شایع ترین دلایل عدم موفقت در بارداری چه هستند؟
ممکن است مدت ها برای بارداری تلاش کنید اما هیچ اتفاقی رخ ندهد و این سوال در ذهنتان نقش ببندد که چرا حامله نمی شوید؟ دلایل زیادی برای این عدم موفقیت وجود دارند، از بی نظمی تخمک گذاری گرفته تا مشکلات ساختاری در سیستم تولید مثل، کمبود تعداد اسپرم یا یک بیماری زمینه ای و بسیاری موارد دیگر می توانند علت این مشکل باشند.
در حالی که ناباروری می تواند علائمی مانند قاعدگی نامنظم یا گرفتگی شدید قاعدگی داشته باشد، اما حقیقت این است که بیشتر علل ناباروری، به خصوص در مردان، پنهان هستند. در ادامه شما را با هشت دلیل شایع عدم موفقیت در بارداری آشنا خواهیم کرد. با گومگ همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
به اندازه کافی تلاش نمی کنید
مدت زمانی که برای بارداری تلاش کرده اید، اولین موردی است که باید آن را در نظر بگیرید. ممکن است تصور کنید که بارداری به سرعت اتفاق می افتد، اما بسیاری از زوج ها بلافاصله باردار نخواهند شد.
حدود ۸۰٪ زنان پس از شش ماه و تقریباً ۹۰٪ پس از ۱۲ ماه تلاش برای باردار شدن حامله می شوند. همچنین لازم است اشاره کنیم که این آمار با فرض این است که شما رابطه منظم ماهانه داشته باشید.
در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
پزشکان توصیه می کنند در موارد زیر حتما به دنبال مشورت با پزشک باشید:
– سن شما ۳۵ سال یا بیشتر است و حداقل شش ماه برای بارداری تلاش کرده اید.
– سن شما کمتر از ۳۵ سال است و حداقل یک سال است برای بارداری تلاش کرده اید.
اگر هر یک از این موارد با شرایط شما مناسب است ، حتی اگر علائمی از مشکل باروری ندارید به پزشک مراجعه کنید.
تخمک گذاری رخ نمی دهد
انسان برای بارداری به تخمک و اسپرم نیاز دارد. اگر تخمک گذاری نکنید، نمی توانید باردار شوید. عدم تخمک گذاری یکی از عده ترین دلایل ناباروری در زنان است و شرایط بسیاری می توانند در این مشکل نقش داشته باشند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند یکی از دلایل عدم تخمک گذاری است. از دیگر علل این مشکل می توان به اضافه وزن یا کمبود وزن، نارسایی اولیه تخمدان، اختلال عملکرد تیروئید، هایپر پرولاکتینمی و ورزش بیش از حد اشاره کرد.
بیشتر زنانی که مشکلات مربوط به تخمک گذاری را تجربه می کنند دچار بی نظمی قاعدگی هستند. با این حال، چرخه قاعدگی منظم تضمین کننده تخمک گذاری نیست. اگر چرخه قاعدگی نامنظمی دارید با پزشک خود صحبت کنید.
در این رابطه بیشتر بخوانید: سندرم تخمدان پلی کیستیک؛ دلایل، علائم، تشخیص و درمان
مشکل از همسرتان است
۲۰ تا ۳۰ درصد از زوجینی مشکل ناباروری دارند، دلیل آن به مرد مربوط می شود و ۴۰ درصد دیگر از عوامل ناباروری مربوط به هردو هستند.
ناباروری در مردان به ندرت علائمی از خود نشان می دهد و تشخیص آن نیازمند آزمایش اسپرم است. برای اطمینان از این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: علت ناباروری زنان چیست؟ علائم، تشخیص و درمان
ناباروری مرتبط با سن
زنان بعد از ۳۵ سالگی و مردان بعد از ۴۰ سالگی دچار کاهش قدرت باروری می شوند. برخی از زنان تصور می کنند که چون هنوز عادت ماهانه دارند، قدرت باروری آن ها هم به پا برجا است، در حالی که این تصوری اشتباه می باشد.
