۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید
سلامت روان
آخرین ویرایش در توسط تیم گومگ

۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

دانستن اینکه وقتی یکی از دوستان یا اعضای خانواده مضطرب می شود و در مورد ترس ها یا نگرانی های خود صحبت می کند، چه باید گفت، می تواند سخت باشد. همه افراد در چنین شرایطی می خواهند کمک کنند، اما گاهی اوقات حرف ها و چیزهایی که فکر می کنیم اضطراب یک فرد را کاهش می دهند، در واقع می توانند وضعیت او را بدتر کنند.

از آنجا که اضطراب بر اثر نگرانی درباره آینده ایجاد می شود، گفتن حرف های صحیح و به موقع می تواند افکار منفی فرد مضطرب را کاهش داده و به او کمک کند. مفیدترین چیزهایی که می توان در چنین شرایطی گفت، حرف هایی ملایم هستند که به فرد مضطرب این احساس را می دهند که شما در کنار آن ها هستید و تنها نیستند.

اضطراب معمولا احساسی ناراحت کننده است، بنابراین بهتر است خودتان را جای شخص مضطرب قرار دهید و سعی کنید احساسش را درک کرده و به او کمک کنید. افراد در چنین شرایطی احساس تنهایی می کنند.

در این مقاله با گومگ همراه شوید تا به جملاتی که نباید به یک فرد مضطرب بگویید آشنا شده و بدانید که به جای آن ها چه باید بگویید. ما شش عبارت رایج را گردآوری کرده ایم که برای افراد مضطرب ناکارآمد و حتی در اغلب موارد آزار دهنده هستند.

۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۱. «بهش فکر نکن»

تلاش برای فکر نکردن به یک نگرانی یا مشکل همان چیزی است که یک فرد مضطرب با آن دست و پنجه نرم می کند، بنابراین گفتن جمله «بهش فکر نکن» نمی تواند به او کمک کند، چون خودش در حال تلاش برای انجام آن است.

افراد مبتلا به اضطراب اغلب در ذهنشان زندگی می‌کنند. آن ها سناریوهای متعددی را ذهن خود می سازند و مشکل آن ها در بخشی است که نمی توانند این افکار مختلف را متوقف یا کاهش دهند. اگر آن ها می توانستند این افکار را متوقف کنند، حتما این کار را می کردند!

توصیه به اینکه فرد به عامل اضطراب خود فکر نکند، می تواند اثرات منفی داشته باشد. در واقع شما به جای تلاش برای درک بیشتر عامل نگرانی او یا یافتن راهی برای کمک به او، اساسا می گویید که دیگر نمی خواهید در مورد اضطرابش چیزی بشنوید.

به جای این جمله چه بگوییم؟

به جای اینکه با گفتن جمله مذکور باعث قطع مکالمه خود با شخص مضطرب شوید، بهتر است با بحث کردن در مورد بدترین سناریوها، به او کمک کنید نگرانی یا ترس خود را رفع کند. از آنجایی که بیشترین اضطراب به علت ترس از اتفاقاتی است که هنوز رخ نداده اند، صحبت کردن درباره این اتفاقات می تواند به او کمک کند تا کنترل بیشتری روی موضوع داشته باشد و احساس کند برای چیزی که نگرانش است دارای برنامه می باشد.

افراد مضطرب به بدترین سناریو فکر می کنند. بنابراین باید از آن ها بپرسید که احتمال وقوع آن چقدر است و اگر این اتفاق افتاد، آن ها می خواهند در مورد آن چه کاری انجام دهند.

همچنین بخوانید: ۱۲ فایده بغل کردن کودکان و اثرات منفی بغل نکردن آن ها
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۲. «بیش از حد بهش فکر می کنی»

این جمله ممکن است کمی کمتر از مورد قبلی توهین آمیز به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید، افراد مبتلا به اضطراب به حس کنترل نیاز دارند. اگر آن ها بتوانند در مورد همه سناریوهایی که در ذهنشان دارند احساس کنترل کنند، احساس آمادگی بیشتری خواهند داشت.

