علائم اولیه پارکینسون
بیماری ها
آخرین ویرایش در توسط تیم گومگ

علائم اولیه پارکینسون

علائم اولیه پارکینسون بسیار مهم است و می تواند به انجام اقدامات زودهنگام جهت کاهش سرعت پیشرفت بیماری کمک کند. علائم این بیماری معمولا به آرامی و کندی پیش می رود و ممکن است سال ها طول بکشد تا فرد به طور کامل درگیر بیماری شود. پارکینسون یک اختلال عصبی است که عمدتا بر روی نورون های تولید کننده دوپامین در یک منطقه خاص از مغز اثر می گذارد. علت ابتلا به این بیماری تا حدی ناشناخته است، با این حال علائم اولیه آن می تواند به فرد در شناخت بیماری کمک کند.

علائم اولیه پارکینسون

نشانه ها و علائم اولیه این بیماری عبارتند از:

لرزش؛ از علائم اولیه پارکینسون است

اگر متوجه لرزش دست خود شده اید باید بدانید که لرزش، معمولا اولین علامت جدی ابتلا به بیماری پارکینسون است. این لرزش ها می توانند فعالیت های عادی مانند اصلاح کردن، لباس پوشیدن، نوشتن و بسیاری از کارهای دیگر که نیاز به هماهنگی حرکتی دارند را تحت تاثیر قرار دهند. لرزش ناشی از پارکینسون ممکن است در طول خواب یا استراحت کمتر شود.

برخی از بیماران ممکن است دچار لرزش های داخلی مانند احساس لرزش در داخل قفسه سینه، شکم یا دیگر اندام های داخلی شوند.

در مراحل اولیه بیماری، لرزش معمولا به صورت نامتقارن شروع می شود و تنها یک طرف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد اما با پیشرفت بیماری هر دو طرف بدن ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند. خستگی، استرس یا احساسات شدید می توانند به طور موقت لرزش را بدتر کنند.

تغییر دست خط

معمولا دست خط افراد می تواند با افزایش سن تغییر کند، به خصوص اگر چشم ها ضعیف تر شده باشند یا دست و انگشتان فرد دچار آرتروز باشند. با این حال، تغییر دست خط در کنار سایر علائم می تواند از نشانه های اولیه بیماری پارکینسون باشد. علاوه بر این، کند نوشتن، لرزش و سفتی دست ها در هنگام نوشتن می توانند نشانه جدی این بیماری باشند.

از دست دادن حس بویایی

از دست دادن حس بویایی در زمان بیماری و سرماخوردگی امری طبیعی و عادی است. اما اگر در زمان های عادی، بوی ترشی یا انواع بوهای دیگر را حس نمی کنید بهتر است درباره پارکینسون با پزشک خود مشورت کنید. از دست دادن حس بویایی می تواند روی کیفیت زندگی فرد تاثیر گذاشته و منجر به کاهش لذت از غذا خوردن و بی اشتهایی شود.

اختلال در خواب از علائم اولیه پارکینسون است

بی خوابی در بین مبتلایان به این بیماری بسیار شایع است و اکثر افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در داشتن خواب باکیفیت شبانه مشکل دارند. علائم بیماری و نیز عوارض جانبی داروهای مصرفی می توانند از دلایل این موضوع باشند. با این حال در حال حاضر داروهای مناسبی برای حل این مشکل وجود دارد.

اختلال در راه رفتن

افراد سالم و عادی درباره راه رفتن فکر نمی کنند. آن ها می توانند به طور طبیعی بازوهای خود را حرکت داده و به راحتی قدم بردارند. همچنین می توانند به راحتی در هنگام راه رفتن صحبت کنند یا کیسه های خرید و کیف پول خود را حمل کنند، اما این موضوع درباره بیماران مبتلا به پارکینسون صادق نیست. این بیماران در هنگام راه رفتن با مشکل رو به رو هستند و نمی توانند تعادل خود را به خوبی حفظ کنند.

یبوست و تهوع

پارکینسون می تواند بر روی عصب دستگاه گوارش نیز اثر بگذارد. به همین دلیل مشکل در بلع، احساس تهوع و یبوست از علائم شایع بیماری پارکینسون هستند.

تغییر صدا

حدود 75 درصد از بیماران مبتلا به پارکینسون دچار تغییر در صدا می شوند. این موضوع می تواند خفیف یا شدید باشد. تغییر صدا منجر به ایجاد اشکال در برقراری ارتباط با دیگران می شود و این مسئله می تواند زمینه افسردگی و دور شدن از اجتماع را فراهم کند.

تغییر چهره

هنگامی که از سفتی عضلات صحبت می کنیم، احتمالا اولین عضلاتی که به ذهن شما می رسند مربوط به دست، پا یا شکم باشد، در حالی که صورت نیز دارای عضله است و این بیماری می تواند باعث شود که فرد نتواند به راحتی احساساتی مانند خنده یا عصبانیت را در صورت خود نشان دهد.

افراد مبتلا به پارکینسون معمولا غمگین و ناامید به نظر می آیند. اگر احساس می کنید که بیمار شما دچار افسردگی است، بهتر است با یک روانپزشک مشورت کنید. تغییرات خلق و خو در این بیماران بسیار شایع است، اما خوشبختانه این مشکل قابل درمان است.

سرگیجه

سرگیجه، افت فشار خون، سردرد، ضعف، تاری دید و اختلال در فکر کردن می توانند از علائم اولیه ابتلا به این بیماری باشند. البته در اوایل بیماری ممکن است متوجه این علائم نشوید، اما با پیشرفت اختلال این علائم را شاهد خواهید بود.

خم شدن یا قوز کردن

بیماری پارکینسون ممکن است روی رفتاری های ارادی اثر گذاشته و باعث شود که فرد نتواند به راحتی صاف بایستد. شانه های خمیده یا گرد، کاهش منحنی کمر و خم شدن بدن رو به جلو باعث می شود که فرم کلی بدن تغییر کرده و فرد قوز کرده به نظر برسد. عوامل متعددی از جمله سفت شدن عضلات می توانند باعث ایجاد این مشکل شوند.

در صورت داشتن این علائم اولیه پارکینسون چکار کنیم؟

در صورتی که این علائم را در خود یا نزدیکانتان مشاهده می کنید، لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
  • از یک فیزیوتراپ و گفتار درمانگر کمک بگیرید.
  • با یک مددکار اجتماعی و مشاور صحبت کنید.
  • یک برنامه ورزشی منظم برای بیمار در نظر بگیرید.
  • با خانواده و دوستان خود درباره بیماری صحبت کنید و از آن ها کمک بخواهید.

منبع این مقاله parkinson می باشد.

ارسال نظر
تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.