وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

در حالی که برخی از مردم عضق دیوانه واری به فلفل و طعم تند دارند، برخی دیگر حتی نمی توانند میزان ملایم آن را نیز تحمل کنند! صرف نظر از اینکه شما جزو کدام گروه هستید، علم درباره خوراکی های تند اطلاعات جالبی به دست آورده است.

کارشناسان اثرات خوردن خوراکی های تند را سوزش سر دل، افزایش طول عمر و بسیاری موارد دیگر می دانند. در این مقاله به توضیح یافته های کارشناسان در این زمینه می پردازیم و خواهیم گفت که پس از خوردن مواد غذایی تند، چه بر سر بدنمان می آید.

وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

علت تندی مواد غذایی چیست؟

ممکن است این یک سوال احمقانه به نظر برسد، اما همه ما اهل خوردن ادویه جات نیستیم. پاسخ این است «کپسایسین» است.، این ماده ترکیبی شیمیایی می باشد که در خوراکی های تند مانند فلفل قرمز وجود دارد و مسئول احساس سوزشی است که هنگام خوردن آن احساس می کنیم.

اگرچه ممکن است سوزش ناشی از کپسایسین را دوست نداشته باشید، اما این ترکیب دارای مزایای متعددی برای سلامتی است. به عنوان مثال، کپسایسین می تواند به عنوان یک مسکن و تسکین دهنده عمل کند.

همچنین از کپسایسین به عنوان یک داروی موضعی برای تسکین درد عصبی استفاده می شود. علاوه بر این ها، مشکلات مفاصل مانند آرتریت روماتوئید و بیماری های پوستی مانند پسوریازیس نیز می توانند با پماد یا ژل حاوی کپسایسین درمان شوند.

خوردن غذاهای تند می تواند اثرات دیگری نیز بر بدن داشته باشد که در این فقط به تعداد کمی از آن ها اشاره شده است.

نکته:

تندی فلفل در دانه های موجود در آن متمرکز شده است. اگر به دنبال مهار تندی فلفل ها هستید، قبل از خوردن یا آشپزی، دانه های آن ها را بیرون بیاورید. همچنین خوردن موز به همراه فلفل تند می تواند به کاهش تندی آن کمک کند.
وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

تاثیر خوراکی های تند بر بدن

ممکن است باعث سوزش سر دل شود

چندین بیماری ممکن است با مصرف خوراکی های تند تشدید شوند. به عنوان مثال، بیماری ریفلاکس معده یا GERD را در نظر بگیرید. این بیماری زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری برگشت کند که می تواند باعث احساس سوزش در دستگاه گوارش فوقانی و قفسه سینه شود.

در حالی که تصور نمی شود خوردن مواد غذایی تند عامل اصلی ریفلاکس معده باشد، اما قطعاً می تواند آن را تشدید کند. هرچند که مکانیسم آن هنوز ناشناخته است، اما خوراکی های تند می توانند در کسانی که قبلا دچار ریفلاکس معده شده اند، باعث تحریک شده و آن ها را دچار سوزش سر دل و ناراحتی کنند. علاوه بر این، کپسایسین ممکن است سرعت حرکت غذاها را در معده کاهش دهد و در نتیجه ریفلاکس را افزایش دهد.

نکته:

همانطور که غذاهای تند می توانند دستگاه گوارش فوقانی را تحریک کنند، ممکن است دستگاه گوارش تحتانی را نیز تحریک کنند، که می تواند برای هر کسی که مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا بیماری التهابی روده (IBD) است، مشکل ایجاد کند. کپسایسین می تواند در کسانی که به بیماری التهابی روده مبتلا هستند، باعث حرکت سریعتر غذا در زوده شده و در نتیجه، تحریک را افزایش دهد.

همچنین جالب است بدانید که تصور رایج و غلطی وجود دارد که می گوید غذاهای تند می توانند خطر ابتلا به زخم معده را افزایش دهند. در حالی که این اصلا واقعیت ندارد.

