۹ جایگزین سالم و مغذی برای کره
کره یکی از فرآورده های لبنی است که از شیر یا خامه تهیه می شود. بسیاری از افراد به دلایل مختلفی نمی خواهند یا نمی توانند از آن استفاده کنند و به دنبال جایگزین مناسبی برای آن می گردند.
دلایل متعددی را می توان برای عدم مصرف کره عنوان کرد که برخی از مهم ترین موارد آن ها عبارتند از:
- مقدار بالای چربی اشباع شده در کره.
- حساسیت فرد نسبت به کازئین، که از پروتئین های اصلی محصولات لبنی است.
- حساسیت افراد به لاکتوز (قند شیر).
- افرادی که از رژیم های وگان پیروی می نند.
در این مقاله بهترین و سالم ترین جایگزین های کره را به شما معرفی می کنیم که می توانید از آن ها با خیال راحت استفاده کنید. با گومگ همراه باشید.
۱. روغن زیتون
در بسیاری از غذاهای مدیترانه ای از روغن زیتون استفاده می شود. شما برای تهیه هر نوع غذایی که نیاز به تفت دادن بر روی اجاق گاز داشته باشد، می توانید از روغن زیتون استفاده کنید. البته باید توصیه کنیم که باید از روغن زیتون کمتری نسبت به کره استفاده کنید.
لازم به ذکر است که روغن زیتون را نمی توان همیشه به عنوان جایگزین کره در پخت و پز استفاده کرد. بسیاری از غذاها به مقداری چربی جامد نیاز دارند و یا لازم است که پس از خنک شدن به حالت جامد در بیایند.
نوع اصلی چربی موجود در روغن زیتون چربی اشباع نشده است که دارای فواید متعددی برای سلامتی می باشد و کره از آن ها محروم است.
تحقیقاتی سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف منظم روغن زیتون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر را در افراد در معرض خطر کاهش دهد.
از دیگر مزایای چربی اشباع نشده می توان به کاهش کلسترول و بهبود قند خون اشاره کرد.
البته با تمام برتری هایی که از روغن زیتون نسبت به کره نام بردیم، باید دقت داشته باشید که هر دو آن کالری بالایی دارند و نباید در مصرف آن ها زیاده روی کنید.
۲. روغن حیوانی کرمانشاهی
روغن حیوانی کرمانشاهی نوعی کره با رنگ روشن، طعم و عطر متمایز و مغذی است. شما می توانید از این روغن به همان اندازه که از کره در پخت و پز استفاده می کنید، استفاده کنید.
این روغن حاوی رطوبت بیشتری نسبت به کره است و حتی می توانید از آن در تهیه غذاهایی که به دمای بالایی نیاز دارند هم استفاده کنید.
۳. آووکادو
آووکادو یک جایگزین مغذی برای کره است. با جایگزین کردن آن نه تنها می توانید ارزش غذایی کلی یک وعده غذایی را افزایش دهید، بلکه می توانید از مضرات چربی اشباع شده کره در امان مانده و آن ها را با چربی های اشباع نشده آووکادو جایگزین کنید.
۴. پوره کدو تنبل
پوره کدو تنبل با داشتن مقدار زیادی ویتامین A و سایر مواد مغذی، می تواند در بیشتر دستور العمل های آشپزی به عنوان جایگزین کره استفاده شود.
البته پوره کدو تنبل نسبت به برخی از گزینه های دیگر موجود در این لیست، آبکی تر است، بنابراین باید مقدار بیشتری از آن را نسبت به کره، به غذاهایتان اضافه کنید.
۵. پوره موز
موز هم مانند پوره کدو تنبل حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است که بدون افزودن چربی به رژیمتان، می توانید از آن ها بهره مند شوید.
البته باید به این نکته دقت داشته باشید که موز ممکن است طعم شیرین به غذاها بدهد، از این رو آن را در دستورالعمل های مناسب به کار ببرید.
۶. روغن نارگیل
برخلاف روغن زیتون که ممکن است به دلیل مایع بودن، برای استفاده در کلیه غذاهایی که نیاز به پختن دارند مناسب نباشد، روغن نارگیل یک جایگزین بسیار مناسب برای کره است، زیرا در دمای اتاق به حالت جامد باز می گردد.
با این حال روغن نارگیل طعم خاصی دارد که می تواند طعم بسیاری از مواد غذایی پخته شده را تغییر دهد. به طور کلی هر چه روغن نارگیل تصفیه شده تر باشد، طعم نارگیل آن نیز کمتر می شود.
روغن نارگیل جایگزین خوبی برای افرادی است که نمی خواهند از لبنیات استفاده کنند و به سلامتی خود اهمیت می دهند. این روغن سرشار از مواد مغذی است. بررسی چندین مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که روغن نارگیل دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است.
۷. پوره سیب
پوره سیب یک جایگزین محبوب برای کره و روغن در پخت و پز است. این گزینه نیز مانند بسیاری از جایگزین های دیگر، می تواند دریافت کالری را کاهش داده و ارزش غذایی بسیاری از غذاها را افزایش دهد.
هنگام استفاده از پوره سیب به عنوان جایگزین کره، بهتر است شیرین کننده های دیگر موجود در دستورالعمل خوراکی را کاهش دهید، زیرا این پوره مقداری شیرین است.
۸. کره آجیل
انواع مختلفی از کره آجیل، از جمله کره بادام یا بادام زمینی وجود دارند. کره آجیل مشابه آووکادو، چربی ها و مواد مغذی سالم را به غذاهایتان اضافه می کند.
لازم به ذکر است که کره آجیل ممکن است تراکم برخی از مواد غذایی پخته شده را افزایش داده و باعث تغییر طعم آن ها شود.
۹. ماست یونانی
ماست یونانی یک جایگزین کره با پروتئین بالا می باشد که مناسب استفاده در بسیاری از دستور العمل های غذایی است.
البته برای استفاده از آن در پخت و پز، باید در جستجوی ماست پرچرب باشید تا بتوانید مواد غذایی پخته شده را مرطوب نگه دارید. ماست کم چرب ممکن است باعث خشک شدن غذا شود.
خلاصه
جایگزین های کره اغلب می توانند ارزش غذایی غذاهایی را که از آن ها استفاده می کنید افزایش دهند. همچنین در برخی موارد، آن ها می توانند کالری را کاهش داده و چربی های سالم را افزایش دهند.
جایگزین کردن کره همیشه عملی نیست، زیرا ممکن است برای به دست آوردن بافت و تراکم مورد نیاز در هنگام پخت و پز فقط با کره امکان پذیر باشد.
منبع: medicalnewstoday