از این رو، گفتن اینکه فرد دارد بیش از حد به موضوع فکر می کند می تواند باعث ایجاد احساس شکست در کنترل افکارش شود و همچون مورد قبلی، مکالمه شما با او قطع شود.

به جای این جمله چه بگوییم؟

به جای اینکه شخص را از فکر کردن منصرف کنید، احساسات او برای یافتن روش های کنترل اضطراب و اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهند را تایید کرده و سعی کنید به او کمک کنید به یک راه حل برسد.

به فرد مضطرب فرصت دهید تا آنچه را که فکر می کند بیان کند و سپس به او بگویید که این یک برنامه کامل است. همچنین ممکن است بتوانید با گفتن جمله‌ای مانند «به نظر می رسد به همه چیز فکر کرده ای» یا «به نظر می رسد تا جایی که می‌توانی آماده‌ ای» به فرد احساس اطمینان خاطر بدهید.

بیشتر بخوانید: ۵ نکته برای داشتن روزی شاد و خوشحال
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۳. «نگران نباش! مشکل بزرگی نیست»

شاید موضوع برای شما بزرگ نباشد، اما قطعا برای فرد مضطرب یک موضوع بزرگ و نگران کننده است. گفتن جمله «نگران نباش» می تواند باعث کم اهمیت جلوه دادن موضوع شود و در فرد این احساس را ایجاد کند که:

  • احساس اینکه شما فکر می کنید او دیوانه است که چنین مشکلی باعث نگرانی و اضطرابش شده است.
  • احساس صدمه دیدن به این علت که تصور می کند شما به مشکل او اهمیتی نمی دهید.

البته قطعا شما نمی خواهید هیچ کدام از این احساسات را در فرد ایجاد کنید، اما گفتن جمله مذکور می تواند به طور ناخواسته باعث ایجاد آن ها شود.

به جای این جمله چه بگوییم؟

ما گاهی اوقات به کسی که مضطرب است می گوییم نگران نباشد چون می ترسیم درگیر شدن با مشکل او، وضعیت را بدتر کند. اما راهی وجود دارد که می‌توانید مکالمه را بدون اینکه همه چیز بدتر شود، ادامه دهید. فقط از شخص بپرسید چگونه می‌توانید به او کمک کنید.

اگر فقط نیاز دارند برای رفع اضطراب خود صحبت کنند تا احساس کنترل بیشتری پیدا کنند، پس به آن ها گوش کنید. اگر احساس کردید که فرد در حال تکرار حرف هایش است، به او یادآوری کنید که قبلا در این مورد صحبت کرده است.

همچنین اگر در نقطه‌ای احساس کردید که نمی توانید به تعامل با او ادامه دهید، یک مرز محکم اما دلسوزانه تعیین کنید. می‌توانید به فرد پیشنهاد دهید که احساسات خود را بنویسد، زیرا با انجام این کار می تواند دوباره احساسات خود را روی کاغذ مرور کند و سیستم حمایتی خود را خسته نکند.

همچنین بخوانید: ۱۳ احساسی که موسیقی در ما ایجاد می کند
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۴. «آرام باش»

هیچ کس دوست ندارد به او بگویند آرام باش!، چه اضطراب داشته باشد چه نداشته باشد. گفتن این جمله فقط باعث بدتر شدن شرایط می شود و هیچ احساس حمایتی در فرد ایجاد نمی کند. وقتی به کسی می گویید آرام باشد، اساسا به او می گویید که به کارش ادامه دهد و نمی خواهید درباره احساساتش چیزیز بدانید.

