٪۳۰ تخفیف خرید برنامه بدنسازی فقط تا یلدا کد تخفیف: YALDA
عوارض و مشکلات کاشت ناخن

عوارض و مشکلات کاشت ناخن

کاشت ناخن به منظور دستیابی به ناخن‌های بلند و زیبا از محبوبیت زیادی بین افراد برخوردار است، ولی در صورت عدم مراقبت از ناخن‌ها امکان بروز عوارض در این روش وجود دارد. در این مقاله عوارض و مشکلات کاشت ناخن و نکات مربوط به جلوگیری از این عوارض شرح داده می‌شوند. اطلاع از عوارض کاشت ناخن جهت حفظ سلامت ناخن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. مراجعه به متخصص در این زمینه جهت رفع هر گونه مشکل به متقاضیان توصیه می‌شود. با رعایت اقدامات مراقبتی، اشخاص می‌توانند بدون نگرانی در ارتباط با بروز عوارض، از ناخن‌های زیبای خود لذت ببرند.

عوارض و مشکلات کاشت ناخن

آسیب‌دیدگی ناخن‌ها

کاشت ناخن و یا برداشتن کاشت ناخن به روش نادرست می‌تواند سبب انواع مختلف آسیب‌دیدگی ناخن شود. در زمان کاشت ناخن، استفاده بیش از حد از سوهان می‌تواند سبب تضعیف و نازک شدن بستر ناخن شود. در این حالت ناخن آسیب‌پذیرتر خواهد شد. روش‌های برداشتن کاشت ناخن که با فشار بیش از حد انجام شوند (مانند کشیدن یا کندن کاشت ناخن با شدت زیاد) می‌تواند سبب آسیب‌دیدگی شدید صفحه ناخن شود. جهت کاشت ناخن بایستی به متخصص ماهر و باتجربه که با تکنیک‌های صحیح جهت کاهش احتمال آسیب‌دیدگی ناخن آشنا می‌باشد، مراجعه شود.

واکنش‌های آلرژیک

امکان دارد در برخی از افراد در اثر مواد مورد استفاده در کاشت مانند چسب یا ژل کاشت ناخن، واکنش آلرژیک ایجاد شود. آلرژی می‌تواند به صورت قرمزی، خارش، ورم یا حساسیت اطراف ناخن‌ها بروز کند. این واکنش‌ها ممکن است از درد خفیف تا علائم شدیدتر متغیر باشند. در صورت مشاهده هر یک از علائم واکنش آلرژیک بایستی جهت ارزیابی علائم و درمان به پزشک یا متخصص پوست مراجعه شود.

عفونت ناخن

عدم رعایت بهداشت در زمان کاشت ناخن می‌تواند سبب افزایش احتمال عفونت ناخن شود. در صورت عدم رعایت بهداشت، امکان دارد باکتری یا قارچ در فضای بین کاشت و  بستر طبیعی ناخن رشد کنند. در این حالت امکان دارد عفونت‌هایی مانند پارونیشیا (با علائمی مانند قرمزی، ورم و درد اطراف ناخن) و یا اونیکومایکوزیس (عفونت قارچی که می‌تواند سبب تغییر رنگ و ضخیم شدن ناخن‌ها شود) بروز کنند. جهت کاهش احتمال بروز عفونت‌ها، بایستی اطمینان حاصل شود که سالن مورد نظر برای کاشت ناخن به طور دقیق از اصول بهداشتی پیروی کرده و ابزار و تجهیزات مورد استفاده در سالن نیز به طور کامل استریل باشند.

جدا شدن کاشت ناخن از بستر طبیعی ناخن

در برخی از مواقع امکان دارد کاشت ناخن از بستر طبیعی ناخن جدا شود. این مسئله می‌تواند در اثر عوامل مختلفی مانند آماده‌سازی سطح ناخن به میزان ناکافی، استفاده از چسب به شیوه نادرست یا وارد شدن آسیب به ناخن ایجاد شود. در صورت جدا شدن کاشت ناخن، فاصله‌هایی بین ناخن طبیعی و کاشت مصنوعی ناخن ایجاد می‌شوند و سبب تجمع آلودگی، رطوبت و باکتری خواهد شد. در صورت عدم رفع این مشکل، امکان دارد عفونت ایجاد شود. جهت جلوگیری از جدا شدن کاشت ناخن، بایستی اطمینان حاصل شود که متخصص با تکنیک صحیح آماده‌سازی سطح ناخن را انجام داده، به شیوه صحیح از چسب مخصوص کاشت استفاده کرده و از وارد آوردن فشار بیش از حد بر روی ناخن‌ها خودداری کند.

