چگونه یک فرد اجتماعی باشیم؟ (راهنمای جامع و کامل)
برای آنکه یک فرد اجتماعی باشید و بتوانید در جمع های مختلف حضور لذت بخشی را تجربه کنید، کافیست این راهنما را مطالعه کنید.اگر احساس میکنید زمان زیادی را به تنهایی می گذرانید یا وقتی در میان مردم هستید چیز زیادی نمیگویید، این راهنما برای شما مناسبت. در این مقاله از گومگ نگاهی عمیق به روش ها و تکنیک های لازم برای آن که به یک فرد اجتماعی تبدیل شوید می پردازیم. این راهنما برای افراد ۲۰ سال به بالا طراحی شده است.
آنچه در این مطلب می خوانید:
- توصیه های کلی برای اجتماعی شدن
- آموزش مکالمه کردن و اینکه چه باید گفت
- افزایش اعتماد به نفس اجتماعی
- اجتماعی شدن یک فرد درونگرا
- هنگام معاشرت چگونه عمل کنیم؟
- چگونه یک فرد باحال تر شویم؟
- اجتماعی بودن در موقعیت ها و رویدادهای زندگی
توصیه های کلی برای اجتماعی شدن
۱. نحوه صحبت کردن با خود را تغییر دهید
اگر احساس می کنید که هر وقت وارد اتاقی می شوید مردم شما را قضاوت می کنند، ممکن است جلوی خود را بگیرید و اجتماعی بودن برایتان سخت باشد. اما همانطور که شما احتمالا به کارهایی که هر شخص تصادفی انجام می دهد توجه کمی دارید، دیگران نیز توجه کمی به کاری که شما انجام می دهید نشان می دهند. ما آنقدر درگیر خودمان و افکارمان هستیم که نمی توانیم به دیگران اهمیت بدهیم. اگر اغلب احساس می کنید که مردم شما را قضاوت می کنند، ممکن است به این دلیل باشد که خودتان را قضاوت می کنید. در روانشناسی به این امر فرافکنی گفته می شود.
به عنوان مثال، فرض کنید مردم شما را به خاطر داشتن بینی بزرگ قضاوت می کنند. در واقعیت، ممکن است مشکل این باشد که شما خودتان را به خاطر بینی خود قضاوت می کنید. بنابراین اگر عزت نفس خود را بهبود دهید، احتمالا دیگر نگران بینی خود نباشید. علاوه بر این، دیگر نگران این نیستید که دیگران در مورد آن چه فکر می کنند.
شما می توانید با تغییر روش صحبت با خود، عزت نفس خود را بهبود ببخشید. صحبت کردن با خودتان را تمرین کنید، همانطور که با یک دوست صمیمی صحبت می کنید.
اگر معمولا به خود می گویید: «من همیشه عجیب و غریب و بی دست و پا هستم، حتما یک مشکلی دارم»، می توانید بگویید: «گاهی اوقات من بی دست و پا هستم، اما اشکالی ندارد. از این گذشته، بسیاری از مردم بی دست و پا هستند اما هنوز هم افراد خوبی هستند. همچنین میتوانید زمان هایی را به یاد بیاورید که سرگرم کننده و اجتماعی بودید».
به خود یادآوری کنید که شما، درست مانند دیگران، نقص هایی دارید و این اشکالی ندارد! داشتن نقص بخشی از انسان بودن است. البته این بدان معنا نیست که بیش از حد مثبت باشیم یا به خودمان دروغ بگوییم تا احساس بهتری داشته باشیم. این در مورد مهربان بودن و داشتن دیدگاهی متفاوت هنگام صحبت با خود است. وقتی این کار را می کنیم، کمتر نگران قضاوت شدن توسط دیگران هستیم.
همچنین بخوانید:
چگونه اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم
۲. تمرکز خود را به سمت بیرون معطوف کنید
به جای نگرانی در مورد تکگوی با خود یا فرو رفتن در افکار اضطراب آور، بهتر است به افراد اطراف خود توجه کنید. به جای تمرکز روی درون، روی محیط تمرکز کنید.
وقتی با کسی ملاقات میکنید، سعی کنید چیز مهمی در مورد او پیدا کنید: شغلش، سرگرمی های مورد علاقه اش یا اینکه آیا بچه دارد و… . البته دقت داشته باشید که طرف مقابل را مورد بازجویی قرار ندهید و پس از پرسیدن چند سوال، چیزی هم در مورد خودتان بگویید.
در حین صحبت کردن، به نشانه های کلامی و غیرکلامی طرف مقابل توجه زیادی داشته باشید. به عنوان مثال، اگر آنها به پای خود ضربه می زنند و گهگاه به در نگاه می کنند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که مکالمه را به پایان برسانید. با تمرین کردن، در تشخیص افراد حرفه ای تر خواهید شد.
وضعیت بدنی خوب می تواند به شما کمک کند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. برای بهبود وضعیت بدنی خود می توانید از تمرینات مختلفی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید به عنوان نمونه می توانید این ویدیو را تماشا کنید. برای اینکه در موقعیت های اجتماعی مجبور نباشید به این مورد فکر کنید، بهتر است تمرینات را به طور منظم تکرار کنید تا همیشه و بدون نیاز به فکر کردن در آن حالات قرار بگیرید.
بیشتر بخوانید:
۵ نکته برای داشتن روزی شاد و خوشحال
۳. مراقب رفتارهای اجتنابی ظریف خود باشید
رفتارهای اجتنابی کارهایی هستند که برای جلوگیری از احساس ناراحتی انجام می دهیم. اگر از رفتن به یک رویداد اجتماعی امتناع می کنید، این یک رفتار اجتنابی آشکار است. اما برخی از انواع اجتناب، کمتر آشکار هستند اما همچنان شما را از تعامل کامل با دیگران باز می دارند.
در اینجا چند نمونه از این رفتارها و نحوه غلبه بر آن ها آورده شده است:
- با تلفن بازی می کنید: وقتی به رویداد رسیدید آن را خاموش کنید، آن را در جیب خود بگذارید و تا زمانی که خارج نشدید آن را بیرون نیاورید.
