خواص لبو قرمز ؛ 14 خواص لبو پخته و عوارض آن

خواص لبو قرمز ؛ 14 خواص لبو پخته و عوارض آن

لبو قرمز از سبزیجات بسیار خوش رنگی است که به دلیل طعم شیرین و منحصر به فردی که دارد با بسیاری از ذائقه ها سازگار بوده و افراد آن را به روش های مختلفی مورد استفاده قرار می دهند. ارزش غذایی بالای لبو پخته باعث می شود که متخصصان حوزه سلامت استفاده از آن را به شما توصیه کنند، اما در برخی موارد نیز مصرف آن با محدودیت هایی همراه است. در مقاله پیش رو شما را با خواص و عوارض استفاده از لبو قرمز پخته بیشتر آشنا خواهیم کرد.


فهرست مطالبی که در ادامه می‌خوانید:


جدول ارزش غذایی لبو قرمز

مواد غذایی موجود در لبو قرمز
مواد غذایی موجود در لبو قرمز

به گفته بی‌بی‌سی، حدود 80 گرم لبو قرمز خام حاوی مواد غذایی زیر است:

ماده غذاییمقدار
کالری29
پروتئین1.4 گرم
چربی0.1 گرم
کربوهیدرات6.1 گرم
فیبر2.0 گرم
پتاسیم304 میلی گرم
فولات120 میکروگرم

خواص لبو قرمز یا لبو پخته

فهرست خواص لبو قرمز یا لبو پخته
فهرست خواص لبو قرمز یا لبو پخته

1. بهبود فشار خون بالا

لبو پخته حاوی نیترات است و می تواند جریان خون را در بدن افزایش دهد و از این طریق به کاهش فشار خون کمک کند. اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید، نوشیدن یک لیوان آب لبو قرمز یا مصرف یک عدد لبو پخته به شما کمک می کند تا فشار خون خود را کاهش داده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کنید.

2. افزایش عملکرد در ورزش

لبو به لطف داشتن نیترات بالا و افزایش خون رسانی می تواند اکسیژن بدن را بیشتر کرده و بازدهی شما در ورزش را افزایش دهد. اگر دونده هستید یا به ورزش های حاوی حرکات هوازی می پردازید، می توانید مصرف لبو را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

همچنین مطالعات نشان داده است که استفاده روزانه لبو به ورزشکاران کمک می کند تا استقامت بدنی خود را 16 درصد افزایش دهند. از این رو، این سبزی خوش طعم می تواند به ورزشکاران حوزه استقامتی و بدنسازان نیز کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

3. کمک به درمان نارسایی قلبی

اگر به نارسایی قلبی مبتلا هستید، لبو به شما کمک می کند تا علائم بیماری خود را کاهش دهید. گزارشات پزشکی نشان می دهند که مصرف روزانه لبو برای بیماران قلبی مفید است و می تواند به تقویت قلب کمک کند.

4. کمک به کاهش وزن

شاید تصور کنید که لبو به دلیل داشتن قند باعث افزایش وزن یا چاقی می شود، اما سخت در اشتباه هستید. لبو، کالری کم و فیبر زیادی دارد و کمک می کند تا شما برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید. اگر به دنبال یک رژیم متعادل و سالم می گردید، سبزیجات بخش مهمی از این رژیم خواهند بود و لبو نیز می تواند یکی از گزینه های انتخابی باشد.

5. تامین پتاسیم

کمبود پتاسیم می تواند باعث ایجاد خستگی، مشکلات گوارشی و ضعف عمومی شود. استفاده از 100 گرم لبو می تواند نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین کند و از عوارض ناشی از کمبود پتاسیم جلوگیری کند.

6. تقویت استخوان ها

لبو می تواند 6 درصد از نیاز روزانه شما به منیزیم را تامین کند. همچنین این سبزی حاوی فولات و مس است و استفاده همزمان از این ترکیبات به معنای داشتن استخوان های قوی تر و سالم است. از این رو، به کودکان و سالمندان توصیه می شود تا به مقدار متعادلی در طول روز لبو قرمز مصرف کنند.

7. ایمن برای زنان باردار

مصرف لبو نه تنها برای زنان باردار بی خطر است، بلکه به افزایش سلامت جنین نیز کمک کرده و از ایجاد برخی نقص های ژنتیکی در جنین جلوگیری می کند. همچنین خطر سقط جنین را نیز کاهش می دهد.

8. افزایش سلامت کبد

نوشیدن منظم آب لبو یا استفاده از لبو پخته در رژیم غذایی باعث افزایش آنزیم های کبدی و سم زدایی بدن می شود.

9. ضد سرطان

رنگدانه های موجود در لبو قرمز می تواند به کاهش احتمال ابتلا به سرطان کمک کند. مطالعات نشان داده که مصرف لبو می تواند به سرکوب برخی از انواع سرطان ها، به خصوص سرطان مثانه کمک کند.