ضعیف شدن ناخن‌ها

ضعیف شدن ناخن‌ها

امکان دارد وارد شدن فشار مداوم و وزن کاشت ناخن سبب شود تا ناخن طبیعی شکننده، نازک و ضعیف شود. همچنین روند برداشتن کاشت ناخن به صورت نادرست می‌تواند سبب ضعیف شدن ناخن شود. جهت جلوگیری از ضعیف شدن ناخن‌ها، بایستی بین دوره‌های کاشت ناخن فاصله وجود داشته باشد. به این صورت ناخن‌ها فرصت مورد نیاز برای بهبود و تقویت در اختیار خواهند داشت. در طی این مدت زمان رعایت بهداشت ناخن‌ها، رطوبت‌رسانی به ناخن و تقویت ناخن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.

جدا شدن بستر ناخن‌ از صفحه ناخن

در برخی از موارد امکان دارد بستر ناخن از صفحه ناخن جدا شده و سبب بروز عارضه‌ای به نام اونیکولیز شود. این عارضه در اثر آسیب‌دیدگی ناخن مانند وارد شدن فشار بیش از حد در زمان برداشتن کاشت ناخن و یا استفاده از سوهان با شدت زیاد ایجاد می‌شود. اونیکولیز سبب ایجاد فاصله بین ناخن طبیعی و کاشت ناخن می‌شود و می‌تواند باعث بروز درد، تغییر رنگ و تغییر ظاهر ناخن شود. اگر بستر ناخن از صفحه ناخن جدا شود، بایستی جهت ارزیابی و رفع این مشکل به متخصص مراجعه شود.

درماتیت تماسی آلرژیک

قرارگیری بلندمدت در معرض مواد شیمیایی مورد استفاده در کاشت ناخن می‌تواند سبب بروز درماتیت تماسی آلرژیک در برخی از افراد شود. علائم این عارضه شامل قرمزی، خارش، راش پوستی و التهاب اطراف ناخن می‌باشند. این عارضه می‌تواند در اثر حساسیت به برخی از مواد در محصولات مخصوص کاشت ناخن مانند اکریلات یا فرمالدهید ایجاد شود. در صورت احتمال بروز واکنش آلرژیک، مصرف محصولات مورد نظر بایستی متوقف شده و به پزشک مراجعه شود.

نازک شدن ناخن‌ها

استفاده مکرر و بلندمدت کاشت ناخن می‌تواند سبب نازک شدن ناخن طبیعی شود. این حالت زمانی ایجاد می‌شود که کاشت ناخن به طور مکرر استفاده شده و سپس برداشته شود. این امر منجر به برداشته شدن لایه‌های ناخن طبیعی خواهد شد. به مرور زمان، این مسئله می‌تواند سبب ضعیف و شکننده شده ناخن‌ها شود.

تغییر رنگ ناخن

کاشت ناخن می‌تواند سبب تغییر رنگ ناخن شود. امکان دارد در اثر استفاده از محصولات با کیفیت پایین و یا کاشت ناخن یا برداشتن کاشت به روش نادرست، لکه‌های زرد یا تیره بر روی ناخن طبیعی ایجاد شوند. همچنین استفاده بلندمدت از ژل یا لاک‌های دارای رنگدانه می‌تواند منجر به تغییر رنگ ناخن شود.

خشک شدن ناخن

کاشت ناخن معمولاً شامل استفاده از مواد خشک کننده مانند محلول‌های حاوی الکل یا پرایمرهای ضد قارچ می‌باشد. این مواد می‌توانند چربی و رطوبت طبیعی ناخن را از بین برده و سبب خشک شدن ناخن‌ها شوند. این مسئله می‌تواند منجر به شکننده شدن و لایه لایه شدن ناخن‌ها و افزایش احتمال شکستن ناخن شود.

ایجاد فرورفتگی‌های کوچک روی ناخن

در اثر کاشت ناخن امکان دارد فرورفتگی‌های کوچکی بر روی سطح ناخن ایجاد شوند. این حالت می‌تواند در اثر بروز آسیب‌دیدگی بستر ناخن در زمان کاشت و یا برداشتن کاشت ناخن ایجاد شود. فرورفتگی‌های ایجاد شده می‌توانند بر ظاهر و میزان صافی ناخن تأثیر گذاشته و سبب شوند تا سطح ناخن ناهموار یا زبر به نظر برسد.

