طرز تهیه سرکه سیب خانگی را بسیاری از افراد به روشهای مختلفی یاد گرفته اند و گاهی در جزییات با یکدیگر تفاوت دارند اما در این مطلب سعی شده است که بهترین و آسان ترین روش را به شما آموزش دهیم.

تقریبا هرجایی را که نگاه کنیم با سیب روبرو می شویم! در اطراف خانه بیشتر ما درخت سیبی پیدا می شود و این میوه خوش طعم و عطر را می توان راحت تر از هر میوه دیگری پیدا کرد. سیب به تنهایی دارای خواص بیشماری است اما سرکه سیب که یکی از محصولات آن است، دارای کاربردهای فراوانی می باشد.

از سرکه سیب برای گرفتن انواع ترشیجات استفاده می شود و علاوه بر آن در غذاها و حتی برای تهیه ماسک های زیبایی پوست هم مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب ابتدا مقداری راجع به سیب توضیخاتی را ارائه می دهیم و پس از آن آموزش کامل طرز تهیه سرکه سیب خانگی را در اختیارتان قرار می دهیم. با گومگ همراه باشید.

پوست و دانه های سیب را دور نریزید!

در هنگام شستن و تمیز کردن سیب ها هرگز دانه ها و پوست آن ها را دور نریزید.  ممکن است نتوانید آن ها را بخورید (اگر هم بخورید مشکلی ندارد) اما برای تهیه خوراکی های دیگر می توانید از آنها استفاده کنید. در واقع سیب هیچگونه زباله ای تولید نمی کند و همه جای آن قابل استفاده می باشد.

دانه ها و پوست سیب دارای خواص و کاربردهای فراوانی می باشند که می توانید آن ها را فریز کرده و در زمان نیاز، از آنها استفاده کنید. البته اگر پوست سیب را نگیرید، مشکلی برای سرکه شما ایجاد نخواهد شد.

اگر در نزدیکی شما باغ سیبی پیدا می شود و فصل برداشت سیب است بهترین کار این است که از آن جا سیب مورد نیازتان را تهیه کنید زیرا هرچه سیب تازه تر باشد بهتر است. اما در صورتی که چنین امکانی برای شما فراهم نیست می توانید از فروشگاه میوه سیب های مورد نیازتان را تهیه کنید.

خواص سرکه سیب خانگی

این سرکه دارای خواص بیشماری است و منبعی غنی از فسفر، منیزیم، پتاسیم و کلسیم می باشد. بسیاری از مردم بر این باورند که برای درمان بیماری های مختلفی می توان از آن استفاده کرد.

سرکه سیب برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش و همچنین درمان سوزش معده مورد استفاده قرار می گیرد. شاید غیرمنطقی به نظر برسد اما سرکه سیب برای دل درد و سوزش معده بسیار مفید است. این ماده شگفت انگیز باعث افزایش اسید معده شده و در نتیجه به هضم غذاها کمک می کند.

نکات مهم در تهیه سرکه سیب خانگی

  • این دستور تهیه از سنتی ترین و ساده ترین روش های تهیه سرکه سیب می باشد که امکان انجام آن تقریبا برای تمام افراد فراهم است. کافیست چند مرحله ساده را پشت سر بگذارید تا به بهترین سرکه سیب خانگی دست پیدا کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تمام وسائل و ظرف مورد استفاده کاملا تمیز هستند و هیچ باکتری غیر از باکتری هایی که در روند طبیعی تهیه سرکه به وجود می آیند در وسائل شما وجود ندارد.
  • ظرفی که برای این کار استفاده می کنید باید کاملا خشک و تمیز باشد. همچنین در ادامه می خوانید که نباید درب آن را کاملا ببندید تا مقداری هوا به درون آن راه داشته باشد و باعث ترش شدن سرکه شود.

طرز تهیه سرکه سیب خانگی

در ادامه شما را با روش تهیه این سرکه شگفت انگیز را آشنا می کنیم:

مواد لازم:

  • سیب های رنده شده و بدون هسته و دم (به اندازه ای که سه چهارم ظرف را پر کند)
  • مقداری سرکه سیب یا انگور
  • آب تصفیه شده

طرز تهیه سرکه سیب خانگی:

  1. یک ظرف شیشه ای را کاملا تمیز کنید.
  2. سه چهارم ظرف را از سیب های رنده شده پر کنید. آن ها را به قدری ریز رنده کنید که درون ظرف را پر کنند.
  3. به ازای هر یک کیلوگرم سیب، یک لیوان سرکه سیب یا انگور بریزید. به علت اینکه اندازه ظرف هر شخص متفاوت است نمی توان اندازه خاصی برای این کار در نظر گرفت و شما باید خودتان چک کنید که ظرفتان نسبتا پر شده باشد.
  4. دقت داشته باشید که نیازی به اضافه کردن آب یا مواد دیگری نیست و صرفا سیب و سرکه کفایت می کند.
  5. درب ظرف را طوری بپوشانید که مقداری هوا به درون ظرف راه داشته باشد.
  6. همچنین اگر بخواهید می توانید درب ظرف را با پارچه ببندید و دور آن را کش بیندازید.
  7. آن را برای مدت ۵ هفته آن را در جایی نسبتا گرم به حال خود رها کنید.
  8. پس از ۵ هفته به سراغ آن بروید و مقداری از آن بچشید. اگر طعم آن ترش شده باشد یک معنی دارد! اینکه سرکه شما عمل آمده است.
  9. آن را از یک صافی رد کرده و در ظرفی دیگر بریزید.
  10. پس از گذشت پانزده روز دیگر، سرکه شما کاملا آماده مصرف است.

نکته پایانی:

تا حد امکان سعی کنید از سیب های سالم و رسیده برای تهیه سرکه سیب استفاده نمایید.