آیا چای حاوی نیکوتین است؟ هر آنچه باید بدانید
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که آیا چای حاوی نیکوتین است و می تواند اعتیاد آور باشد یا خیر؟چای یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان است اما ممکن است از اینکه این ماده غذایی حاوی نیکوتین است متعجب شوید. نیکوتین یک ماده اعتیاد آور است که به طور طبیعی در بعضی از گیاهان مانند توتون، سیب زمینی، گوجه فرنگی و چای یافت می شود. البته باید اضافه کرد که نیکوتین موجود در چای متفاوت از نیکوتین موجود در سیگار است و خطرات بسیار کمی برای سلامتی به همراه دارد. در این مقاله نیکوتین موجود در چای، نحوه جذب آن و تاثیراتش بر سلامتی را بررسی خواهیم کرد.
چای حاوی مقادیر کمی نیکوتین است
برگ های چای، در کنار سایر میوه ها و سبزیجات مانند سیب زمینی و گوجه فرنگی، حاوی مقادیر کمی نیکوتین هستند. مطالعات نشان می دهند که چای سیاه و سبز می توانند حاوی مقداری نیکوتین باشند. هر نصف قاشق چایخوری (یک گرم) از چای خشک حداکثر ۰.۷ میکروگرم نیکوتین دارد. این مقدار بسیار ناچیز است. ۰.۷ میکرو گرم معادل ۰.۰۰۰۰۰۷ گرم است. علاوه بر اینها، مطالعات نشان داده که دم کردن چای به مدت ۵ دقیقه فقط حدود نیمی از این مقدار را در نوشیدنی آزاد می کند.
نحوه جذب نیکوتین موجود در چای
نیکوتین موجود در چای متفاوت از نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو می باشد که از طریق استنشاق جذب می شوند. نیکوتین موجود در چای مایع از طریق دستگاه گوارش شما تجزیه می شود. این روند بسته به میزان نوشیدنی شما می تواند چند ساعت طول بکشد. تقریبا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است تا یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) مایع در معده خالی و روده کوچک شما جذب شود. با این حال نیکوتین موجود در تنباکو و سیگار از طریق ریه ها جذب می شوند و طی ۱۰-۲۰ ثانیه به مغز شما منتقل می شوند.
از آنجا که مقدار نیکوتین موجود در چای بسیار اندک است و از طریق هضم جذب می شود، لذا اثرات فوری و اعتیاذ آور نیکوتین های استنشاقی را ندارد.
نیکوتین موجود در چای اعتیاد آور نیست
نیکوتین موجود در چای به دلیل سطح پایین و سرعت جذب کم، اعتیاد آور نیست. از این رو این امر باعث هوس نیکوتین یا اعتیاد به نیکوتین نمی شود و هیچ عارضه جانبی به همراه نخواهد داشت. بنابراین چای برای افرادی که سعی در ترک محصولات دخانی دارن بی خطر است.
در واقع تحقیقات بر روی موش ها نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز ممکن است به درمان سمیت نیکوتین، یعنی آسیب سلولی به قلب، ریه ها، کلیه ها و کبد که از مصرف بیش از نیکوتین حاصل می شوند کمک نماید. با این حال همچنان تحقیقات ادامه دارد و مشخص نیست که آیا چای سبز می تواند همان تاثیرات را در انسان ایجاد کند یا خیر.
منبع: healthline