7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

این بیماری که به دلیل تحلیل و از بین رفتن مفاصل ایجاد می شود سبب ورم مفاصل و التهاب بافت های اطراف آن می گردد. افراد مبتلا به این عارضه درد شدید در مفاصل آسیب دیده و همچنین سفتی مفصل را تجربه می کنند و این موضوع هر باری که از عضو استفاده می کنند و کارهای تکراری را انجام می دهید شدید تر و بدتر می شود.

شایع ترین آرتروز در بین افراد در مفاصل دست، پا، زانو، ران و ستون فقرات اتفاق می افتد. افرادی که به آرتروز در ناحیه دست مبتلا هستند با فعالیت های ساده ای مانند تایپ کردن، کارهای روزمره نظیر آشپزی یا هر فعالیتی خاص دیگری احساس درد و ناراحتی می کنند. این افراد به تدریج قدرت خود را از دست می دهند و به دلیل ضعف در دست ها ممکن است به مرور زمان توانی برداشتن وسایل را هم نداشته باشند این موضوع مشکلات آنها را دو برابر می کند.

 

درمان التهاب مفصلی دست

آرتریت دست همان التهاب مفصلی که سبب ایجاد درد، تورم و محدودیت حرکتی می شود و از راه های کنترول این عارضه در موارد خفیف مصرف برخی داروهای خوراکی است که توسط پزشک معالج جهت تسکین درد افراد تجویز می شود. در مواد شدید تر برای کاهش التهاب های مفصلی از دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی و گاهی تزریق آمپول های نظیر کورتون به داخل مفصل استفاده می شود.

روش های دیگری هم برای بهبود علائم وجود دارد این روش های میتواند به استفاده از رژیم غذایی غنی از کلسیم، فیزوتراپی و انجام تمرینات ورزشی استقامتی اشاره کرد.

تمرینات ورزشی مناسب می تواند سبب کاهش درد و جلوگیری از پیشروی و افزایش آرتروز شود. در این روش آسان انعطاف پذیری رباط و تاندون دست افزایش میابد و با تقویت عضلات اطراف مفصل به افراد کمک می کند که در هنگام به کارگیری مفصل درد و ناراحتی کمتری را احساس کند.

در ادامه این مطلب 7 تمرین مفید و ساده را به شما آموش خواهیم داد.

 

تمرین اول: مشت کردن

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین مشت کردن دست

شما می توانید این تمرین آسان را در هر زمان و هر موقعیتی انجام دهید. انگشت شست خود را داخل نگه دارید و دست چپ خود را مشت کنید و تا 30 ثانیه صبر کنید نیازی به فشار دادن انگشتان خود ندارید، بعد به آرامی دست خود را باز کنید تا انگشتان به حالت اولیه خود باز گردد و دوباره این را کار تکرار کنید. تمرین را 10 بار برای دست چپ و 10 بار بر روی دست راست خود انجام دهید.

 

تمرین دوم: خم کردن انگشت

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین خم کردن انگشت

دست خود را صاف نگه دارید به طوری که انگشت شست شما رو به بالا قرار گرفته باشد، انگشتان دست خود را تک به تک به سمت کف دست جمع کنید و هر انگشت را چند ثانیه نگه دارید این حرکات را برای دست بعد نیز به همین ترتیب انجام دهید.

 

تمرین سوم: خم کردن انگشت شست

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین خم کردن انگشت شست

دست چپ خود را صاف نگه دارید به طوری که انگشتان دستان مسقیم و صاف قرار گرفته باشد، انگشت شست خود را به سمت کف دستان خم کنید و تا انجا که میتوانید بکشید و چند ثانیه نگه دارید سپس انگشت را به حالت اولیه خود باز گردانید این تمرین را 10 بار برای هر دو دست خود تکرار کنید.

 

تمرین چهارم: ایجاد O

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین ایجاد O

دست چپ خود را باز کنید و سپس تمام انگشتان خود را به داخل خم کنید و این حالت را تا چند ثانیه نگه دارید سپس انگشتان خود را باز کنید و تمرین را تکرار کنید این تمرین را برای هر دو دست انجام دهید، شما می توانید این ورزش را تا زمانی که آستانه درد قرار نگرفته اید تکرار کنید.

 

تمرین پنجم: خم کردن انگشتان به شکل L

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین خم کردن انگشتان به شکل L

دست خود را روی یک میز قرار دهید، انگشت شست خود را رو به بالا نگه دارید سپس چهار انگشت دست خود را به طور همزمان به طرف کف دست خود خم کنید و این وضعیت را تا چند ثانیه نگه دارید. این تمرین را  10 بار برای هر دست خود تکرار کنید.

 

تمرین ششم: بلند کردن انگشتان

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین بلند کردن انگشتان

کف دست چپ خود را روی میز قرار دهید سپس هر یک از انگشتان دستان را به آرامی بلند کنید و چند ثانیه نگه دارید این حرکت را یک الی دو بار بر روی انگشتان هر دست خود تکرار کنید.

 

تمرین هفتم: کشش مچ دست

7 تمرین برای کاهش درد آرتروز دست

نحوه انجام تمرین کشش مچ دست

این تمرین باعث تقویت مچ دست و تسکین درد در افراد می شود، دست چپ خود را صاف نگه دارید، دستان را از مچ خم کنید به طوری که کف دست رو به بدن قرار گیرد و به کمک دست راستان نگه دارید و به آرامی فشار دهید تا زمانی که در ناحیه مچ و بازوی خود احساس کشش کنید این تمرین را 10 بار بر روی هر دست تکرار نماید.

برای دستیابی به نتیجه مطلوب تمرینات را به طور روزانه انجام دهید، توجه داشته باشید در صورتی که با انجام این تمرینات احساس درد در شما افزایش یافت حتما از ادامه تمرینات خودداری کنید و در اولین فرصت با پزشک یا یک فیزیوتراپ صحبت کنید تا تمرینات خاص و یا روش های درمانی مناسب را برایتان تجویز نماید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.