به جای این جمله چه بگوییم؟

به جای اینکه به فرد بگویید چه کاری انجام دهد یا چه احساسی داشته باشد، احساس او را بپذیرید و از او بپرسید که چه کاری می توانید برای کمک به او انجام دهید. اگر فرد درباره اینکه به چه چیزی برای کمک نیاز دارد مطمئن نیست، آماده ارائه پیشنهاداتی باشید، مانند این که بپرسید آیا مایل است قدم بزند؟

انجام فعالیت های فیزیکی می‌تواند به آرام کردن احساسات درونی اضطراب کمک کند. اگر پیشنهادات شما رد شد، از او بپرسید که آیا به فضایی برای تنها شدن نیاز دارد یا خیر؟ این راهی است برای عقب نشینی ملایم بدون اینکه فرد احساس کند دارید از او دور می شوید.

بیشتر بخوانید: روش های جلوگیری از خودکشی و کمک به فرد
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۵. «همه چیز درست میشه»

در اینجا با یک عبارت دیگر مواجه هستیم که می تواند مکالمه شما را با فرد مضطرب قطع کرده و باعث ایجاد احساس تنهایی در او شود. این جمله پیامی را به شخص می فرستد که اطرافیانش نمی‌توانند از او حمایت کنند یا احساساتش را تحمل کنند. در نتیجه، احساس درماندگی می کند.

علاوه بر این، آیا واقعا می توانید با ۱۰۰ درصد اطمینان بگویید که همه چیز واقعا درست خواهد شد؟

به جای این جمله چه بگوییم؟

برای کمک کردن به فرد، ابتدا اجازه دهید در مورد نگرانی های خود صحبت کند. نداشتن فرصت برای صحبت، باعث افزایش اضطراب می شود.

سپس، بعد از اینکه فرد مضطرب یک بار مسائل را مرور کرد، سعی کنید تمرکز خود را بر روی کاری متمرکز کنید که فرد می تواند انجام دهد تا احساس قدرت بیشتری به دست آورد. مثلا پیاده روی در بیرون از خانه یا محل کار می تواند بسیار موثر باشد. هر نوع حرکتی که به تخلیه انرژی فروخورده‌ شخص که به دلیل قرار گرفتن در آن حالت ستیز و گریز ناشی از اضطراب دریافت کرده است، می تواند کمک کننده باشد.

همچنین بخوانید: علائم هشدار دهنده خودکشی که باید جدی بگیرید
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید

۶. «فقط نفس بکش!»

تمرینات تنفسی می توانند برای اضطراب مفید باشند. نفس عمیق شکمی به تعادل عملکردهای عصبی خودمختار بدن کمک می کند، که به نوبه خود می تواند احساس اضطراب یا استرس را کاهش دهد.

اما اینکه برای کاهش اضطراب به کسی بگویید «فقط نفس بکش» احتمالا کمکی به او نخواهد کرد. این جمله می‌تواند باعث شود که فرد احساس کند مشکل برای دیگران اهمیتی ندارد و فقط باید به گوشه ای برود و نفس عمیق بکشد.

به جای این جمله چه بگوییم؟

حرکت مفیدتر این است که از شخص بپرسید آیا مایل است با او نفس عمیق بکشید یا خیر. این به شما امکان می دهد به جای اینکه به کسی بگویید کاری انجام دهد یا یک پیشنهاد کلی ارائه دهید، بخشی از راه حل باشید.

به جای تحت فشار قرار دادن شخص برای انجام تمرینات تنفسی در زمان مواجه شدن با اضطراب، صبر کنید تا آرام شود و سپس تمرین تنفس را به او پیشنهاد دهید تا برای دفعه بعدی که مضطرب می‌شود آماده شود. یکی از بهترین تمرینات تنفس شامل عمل دم را انجام دهید و تا ۴ بشمارید، سپس نفس خود را حبس کنید و تا ۴ بشمارید و سپس عمل بازدم را انجام دهید و تا ۴ بشمارید.

شاید ساده به نظر برسد اما وقتی فردی احساس می کند که واقعا کنترلی بر بدن خود ندارد، می‌تواند به آرام کردن این واکنش فیزیولوژیکی در او کمک کند.

منبع: livestrong

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.