- فقط همراه با شخص دیگری در رویدادهای اجتماعی شرکت می کنید و به او اجازه می دهید هر مکالمه ای را شروع کند: حداقل در ۵۰٪ از رویدادها به تنهایی شرکت کنید یا فقط با دوستی بروید که شما را وادار کند مهارت های اجتماعی خود را در آن رویداد تمرین کنید.
- قرار گرفتن در یک قسمت ساکت از اتاق برای دوری از افراد: خود را به چالش بکشید تا حداقل با ۵ نفر قبل از خروج از اجتماع صحبت کنید.
رفتارهای اجتنابی ظریف از ترس ناشی می شوند. همانطور که در موقعیت های اجتماعی عملکردتان افزایش می یابد، به طور خودکار کمتر از رفتارهای اجتنابی استفاده می کنید.
همچنین بخوانید:
۱۳ احساسی که موسیقی در ما ایجاد می کند
۴. با افرادی که علایق مشتریک با شما دارند ملاقات کنید
اگر می خواهید دوست پیدا کنید، گروه ها و اجتماعات اختصاصی خیلی بهتر از مهمانی ها هستند. چرا؟ چون افرادی که در مهمانی ها حضور دارند می توانند به هر چیزی علاقه داشته باشند و مردم در این اجتماعات فقط به دنبال سرگرمی هستند، نه ایجاد پیوندهای نزدیک.
عضو گروه هایی شوید که حول محور علایق شما هستند. وقتی گروهی به علایق شما توجه می کند، شانس خوبی برای یافتن افراد همفکر وجود دارد. شروع مکالمه با کسی که به همان چیزهایی که شما علاقه دارید، علاقه مند است، ساده تر است.
اگر زندگی اجتماعی ندارید، خود را در موقعیت هایی قرار دهید که با افراد همفکر بیشتری ملاقات کنید. با فکر کردن به کاری که دوست دارید انجام دهید می توانید این کار را انجام دهید. چگونه می توانید آن علاقه را به چیزی اجتماعی تبدیل کنید؟ برای مثال، اگر تاریخ را دوست دارید، آیا جلسات یا گروه های مرتبط با تاریخ وجود دارند که بتوانید به آن ملحق شوید؟ ملاقات با افراد جدید و معاشرت در محیط های جدید کلید رشد یک زندگی اجتماعی است.
بیشتر بخوانید:
۱۲ فایده بغل کردن کودکان و اثرات منفی بغل نکردن آن ها
۵. راه هایی برای ملاقات مکرر افراد پیدا کنید
اگر می خواهید افراد را بشناسید، سعی کنید حداقل یک بار در هفته با آن ها ملاقات کنید. به این ترتیب، زمان کافی برای ایجاد پیوند خواهید داشت. این بدان معنی است که کلاس ها و رویدادهای تکراری از جلسات یکباره موثرتر هستند.
در اینجا میزان ساعت هایی که باید با یک نفر بگذرانید تا به دوستتان تبدیل شود را آورده ایم. البته این موارد به صورت حدودی مشخص شده اند:
- دوست معمولی: ۵۰ ساعت با هم بودن.
- دوست: ۹۰ ساعت با هم بودن.
- دوست صمیمی: ۲۰۰ ساعت با هم بودن.
این اعداد نشان می دهند که بعید است در یک جلسه بتوانید دوستی پیدا کنید. با این حال، این اعداد فقط یک میانگین هستند. تحقیقی نشان داد که ما می توانیم با به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد خود و سوال کردن از دیگران، این روند را تسریع کنیم.
در یک آزمایش، دو فرد کاملا غریبه تنها پس از ۴۵ دقیقه با پرسیدن تدریجی سؤالات شخصی از یکدیگر احساس دوستی صمیمی کردند. البته اگر نمی خواهید در زندگی واقعی اینقدر سریع با شخصی صمیمی شوید، می توانید کمی درباره خودتان با دیگران صحبت کنید و سوالاتی صمیمانه از آن ها بپرسید. این به شما کمک می کند سریعتر دوست شوید.
همچنین بخوانید:
۹ خوراکی که انرژی شما را به سرعت افزایش می دهند
۶. ارتبطات اجتماعی بیشتری برقرار کنید
هر فردی که ملاقات می کنید می تواند با شما یک ارتباط دوستانه یا کاری ایجاد کند. در ادامه نحوه رشد حلقه اجتماعی آورده شده است:
- مشخص کنید که به دنبال ملاقات با افراد جدید هستید: در مورد اهداف خود مستقیم صحبت کنید. به عنوان مثال، در یک رویداد مرتبط با کسب و کار می توانید بگویید: «من دوست دارم شبکه حرفه ای خود را توسعه دهم. آیا شما افرادی را می شناسید که در زمینه کاری ما فعالیت کنند؟».
- از دوستان خود دعوت کنید تا دوستان خود را به یک رویداد یا جلسه بیاورند: این می تواند راهی آسان برای ملاقات با افراد جدیدی باشد که احتمالا با شما علایق مشترکی دارند.
- دنبال کردن افراد جدید در شبکه های اجتماعی: در شبکه های اجتماعی درخواست دوستی و دنبال کردن ارسال کنید و سعی کنید بلافاصله به آن ها پیام دهید که از ملاقات با آن ها خوشحال هستید.
- زمانبندی تعاملات حضوری: شبکه های اجتماعی و تماسهای تلفنی برای حفظ ارتباط خوب هستند، اما گذراندن وقت با افراد به صورت رو در رو باعث ایجاد روابط معنادار میشود.
بیشتر بخوانید:
چرا خواب می بینیم؟ پاسخ به ۵ سوال اساسی درباره خواب دیدن
۷. خود را به عنوان یک فرد اجتماعی تجسم کنید
هر زمان که برای معاشرت با افراد آماده می شوید، سعی کنید خود را به عنوان یک فرد شایسته اجتماعی تجسم کنید. تجسم کردن هم می تواند به شما کمک کند از نظر اجتماعی کمتر احساس اضطراب کنید و هم شما را در معاشرت بهتر می کند.
ما انسان ها تمایل داریم مسائل را پیچیده کنیم (مانند نحوه رفتار کردن با دیگران). اما اگر در مورد آن فکر کنید، از قبل به خوبی می دانید که یک فرد ماهر اجتماعی چگونه عمل می کند. ما به طور ناخودآگاه از فیلم ها و از مشاهده دیگران، تصویری از یک فرد اجتماعی در ذهنمان ساخته ایم. آن ها آرام و مثبت هستند، با اعتماد به نفس ارتباط چشمی برقرار می کنند، لبخند می زنند، رابطه خوبی ایجاد می کنند و… .
