آنژیوپلاستی چیست و برای چه بیماری‌هایی انجام می‌شود؟

آنژیوپلاستی چیست و برای چه بیماری‌هایی انجام می‌شود؟

آنژیوپلاستی عروق کرونر که مداخله عروق کرونر از راه پوست نیز نامیده می‌شود، روشی است که برای باز کردن گرفتگی عروق قلب استفاده می‌شود. در آنژیوپلاستی از یک کاتتر بالون کوچک (وسیله‌ای که برای دسترسی به داخل عروق بدن) استفاده می‌شود که در یک رگ خونی مسدود شده قرار می گیرد تا به گشاد شدن آن و بهبود جریان خون به قلب کمک کند.

آنژیوپلاستی چیست و برای چه بیماری‌هایی انجام می‌شود؟

آنژیوپلاستی اغلب با قرار دادن یک لوله سیمی کوچک به نام استنت ترکیب می‌شود. استنت به باز شدن شریان کمک می‌کند و شانس باریک شدن مجدد آن را کاهش می‌دهد. بیشتر استنت‌ها با دارو پوشانده می‌شوند تا به باز نگه داشتن شریان بهتر کمک کنند (استنت‌های حاوی دارو). به ندرت از استنت‌های فلزی برهنه در طول آنژیوپلاستی استفاده می‌شود.

آنژیوپلاستی می‌تواند علائم انسداد عروق مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس را بهبود بخشد. آنژیوپلاستی همچنین اغلب در هنگام حمله قلبی برای باز کردن سریع شریان مسدود شده و کاهش میزان آسیب به قلب استفاده می‌شود.

اگر به مشکلات قلبی دچار هستید، احتمالا تاکنون نام این روش را از متخصص قلب و عروق خود شنیده‌اید. در ادامه همراه ما باشید تا آنژیوپلاستی قلب را بیشتر بررسی کنیم.

آنژیوپلاستی چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

آنژیوپلاستی، آترواسکلروز (مجموعه‌ای از پلاک‌های ساخته شده از چربی و کلسترول) را در شریان‌های مختلف بدن شما، از بین می‌برند. برخی از بیماری‌هایی که با این روش درمان می‌شوند، به شرح زیر هستند:

  • بیماری عروق کرونر: بیماری عروق کرونر قلب شما را از دریافت اکسیژن کافی محروم می‌کند و باعث درد قفسه سینه و حمله قلبی می‌شود. آنژیوپلاستی عروق کرونر، یا مداخله عروق کرونر از راه پوست، می‌تواند به شما کمک کند اگر شریان کرونر باریک یا مسدود شده دارید، آن را درمان کنید. 
  • بیماری شریان محیطی: در این بیماری، آنژیوپلاستی آترواسکلروز را در شریان‌های اصلی بازوها، پاها و لگن درمان می‌کند.
  • بیماری شریان کاروتید: آنژیوپلاستی می‌تواند به انسداد شریان‌های گردن کمک کند. اگر مغز شما اکسیژن کافی دریافت نکند، در صورت عدم درمان، ممکن است دچار سکته مغزی شوید.
  • بیماری مزمن کلیه: هنگامی که پلاک در شریان‌های کلیه شما جمع می‌شود، بر میزان اکسیژنی که می‌تواند به کلیه شما برسد تأثیر می‌گذارد. گاهی اوقات آنژیوپلاستی شریان کلیه می‌تواند کمک کننده باشد.

برای اطلاع از سایر شرایطی که با آنژیوپلاستی درمان می‌شوند، از بهترین متخصص قلب و عروق تبریز مشاوره نمایید.

آنژیوپلاستی چه خطراتی دارد؟

اگرچه آنژیوپلاستی روشی کمتر تهاجمی برای باز کردن گرفتگی عروق نسبت به جراحی بای پس است، اما این روش همچنان خطراتی دارد. شایع‌ترین خطرات آنژیوپلاستی عبارتند از:

  • باریک شدن مجدد شریان: هنگامی که آنژیوپلاستی با قرار دادن استنت حاوی دارو ترکیب می‌شود، خطر کوچکی وجود دارد که شریان درمان شده دوباره مسدود شود. خطر باریک شدن مجدد شریان زمانی که از استنت‌های فلزی برهنه استفاده می‌شود بیشتر است.
  • لخته شدن خون: لخته‌های خون می‌توانند در داخل استنت‌ها حتی پس از عمل ایجاد شوند. این لخته‌ها می‌توانند شریان را ببندند و باعث حمله قلبی شوند. مهم است که آسپرین را همراه با کلوپیدوگرل (پلاویکس)، پراسوگرل (Effient) یا داروهای دیگری مصرف کنید تا به کاهش خطر لخته شدن خون، دقیقاً همانطور که تجویز شده‌اند، کمک کنند. در مورد مدت زمان مصرف این داروها با متخصص قلب و عروق خود صحبت کنید. هرگز مصرف این داروها را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید.
  • خون ریزی‌: ممکن است در جایی که کاتتر وارد شده، در پا یا بازوی خود خونریزی داشته باشید. معمولاً این به سادگی منجر به کبودی می‌شود، اما گاهی اوقات خونریزی جدی رخ می‌دهد و ممکن است نیاز به تزریق خون یا اقدامات جراحی داشته باشید.

