خواص منیزیم در بدن ما

خواص منیزیم در بدن ما

خواص منیزیم در بدن ما بسیار زیاد است و نقش آن بسیار ضروریست و کمبود آن در بدن سبب پیامدهای منفی از جمله افسردگی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و ضعف عضلانی می شود.

در این مطلب قصد داریم شما را با نقش منیزیم در بدن، مقدار مورد نیاز بدن، راه های افزایش منیزیم و همچنین پیامدهای کمبود این ماده حیاتی آشنا کنیم.

 

خواص منیزیم: حفظ و بهبود عملکرد مغز

منیزیم در انتقال سیگنال های بین مغز و بدن نقش مهمی دارد، به طور مختصر می توان گفت منیزیم در داخل گیرنده های عصبی افراد سبب افزایش تحرک سلول های عصبی می شود. و در صورت کم بودن سطح منیزیم در بدن افراد حرکت گیرنده های عصبی کاسته می شود و این موضوع می تواند پیامدهای نظیر کاهش حافظه و یادگیری در افراد شود و در موارد حادتر ممکن است آسیب های مغزی را به دنبال داشته باشد.

 

خواص منیزیم: حفظ سلامت قلب

مطالعات زیادی میزان منیزیم در بدن را با بیماری های قلبی و عروقی مرتبط می دانند. منیزیم حاوی مواد ضد التهابی قوی است که باعث کاهش لخته شدن خون در رگهای عروقی و کاهش فشار خون بالا می شود و این موضوع سبب افزایش فاکتورهای سلامت در قلب می شود.

همچنین منیزیم برای تنظیم ضربان قلب بسیار مهم و ضروری است. چنانچه مقدار منیزیم در بدن شما کم باشد دچار بی نظمی در تپش و ضربان قلب خواهید شد این موضوع در مواد حادتر می تواند احتمال سکته قلبی را در افراد افزایش دهد.

مطالعه بر روی بیش از یک میلیون نفر نشان داده است که مصرف 100 میلی گرم منیزیم در طول روز خطر سکته قلبی را 22% و سکته مغزی را تا 7% کاهش می دهد و این دو عامل مهم برای سلامت افراد و طول عمر در آنها به حساب می آید.

 

خواص منیزیم: بهبود عملکرد ماهیچه ها

منیزیم در تنظیم و افزایش عملکرد ماهیچه ها نقش مهمی دارد اگر بعد از تمرینات ورزشی درد و گرفتگی ماهیچه های شما غیر طبیعی و طولانی مدت است مسلما بدن شما در معرض کمبود منیزیم قرار دارد. وجود منیزیم کافی در بدن سبب تسکین درد های عضلانی می شود و به رفع علائم اسپاسم عضلانی و گرفتی کمک میکند.

 

بیشتر بخوانید: بهترین مکمل های ورزشی برای عضله سازی کدامند؟

 

خواص: منیزیم: کاهش فشار خون بالا

فشار خون بالا یک مشکل جدی در مسئله بهداشت و سلامت جهانی به حساب می آید. مطالعات انجام شده در این زمینه ثابت کرده است که منیزیم می تواند در کاهش فشار خون بالا در افراد تاثیر موثری داشته باشد.

محققان بر اساس تحقیقات انجام شده اعلام کرده اند که افرادی که روزانه 450 میلی گرم منیزیم مصرف می کنند میزان فشار خون بالای آنها به اندازه قابل توجهی کاهش یافته است.

 

خواص منیزیم: بهبود دیابت نوع 2

منیزیم در تنظیم انسولین در بدن نقش مهمی دارد و از این رو برای بهبود افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مهم و ضروری است.

سلول های بدن اسان دارای گیرنده های است که انسولین موجود در خون را جذب می کنند این گیرنده های برای آنکه به درستی فعالیت کنند به منیزیم نیاز دارند، اگر سطح منیزیم در بدن کم باشد سلول های بدن نمیتوانند انسولین را به درستی مصرف کنند و این امر سبب بالا رفتن قند خون در افراد می شود.

مطالعات بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داده کسانی که از مکمل های منیزیم استفاده می کنند سطح قند خون ناشتا در به طرز چشم گیری کاهش یافته است.

 

خواص منیزیم: افزاش کیفیت خواب

مصرف این عنصر مهم و حیاتی به دلیل بهبود عملکرد قلب و مغز در افراد باعث افزایش کیفیت خواب در افراد می شود و کمک می کند فرد خواب راحت تری را تجربه کند.

همچنین مطالعه بر روی موش ها ثابت کرده ایت که منیزیم می تواند روی برخی هورمون های عصبی تاثیر داشته باشد که این امر به طور غیر مستقیم بر کیفیت خواب اثر میگذارد.

 

همچنین بخوانید: طب فشاری: ۵ نقطه از بدن که با فشار آن ها به خواب می روید

 

خواص منیزیم: مبارزه با میگرن

مطالعات متعددی بر روی افراد مبتلا به میگرن صورت گرفته است و با استناد به همین مطالعات ثابت شده است که مصرف منیزیم در این افراد یک راه ساده برای کاهش علائم این بیماری می باشد.

تحقیقات در مدت 12 هفته بر روی افرادی که روزانه 600 گرم مکمل منیزیم مصرف کرده اند نشان داده که این افراد 42% کمتر به سردرد میگرنی دچار شده اند.

 

خواص منیزیم: کاهش علائم افسردگی

مطالعه بر روی 8،800 فرد بالای 65 سال نشان داده است که کسانی که سطح منیزیم آنها پایین تر از بقیه بوده است 22% بیشتر علائم افسردگی را تجربه کرده اند از این رو برخی پزشکان منیزیم را به عنوان داروی ضد افسردگی می شناسند و معتقد اند که این عنصر مهم می تواند به بهبود خلق و خوی افراد نیز کمک قابل توجهی کند.

 

منابع غذایی حاوی منیزیم

مقدار منیزیم در بدن زنان 310 -320 و در مردان 400 تا 420 میلی گرم می باشد.

در این قسمت مواد غذایی را که از نظر منیزیم غنی هستند را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • تخمه کدو تنبل :هر 16 گرم تخمه حاوی 46% منیزیم می باشد.
  • اسفناج پخته شده: هر 180 گرم اسفناج پخته شده حاوی 39% منیزیم می باشد.
  • لوبیا سیاه پخته شده: هر لوبیای 127 گرم پخته شده حاوی 30% منیزیم می باشد.
  • دانه کتان: هر 28 گرم از دانه کتان حاوی 27% منیزیم است.
  • بادام: هر 28 گرم از بادام حاوی 20% منیزیم است.
  • بادام هندی: هر 28 گرم بادام هندی شامل 20% منیزیم است.
  • شکلات سیاه: هر 3 گرم از شکلات سیاه حاوی 16% منیزیم است.

اگر به هر دلیل نمیتوانید از منایع غذایی ذکر شده استفاده کنید می تواند با نظر پزشک خود از مکمل های غذایی مصرف کنید.

توجه داشته باشد مصرف منیزیم با برخی داروهای فشار خون و آنتی بیوتیک ها تداخل داروی دارد پس لازم است قبل از مصرف حتما با یک پزشک مشورت کنید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.