برای آبله مرغان چی بخوریم

برای درمان آبله مرغان چه بخوریم؟

آبله مرغان یک بیماری مسری است که عمدتا کودکان به آن مبتلا می شوند. این بیماری یک بار در زندگی افراد اتفاق می افتد و پس از ابتلا، بدن در برابر آن ایمن شده و فرد مجددا آن را تجربه نخواهد کرد. آبله مرغان بیماری خطرناک و کشنده ای نیست، اما در صورتی که فرد میانسالی به آن مبتلا شود احتمالا به مراقبت های پزشکی بیشتری احتیاج خواهد داشت.

تا کنون واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس معرفی نشده است، به همین دلیل بهترین راه مقابله با آن «پیشگیری» است.

اگر باردار هستید یا سابقه ضعف در سیستم ایمنی دارید و تا کنون به آبله مرغان مبتلا نشده اید، لازم است که بیشتر مراقب سلامت خود باشید و از برخورد با بیماران مبتلا به آبله مرغان خودداری کنید.

علائم ابتلا به آبله مرغان عبارتند از:

  • علائم سرماخوردگی
  • تب خفیف
  • ایجاد ضایعات پوستی شبیه به تاول
  • التهاب پوستی
  • خارش شدید پوست
  • خستگی
  • سردرد خفیف
  • ضعف عمومی

اگر از یک بیمار مبتلا به آبله مرغان مراقبت می کنید و به دنبال برنامه غذایی برای او هستید، با گومگ تا پایان این مقاله همراه باشید.

در زمان ابتلا به آبله مرغان چه بخوریم؟

میوه های تازه

هر میوه ای که حاوی ویتامین c باشد می تواند برای این بیماران مفید باشد. اما توصیه می شود از میوه هایی مانند پرتقال یا لیمو ترش چشم پوشی کنید، زیرا این دست از میوه ها به دلیل داشتن خاصیت اسیدی ممکن است مریض را اذیت کنند. توت فرنگی، سیب یا سایر میوه های تازه می توانند گزینه های بهتری باشند. ویتامین c می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کرده و روند درمان را بهبود ببخشند.

پروتئین ها را فراموش نکنید

گوشت مرغ و گوشت قرمز به قوی تر ماندن بدن کمک می کنند. تهیه برخی غذاها با گوشت می تواند به افزایش احساس سیری کمک کرده و روند درمان را تسریع بخشد.

عسل برای درمان آبله مرغان

عسل یک منبع مفید برای درمان سریعتر آبله مرغان است. اگر به دنبال کاهش علائم بیماری هستید می توانید مقداری عسل را به همراه یک لیوان آب گرم یا به مقداری فرنی امتحان کنید. عسل دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری است و می تواند شدت علائم منفی را کاهش دهد.

روغن نارگیل

روغن نارگیل به کاهش التهاب و افزایش عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.

چای تازه

از دست دادن اشتها در مبتلایان به آبله مرغان امری شایع است، از این رو ممکن است بیمار با کم آبی مواجه شود. نوشیدن یک لیوان چای گرم می تواند به پیشگیری از کم آبی کمک کرده و به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، به تقویت سیستم ایمنی و تسریع روند درمان نیز کمک کند.

غذاهای نرم و سوپ تازه

التهاب در حفره دهان ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به آبله مرغان رخ دهد، به همین دلیل جویدن غذا برایشان سخت و دشوار می شود. از این رو بهتر است برای تغذیه آن ها از برخی مواد غذایی نرم یا سوپ تازه و له شده استفاده کنید. همچنین تخم مرغ آب پز عسلی، سیب زمینی له شده، سوپ حبوبات و ماهی میکس شده نیز می توانند گزینه های مناسبی باشند.

مواد غذایی خنک

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، این بیماری باعث ایجاد التهاب در بدن می شود و این التهاب می تواند دمای بدن را به طور مختصر افزایش دهد. به منظور کاهش دمای بدن و جلوگیری از بروز تب می توانید از برخی مواد غذایی خنک استفاده کنید. مصرف لبنیات مانند ماست، شیر موز خنک و حتی بستنی نیز محدودیت ندارد.

توجه: اگر بیمار تب دارد، بهتر است به او لبنیات ندهید.

در زمان ابتلا به آبله مرغان چه نخوریم؟

مواد غذایی شور

فرد مبتلا به آبله مرغان ممکن است برخی علائم آزار دهنده مانند گلودرد یا تب را تجربه کند. استفاده از غذاهای پر نمک و شور مانند سوپ های آماده، آجیل های شور، کنسرو، چیپس، پفک و… می توانند این علائم را تشدید کنند. بهتر است به جای استفاده از این خوراکی ها، از مواد غذایی خانگی کم نمک و رقیق استفاده کنید تا بدن بیمار را هیدراته نگه داشته و مواد معدنی مورد نیازش را تامین کنید.

مواد غذایی تند

تندی می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود. خوراکی های تند و حاوی فلفل بدن بیمار را تحریک کرده و باعث بدتر شدن علائم بیماری می شوند.

چربی های اشباع شده

پزشکان معتقدند که استفاده از چربی های اشباع می تواند روند درمان بیماران مبتلا به آبله مرغان را کندتر کند. توصیه می شود از فست فودها، پنیر و لبنیات پرچرب، گوشت چرب و کره استفاده نکنید.

نکات کلیدی برای مراقبت از بیماران مبتلا به آبله مرغان

  • در هنگام پرستاری از بیماران، نکات بهداشتی و ایمنی را به خوبی رعایت کنید تا از گسترش بیماری جلوگیری کنید.
  • درمان خودسرانه نداشته باشید و در صورت مشاهده اولین علائم به پزشک مراجعه کنید.
  • هر روز مایعات کافی بنوشید.
  • حمام خنک می تواند به کاهش خارش و تسکین درد کمک کند.
  • مصرف کافئین را محدود کنید.
  • استراحت کنید، به اندازه کافی بخوابید و فعالیت های فیزیکی خود را محدود کنید.

منابع این مقاله عبارتند از: godigit و okadoc.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.