اگر میدانید که یک فرد اجتماعی چگونه رفتار می کند، کار آسان تری در پیش دارید. میتوانید هر چند وقت یکبار سعی کنید نقش یک فرد اجتماعی را بازی کنید. انجام این کار به شما کمک می کند تا در طول زمان به آن فرد نزدیک شوید و به بخشی طبیعی از شخصیت شما تبدیل شود.
همچنین بخوانید:
خواب عمیق می تواند به کاهش اضطراب کمک کند
۸. دوستانه و آرام رفتار کنید
شما می توانید با دوستانه رفتار کردن و آرام بودن، موقعیت اجتماعی خود را بهبود ببخشید. «آرام» به معنای شمرده صحبت کردن با صدایی آرام در حالی که از زبان بدن طبیعی استفاده می کنید است. حتی اگر عصبی هستید، باز هم می توانید آرام عمل کنید. مطالعات تایید می کنند که رفتار اضطرابی در حیوانات با موقعیت اجتماعی پایین آن ها مرتبط است.
همچنین منظور از «دوستانه» رفتار کردن، «صادقانه» رفتار کردن است: پرسیدن سوالات واقعی، نشان دادن قدردانی، داشتن حالت چهره آرام و دوستانه، و تعریف و تمجید واقعی. این باعث می شود مردم احساس کنند که شما آن ها را دوست دارید. مطالعات روی کودکان تایید می کند که بین رفتار دوستانه و موقعیت اجتماعی همبستگی وجود دارد.
همچنین بخوانید:
۶ چیزی که هرگز نباید به فرد مضطرب بگویید
۹. برون گرا بودن را تمرین کنید
یک فرد برونگرا کسی است که رفتار صمیمی دارد و از بودن در کنار دیگران لذت میبرد. این افراد به طور طبیعی کنجکاو هستند و می خواهند داستان زندگی همه را بدانند. افراد برونگرا طرد شدن را دوست ندارند، اما به سرعت بر آن غلبه میکنند، زیرا میدانند که این بدان معنا نیست که تلاششان کم بوده یا دوستداشتنی نیستند.
با تمرین مهارتهای اجتماعی، بهبود اعتماد به نفس اجتماعی و جستجوی افراد، میتوانید یاد بگیرید که فردی برونگراتر شوید. پذیرش خود نیز مهم است. وقتی برای خود ارزش قائل هستید، احتمالا هنگام صحبت با دیگران احساس راحتی بیشتری خواهید کرد.
یک نکته: صحبت کردن در مورد یک علاقه یا سرگرمی می تواند راحت تر باشد. بنابراین اگر میخواهید برونگرا بودن را تمرین کنید، زمانی که با فرد یا گروهی از افرادی هستید که علایق مشترک با شما دارند، این کار را انجام دهید.
۱۰. تا جایی که می توانید به دعوت ها جواب مثبت بدهید
اگر توسط شخصی به یک رویداد دعوت شوید و آن را بپذیرید، آن شخص انگیزه کمتری برای دعوت مجدد شما در آینده خواهد داشت. حداقل به دو سوم رویدادهایی که به آن دعوت می شوید، بله بگویید. در واقع انجام این کار به خود رویدادها مربوط نیست و بیشتر به تغییر رفتار در شما و اجتماعی تر شدنتان ارتباط دارد.
گاهی اوقات، عزت نفس پایین می تواند باعث شود که احساس کنیم لیاقت رفتن به یک رویداد را نداریم. ممکن است فکر کنیم، «آن ها احتمالا از روی ترحم یا ادب دعوتم کرده اند». ممکن است اینطور باشد یا نباشد. در هر صورت، باید از هر فرصتی برای بهبود مهارت های اجتماعی خود استفاده کنید.
اگر جایی دعوت نشدید چه؟
در اینجا چند دلیل متداول وجود دارد که نشان می دهند چرا ممکن است شما را به رویدادها دعوت نکنند و چه کاری باید انجام دهید:
- در گذشته دعوتهای زیادی را رد کردهاید: به دوستان خود بگویید که تصمیم گرفتهاید بیشتر معاشرت کنید و اگر در گذشته دعوت هایشان را رد کردهاید، از آن ها بخواهید که وقتی رویداد جدیدی وجود داشت به شما اطلاع دهند.
- شما آنقدر به مردم نزدیک نیستید که احساس کنند دعوت از شما طبیعی است: شاید از صحبت های کوچک یا به اشتراک گذاشتن چیزی در مورد خودتان خوشتان نمی آید و فقط با مردم روابط سطحی برقرار می کنید. توصیه های موجود در این راهنما به شما کمک می کند بیشتر اجتماعی شوید و روابط نزدیک تری ایجاد کنید.
- بنا به دلایلی، مردم وقتی به دعوت کردن شما فکر میکنند دچار تردید می شوند: شاید برخی احساس میکنند که شما برای حضور در یک رویداد مناسب نیستید. شاید شما زمان زیادی را صرف کار کردن با تلفن خود می کنید، شاید بیش از حد در مورد خودتان صحبت می کنید، یا ممکن است نوع دیگری از اشتباهات اجتماعی را مرتکب شوید. باز هم، توصیه های موجود در این راهنما می توانند به شما کمک کنند.
- شما شباهت زیادی با دوستان خود ندارید: شاید بهتر باشد به دنبال افراد همفکر بیشتری باشید. برای مثال، اگر در یک مهمانی خیلی احساس ناراحتی می کنید اما در یک مسابقه شطرنج در خانه احساس راحتی می کنید، به دنبال رویدادهای مرتبط با شطرنج و باشگاههای شطرنج باشید و در آنجا با دیگران ملاقات کنید.
- وضعیت فعلی یا سبک زندگی شما نشان می دهد که نمی توانید با دیگران ملاقات کنید، بنابراین کسی شما را دعوت نمی کند: اگر در اطراف خود افرادی را ندارید که شما را دعوت کنند، تمرکز اصلی شما باید روی دوستیابی باشد.
