درمان ریفلاکس معده با روش های طبیعی و فوق العاده موثر
احتمالا برای شما اتفاق افتاده است که در طول شب به دلیل احساس سوزش در سینه از خواب بیدار شوید. ممکن است شما نیاز به درمان ریفلاکس معده داشته باشید. برخلاف آنچه که شما فکر می کنید در بیشتر اوقات، ریفلاکس اسید معده به دلیل زیاد بودن این اسید در معده نیست، گاهی مصرف مواد غذایی اسیدی و تاخیر در تخلیه، سبب تحریک معده شده و احساس سوزش سر دل، قفسه سینه یا گلو را ایجاد می کند.
اگر شما نیز به این بیماری مبتلا هستید، می توانید با دنبال کردن مقاله زیر، روش هایی برای درمان و کنترل بیماری خود بیابید.
۱. درمان ریفلاکس معده با سرکه سیب
مصرف سرکه سیب سبب افزایش تولید اسید معده می شود. این نوشیدنی به شما کمک می کند تا ریفلاکس اسید معده خود را کاهش دهید. توصیه می شود قبل از هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب مخلوط کنید و به آن یک قاشق غذاخوری آب لیمو بیفزایید.
اگر در طول مصرف غذا، احساس سوزش معده می کنید، این محلول را رقیق تر نمایید. نوشیدن سرکه سیب باعث افزایش تجزیه مواد غذایی در معده می شود.
۲. وعده های غذایی کم حجم و متعدد داشته باشید
هرچه بیشتر غذا بخورید، دستگاه گوارش شما کار سخت تری در پیش دارد. وعده های غذایی حجیم برای شما دردسر ساز خواهند شد. به همین دلیل توصیه می شود وعده های غذایی خود را کوچکتر کنید اما تعداد وعده ها را افزایش دهید. این کار به بدن شما در هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند.
شما می توانید الگوی زیر را در وعده های غذایی خود رعایت کنید و وعده های زیر را نیز به برنامه غذایی خود بیفزایید:
- یک وعده کوچک قبل از صبحانه
- صبحانه
- میان وعده سبک بعد از صبحانه
- ناهار سبک
- میان وعده بعد از ظهر
- یک شام کوچک
پخش کردن وعده های غذایی در طول روز به بدن این فرصت را می دهد تا هریک از مواد غذایی مصرفی را به طور کامل هضم کند.
۳. از خوردن غذاهای تند خودداری کنید
غذاهای تند ممکن است طعمی عالی داشته باشند، اما متاسفانه برای سیستم گوارش شما مناسب نیستند. اگر در حال تلاش برای تنظیم و متعادل کردن اسید معده خود هستید، از خوردن غذاهای تند خودداری کنید.
البته شما می توانید از سایر ادویه ها مانند زیره، فلفل سیاه و یا زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه برای سلامتی دستگاه گوارش و کمک به هضم مواد غذایی بسیار عالی است و حاوی یکی از قوی ترین ترکیبات ضد التهابی می باشد که به کاهش ریفلاکس معده کمک می کند.
۴. درمان ریفلاکس معده با تقویت کننده های آنزیم های گوارشی
آنزیم های گوارشی نقش مهمی در تجزیه مواد غذایی دارند و مشابه اسید معده عمل می کنند. مصرف سرکه سیب می تواند به جبران اسید معده و آنزیم های گوارشی کمک کند و برای کوتاه مدت، یک راه حل مناسب و طبیعی می باشد.
۵. حذف غذاهای التهابی برای درمان ریفلاکس معده
برخی از مواد غذایی می توانند عامل مهمی در ریفلاکس اسید معده باشند. غذاهای فراوری شده، تحریک معده را افزایش می دهند و باعث بروز مشکلاتی از قبیل ریفلاکس اسید، نفخ و افزایش گاز معده می شوند.
غذاهای التهابی یا تحریک کننده شامل گلوتن گندم، لبنیات پاستوریزه و قندهای تصفیه شده است. بدن ما در پردازش و هضم این مواد غذایی با مشکل روبرو می شود. اگر در هضم مواد غذایی مشکل دارید بهتر است از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کرده و در عوض بر روی مصرف میوه و سبزیجات تمرکز کنید.
۶. مواد غذایی مشکل ساز را حذف کنید
اگر می خواهید به رفع ریفلاکس معده خود کمک کنید، باید برخی مواد غذایی که باعث تحریک این مشکل می شوند را از برنامه غذایی خود حذف کنید. به عنوان مثال مصرف مواد غذایی زیر را به طور موقت یا کامل از برنامه غذایی خود حذف کنید:
- الکل
- شکلات
- نوشیدنی های گازدار
- غذاهای چرب و سرخ کردنی
- سیر
- پیاز
- غذاهای پر ادویه
- نعناع
- گوجه فرنگی
- پرتقال
- نوشیدنی های اسیدی
۷. مواد غذایی مفید برای درمان ریفلاکس معده
خبر خوب این است که برخی از مواد غذایی می توانند تاثیر بسیار زیادی در کاهش ریفلاکس معده داشته باشند. این غذاهای بدون ادویه و ضد التهاب، نه تنها ریفلاکس معده را کاهش می دهند، بلکه می توانند به تقویت و ترمیم سلول های دستگاه گوارش نیز کمک کنند.
