تمام خواص عناب به همراه ارزش غذایی

تمام خواص عناب به همراه ارزش غذایی

خواص عناب شما را حیرت زده خواهد کرد. این میوه خوش طعم و کوچک هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف می شود. اگر بخواهیم تعدادی از خواص عناب را نام ببریم می توانیم به کمک درمان سرطان، بهبود سلامت پوست، کمک به کاهش وزن، تصفیه خون، از بین بردن استرس، کمک به خواب آرام، افزایش ایمنی بدن، محافظت از کبد، افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و سم زدایی بدن نام ببریم.

اینها تنها تعدادی از خواص عناب است و در ادامه با این میوه بیشتر و خواص آن و البته ارزش غذایی آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

عناب از درختچه ای دارد که حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد و در مناطق گرمسیر رشد بیشتری دارد. جالب است بدانید که این میوه از حدود ۱۰ هزار سال پیش تا کنون مورد استفاده دارویی قرار گرفته است. با گومگ همراه باشید تا با تمام خواص عناب آشنا شوید.


خواص عناب

1- خواص عناب: خاصیت ضد سرطانی

آب گرفته شده از عناب به صورت بالقوه توانایی مهار سلول های سرطانی را دارد. در مطالعه ای که در موسسه تحقیقات واکسن سرم سازی رازی ایران انجام شد، ثابت شد که عصاره تهیه شده از عناب خشک اثرات ضد سرطانی داشته با سلول های تومور می جنگد. با استفاده از تجزیه و تحلیل DNA، محققان متوجه شدند که عصاره عناب موجب سرکوب سلول های سرطانی، به ویژه سرطان خون می شود. به طور کلی، این مطالعه علمی توانایی چشمگیر عناب در کشتن سلول های سرطانی را نشان داد و میوه عناب را به عنوان یک خوراکی ضد سرطان موثر معرفی کرد.

 

2- خواص عناب: درمان بی خوابی

عناب و دانه های آن در طب چینی معمولا برای درمان مشکلات خواب مانند بی خوابی استفاده می شود. میوه عناب و دانه هایش حاوی ترکیبات معروفی به نام های فلاونوئیدها، ساپونین و پلی ساکارید ها هستند. مطالعات نشان داده اند که ساپونین می تواند به عنوان یک آرام بخش طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد و تاثیر زیادی بر آرام کردن کل سیستم عصبی انسان دارد. یک فنجان چای عناب قبل از خواب می تواند خوابی آرام و راحت را برای شما به ارمغان بیاورد و بیماری بی خوابی را بدون خوردن داروهای شیمیایی درمان کند.

 

3- خواص عناب: بهبود عملکرد دستگاه گوارش

از عناب در طب سنتی به اشکال مختله از جمله چاشنی، سوپ یا چای استفاده می شد تا به هضم غذا کمک کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله کشاورزی و مواد غذایی نشان داد که مصرف روزانه 40 میلی گرم عناب می تواند عملکرد کلی گوارش را بهبود ببخشد.

 

4- خواص عناب: درمان یبوست

یکی دیگر از خواص عناب درمان معجزه آسای یبوست است. یبوست یکی از مشکلات شایع در دنیای امروزی می باشد، زیرا تحرکات کمتر شده است و افراد فعالیت فیزیکی کمتری دارند و به همین دلیل دچار این مشکل می شوند. عناب یک درمان طبیعی و موثر برای این مشکل است. چند تحقیق علمی در مورد خاصیت عناب در درمان یبوست انجام شده است که تقریبا همگی آن ها ثابت کرده اند، این میره می تواند تاثیر بسیار زیادی در درمان یبوست داشته باشد. البته بدون عوارض بودن آن را نیز نباید فراموش کنیم.

 

5- خواص عناب: آرامش

عناب به عنوان یک میوه آرامش بخش ذهن و بدن شناخته شده است. به همین دلیل است که در طب سنتی از آن به عنوان داروی ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد استرس طبیعی استفاده می کنند.

نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله Ethnopharmacology نشان می دهد که عصاره دانه عناب دارای اثرات ضد اضطرابی در دوز پایین و اثرات آرام بخش در دوز بالا می باشد. متأسفانه در حال حاضر مطالعاتی که در زمینه آرام بخش بودن عناب، مشخصا بر روی انسان انجام شده باشند وجود ندارد اما تحقیقاتی که بر روی حیوانات تا به امروز صورت گرفته، پتانسیل عناب به عنوان درمانگر استرس تایید شده است.

 

6- خواص عناب: غنی از ویتامین C

عناب یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C می باشد که هر دوی آن ها در مبارزه با بیماری ها و افزایس قدرت سیستم ایمنی بدن شناخته شده هستند. آنتی اکسیدان ها مواد مغذی هستند که باعث جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد می شوند. افزایش سطح بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن باعث تسریع روند پیری شده و همچنین احتمال ابتلا به بیماری های جدی تر مانند سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهند.

از آنجا که بدن ما نمی تواند ویتامین C را خودش بسازد، ضروری است که مطمئن شویم ویتامین C مورد نیازمان را از طریق رژیم غذایی دریافت می کنیم. خوردن کمتر از نصف فنجان عناب تازه، بیش از 100 درصد نیاز روزانه ویتامین C شما را تامین می کند. این یک روش بسیار آسان و خوشمزه برای مبارزه با آسیب های رادیکال های آزاد و از حفاظت در برابر بیماری ها می باشد.

علاوه بر این ها، ویتامین C برای داشتن پوست و مو سالم نیز ضروری است و همچنین به درمان سریعتر زخم ها خراش ها کمک می کند.

 

7- خواص عناب: فشار خون

یک فنجان عناب تازه حدود 15 درصد از نیازهای روزانه پتاسیم را تامین می کند. پتاسیم برای تنظیم فشار خون شما مفید است. پتاسیم موجود در عناب باعث آرامش رگ های خونی می شود که نتیجه آن بهبود عملکرد جریان خون و تنظیم فشار خون می شود.

اگر متوجه شدید که علائم فشار خون بالا دارید، ممکن است عناب برای شما مفید باشد.

 

8- خواص عناب: کم خونی

این میوه منبعی غنی از آهن و فسفر می باشد که از عناصر ضروری تولید گلبول های قرمز هستند. اگر از کمبود آهن یا کم خونی رنج می برید می توانید با خوردن عناب آن را بهبود ببخشید و حتی درمان کنید. عناب با افزایش جذب آهن و فسفر سبب افزایش گردش خون شده و در نتیجه اکسیژن رسانی به اعضا و بافت های بدن را بیشتر می کند، در نتیجه احساس شادابی و سرحالی بیشتری خواهید داشت.

 

9- خواص عناب: کنترل وزن

برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند معمولا خوردن سبزیجات و میوه ها تجویز می شود. اما در این بین معمولا نام عناب را نمی شنویم! عناب سرشار از پروتئین و فیبر می باشد و در عین حال کالری بسیار پایینی دارد. اگر از عناب به عنوان میان وعده استفاده کنید، دیگر نیاز به خوردن چیز اضافه تری ندارید و احساس ضعف نخواهید کرد.


ارزش غذایی عناب

خواص عناب را با یکدیگر مرور کردیم و اکنون نوبت به ارزش غذایی این میوه شگفت انگیز می رسد. عناب میوه ای سرشار از مواد مغذی است که در ادامه با آن ها آشنا می شویم. این آمار و ارقام مربوط به 100 گرم (تقریبا کمتر از یک فنجان) می باشد.

  • 76 کالری
  • 20.2 گرم کربوهیدرات
  • 1.2 گرم پروتئین
  • 0.2 گرم چربی
  • 69 میلی گرم ویتامین C
  • 250 میلی گرم پتاسیم
  • 0.9 میلیگرم نیاسین
  • 0.1 میلی گرم ویتامین B6
  • 0.1 میلی گرم مس
  • 0.1 میلیگرم منگنز
  • 0.5 میلی گرم آهن
نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.