آیا باید خود را مجبور کنید به رویدادهای اجتماعی بروید؟
آیا این ایده خوبی است که خود را مجبور به معاشرت کنید حتی اگر تمایلی به آن ندارید؟ بله،حداقل گاهی اوقات. اگر میخواهید فردی اجتماعی شوید یا یک حلقه اجتماعی بزرگتر بسازید، حتی اگر تمایلی به آن نداشته باشید، باید به رویدادهای مختلف بروید.
این سوال را از خود بپرسید: «آیا معاشرت کردن به من کمک می کند تا یک حلقه اجتماعی ایجاد کنم و مهارت های اجتماعی خود را افزایش دهم؟». اگر پاسخ شما مثبت است، بهتر است این کار را انجام دهید.
البته مواقعی هم هستند که نباید به رویدادها بروید. به عنوان مثال، شاید افرادی در آنجا باشند که می دانید تاثیر بدی روی شما دارند. در چنین مواردی ماندن در خانه بهتر از رفتن است.
آموزش مکالمه کردن و اینکه چه باید گفت
در این بخش، چگونگی بهبود مهارتهای مکالمه را توضیح میدهیم.
۱. تعدادی از سوالات عمومی را به خاطر بسپارید
حفظ کردن مجموعه ای از سوالات کمک می کند تا هر زمان که در یک مهمانی، رستوران یا هر اجتماع دیگری هستید، بتوانید با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنید.
این ۴ سوال را حفظ کنید:
- سلام. چطوری؟
- مردم اینجا را چگونه می شناسی؟
- شما اهل کجا هستی؟
- چه کار میکنی؟
هر چهار سوال را به یکباره شلیک نکنید. وقتی مکالمه شروع به سرد شدن کرد از آن ها استفاده کنید. وقتی مجموعهای از سؤالات را در ذهن دارید، صحبت کردن سادهتر میشود و مردم شما را اجتماعی تر می بینند.
۲. بدانید که دوستی ها با صحبت های کوچک شروع می شوند
اگرچه ممکن است بیهوده یا سطحی به نظر برسد، اما صحبت های کوچک دارای کارکرد کلیدی در تعامل انسانی هستند. وقتی دو نفر ملاقات می کنند، به ندرت در کنار یکدیگر احساس راحتی می کنند. آن ها به زمان نیاز دارند تا یکدیگر را ارزیابی کنند و نشانه های اجتماعی را در سطح ناخودآگاه دریافت کنند. آن ها از خود سؤالاتی می پرسند، حتی اگر متوجه این موضوع نباشند. سوالاتی مانند:
- آیا این شخص دوست است یا دشمن؟
- آیا این شخص می تواند دوست، شریک، متحد یا فردی باشد که باید از آن دوری کرد؟
- آیا ما چیزها را یکسان می بینیم یا چیزهای مشترکی داریم؟
اگر پاسخ به این سوالات مثبت باشد، صحبت های کوچک برای شروع گفتگوهای معنادار در مورد چیزهایی که به آن ها اهمیت می دهید بهترین گزینه هستند. برای انجام این انتقال، باید مراقب علایق متقابل و دیدگاه های مشترک باشید.
همچنین بخوانید:
علائم افسردگی در نوجوانان و نحوه مقابله با آن
۳. به دنبال علایق متقابل یا دیدگاه های مشترک باشید
وقتی با کسی صحبت می کنید، معمولا می توانید این حس را دریافت کنید که او چه نوع فردی است. به عنوان مثال، آیا او عصبی، هنرمند، روشنفکر یا طرفدار ورزش است. گام بعدی این است که بفهمید در چه چیزهایی ممکن است اشتراک داشته باشید و مکالمه را به آن سمت هدایت کنید.
به عنوان مثال، فرض کنید عاشق تاریخ هستید. گاهی اوقات ممکن است با افرادی روبرو شوید که به تاریخ علاقه مند باشند. به عنوان مثال، زمانی که شما در حال صحبت کردن هستید، ممکن است شخصی به یک رویداد تاریخی اشاره کند. در نتیجه، شما می توانید بفهمید که آن فرد احتمالا با شما علاقه مشترک دارد.
پس از چند دقیقه تعامل، معمولا میتوانید حدس های درستی را درباره چیزهایی که یک فرد دوست دارد درباره آنها صحبت کند بزنید. شما می توانید به طور گذرا به چیزی که مربوط به تاریخ است اشاره کنید و ببینید که آنها چگونه واکنش نشان می دهند. بنابراین اگر آن ها از شما بپرسند آخر هفته خود را چگونه سپری کردید، می توانید بگویید: «خوب بود. من تماشای فلان مجموعه مستند درباره جنگ ویتنام را به پایان رساندم.»
اگر آنها واکنش مثبت نشان دهند، می توانید شروع به صحبت در مورد تاریخ کنید. ذکر چیزهایی که به آن ها علاقه دارید را به عادت تبدیل کنید و ببینید کدامیک از آن ها بازخورد مثبتی می گیرد. همیشه به دنبال منافع و دیدگاه های مشترک باشید.
۴. در مورد چیزهای اطراف خود صحبت کنید
اگر یک فرد خجالتی و مضطرب باشید، کمتر چیزی می تواند برای شما به اندازه شروع گفتگو با یک غریبه ترسناک باشد. تمرکز روی چیزهای اطراف یا موقعیت های مشترکی که با طرف مقابل دارید می تواند به عنوان نقطه شروع گفتگو مورد استفاده قرار گیرند و کار شما را آسان کنند. مثلا:
- آیا می دانید این قهوه ساز چگونه کار می کند؟
- مهلت اجرای این پروژه چه زمانی بود؟
- من این مبل را خیلی دوست دارم. خیلی راحت است!
تمرکز بر محیط اطراف می تواند باعث شود که احساس خودآگاهی کمتری داشته باشید و در نتیجه کمتر عصبی شوید. همچنین بیان مطالب را آسان تر می کند.
۵. برای ادامه گفتگو روی دیگران تمرکز کنید
وقتی به خودآگاهی میرسیم، شروع به نگرانی در مورد آنچه باید بگوییم و اینکه طرف مقابل در مورد ما چه فکری میکند، میشویم. آدرنالین ما شروع به پمپاژ می کند و فکر کردن برایمان سخت می شود.
