میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ که گاهی اوقات درمان القایی کلاژن نیز نامیده می شود، یک روش درمانی کم تهاجمی است که در آن سوراخ های کم عمق و متعددی را با استفاده از سوزن های کوچک ایجاد می کنند. این روش اغلب برای رفع مشکلات پوستی مانند جای زخم، کشیدگی و مشکلات رنگدانه ای استفاده می شود.

در واقع اگر به خواهیم به ساده ترین حالت ممکن بگوییم که میکرونیدلینگ چیست؟ پاسخ این است که میکرونیدلینگ روشی است که باعث ایجاد آسیب جزئی در پوست می شود و روند طبیعی بهبودی بدن را تحریک می کند. بدن در طول این فرآیند کلاژن و الاستین بیشتری تولید و آزاد می کند که منجر به بهبود سریعتر و بیشتر پوست می شود.

این روش در حال حاضر یکی از موثرترین روش های درمانی برای رفع برخی از مشکلات پوستی می باشد اما لازم است بدانیم که در آن چه اقداماتی انجام می شود و فواید و خطرات احتمالی آن چه هستند. با گومگ همراه باشید.


آنچه در این مقاله می خوانید:


فواید میکرونیدلینگ

فواید میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ دارای فواید متعددی است و به دلیل تهاجم حداقلی و بدون نیاز به مراقبت های خاص از محبوبیت بالایی برخوردار است. در ادامه به معرفی فواید این عمل می پردازیم:

پوست شما را به طور کلی زیباتر می کند

میکرونیدلینگ تا حد زیادی می تواند ظاهر و بافت پوست را بهبود ببخشد. این روش به کاهش و رفع منافذ باز پوست، لکه های تیره و کشیدگی کمک می کند. جالب است بدانید که در یک تحقیق، هر شرکت کننده را چهار مرتبه تحت میکرونیدلینگ قرار دادند و فاصله هر عمل ۳۰ روز بود. پوست شرکت کنندگان پس از حدود ۹۰ تا ۱۵۰ روز از اولی جلسه درمانی بهبود قابل توجهی پیدا کرد و خطوط پوست، چین و چروک، افتادگی و بافت پوست آن ها تا حد زیادی بهتر شد.

جای زخم و آکنه را از بین می برد

این روش معمولا برای رفع جای زخم، به ویژه برای رفع جای زخم ناشی از جوش و آکنه استفاده می شود. ۳۳ تحقیق ثابت کرده اند که پس از انجام این عمل، جای زخم های ناشی از آکنه بهبود پیدا می کنند. میکرونیدلینگ باعث کاهش نشانگرهای التهابی و افزایش کلاژن می شود که روند بهبود پوست را تسریع کرده و جای زخم را کاهش می دهد یا حتی از بین می برد.

میکرونیدلینگ ممکن است به درمان ریزش مو کمک کند

این عمل ممکن است بتواند به رشد مجدد مو در افراد مبتلا به انواع ریزش مو مانند آلوپسی کمک کند. مطالعات نشان داده اند که این روش در کنار روش های دیگری مانند استفاده از ماینوکسیدیل یا سایر محلول های تقویت رشد، ریزش مو را کاهش می دهد. هرچند که تحقیقات فعلی در این زمینه محدود است و محققان برای تایید تاثیرگذاری آن به مطالعات بیشتر و بزرگتری نیاز دارند.

نحوه انجام میکرونیدلینگ

نحوه انجام میکرونیدلینگ

اگر برای رفع یک مشکل پوستی می خواهید میکرونیدلینگ را انجام دهید، باید بدانید که قبل، حین و بعد از آن چه کارهایی را باید انجام دهید و انتظار چه اتفاقاتی را باید داشته باشید. پیشنهاد می این است که قبل از انجام آن، حتما در مورد تمام سوالاتی که در ذهن دارید با پزشک مشورت کنید.

در ادامه به شما می گوییم که در قبل، حین و بعد از انجام میکرونیدلینگ باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشید و چه اقداماتی را انجام دهید:

قبل از انجام

بهتر است قبل از انجام میکرونیدلینگ با یک پزشک مرتبط مانند متخصص پوست ماهر در مورد گزینه های پیش رو صحبت کنید. از آنجایی که این دستگاه ها به پوست شما نفوذ می کنند و می توانند با اعصاب و رگ های خونی تماس پیدا کنند، توصیه می کنیم به دنبال فردی باشید که آموزش های مخصوص به میکرونیدلینگ را دیده باشد. همچنین میکرونیدلینگ معمولا به عنوان یک عمل پزشکی در نظر گرفته می شود، نه یک عمل زیبایی. همین موضوع به اهمیت مراجعه به یک متخصص با تجربه و آموزش دیده می افزاید.

قبل از انجام این عمل، باید در نظر بگیرید که آیا میکرونیدلینگ برای شما مناسب است یا خیر. این روش فقط برای افراد بالای ۲۲ سال مورد تایید است. علاوه بر این، در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر باید از انجام آن خودداری کنید:

  • داشتن آکنه فعال.
  • داشتن تبخال فعال یا هر عفونت موضعی دیگری مانند زگیل در ناحیه تحت درمان.
  • ابتلا به بیماری پوستی مزمن متوسط تا شدید مانند اگزما یا پسوریازیس دارید.
  • داشتن کلوئید (فزون‌گوشت) یا زخم های برجسته روی پوست.
  • حین شیمی درمانی یا مصرف داروها یا ابتلا بیماری هایی که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند.
  • تزریق بوتاکس با فاصله زمانی کم در ناحیه تحت میکرونیدلینگ. انجام این کار می تواند منجر به انتشار ناخواسته سم در بدن شود.
  • داشتن اختلال خونریزی یا لختگی خون یا استفاده از رقیق کننده های خون.

