردرد ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشند که عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- حساسیت به نور و صدا
استرس و فشار ناشی از گریه کردن نیز می تواند باعث ایجاد سردرد میگرنی شود. جالب اینجاست که افراد مبتلا به میگرن در اثر گریه هایی که به دلیل بریدن پیاز یا به طور کلی موارد غیر عاطفی، اتفاق می افتند، دچار سردرد نمی شوند و فقط گریه هایی که بر اثر ناراحتی و عاطفی هستند می تواند آن ها را دچار سردرد کند.
درمان سردرد
در بیشتر موارد می توان سردردهای ناشی از گریه کردن را در خانه و توسط داروهای ترکیبی خانگی درمان کرد. شما می توانید سردرد ناشی از گریه کردن خود را با انجام روش های زیر درمان کنید:
- در یک اتاق آرام و تاریک با چشم های بسته استراحت کنید.
- یک کمپرس سرد یا گرم را بر روی گردن، چشم ها یا پیشانی خود قرار دهید.
- مسکن های ضد درد مانند آسپرین، استامینوفن یا ایبوپروفن را امتحان کنید.
- تریپتان ها را امتحان کنید که به رفع سردردهای میگرنی کمک می کنند و با نسخه پزشک قابل تهیه می باشند.
- گردن و شانه هایتان را ماساژ دهید تا به کاهش تنش و درد کمک کنید.
افرادی که میگرن، تنش یا دردهای سینوسی را به صورت مزمن تجربه می کنند، برای دریافت برنامه درمانی باید با پزشک خود صحبت کنند و از پیشنهادهای ارائه شده توسط پزشک پیروی نمایند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در بیشتر اوقات سردردی که در اثر گریه های احساسی رخ می دهند، نگران کننده نیستند و با انجام درمان های خانگی و استراحت، فرد معمولا طی چند ساعت احساس بهبودی پیدا می کند. اما اگر فردی سردردهای میگرنی، سردردهای تنشی یا سردردهای سینوسی را به طور مکرر تجربه کند، باید با پزشک خود صحبت کند. این دردها ممکن است زمینه یک بیماری باشند. به عنوان مثال سردرد شما ممکن است نشانه افسردگی باشد.
همچنین اگر گریه کردن یک محرک برای سردردها باشد، ممکن است پزشک بتواند برای جلوگیری از این دردها راهکاری متفاوت پیشنهاد کند.
پیشگیری
موثر ترین روش برای جلوگیری از میگرن مزمن، تنش و دردهای سینوسی، پیگیری برنامه درمانی از طرف پزشک است. با این وجود توجه به این نکته حائز اهمیت است که استرس یک محرک مهم برای میگرن و دردهای تنشی می باشد. بنا بر این این دردها می توانند در پی گریه های عاطفی ایجاد شوند. فرد می بایست در زمینه های دیگری از زندگی خود سعی در کاهش استرس داشته باشد.
ورزش کردن، مصرف غذاهای خوب و خواب کافی، همگی می توانند تاثیر مثبتی بر کاهش سطح کلی استرس فرد داشته باشند و احساسات بیش از حد را کنترل کنند.
برای افرادی که دردهای میگرنی یا تنشی را تجربه می کنند ممکن است داروهای خاصی تجویز شود. این داروها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای قلبی و عروقی مانند مسدود کننده های بتا و کلسیم و مسدود کننده های کانال، که می توانند به جلوگیری از سر دردهای میگرنی کمک کنند.
- داروهای ضد تب می توانند به تسکین سر دردهای میگرنی و تنشی کمک کنند.
برای افرادی که سردردهای سینوسی دارند ممکن است داروهایی برای کاهش تورم در مجرای بینی تجویز شود. همچنین پزشکان داروهای آلرژی را برای جلوگیری از ایجاد آلرژن ها در مخاط تجویز می کنند.
منبع: medicalnewstoday