این رویه را تغییر دهید. شروع به فکر کردن در مورد شخص مقابل کنید. آن ها چه کسانی هستند؟ آن ها چه احساسی دارند؟ آن ها به چه چیزی علاقه دارند؟ اجازه دهید کنجکاوی طبیعی شما رشد کند. وقتی کنجکاو هستید، طبیعتا سؤالات بسیار مناسبی برای ادامه گفتگو به ذهنتان خواهد رسید. به عبارت دیگر، زمانی که با کسی صحبت می کنید، روی مکالمه تمرکز کنید. یا اگر وارد اتاقی میشوید، روی افراد حاضر در اتاق تمرکز کنید.
به عنوان مثال، می توانید از خود بپرسید:
- او چه نوع کاری انجام می دهد؟
- او اهل کجاست؟
- چه پیراهن خوبی. او آن را از کجا آورده است؟
افکار منفی دائما سعی می کنند به ذهن شما برگردند و افکاری مانند موارد زیر به سراغتان بیایند:
- آن ها در مورد من چه فکری می کنند؟
- آیا من به طرز عجیبی راه می روم؟
- دست هایم را کجا بگذارم؟
هر زمان متوجه شدید که دوباره در ذهن خود گیر کرده اید، روی شخصی که با او صحبت می کنید تمرکز کنید. اگر با کسی صحبت نمی کنید، روی اطراف خود تمرکز کنید. انجام این کار به شما اجازه می دهد احساس نگرانی و اضطراب نداشته باشید.
پرورش کنجکاوی و علاقه شما به دیگران یک اثر جانبی مثبت اضافی نیز دارد: شما را شنونده بهتری می کند. شنونده خوب بودن، مهارتی است که باید برای پرورش آن تمرین کنید.
۶. از خودتان بگویید تا پیوند سریعتر ایجاد شود
این درست نیست که مردم فقط می خواهند در مورد خودشان صحبت کنند. آن ها در مقابل علاقه دارند درباره شما نیز اطلاعاتی به دست آورند. برای اینکه دو نفر با هم دوست شوند، باید چیزهایی درباره یکدیگر یاد بگیرند. بهترین نوع مکالمه حالتی است که هر دو طرف به طور متناوب امکان صحبت از خود داشته باشند و بتوانند به یک اندازه از مکالمه لذت ببرند.
یک مکالمه خوب می تواند چیزی شبیه به مکالمه زیر باشد:
- شما: چطور شد که به اینجا نقل مکان کردی؟
- طرف مقابل: در اصل، برای مطالعه به اینجا آمدم، اما بعد از آن واقعا از این مکان خوشم آمد.
- شما: آره، من هم این شهر را دوست دارم. پس اینجا را بیشتر از مکان قدیمی خود دوست داری؟
- طرف مقابل: آره به نظرم اینجا به طبیعت نزدیک تر است و می توانم در هر جایی از پیاده روی لذت ببرم.
- شما: درسته، آخرین بار کجا پیاده روی کردی؟
- طرف مقابل: ماه گذشته با چند نفر از دوستانم در یک مسیر زیبا در همین نزدیکی رفتم.
- شما: چه خوب، من هم چند ماه پیش به کوهنوردی در اون مکان رفتم. انجام این کار واقعا به من کمک می کند تا آرام شوم. خنده دار است زیرا زمانی که نوجوان بودم، هرگز به طبیعت اهمیت نمی دادم، اما اکنون برای من بسیار اهمیت دارد. آیا همیشه طبیعت را دوست داشته ای؟
هنگام تبادل اطلاعات و پرس و جو نیازی به پیروی از یک الگوی کامل ندارید. سعی کنید مکالمه را متعادل نگه دارید. اگر متوجه شدید که سوالات زیادی از طرف مقابل پرسیده اید، چیزی در مورد خودتان به او به بگویید. اگر متوجه شدید که چیزهای زیادی از خودتان به او گفته اید، سعی کنید چیزی در مورد او بیاموزید.
۷. از گفتن چیزهای «بدیهی» نترسید
اگر بیش از حد متفکر هستید، ممکن است نگران باشید که چیزهای احمقانه ای بگویید که بعدا پشیمان شوید. ترس از گفتن حرف احمقانه می تواند آنقدر قوی باشد که شما را به فردی ساکت تبدیل کند. اما حرف نزدن مضرتر از این است که هر چند وقت یکبار حرف بزنید و حرف احمقانه ای بزنید.
چرا؟ چون گفتن چیزهای احمقانه می تواند از هر انسانی سر بزند، اما کاملا ساکت بودن و حرف نزدن باعث می شود مردم نتوانند با شما ارتباط برقرار کنند.
آخرین بار کی کسی را به خاطر حرف احمقانه اش قضاوت کردید؟ احتمالا نمی توانید به یاد بیاورید! اما شاید بتوانید افرادی را به یاد بیاورید که نتوانستند با شما صحبت کنند. ممکن است فکر کرده باشید که آن ها شما را دوست ندارند، اما شاید آن ها آنقدر خودآگاه بودند که نمی توانستند آزادانه صحبت کنند.
بنابراین به جای اینکه اصلا چیزی نگویید، هر چند وقت یکبار چیزی بگویید، حتی اگر فکر می کنید مهم یا هوشمندانه نیست. این نشان می دهد که شما رفتار دوستانه ای دارید.
افزایش اعتماد به نفس اجتماعی
۱. خود را در معرض موقعیت های اجتماعی قرار دهید
اگر اضطراب اجتماعی دارید، طبیعی است که سعی کنید از معاشرت اجتناب کنید. با این حال، مطالعات نشان می دهند که قرار گرفتن در معرض تعامل اجتماعی یک راه قدرتمند برای بهبود اضطراب اجتماعی است. می توانید کارهایی را تمرین کنید که معمولا انجام نمی دهید و کمی ترسناک هستند اما وحشتناک نیستند. مثلا:
- اگر معمولا صندوقدار یک فروشگاه را نادیده می گیرید، به او سر بزنید.
- اگر معمولا برای صندوقدار سر تکان می دهید، به او لبخند بزنید.
- اگر معمولا برای او لبخند میزنید، حال او را بپرسید.
