فرق فیتنس و بدنسازی
فرق فیتنس و بدنسازی موضوعی است که این روزها سوالات پیرامون آن بسیار زیاد است. افراد با هدف های متفاوتی به باشگاه می روند، برخی قصد دارند عضلات خود را تقویت کرده و در مسابقات زیبایی اندام شرکت کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تنها برای رسیدن به اندامی بهتر تمرین نمایند. تقویت عضلات برای بسیاری از ورزشکاران اهمیت زیادی دارد. در این مقاله می خواهیم به تفاوت بین تناسب اندام (فیتنس) و بدنسازی بپردازیم. با گومگ همراه باشید.
فرق فیتنس و بدنسازی چیست؟
اگر چه این دو سبک تمرینی شبیه به یکدیگر به نظر میرسند، اما در حقیقت متفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. تمرین تناسب اندام یا فیتنس مدل جدیدی از بدنسازی است که اخیرا توجه زیادی به آن می شود، در حالی که رشته بدنسازی دارای قدمت بسیار بیشتری است. اگر به دریافت اطلاعات بیشتری درباره بدنسازی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنید: مضرات و فواید بدنسازی و راهنمای حرفه ای شدن در آن.
بدنسازی چیست؟
همانطور که در بخش برنامه بدنسازی گومگ می توانید برنامه تمرینی های مختلف را مشاهده کنید، ورزشکاران در بدنسازی وزنه های سنگین را با هدف تقویت و رشد عضلات بلند می کنند. هدف اصلی در این تکنیک زیبایی اندام است و افراد حتی برای بزرگ تر شدن عضلات خود از مکمل های مختلف مانند پمپ استفاده می کنند. مکمل پمپ کمک می کند تا اکسیژن و مواد مغذی بیشتری در اختیار عضلات قرار بگیرد و جریان خون در عضله ها بیشتر شود.
اصطلاح بدنسازی عمدتا به نمایش رقابتی قدرت و اندام اشاره دارد و اکثر ورزشکاران این رشته به دنبال رسیدن به عضلات بزرگتر هستند و نیرو و انرژی زیادی را صرف ورزش می کنند.
فیتنس چیست؟
در این رشته ورزشکاران معمولا از وزنه های سنگین و تکرار کم استفاده می کنند. هدف از فیتنس یا تناسب اندام، تقویت عضلات، تقویت مفاصل، محکم تر شدن استخوان ها و ارتقای سطح سلامت است. تنها یک هدف برای این ورزش وجود دارد و آن هم افزایش نیروی عضلات است. در واقع در فیتنس شکل و اندازه عضلات واقعاً مهم نیست.
تفاوت های قابل توجه فیتنس و بدنسازی
هدف: فیتنس تنها با هدف ارتقاء و حفظ سلامت کلی بدن و تناسب اندام انجام می شود، در حالی که بدنسازی با هدف بزرگتر شدن توده عضلانی و دستیابی به یک بدن زیبا انجام می شود.
رویکرد: فیتنس یک رویکرد جامع دارد که بر آمادگی جسمانی و سلامتی فرد تاکید می کند، در حالی که بدنسازی از طریق تمرینات شدید با وزنه های سنگین و رژیم های غذایی سخت گیرانه بر رشد عضلانی تمرکز دارد.
شدت تمرین: تمرینات بدنسازی شدیدتر است و گروه های عضلانی خاصی را با تمرینات شدید هدف قرار می دهد، اما تمرینات تناسب اندام به طور معمول متنوع تر است و می تواند با توجه به نیازهای فردی، شخصی سازی شود. مثلا ورزشکار می تواند برای کمتر شدن دور شکم تمرینات خود را با تمرکز بر لاغری شکم ادامه دهد.
تغذیه: هر دو رشته تمرینی نیازمند توجه به تغذیه و پیروی از رژیم غذایی هستند، اما بدنسازان اغلب دارای یک رژیم غذایی سخت تر همراه با مصرف مکمل های ورزشی هستند، در حالی که علاقه مندان به تناسب اندام و فیتنس می توانند بر روی یک رژیم غذایی متعادل تر تمرکز کنند.
زیبایی شناسی و عملکرد: بدنسازی تاکید زیادی بر زیبایی شناسی و دستیابی به یک هیکل خاص دارد، در حالی که فیتنس بر تناسب اندام و سلامت کلی بدن تاکید می کند و افراد را قادر می سازد تا فعالیت های روزانه خود را به راحتی انجام دهد.
زمان تمرین: بدنسازان معمولا ساعات بیشتری را در باشگاه سپری می کنند و تمرین های آنان طولانی تر از افرادی است که به فیتنس می پردازند.
فواید فیتنس
مهم ترین مزایایی فیتنس عبارتند از:
- کاهش وزن
- رشد متعادل عضلات
- چربی سوزی
- رسیدن به اندامی متعادل
- رسیدن به سبک زندگی سالم تر
- اصلاح فرم بدن
یادداشتی از گومگ
همانطور که مشاهده می کنید، بدنسازی و فیتنس دو رویکرد و هدف متفاوت را دنبال می کنند و با وجود شباهت هایی که با یکدیگر دارند، دو رشته متفاوت محسوب می شوند. صرف نظر از رشته ای که انتخاب می کنید، لازم است توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید استمرار، صبوری و پشتکار را در نظر بگیرید.
همچنین توجه به رژیم غذایی نیز موضوع مهمی است که باید حتما به آن توجه کنید. توصیه ما به شما ورزشکاران این است که در صورت تمایل به استفاده از رژیم غذایی و مکمل های ورزشی حتما از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
منابع این مقاله عبارتند از: suphub و musclecheff.