عفونت قارچی ناخن

کاشت ناخن می‌تواند سبب ایجاد محیط مناسب برای رشد قارچ‌ها شود. اگر رطوبت بین ناخن طبیعی و کاشت ناخن نفوذ کند، امکان دارد عفونت‌های قارچی مانند اونیکومایکوزیس ایجاد شوند. این نوع عفونت‌ها می‌توانند سبب ضخیم شدن، تغییر رنگ، شکننده شدن و تغییر ظاهر ناخن شوند.

پسوریازیس ناخن

در صورتی که شخص قبلاً به پسوریازیس ناخن مبتلا شده باشد، امکان دارد در زمان کاشت ناخن این عارضه دوباره ایجاد شده و یا تشدید شود. وارد شدن فشار، آسیب‌دیدگی یا استفاده از مواد شیمیایی در روند کاشت می‌تواند سبب التهاب یا تشدید علائم پسوریازیس شامل ایجاد فرورفتگی روی ناخن، ضخیم شدن و تغییر رنگ ناخن شود.

معایب کاشت ناخن

معایب کاشت ناخن

معایب کاشت ناخن عبارتند از:

  • هزینه: امکان دارد کاشت ناخن به صرف هزینه زیادی نیاز داشته باشد. روند اولیه کاشت ناخن، مراقبت و نگه‌داری از کاشت یا برداشتن کاشت ناخن می‌تواند به مرور زمان سبب افزایش هزینه‌ها شود و باعث شود تا این روش در مقایسه با مانیکور ناخن یک روش گران محسوب شود.
  • مراقبت مداوم از کاشت ناخن: کاشت ناخن به مراقبت مداوم نیاز دارد. مراقبت از کاشت شامل پر کردن فضاهای خالی ایجاد شده در اثر رشد ناخن طبیعی، ترمیم کاشت، برداشتن و جایگزینی کاشت ناخن می‌باشند. این موارد به زمان زیاد و مراجعه مداوم به سالن کاشت ناخن نیاز دارد.
  • تاثیر بر فعالیت‌های روزانه: کاشت ناخن بلند یا دارای جزئیات زیاد می‌تواند بر توانایی شخص جهت انجام فعالیت‌های روزانه اثر بگذارد. امکان دارد شخص در انجام اموری مانند تایپ کردن، استفاده از صفحه لمسی یا امور ساده مانند بستن دکمه لباس با مشکل مواجه شود.
  • مراقبت و نگه‌داری از کاشت ناخن: کاشت ناخن به مراقبت و نگه‌داری نیاز دارد. مراقبت از کاشت شامل خودداری از انجام فعالیت‌هایی می‌باشد که سبب آسیب‌دیدگی ناخن می‌شوند (مانند قرارگیری بیش از حد در معرض آب یا استفاده از ناخن به عنوان ابزار). همچنین امکان دارد ترمیم کاشت ناخن جهت رفع هر گونه مشکل ضروری باشد.
  • موقتی بودن نتیجه کاشت ناخن: نتیجه کاشت ناخن دائمی نمی‌باشد. کاشت ناخن پیش از این که به ترمیم یا جایگزینی نیاز داشته باشد، معمولاً برای مدت چند هفته ماندگار است. در نتیجه جهت حفظ نتیجه درمان به مراقبت مداوم و صرف هزینه نیاز است.

کلام آخر

کاشت ناخن روش مناسبی برای بهبود زیبایی ظاهری ناخن‌ها محسوب می‌شود، ولی آگاهی از عوارض و معایب این روش از اهمیت زیادی برخوردار است. عوارض کاشت ناخن شامل جدا شدن کاشت ناخن از بستر طبیعی ناخن، احتمال آسیب‌دیدگی ناخن‌های طبیعی، تأثیر منفی بر فعالیت‌های روزانه، افزایش احتمال عفونت، احتمال بروز آلرژی، نیاز به مراقبت و نگه‌داری از کاشت ناخن و موقتی بودن نتایج می‌باشند. جهت کاهش عوارض متقاضی بایستی به متخصص ماهر و با تجربه مراجعه کند، بهداشت ناخن‌ها را رعایت کند، حفظ سلامت ناخن‌های طبیعی را در اولویت قرار دهد و در زمان مورد نیاز با متخصص در این زمینه مشورت کند. در نهایت، پیش از کاشت ناخن، متقاضی بایستی مزایا و معایب این روش را در نظر بگیرد.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.