شما کار فوقالعاده ترسناکی انجام نمیدهید، فقط کاری می کنید که کمی فراتر از منطقه راحتی شما است. انجام چنین کارهای کوچکی می تواند بسیار راحت تر از ایجاد تغییرات بزرگ و ناگهانی باشد. با گذشت زمان، تغییرات کوچک تفاوت بزرگی ایجاد می کنند.
۲. بدانید که هیچکس از شما انتظار ندارد در مرکز توجه باشید
اگر در موقعیتهای اجتماعی احساس میکنید که «روی استیج» هستید، طبیعی است که از قرار گرفتن در آن ها خوشتان نیاید. اما شما نیازی به قرار گرفتن در مرکز توجه ندارید. شما فقط می توانید معمولی و دوستانه رفتار کنید. در چنین حالتی مردم شما را بیشتر دوست خواهند داشت تا اینکه خیلی تلاش کنید.
ابتکار عمل را به دست بگیرید، دوستانه رفتار کنید و با مردم صحبت کنید. اما لازم نیست خود را مجبور کنید که پرانرژی، شوخ، یا خنده دار باشید. سعی نکنید کسی را تحت تاثیر قرار دهید. تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران معمولا انرژی زیادی می گیرد و از قضا باعث می شود کمتر صمیمی به نظر برسیم.
همچنین بخوانید:
با بکارگیری این روش های ساده استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید
۳. لازم نیست تا آخر رویداد حضور داشته باشید
در حالی که پذیرفتن دعوت دیگران بسیار خوب است، اما لازم نیست تا پایان یک رویداد در آن جمع بمانید. نکته مهم این است که الگوی رد کردن دعوتها را بشکنید، که قبلا با ظاهر شدن به این هدف دست یافته اید. اگر رویداد را دوست ندارید می توانید پس از ۲۰ دقیقه آن را ترک کنید.
مطالعات نشان میدهند که اگر از اضطراب اجتماعی رنج میبرید، بهتر است بعد از اینکه اضطرابتان تا حدودی کاهش یافت، رویداد را ترک کنید.
در ادامه یک مثال می زنیم:
اگر به مهمانی بروید و واقعا مضطرب باشید، ممکن است بعد از نیم ساعت این اضطراب فروکش کند (اگرچه از فردی به فرد دیگر متفاوت است). اگر بعد از فروکش کردن اضطرابتان آنجا را ترک کنید، یک درس ارزشمند به خود داده اید: اینکه می توانید در موقعیت های اجتماعی قرار بگیرید و اینکه اضطراب شما ممکن است ناخوشایند باشد، اما قابل تحمل است.
مطالعات نشان می دهند که قرار دادن مکرر خود در معرض چیزی ناراحتی هایی تا زمانی که اضطراب کمی فروکش کند، برای غلبه بر اضطراب اجتماعی بسیار موثر است.
زمانی که میدانید رفتن به مهمانیها به مدت ۳۰ دقیقه بدون تحت تاثیر قرار دادن افراد مشکلی ندارد، بله گفتن به دعوت ها بسیار آسانتر میشود و تمرین اجتماعی تر شدن بیشتری خواهید داشت.
اجتماعی شدن یک فرد درونگرا
در این بخش در مورد اینکه چگونه می توانید به عنوان یک فرد درونگرا از معاشرت بیشتر لذت ببرید، صحبت خواهیم کرد.
۱. انتظاراتی که از خود دارید را کاهش دهید
اگر درونگرا هستید، ممکن است از رویدادهای اجتماعی اجتناب کنید، زیرا احساس می کنید خسته کننده اند. اما این امکان وجود دارد که یاد بگیرید چگونه از معاشرت لذت ببرید و حتی یک رویداد را با انرژی ترک کنید. در ادامه چند نکته را ذکر می کنیم که به شما کمک می کنند از معاشرت به عنوان یک فرد درونگرا لذت ببرید:
- از تحت فشار قرار دادن زیاد خود برای سرگرم کننده بودن دست بردارید. تلاش مداوم انرژی شما را تخلیه می کند. در حالی که خوب است که صمیمی باشید، مکالمه ایجاد کنید و به دیگران علاقه نشان دهید، سعی نکنید کسی را بخندانید یا تحت تاثیر قرار دهید.
- مهارت های مکالمه خود را بهبود ببخشید. همانطور که مهارت های مکالمه خود را بهبود می بخشید، مکالمات آسان تر می شوند، انرژی کمتری مصرف می گیرند و پاداش بیشتری به همراه خواهند داشت زیرا می توانید سریعتر با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید.
- به افراد دیگر توجه کنید. با متمرکز کردن مجدد توجه خود به دیگران، کمتر نگران خودتان خواهید بود، که باعث در انرژیتان صرفه جویی شود.
۲. کافئین را امتحان کنید
سعی کنید در رویدادهای اجتماعی مقداری قهوه بنوشید. این کار می تواند به بسیاری از افراد (نه همه افراد) کمک کند تا پرحرف تر باشند. آن را امتحان کنید و ببینید آیا قهوه می تواند به شما کمک کند در محیط های اجتماعی انرژی بیشتری داشته باشید یا خیر.
همچنین بخوانید:
دقیقا چند فنجان قهوه در روز می توانیم بنوشیم؟
۳. استراحت کنید
به حمام بروید، پنج دقیقه تمرینات تنفسی انجام دهید یا یک لحظه در بالکن تنها باشید. اگر از کل هفته را با دیگران در معاشرت بوده اید، آخر هفته را استراحت کنید.
۴. برونگراتر بودن را تمرین کنید
وقتی صحبت از برون گرایی و درون گرایی می شود، هیچ یک از آن ها بهتر از دیگری نیست. هر دو تیپ شخصیتی دارای معایب و مزایایی هستند. برون گراها می توانند از تماس با افراد درون گرا سود ببرند و درون گراها می توانند از تمرین رفتار برون گراها سود ببرند. فراتر رفتن از الگوهای رفتاری معمولی به ما کمک می کند در موقعیت های اجتماعی پیشرفت کنیم و از زندگی لذت بیشتری ببریم.