واقعیت این است که فلفل قرمز می تواند تولید اسید معده را کاهش دهد. در نتیجه، غذاهای تند و به ویژه غذاهای حاوی فلفل قرمز، در حقیقت می توانند به بهبود علائم در افرادی که زخم معده دارند کمک کند.

وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

ممکن است باعث کاهش وزن شود

چند نظریه درباره چگونگی تاثیر خوراکی های تند بر کاهش وزن وجود دارد. تحقیقات نشان می دهد که مواد غذایی تند می توانند کالری سوزی و چربی سوزی را افزایش دهند و باعث کاهش اشتها شوند.

در حالی که شواهد نشان می دهد که مصرف فلفل قرمز ممکن است باعث افزایش کالری سوزی و کاهش وزن شود، باید توجه داشت که این تاثیر بسیار کم است و به احتمال زیاد باعث کاهش وزن قابل توجهی نمی شود. همچنین می تواند به وزن اولیه و درصد چربی بدن فرد نیز بستگی داشته باشد.

خلاصه اینکه بر روی فلفل های تند به عنوان داروی چاره ساز برای کاهش وزن حساب نکنید. برای کاهش وزن پایدار و سالم باید یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم داشته باشید.

همچنین بخوانید: آیا فواید آب هویج برای لاغری و کاهش وزن واقعیت دارند؟
وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

گرفتگی بینی را رفع می کند

احتمالا شما هم این مورد را بارها تجربه کرده اید که به محض خوردن یک غذای تند، بوهای مختلفی را احساس می کنید. علت این امر آن است که کپسایسین باعث تخلیه مخاط می شود. در حالی که این واکنش ممکن است آزار دهنده باشد، اما می تواند به گردش بهتر هوا و بهبود تخلیه سینوس ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: آیا کندن موهای بینی ضرر دارد؟
وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

شاید بیشتر عمر کنید

افرادی که تقریباً هر روز غذاهای تند مصرف می کنند، ۱۴ درصد بیشتر از افرادی که کمتر از یک بار در هفته از این غذاها می خوردند، عمر می کنند. هنوز علت دقیق این مساله مشخص نیست اما ممکن است خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کپسایسین در طولانی مدت باعث افزایش طول عمر شود.

همچنین بخوانید: علت پایین بودن پلاکت خون یا ترومبوسیتوپنی
وقتی خوراکی تند می خوریم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟

بهبود پروفایل چربی

غذاهای تند ممکن است برای قلب شما مفید باشند. در یک مطالعه مشخص شد بزرگسالان چینی که غذاهای تند را بیشتر و در مقادیر زیاد مصرف می کردند، در مقایسه با بزرگسالانی که کمتر یا اصلا از این غذاها استفاده نمی کردند، سطح کلسترول خوب آن ها بیشتر از سطح کلسترول بد آن ها بود.

این مطالعه بسیار دلگرم کننده است، زیرا سطح پایین کلسترول بد با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است. اما این مطالعه یک یافته جالب دیگر نیز داشت: افزایش مصرف غذاهای تند باعث افزایش تری گلیسیرید در خون می شود، که از عوامل زمینه ساز ابتلا به بیماری قلبی است.

محققان معتقدند که افزایش تری گلیسیرید می تواند به این دلیل باشد که مواد غذایی تند اغلب برای افزودن طعم به نشاسته های ساده مانند برنج، که جزء اصلی رژیم چینی است، استفاده می شوند. این کربوهیدرات های اضافی در بدن به چربی تبدیل می شوند و بنابراین می توانند به افزایش تری گلیسیرید در خون کمک کنند.

این امکان وجود دارد که خوراکی های تند باعث کاهش چربی در بدن شوند، اما نحوه خوردن آن ها اهمیت زیادی دارد. توصیه می شود که قطعات فلفل یا سس های تند را به جای کربوهیدرات های تصفیه شده، به غذاهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و ماهی اضافه کنید.

منبع: livestrong

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.