فواید گیاه خواری به طور کامل
فواید گیاه خواری زندگی شما را بهبود می بخشد. گیاه خواری که به تازگی فراگیر شده است، رژیمی است که در آن افراد مصرف گوشت و ماهی را از برنامه خود حذف میکنند البته گیاه خواری شامل گروه های مختلفی است برخی افراد مصرف محصولات لبنی و تخم مرغ را در برنامه خود دارند در حالی که اکثر وگان ها هیچ گونه فرآورده حیوانی از جمله عسل را مصرف نمیکنند برخی دیگر از افراد نیز هستند که ماهی را در رژیم روزانه خود مصرف میکنند.
نکته مهم در مورد رژیم گیاه خواری این است که لازم نیست افراد حتما گوشت مصرف کنند که مواد مغذی و مورد نیاز سلامت خود را به دست بیاورند. فردی که قصد مصرف گوشت را ندارد به مراتب ممکن است از سلامت بیشتری برخوردار باشد چراکه این فرد به دلیل مصرف غذاهای گیاهی گزینه های سالم تری را برای انتخاب دارد.
رژیم گیاه خواری حطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت نوع2 و برخی از انواع سرطان ها را کاهش می دهید و این امر سبب افزایش امید به زندگی و طول عمر در افراد می شود.
در حال حاضر حدود 5%از مردم آمریکا گیاه خوار هستند و این آمار در حال افزایش است.
انواع گروه های گیاه خوار:
یک رژیم گیاه خواری شامل طیف های مختلفی است که در این قسمت آنها را به طور کلی به شما معرفی خواهیم کرد.
- گروه اول افرادی هستند که به طور کلی هیچ گونه گوشتی را مصرف نمی کنند.
- گروه دوم شامل کسانی است که گوشت نمی خورند اما ماهی مصرف می کنند.
- گروه بعدی افرادی هستند که محصولات لبنی مصرف می کنند ولی تخم مرغ نمیخورند.
- گروه چهارم شامل افرادی است که محصولات لبنی را در رژیم خود مصرف نمی کنند اما تخم مرغ را در برنامه خود دارند.
- در نهایت هم گروهی از وگان ها هستند که هیچ گونه محصول حیوانی، لبنی و حتی عسل را مصرف نمی کنند.
برخی افراد نیز نیمه گیاه خوار هستند، اما در واقع جامعه گیاه خواران این گروه را به رسمیت قبول ندارند.
اگر قصد این را دارید که رژیم گیاه خواری را شروع کنید باید بدانید که در انتخاب برنامه غذایی و مواد غذایی باید دقت کنید و تنوع رژیم غذایی را حتما در نظر داشته باشید اگر هم قصد دارید رژیم وگان را در پیش بگیرید مصرف مکمل های غذایی را باید جدی بگیرید.
فواید گیاه خواری
افراد به دلایل مختلفی از جمله مسائل اخلاقی و مذهبی و یا حفاظت از محیط زیست رو به رژیم گیاه خواری می آورند.
BMI کمتر:
مطالعه بر روی 38000 نفر نشان داده است که شاخص BMI (توده چربی ) افراد گیاه خوار در مقایسه با افراد گوشت خوار پایین تر است.
کسترول سالم:
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که یک رژیم گیاه خواری خاص می تواند به میزان چشمگیری سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد، همچنین میتواند احتمال بیماری های قلبی عروقی را تا 30% پایین بیاورد. طی بررسی های انجام شده سطوح چربی لیپوپروتئین های افراد شرکت کننده نشان داده که سطح چربی ذکر شده در این افراد بسیار کمتر از افراد معمولی است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان:
تحقیقات نشان میدهد به طور کلی خطر ابتلا به سرطان در افراد گیاه خوار کمتر از افراد گوشت خوار است. افراد گیاه خوار به دلیل مصرف بیشتر فیبر و در برنامه غذایی همچنین به دلیل کاهش مصرف چربی های اشباع شده در مجموع مواد مغذی و مفید تری را دریافت می کنند و این امر خطر ابتلا به سرطان را در افراد کاهش می دهد.
نکاتی مهم برای افراد گیاه خوار:
انجمن تغذیه آمریکا نکاتی را برای افرادی که میخواهند مصرف گوشت را متوقف کنند یادآور شده است
- افراد گیاه خوار باید در برنامه خود تنوع مواد غذایی در نظر داشته باشند.
- مصرف غلات کامل نظیر آرد جو و برنج قهوه ای فراموش نکنید.
- حبوبات را به طور مزتب در هفته مصرف کنید چرا که حبوبات بخش قابل توجهی از نیاز های شما را جبران میکند.
- آجیل ها و مغز ها را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
- آفتاب بگیرید تا ویتامین های مورد نیاز بدن را از این راه به دست بیاورید.
- اگر جز وگان ها هستید و در رژیم غذایتان مصرف تمامی محصولات و فرآوردهای لبنی و دامی را حذف کردید حتما از مکمل های غذایی و ویتامین های ضروری کمک بگیرید تا نیاز های مهم بدنتان را با این روش ها جبران کنید.
توصیه های غذایی:
شیر سویا یک منبع گیاهی جایگزین برای افرادی است که لبنیات را از برنامه خود حذف کرده اند.
مصرف کلم بروکلی را فراموش نکنید کلم بروکلی یک گیاه بسیار مغذی است که می تواند بخش قابل توجهی از نیاز های بدن را در غیاب گوشت جبران کند.
از انجیر خشک کمک بگیرید، انجیر خشک به دلیل داشتن مواد مغذی و ضرری برای برای افراد گیاه خوار بسیار مهم و ضروری است.
مصرف چربی ها را فراموش نکنید، برای تامین نیاز بدن به این گروه غذایی میتوانید از روغن های گیاهی نظیر روغن سویا، روغن کنجد، روغن زیتون، روغن کلزا و آفتابگردان استفاده نمایید.
و در پایان توصیه انجمن تغذیه آمریکا به افراد گیاه خوار این است که گیاه خواری یک سبک زندگی است که باید در آن علاوه بر رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، عدم مصرف سیگار و الکل را نیز داشته باشید تا بتوانید یک زندگی سالم را تجربه کنید.