سن بر کیفیت تخمک ها و همچنین کمیت آن ها تأثیر می گذارد. همچنین اگر همسرتان پنج سال یا بیشتر از شما بزرگتر باشد، می تواند مشکلات باروری در بعد از ۳۵ سالگی را افزایش دهد.
همچنین بخوانید: افزایش باروری با ۱۵ ماده غذایی مفید و موثر
مسدودی لوله های رحمی
عدم تخمک گذاری علت حدود ۲۵٪ از موارد ناباروری در زنان را تشکیل می دهد. بقیه موارد ممکن است با مشکلات انسداد لوله های رحمی، مشکلات ساختاری رحم یا آندومتریوز مرتبط باشند.
لوله های رحمی مسیر بین تخمدان و رحم شما را تشکیل می دهند. این لوله ها مستقیماً به تخمدان متصل نمی شوند. اسپرم باید از طریق دهانه رحم وارد رحم شده و به داخل لوله های رحمی شنا کند.
هنگامی که تخمک از تخمدان آزاد می شود، لوله رحمی آن را به داخل خود جذب می کنند و لقاح در داخل لوله رحمی اتفاق می افتد.
اگر هر عاملی مانع از فعالیت صحیح لوله های رحمی شود و لقاح اسپرم و تخمک را دچار اختلال کند، نمی توانید باردار شوید.
دلایل زیادی برای انسداد لوله های رحمی وجود دارد. برخی از زنانی که دچار انسداد لوله های رحمی هستند درد لگن را تجربه می کنند در حالی که بسیاری دیگر از زنان هیچ علامتی را از خود نشان نمی دهند. فقط آزمایش باروری می تواند باز بودن لوله ها را تشخیص دهد.
بیشتر بخوانید: آیا اندازه تخمدان ها برای باردار شدن مهم است؟
ابتلا به آندومتریوز
آندومتریوز هنگامی رخ می دهد که بافتی مانند آندومتر (بافت پوشاننده رحم) در مکان هایی خارج از رحم رشد می کند. تخمین زده می شود که حداکثر ۵۰ درصد از زنان مبتلا به آندومتریوز در باردار شدن دچار مشکل می شوند.
شایعترین علائم آندومتریوز شامل دوره های قاعدگی دردناک و درد لگن است. البته همه زنان مبتلا به آندومتریوز این علائم را ندارند. برخی از زنانی پس از عدم موفقیت در بارداری متوجه این بیماری می شوند. آندومتریوز معمولاً به سختی قابل تشخیص است.
همچنین مطالعه کنید: درمان PMS یا سندرم پیش از قاعدگی با رژیم غذایی
مشکلات زمینه ای پزشکی
مشکلات پزشکی زمینه ای می توانند منجر به ناباروری در مردان و زنان شوند. به عنوان مثال، عدم تعادل تیروئید یا دیابت می توانند منجر به ناباروری شوند. همچنین برخی ادعاها حاکی از این هستند که افسردگی نیز می تواند با نابروری همراه باشد.
برخی از بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس و بیماری های مقاربتی تشخیص داده نشده نیز می توانند باعث ناباروری شوند.
بیشتر بخوانید: علائم اولیه سرطان تخمدان، تشخیص و درمان
ناباروری بی دلیل
بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از زوجین نابارور هرگز نمی دانند که چرا نمی توانند باردار شوند. بعضی از پزشکان می گویند این عدم تشخیص مفید است. آن ها می گویند چیزی به عنوان ناباروری غیرقابل توجیه وجود ندارد، بلکه فقط دلیل یا دلایل این مشکل هنوز کشف یا تشخیص داده نشده است.
این واقعیت وجود دارد که برخی از زوجین نمی توانند باردار شوند. با این حال، ندانستن دلیل به این معنا نیست که شما هرگز نمی توانید باردار شوید. شما هنوز هم می توانید از طرق مختلف اقدام به درمان کنید و حتی باردار شوید.
منبع: verywellfamily