10. کاهش التهاب

تحقیقات اثبات کرده است که لبو به دلیل داشتن ترکیبات منحصر به فرد و رنگدانه های خود، می تواند التهاب های موجود در بدن را سرکوب کند. از این رو، افرادی که به درد های مفصلی به خصوص التهاب زانو مبتلا هستند می توانند از لبو به منظور کاهش علائم و درد خود استفاده کنند.

11. تقویت سلامت دستگاه گوارش

برای داشتن یک دستگاه گوارش سالم باید مقدار مناسبی فیبر دریافت کنید. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، لبوی خام و پخته سرشار از فیبر است و می تواند به افزایش عملکرد دستگاه گوارش کمک کند.

12. تقویت سلامت روده

لبو حاوی آمینو اسیدهای ضروری است و می تواند از آسیب به روده جلوگیری کند. در صورتی که به یبوست مبتلا هستید می توانید برای درمان مشکل خود از لبو کمک بگیرید.

13. افزایش سلامت مغز

هرگونه ماده غذایی که به افزایش خون رسانی و در نهایت، به اکسیژن رسانی کمک می کند، می تواند به سلامت مغز کمک کند. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم لبو می تواند خون رسانی به بخش های مختلف بدن را افزایش دهد. به همین دلیل می توان گفت مصرف لبو به حافظه بهتر کمک کرده و باعث می شود مغز سالم تری داشته باشید.

همچنین مطالعات نشان داده است که افزایش استفاده از نیترات می تواند سرعت واکنش مغزی را بیشتر کند. لبو نیز منبع مناسبی از نیترات است.

14. مناسب برای دوران یائسگی

پس از یائسگی ممکن است شما در معرض فشار خون بالا یا بیماری های قلبی و عروقی قرار بگیرید. به همین دلیل داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم در این دوران بسیار مهم و ضروری است. استفاده از لبو در برنامه غذایی زنان میانسال بسیار مفید است و می تواند به کاهش علائم یائسگی کمک کند.

عوارض مصرف لبو قرمز

خوردن لبو قرمز می تواند با عوارضی همراه باشد
خوردن لبو قرمز می تواند با عوارضی همراه باشد

مصرف لبو در مجموع بی خطر است و باعث ایجاد عارضه خاصی نمی شود، با این حال ممکن است در برخی موارد باعث ایجاد عوارضی شود که بد نیست با این عوارض آشنا شوید و در صورت مواجه شدن با آن ها، اقدامات لازم را انجام دهید. این عوارض احتمالی عبارتند از:

1. آلرژی خفیف

اگرچه حساسیت به لبو قرمز تا کنون به اثبات نرسیده است اما برخی افراد مدعی هستند که با مصرف لبو دچار خارش پوستی می شوند. اگرچه شدت این حساسیت احتمالا بسیار خفیف تا متوسط است، با این حال بهتر است در صورت مشاهده علائم حساست، مصرف لبو را قطع کرده یا به صورت بسیار محدود استفاده کنید.

2. کاهش جذب کلسیم

سبزیجاتی مانند لبو، چای سبز، لوبیا و… که حاوی مقادیر زیادی اگزالات هستند ممکن است باعث کاهش جذب کلیسم در بدن شوند. به همین دلیل افرادی که به بیماری پوکی استخوان شدید مبتلا هستند بهتر است در هنگام خوردن لبو احتیاط کرده و آن را به صورت محدود مصرف کنند.

3. نارحتی معده

اگرچه لبو قرمز برای افزایش سلامت دستگاه گوارش و روده مفید است، اما برخی افراد به دلیل داشتن معده بسیار حساس ممکن است بعد از خوردن لبو پخته احساس نفخ یا درد داشته باشند. البته این علائم معمولا خفیف هستند و نیازی به اقدامات پزشکی وجود ندارد.

4. سرگیجه در زنان باردار

البته مصرف لبو در دوران بارداری معمولا بی خطر است، اما با توجه به شرایط خاص افراد، برخی ممکن است با مصرف لبو احساس سرگیجه داشته باشند. در صورتی که در دوران بارداری فشار خونتان بیش از حد پایین می آید، بهتر است از لبو استفاده نکنید.

5. ایجاد سنگ کلیه

مصرف زیاد اگزالات با ایجاد سنگ کلیه رابطه مستقیم دارد. در صورتی که سابقه سنگ کلیه اگزالاتی دارید، بهتر است قبل از استفاده از لبو پخته با پزشک خود مشورت کنید.

البته توجه داشته باشید که عوارض جانبی استفاده از لبو چندان شایع نیستند و این سبزی مزایای بیشتری در مقایسه با معایبش دارد. به همین دلیل نیازی نیست که به خاطر نگرانی از معایبش، آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. توصیه ما این است که از این سبزی خوش رنگ و زیبا به صورت متعادل در تهیه انواع غذاها و سالادها استفاده کنید و در صورت تمایل آب لبو را به اسموتی های خود اضافه کنید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.