ثبت نوبت جراح قلب تهران

سایر خطرات نادر آنژیوپلاستی عبارتند از:

  • حمله قلبی: اگرچه نادر است، اما ممکن است در طول عمل دچار حمله قلبی شوید.
  • آسیب عروق کرونر: شریان کرونری ممکن است در طول عمل پاره شوند. این عارضه ممکن است نیاز به جراحی بای پس اورژانسی داشته باشد.
  • مشکلات کلیوی: رنگ مورد استفاده در آنژیوپلاستی و قرار دادن استنت می‌تواند باعث آسیب کلیه شود، به خصوص در افرادی که قبلا مشکلات کلیوی داشته‌اند. اگر در معرض خطر بیشتری هستید، متخصص قلب و عروق ممکن است اقداماتی را برای محافظت از کلیه‌های شما انجام دهد، مانند محدود کردن مقدار رنگ کنتراست و اطمینان از اینکه در طول عمل به خوبی هیدراته شده‌اید.
  • سکته: در طی آنژیوپلاستی، اگر پلاک‌ها در هنگام عبور کاتترها از طریق آئورت از بین بروند، ممکن است سکته مغزی رخ دهد. لخته‌های خون نیز می‌توانند در کاتترها تشکیل شوند و در صورت شل شدن به مغز بروند. سکته مغزی یک عارضه بسیار نادر آنژیوپلاستی عروق کرونر است. رقیق کننده‌های خون در طول عمل برای کاهش خطر استفاده می‌شوند.
  • ریتم غیر طبیعی قلب: در طول عمل، ضربان قلب ممکن است خیلی سریع یا خیلی آهسته باشد. این مشکلات ریتم قلب معمولاً کوتاه مدت هستند، اما گاهی اوقات به داروها یا ضربان ساز موقت نیاز است.

در رابطه با سایر خطرات احتمالی که ممکن است شما را تحت تاثیر قرار دهند، متخصص قلب و عروق به شما اطلاع خواهد داد.

هزینه آنژیوپلاستی قلب چقدر است؟

هزینهانژیوپلاستی بسته به بیمارستانی که در آن بستری هستید، دکتر شما، بیمه‌ای که تحت پوشش آن هستید و برخی عوامل دیگر می‌تواند متفاوت باشد. همچنین هزینه آنژیوپلاستی بسته به تعداد رگ و استنت مورد نیاز متفاوت است. به طور کلی و بدون در نظر گرفتن بیمه پایه و مکمل، هزینه آنژیوپلاستی مبلغی بین 13 تا 21 میلیون تومان است.

ثبت نوبت اینترنتی برای آنژیوپلاستی قلب

برای دریافت نوبت عمل آنژیوپلاستی، شما می‌توانید از طریق پلتفرم‌های آنلاین نظیر دکترتو اقدام کنید. با استفاده از این پلتفرم‌ها، شما می‌توانید با برترین متخصصان قلب و عروق کشور ارتباط برقرار کنید.

علاوه بر این، شما می‌توانید با استفاده از ثبت نوبت اینترنتی دکتر آنژیوپلاستی، از هزینه عمل خود آگاه شوید. برای این منظور، کافیست با متخصص مد نظر خود، به صورت اینترنتی مشاوره نمایید.

نحوه انجام آنژیوپلاستی چگونه است؟

آنژیوپلاستی توسط متخصص قلب و تیمی از پرستاران و تکنسین‌های متخصص قلب و عروق در اتاق عمل ویژه‌ای به نام آزمایشگاه کاتتریزاسیون قلب انجام می‌شود.

آنژیوپلاستی از طریق شریان در ناحیه کشاله ران، بازو یا مچ شما انجام می‌شود. در طول این عمل، بیهوشی عمومی لازم نیست شما یک آرام بخش دریافت خواهید کرد تا به شما کمک کند آرام شوید، اما ممکن است در حین انجام عمل بیدار باشید، بسته به اینکه چقدر آرام بخش عمیقی دریافت کنید. مراحل انجام این عمل به شرح زیر است:

آنژیوپلاستی چیست و برای چه بیماری‌هایی انجام می‌شود؟
  1. شما مایعات، داروهایی برای آرامش و داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها) را از طریق یک کاتتر در دست یا بازوی خود دریافت خواهید کرد.
  2. ضربان قلب، نبض، فشار خون و سطح اکسیژن شما در طول عمل کنترل می‌شود.
  3. پزشک ناحیه پا، بازو یا مچ شما را با محلول ضد عفونی کننده آماده می‌کند و یک ورقه استریل روی بدن شما قرار می‌دهد.
  4. پزشک شما از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه‌ای که برش بسیار کوچکی ایجاد می‌شود استفاده می‌کند. سپس یک سیم راهنمای کوچک و نازک به داخل رگ خونی وارد می‌شود.
  5. با کمک اشعه ایکس به صورت زنده، پزشک یک لوله نازک (کاتتر) را از طریق شریان شما عبور می‌دهد.
  6. رنگ کنتراست پس از قرار گرفتن در محل کاتتر از طریق کاتتر تزریق می‌شود. این به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل رگ های خونی شما را ببیند و انسداد را در تصاویر اشعه ایکس به نام آنژیوگرام شناسایی کند.
  7. یک بالون کوچک با یا بدون استنت در نوک کاتتر در محل انسداد باد می‌شود و شریان مسدود شده را گشاد می‌کند. پس از کشیده شدن شریان، بالون از باد تخلیه می‌شود و کاتتر خارج می‌شود.
  8. اگر چندین انسداد دارید، این روش ممکن است در هر انسداد تکرار شود.
  9. آنژیوپلاستی بسته به سختی و تعداد انسدادها و اینکه آیا عارضه‌ای ایجاد می‌شود یا خیر، می‌تواند تا چند ساعت نیز طول بکشد.

در رابطه با نحوه استنت گذاری و مراقبت‌های بعد از عمل می‌توانید با متخصص قلب و عروق مشاوره نمایید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.