شخصیت ما ثابت نیست. برونگراها می توانند یاد بگیرند که بیشتر درونگرا باشند و درونگراها می توانند یاد بگیرند که برونگراتر باشند. تعیین اهداف خاص موثرترین راه برای افزایش برون گرایی است. این اهداف می توانند شامل مواردی مانند مثال های زیر باشند:
- من قرار است هر روز با یک غریبه صحبت کنم.
- اگر کسی شروع به صحبت با من کند، من پاسخ بله یا خیر به او نمی دهم و با او گفتگو می کنم.
- من هر روز به ۵ نفر لبخند می زنم و سرم را تکان می دهم.
- من این هفته با یک فرد جدید ناهار می خورم.
هنگام معاشرت چگونه عمل کنیم؟
۱. هنجارهای اولیه اجتماعی را رعایت کنید
هنجارهای اجتماعی قوانین نا نوشته در تعاملات انسانی هستند. هنجارهای اجتماعی ممکن است خودسرانه یا محدود کننده به نظر برسند، اما هدف مهمی را دنبال می کنند: آن ها نوعی الگو برای گردهمایی های اجتماعی هستند. به عنوان مثال، اگر به یک رویداد اجتماعی مانند یک شام یا مهمانی می روید، مردم از شما انتظار دارند:
- خودتان را به افراد دیگر معرفی کنید: آماده باشید که نام خود را بگویید، کجا زندگی می کنید، میزبان یا مهماندار را چگونه می شناسید و برای امرار معاش چه می کنید.
- در گفتگوهایی شرکت کنید که مناسب رویداد هستند: در بیشتر موارد، این به معنای دوری از موضوعات مذهبی، سیاسی یا جنسی است. از فحاشی بپرهیزید و بحث های غیر ضروری را شروع نکنید.
- با احترام گوش کنید: همانقدر که از خودتان می گویید، از دیگران هم سوال کنید تا مکالمه به تعادل برسد.
- کمی برای ظاهر خود تلاش کنید: اگر به یک رویداد رسمی یا نیمه رسمی می روید، لباس مناسب جمع بپوشید.
- آداب اولیه را به خاطر بسپارید: لطفا بگویید «لطفا» و تشکر کنید. هنگام ورود به میزبان یا مهماندار خود سلام کنید و هنگام خروج خداحافظی کنید و آداب صحیح را در سر میز شام رعایت کنید.
با به دست آوردن تجربه بیشتر در موقعیت های اجتماعی، درک بهتری از هنجارهایی که باید رعایت کنید پیدا خواهید کرد.
۲. افرادی که از نظر اجتماعی مهارت دارند را تماشا کنید
به افرادی که دوست داشتنی به نظر می رسند و در دوست یابی و معاشرت مهارت دارند توجه کنید. به کارهایی که انجام می دهند و کارهایی که انجام نمی دهند توجه کنید. این یک راه قدرتمند برای یادگیری رایگان از بهترین ها است. شما میتوانید شخصی را که میشناسید به عنوان «مربی مهارتهای اجتماعی» خود انتخاب کنید بدون اینکه حتی او بداند.
۳. یاد بگیرید که برای رد کردن دعوت باید چه بگویید
چند جمله را با خود تمرین کنید تا هنگام رد کردن دعوت بتوانید از آن ها استفاده کنید. مثلا:
- این از مهربانی شماست که به فکر من بودید، اما نه، از شما متشکرم.
- ببخشید، این رویداد مناسب من نیست. ممنونم که دعوتم کردید.
- من نمی توانم در رویداد حاضر شوم، اما از اینکه من را دعوت کردید متشکرم.
- ببخشید، من برنامه های دیگری دارم.
بهانههای مفصل نیاورید، زیرا ممکن است طرف مقابل سعی کند مخالفتهای شما را نادیده بگیرد یا بخواهد بعدا با هم ملاقات کنید. معمولا بهترین کار این است که به سادگی یک دعوت را با توضیح کم یا بدون توضیح رد کنید.
اگر نمیخواهید در حال حاضر معاشرت کنید، اما ممکن است در آینده آماده باشید، بگویید: «این بار نمیتوانم به آنجا بیایم، اما وقتم که آزاد شد به شما اطلاع خواهم داد.»
چگونه یک فرد باحال تر شویم؟
چگونه میتوانید فرد باحال تری برای مردم شوید، حتی اگر ثروتمند، جذاب، کاریزماتیک یا شغل خاصی نداشته باشید؟
۱. به مردم علاقه نشان دهید
اگر نشان دهید که به آن ها علاقه دارید، مردم فکر می کنند که شما فرد باحالی هستید. با این هدف که واقعا آن ها را بشناسید و بفهمید زندگی را چگونه می بینند، سوالات صمیمانه از آن ها بپرسید. پس از انجام این کار، مردم بیشتر علاقه مند به برداشت شما از همه چیز خواهند بود. افرادی که سعی می کنند با صحبت در مورد خود و ماجراجویی هایشان باحال باشند، پس از مدتی خسته کننده یا آزاردهنده می شوند.
همانطور که قبلا در این راهنما یاد گرفتید، باید پس از گفتن چیزهایی درباره خودتان، سوالاتی هم از طرف مقابل بپرسید تا تعادل برقرار شود.
۲. به شخصی که در گروه صحبت می کند توجه کنید
هنگامی که در یک گروه هستید، به کسی که صحبت می کند بسیار توجه کنید، حتی اگر نمی توانید چیز زیادی بگویید. پس از مدتی، شخصی که صحبت می کند احتمالا توجه خود را به سمت شما معطوف می کند. به عبارت دیگر، اگر نشان دهید که علاقه مند هستید و گوش می دهید، طبیعی است که روی شما تمرکز کنند. علیرغم اینکه چیز زیادی نگفته اید، احساس می کنید عضوی از گروه هستید.
وقتی توجه آن ها را جلب کردید، احتمالا اضافه کردن مباحثی به مکالمه آسان تر خواهد بود. در واقع شما به این دلیل جلب توجه می کنید که به مردم توجه می کنید.
هر زمان که شخصی در یک گروه صحبت می کند، می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
- ارتباط چشمی را با فردی که در حال صحبت است حفظ کنید.
- با تکان دادن سر او را تایید کنید.
- با حالات صورت خود نشان دهید که در حال گوش دادن هستید.
- اگر چیزی نامشخص است، از او توضیح بخواهید.
