فعالیت بدنی باعث پیشگیری از سرطان پروستات می شود
تحقیقات نشان داده اند که فعالیت های بدنی می توانند باعث پیشگیری سرطان پروستات شوند.محققان با استفاده از روش جدیدی توانسته اند ارتباطی جالب بین عدم فعالیت بدنی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات را پیدا کنند. سرطان پروستات، دومین سرطان متداول در بین مردان در سراسر جهان می باشد. بر اساس اطلاعات موسسه ملی سرطان آمریکا، تا پایان سال ۲۰۱۹، ۱۷۴.۶۵۰ مورد جدید از افراد مبتلا به سرطان به پروستات تنها در ایالات متحده وجود داشته است.
علی رغم تعداد افرادی که هر ساله به این سرطان مبتلا می شوند، متخصصان هنوز دانش کافی در مورد عوامل خطر آفرین که می توانند باعث افزایش ابتلا به این بیماری شوند را ندارند. ترکیبی از عوامل مختلف ازجمله سن، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات، میزان ویتامین های E، کلسیم و فولیک اسید می توانند از فاکتورهای ابتلا به این نوع از سرطان باشند. با وجود فاکتورهای ذکر شده، برخی دیگر از عامل ازجمله سبک زندگی نیز می تواند باعث افزایش ابتلا به سرطان شود.
به تازگی تیمی از محققان در دانشگاه بریستول و امپریال کالج لندن با همکاری سایر محققان در موسسات دانشگاهی دیگر نقاط جهان، دریافتند که رویکرد متفاوتی در مورد عوامل خطر آفرین در سرطان پروستات وجود دارد.
یافته های جدید که در مجله بین المللی اپیدمیولوژی منتشر شده اند، نشان داده است که محققان به روشی به نام «تصادفی سازی مندلی» استفاده کرده اند. تصادفی سازی مندلی به محققان این امکان را می دهد تا تغییرات ژنتیکی را مورد بررسی قرار دهند تا عوامل خطرناک و پیشرفت سرطان پروستات را مورد ارزیابی قرار دهند.
جهت انجام ورزش، پیشنهاد می کنیم از برنامه تمرینی های زیر استفاده نمایید:
- برنامه بدنسازی ماه اول برای آن ها که می خواهند قدرتمند شروع کنند
- برنامه بدنسازی چربی سوزی کل بدن با تمرکز بر شکم و پهلو
- برنامه بدنسازی حجمی بدون نیاز به مکمل و کاملا طبیعی
- برنامه تمرینی بدنسازی برای افزایش حجم بی نظیر
فعالیت بدنی می تواند خطر سرطان پروستات را به نصف کاهش دهد
محققان در مطالعه خود، خطر احتمالی سرطان پروستات را از طریق بررسی منظم شواهد شناسایی کرده اند. آن ها همچنین به اطلاعات پزشکی ۷۹.۱۴۸ نفر از شرکت کنندگان مبتلا به سرطان پروستات و همچنین ۶۱.۱۰۶ شرکت کننده که سرطان نداشته و به عنوان کنترل مورد بررسی قرار گرفتند، دسترسی داشتند.
این تجزیه و تحلیل نشان داد افرادی که دارای تنوع ژنتیکی هستند و فعالیت های بدنی خود را افزایش می دهند، در مقایسه با افرادی که تغییر ژنتیکی ندارند، ۵۱٪ کمتر به سرطان پروستات مبتلا می شوند. به عبارتی محققان توضیح می دهند که فعالیت بدنی، به همه اشکال فعالیت ها اشاره دارد، نه فقط ورزش کردن.
نویسندگان این مطالعه در پایان به این نتیجه رسیده اند که ترغیب مردان به افزایش سطح فعالیت های بدنی می تواند آن ها از ابتلا به سرطان پروستات محافظت نماید.
سارا لوئیس، نویسنده پژوهش، می نویسد: «این مطالعه در نوع خود بزرگترین مطالعه است که با روشی نسبتا جدید، مشاهدات فعلی را تکمیل می نماید و علت ابتلا به سرطان را کشف می کند.»
آنا دیازفونت، سرپرست بودجه تحقیقاتی می گوید: «تا کنون فقط شواهد محدودی در مورد تاثیر فعالیت های بدنی بر سرطان پروستات وجود داشته است. این مطالعه جدید به بررسی ۲۲ عامل تاثیر گذار در سرطان پروستات پرداخته است اما نتایج مربوط به فعالیت های بدنی برجسته تر بوده اند.»
دیازفونت در ادامه می افزاید: «راه برای تحقیقات بیشتر وجود دارد. روش های مشابه می توانند سایر عوامل ابتلا به سرطان پروستات را شناسایی کرده و خطر ابتلا به این سرطان را در مردان کاهش دهد.»
منبع: medicalnewstoday