راه هایی برای مدیریت و کنترل خشم
خشم و عصبانیت یک از احساساتی است که همه ما آن را تجربه کرده ایم. کنترل خشم یکی از مهارت های است که به افراد کمک می کند که بتوانند بر این احساس منفی فایق آیند. منتظر ماندن در صف های طولانی، برخورد با اظهارات مخالف از سوی همکاران، عبور از ترافیک و غیره نمونه های است که می توانند یک فرد را عصبی و خشمگین کنند. احساس عصبانیت یک واکنش طبیعی در برابر استرس است.
متسفانه عصبانیت و طغیان خشم می تواند به روابط شخصی و حرفه ای شما آسیب برساند و واکنش های جسمی و عاطفی از جمله فشار خون بالا و اضطراب به دنبال داشته باشد.
خبر خوب این است که شما می توانید بیاموزید که چگونه عصبانیت خود مدیریت کنید. در ادامه شما را با روش های ساده برای کنترل خشم آشنا خواهیم ساخت.
نفس عمیق به کنترل خشم کمک می کند
در زمان های خشم تنفس شما سطحی و سریع می شود به همین دلیل یکی از راههای مقابله با این شرایط این است که تنفس عمیق، آرام و کنترل شده را تمرین کنید. تنفس آرام به شما اجازه می دهد که خیلی سریع آرام شوید.
برای انجام این تمرین می توانید به روش زیر عمل کنید:
- بر روی یک صندلی راحت بنشینید، گردن و شانه های خود را رها کنید و اجازه دهید که بدنتان آرام شود.
- از طریق بینی خود نفس عمیق بکشید و در این حین به بالا آمدن شکم خود توجه کنید.
- سپس از طریق دهان خود بازدم را انجام دهید.
- سعی کنید این تمرین را 3 بار در روز به مدت 5 تا 10 دقیقه یا در صورت لزوم انجام دهید.
خلاصه
در زمان های خشم و عصبانیت نفس های ما تند و سطحی می شوند در این شرایط تنفس عمیق و آرام می تواند به کنترل خشم کمک نماید.
جملات آرامش بخش را تکرار کنید
تکرار جملات آرامش بخش می تواند به دور کردن احساسات و منفی و ناامید کننده کمک نماید و کنترل شرایط را برای شما آسان تر خواهد کرد. سعی کنید به آرامی عباراتی مانند همه چیز خوب است یا همه چی درست می شود را با خود تکرار کنید. در صورت تمایل می تواند این عبارات را با صدای بلند تکرار کنید.
همچنین می تواند در زمان های چالش برانگیز یا جلسات مهم این عبارات آرامش بخش را بر روی یک کاغذ بنویسید و همراه خود داشته باشید.
خلاصه
تکرار برخی جملات و عبارات می تواند به شما کمک نماید تا احساسات منفی را از خود دور کنید.
برای کنترل خشم می توانید خیال پردازی کنید
تصور کردن یک میحط شاد یا به یاد آوردن برخی مکان های خیالی می تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید. هنگام مقابله با تنش سعی کنید یک تصویر ذهی و خیالی را تجسم کنید تا مغز شما آرام شود.
افکار خیالی باعث می شوند احساس شادی، آرامش و امنیت کنید. شما می تواند در زمان های خشم خاطرات یک سفر یا کوهنوردی را به خاطر بیاورید با تمرکز بر روی جزئیات ذهن شما آرامی می شود و اضطرراب و استرس شما کاهش می یابد.
یوگا انجام دهید یا به پیاده روی بروید
گاهی اوقات انجام برخی کارهای ساده می تواند به افزایش آرامش شما کمک نماید. تمرینات یوگا یا سایر تمرینات آرامش بخش می توانند نقش مهمی در کاهش تنش داشته باشند. دفعه بعدی که احساس عصبانیت کردید پیاده روی را امتحان تا استرس را ذهن خود دور کنید.
برای کنترل خشم به آینده فکر کنید
در زندگی هر فردی به صورت گاه و بی گاه روزهای بد یا اتفاقات ناخوشایند وجود دارند اما حتما فردا روز بهتری خواهد بود. درک لحضات استرس و عصبانیت فرایند پیچیده ای است اما بهتر است دفعه بعدی که احساس عصبانیت کردید به آینده بیندیشید.
نا امیدی خود را بیان کنید
هرچند ابراز عضبانیت و پرخاشگری مطلوب هیچ کس نیست، اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید درباره نا امیدی ها و مشکلات خود با دوستان یا اعضای خانواده خود صحبت کنید. بهتر است این امکان را فراهم کنید تا در یک فضای مناسب درباره خشم و نا امیدی هایتان با دیگران صحبت نمایید.
خشم خود را با طنز خنثی کنید
پیدا کردن طنز در لحظات عصبانیت می تواند دیدگاه شما را متحول سازد. البته این بدان معنا نیست که شما به سادگی به مشکلات خود بخندید، اما نگاه کردن با روحیه ای شادتر و بهتر می تواند به کنترل احساس عصبانیت شما کمک کند. با جدی نگرفتن برخی مسائل، شانس بیشتری برای جلوگیری از دلخوری ها خواهید داشت.
محیط خود را تغییر دهید
بهتر است برای گذر از استرس، محیط اطراف خود را تغییر دهید. مثلا اگر رانندگی می کنید، ماشین خود را پارک کرده و پیاده روی کنید. یا از خانه خارج شوید و به بیرون بروید.
عوامل مشکل آفرین را بشناسید
اگر ترافیک روزانه، شما را با خشم و نا امیدی روبرو می کنند، سعی کنید مسیر جایگزینی را پیدا کنید و یا پیش از ساعات اوج ترافیک از خانه خارج شوید. به طور کلی مواردی را که باعث بروز عصبانیت در شما می شوند را با دقت مشخص و بررسی کنید. این روش به شما کمک می کند تا گام موثری برای جلوگیری از خشم بردارید. اگر مطمئن نیستید که علت عصبانیت شما از کجاست، سعی کنید اتفاقات اخیر را بررسی نمایید تا به علت اصلی خشمتان برسید.
منبع: healthline