روانشناسان به این کار «گوش دادن فعال» می گویند. یکی دیگر از چالش های مکالمه گروهی، صحبت کردن بیش از حد آرام است. روش هایی وجود دارد که می توانید از آن ها برای صحبت بلندتر استفاده کنید.
اجتماعی بودن در موقعیت ها و رویدادهای زندگی
چگونه در مهمانی ها اجتماعی تر باشیم؟
مردم به جای دوست یابی، به مهمانی می روند تا خوش بگذرانند. بنابراین به جای شروع گفتگوهای عمیق، روی ایجاد احساس خوب در مهمانان تمرکز کنید. این بدان معناست که به آن ها و زندگی آن ها علاقه نشان دهید، در صورت لزوم از آن ها تعریف کنید و در صورت امکان به موضوعات سبک و سرگرم کننده بپردازید.
احتمالا با افراد دیگر در مهمانی وجه اشتراک هایی دارید. مثلا هر دوی شما فردی را که مهمانی را برگزار می کند، می شناسید. بنابراین پرسیدن این سوال که «میزبان را از کجا می شناسید؟» می تواند راهی طبیعی برای شروع مکالمه باشد.
محیط اطراف شما نیز ممکن است منبع خوبی برای الهام گرفتن باشد. به عنوان مثال، گفتن چیزی مانند «این غذا شگفت انگیز است! آن را امتحان کرده ای؟» می تواند مکالمه را به آشپزی، غذا خوردن و موضوعات مرتبط تبدیل کند.
چگونه در مدرسه یا دانشگاه اجتماعی تر باشیم؟
با پیدا کردن چند گروه دانشجویی که مطابق با علایق شما هستند، شروع کنید. شما افراد همفکری را خواهید یافت که احتمالا مایل به دوست یابی نیز هستند. اگر کسی را پیدا کردید که به او علاقه مند شده اید، پیشنهاد کنید بین جلسات گروه دور هم جمع شوید. آن ها را به کاری که می خواهید انجام دهید دعوت کنید. به عنوان مثال، «الان می خواهم ناهار بخورم، آیا می خواهید با من بیایید؟».
وقتی کسی شما را به بیرون دعوت کرد، بله بگویید مگر اینکه رفتن به معنای واقعی کلمه برای شما غیرممکن باشد. اگر مجبور شدید دعوتی را رد کنید، فورا برای یک زمان دیگر به او پیشنهاد بدهید.
چگونه بعد از دانشگاه اجتماعی تر باشیم؟
وقتی دانشگاه را ترک می کنید، ناگهان همان افرادی را که هر روز می دیدید، نمی بینید. همچنین ممکن است خود را در یک مکان کاملا جدید بیابید که در آن کسی را نمی شناسید. برای پیدا کردن دوستان جدید، سعی کنید در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید که به شما امکان می دهند به طور منظم با همان افراد وقت بگذرانید. به عنوان مثال می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- پیوستن به یک تیم ورزشی تفریحی
- ثبت نام در کلاس های مختلف در نزدیکی محل زندگی
- داوطلب شدن در فعالیت های مختلف
ریسک کنید. وقتی با یک دوست بالقوه جدید آشنا شدید، از او شماره تلفن بخواهید. به او بگویید که از صحبت کردن با او لذت برده اید و دوست دارید به زودی دوباره او را ببینید. به یاد داشته باشید که افراد زیادی در موقعیت شما قرار دارند. حتی اگر دیگران مشغول به نظر برسند، شانس زیادی وجود دارد که بخواهند حلقه های اجتماعی خود را گسترش دهند.
چگونه در محل کار اجتماعی تر باشیم؟
به طور منظم با همکاران خود صحبت های کوتاهی داشته باشید. از آن ها بپرسید که امروز چگونه هستند، آیا صبح شلوغی داشته اند یا برای آخر هفته برنامه ای دارند. این صحبت ها ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسند، اما اولین قدم در ایجاد رابطه و اعتماد هستند. با گذشت زمان، می توانید گفتگو را به موضوعات جالب و شخصی تر، مانند زندگی خانوادگی یا سرگرمی های آن ها منتقل کنید.
از هر فرصتی برای معاشرت استفاده کنید. در دفتر خود پنهان نشوید، ناهار خود را در اتاق استراحت بخورید، از یک همکار بپرسید که آیا میخواهد در اواسط بعد از ظهر قهوه بخورد یا خیر و دعوتها را برای رویدادهای بعد از کار بپذیرید.
سعی کنید در مورد همکاران خود پیش داوری نداشته باشید. قبل از اینکه تصمیم بگیرید آیا آن ها می توانند با شما دوست شوند یا خیر، آن ها را بشناسید. برخی از افراد ترجیح میدهند در محل کار دوستی پیدا نکنند و ترجیح میدهند بین زندگی شخصی و حرفهای خود خطی محکم بکشند. بنبراین اگر کسی سر کار به صورت مودبانه نخواست که با شما ارتباط برقرار کند، آن را شخصی نکنید و به او احترام بگذارید.
اگر معلولیت دارید چگونه اجتماعی تر باشید؟
اگر در موقعیتهای اجتماعی به امکاناتی نیاز دارید، ابتکار عمل را به دست بگیرید و آن را بخواهید. تمرین کنید که در مورد نیازهای خود قاطعیت داشته باشید و خاص باشید.
به عنوان مثال، اگر مشکل شنوایی دارید، به افراد بگویید که باید چهره آن ها را هنگام صحبت کردن ببینید و زمانی که فقط یک نفر در یک زمان صحبت می کند، راحت تر یک مکالمه را گوش می کنید. یا اگر از ویلچر استفاده می کنید و به یک رویداد دعوت شده اید، بپرسید که آیا محل برگزاری برای شما قابل دسترس است یا خیر.
برخی از افراد سوالاتی در مورد معلولیت شما خواهند پرسید. این به شما بستگی دارد که آیا به می خواهید به آن ها پاسخ و جزییاتش را ارائه کنید یا خبر. هر چه که ترجیح می دهید، ایده خوبی است که چند پاسخ اساسی برای سؤالات رایج مانند اینکه «چرا از ویلچر استفاده می کنید؟» تهیه کنید.
منبع: socialpronow