این مواد غذایی عبارتند از:
- کفیر
- آبگوشت استخوان
- کامبوچا
- سبزیجات تخمیر شده
- سبزیجات سبزبرگ
- کنگر فرنگی
- مارچوبه
- خیار
- کدو تنبل
- کدو حلوایی
- ماهی
- آووکادو
- بادام
- عسل
۸. خوب بجوید
جویدن بخش مهمی از هضم غذا است و اگر شما به اندازه کافی غذاها را نجوید، بدن نیاز به منابع بیشتری (اسید و آنزیم) برای هضم آن ها دارد. برای جلوگیری از فشار بیشتر به سیستم گوارش، یک راه ساده این است که مواد را به خوبی بجوید.
بهتر است تمرین کنید که هر لقمه خود را ۳۰ بار بجوید. جویدن بیشتر مواد غذایی به فرایند هضم کمک می کند. بزاق باعث می شود که آنزیم های موجود در دهان برخی از مواد غذایی را تجزیه کنند.
۹. برای درمان ریفلاکس معده تنفس صحیح را تمرین کنید
خوردن غذا با عجله و استرس باعث ایجاد ریفلاکس معده می شود. به همین دلیل بهتر است قبل از شروع به خوردن غذا، بر روی تنفس صحیح تمرکز کنید و نفس های خود را کنترل نمایید. هضم توسط سیستم عصبی مرکزی شما کنترل می شود، بنابراین تنفس صحیح می تواند یک راه حل موثر برای افزایش عملکرد دستگاه گوارش باشد. چند نفس عمیق به کاهش نگرانی های شما کمک می کند.
۱۰. درمان ریفلاکس معده با ماساژ شکم
اگر دچار ریفلاکس اسید معده هستید و پس از مصرف مواد غذایی در قسمت مری احساس سوزش می کنید، ماساژ بالای شکم شما می تواند یک راه موثر برای آرام کردن این مشکل و نیز تقویت دریچه معده باشد.
به منظور انجام این کار می توانید به آرامی قسمت وسط دنده های خود را ماساژ دهید و با استفاده از انگشت میانی خود و حرکات دایره ای، ماساژ را ادامه دهید تا از تحریک معده جلوگیری نمایید.
۱۱. برای درمان ریفلاکس معده آب بخورید
یک روش آسان برای کاهش اسید معده، نوشیدن آب بیشتر است. این روش می تواند به رقیق شدن بیش از حد اسید معده کمک کند. بنابراین باعث کاهش ریفلاکس اسید معده می شود. نوشیدن مقدار کافی آب نه تنها برای کاهش ریفلاکس معده مفید است، بلکه به برطرف شدن یبوست نیز کمک می کند.
۱۲. میزان استرس خود را کنترل کنید
همانطور که قبلا هم ذکر شد استرس می تواند باعث افزایش ریفلاکس شود. بنابراین توجه داشته باشید که در هنگام مصرف مواد غذایی، استرس خود را کنترل کنید. کاهش استرس می تواند به سیستم گوارش در کاهش اسید معده کمک کند. تمرینات تنفسی، یوگا و مدیتیشن می توانند به کاهش استرس شما کمک نمایند.
۱۳. آب آلوئه ورا برای درمان ریفلاکس معده
آب آلوئه ورا برای دستگاه گوارش یک معجون شفابخش و تسکین دهنده است به خصوص اگر با مشکل ریفلاکس اسید معده روبرو باشید. آلوئه ورا همانطور که به درمان آفتاب سوختگی کمک می کند، می تواند سلول های دستگاه گوارش را نیز از آسیب و التهاب محافظت کنید.
در صورتی که ریفلاکس اسید معده دارید، قبل از غذا نصف فنجان آب را به همراه نصف فنجان آب آلوئه ورا ترکیب کرده و بنوشید.
۱۴. زود شام بخورید
بین وعده شام و خوابیدن، به اندازه کافی وقفه ایجاد کنید. دراز کشیدن سریع بعد از خوردن غذا باعث ایجاد احساس سوزش معده می شود. وقتی که به طور افقی دراز می کشید، اسید معده به مری شما نزدیک می شود. بنابراین بهتر است ۲ ساعت بعد از خوردن غذا به رختخواب بروید. این زمان برای هضم غذا و خروج مواد غذایی از معده کافی می باشد، بنابراین اگر حدود ساعت ۱۰ شب می خوابید، قبل از ساعت ۸ شب غذا بخورید.
۱۵. جوش شیرین بخورید
جوش شیرین فواید زیادی برای سلامتی دارد و می تواند اثر ریفلاکس معده را به سرعت از بین ببرد. از آنجا که این ماده غذایی به خنثی کردن اسید معده کمک می کند، می تواند یک روش درمانی مناسب برای این مشکل باشد. برای مصرف جوش شیرین لازم است نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک چهارم فنجان آب مخلوط کنید و چند دقیقه پس از احساس سوزش، آن را بنوشید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید تا احساس سوزش از بین برود.
این نکته مهم است که از این نوشیدنی تنها در زمان های افزایش اسید معده استفاده شود. جوش شیرین یک جایگزین بسیار طبیعی و سالم برای داروهای ضد اسید می باشد.
منبع: lifehack