ممکن است پزشک از شما بخواهد که استفاده از برخی کرم های موضعی مانند رتینوئیدها یا لوسیون ها را جهت آماده شدن برای اولین جلسه درمانی متوقف کنید. همچنین ممکن است از شما بخواهد که از مصرف برخی داروها خودداری کنید. علاوه بر این ها ممکن است در صورت انجام میکرونیدلینگ روی صورت، داروهای ضد ویروسی به شما داده شود. حتما دستورالعمل های پزشک را دنبال کنید و هر سوالی دارید بپرسید تا همه چیز به خوبی پیش برود.

حین انجام

هنگامی که برای اولین جلسه انجام میکرونیدلینگ مراجعه می کنید، احتمالا پزشک یک بی حس کننده موضعی را روی پوست شما اعمال می کند تا ناحیه مورد نظر را بی حس کند. همچنین ممکن است از یک محلول ضد عفونی کننده برای اطمینان از تمیز بودن ناحیه استفاده کند.

هنگامی که پوست شما آماده شد، دستگاه میکرونیدلینگ را روی پوست شما به حرکت در می آورد. در این مرحله برخی از پزشکان ممکن است برای حرکت بهتر و نرم تر دستگاه، مقداری سرم موضعی مانند ژل هیالورونیک اسید را به پوست شما بمالند.

در طول انجام میکرونیدلینگ نباید هیچ نوع ناراحتی را تجربه کنید. به طور کلی، فرآیند آن معمولا حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

پس از تکمیل میکرونیدلینگ، ممکن است پزشک از یک عامل آرام بخش یا سایر کرم ها روی پوستتان استفاده کند. همچنین دستورالعمل هایی را در مورد نحوه مراقبت از پوست برای روزهای بعد را به شما خواهد داد که باید آن ها را رعایت کنید.

بعد از انجام

بعد از انجام عمل میکرونیدلینگ، ممکن است دو تا هفت روز طول بکشد تا پوست شما بهبود یابد. در طول این مدت، ممکن است برخی از عوارض جانبی جزئی مانند قرمزی و پوسته پوسته شدن را تجربه کنید. بسیار شبیه آفتاب سوختگی است.

البته ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک نیز ایجاد شود که بسیار نادر است. دقت داشته باشید که اگر این علائم یا علائم دردناک دیگری را تجربه کردید، باید فورا به پزشک خود مراجعه کنید.

برای استفاده از لوازم آرایشی و کرم ضد آفتاب، باید تا ۲۴ ساعت بعد از عمل صبر کنید. همچنین ممکن است پزشک توصیه کند که قبل از استفاده از برخی کرم های موضعی مانند رتینول ها یا آلفا هیدروکسی اسیدها مقداری صبر کنید. به خاطر داشته باشید که پوست شما در ۲۴ ساعت اول بعد از عمل نسبت به خورشید حساس تر می شود. سعی کنید تا حد امکان از آفتاب دوری کنید و پس از بهبودی پوستتان حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

ممکن است با توجه به مشکلات پوستی که دارید به جلسات میکرونیدلینگ اضافه یا سایر درمان های تکمیلی نیاز داشته باشید. حتی برخی از افراد ممکن است نیازمند انجام ماهانه این عمل باشند تا به طور کامل مشکلشان را برطرف نمایند.

خطرات میکرونیدلینگ

خطرات میکرونیدلینگ

در حالی که میکرونیدلینگ یک روش نسبتا ایمن با حداقل عوارض جانبی است، اما همچنان برخی از خطرات بالقوه وجود دارند. پس از عمل، ممکن است کمی قرمزی، پوسته پوسته شدن و کبودی در پوستتان ایجاد شود. همچنین ممکن است موارد زیر را در پوست خود تجربه کنید:

  • خشکی
  • خشن شدن
  • کشیده شدن
  • خارش
  • سوزش
  • خونریزی
  • پوسته شدن

همه این علائم باید بعد از دوره نقاهت از بین بروند. اگرچه نادر است، اما ممکن است پس از عمل، عفونت یا واکنش آلرژیک در پوست شما ایجاد شود. همچنین مواردی از ایجاد بثورات پوستی بعد از عمل نیز دیده شده است. برخی از افراد ممکن است تغییرات رنگدانه، تورم غدد لنفاوی یا فعال شدن مجدد تبخال را نیز تجربه کنند. اگر در مورد هر یک از این عوارض جانبی نگران هستید، یا اگر بعد از عمل علائم ناخواسته ای را تجربه کردید، حتما با پزشک صحبت کنید.

میکرونیدلینگ

چکیده

میکرونیدلینگ یک عمل پزشکی است که برای بهبود مشکلات و زیبایی پوست انجام می شود. در این عمل با استفاده از دستگاهی با سوزن های ریز، سعی می کنند جای زخم ها، چین و چروک، خطوط ریز، کشیدگی و موارد دیگر را رفع کنند. به طور کلی، میکرونیدلینگ یک روش ایمن و کم تهاجمی است که بدون عوارض و با کم ترین عوارض انجام می شود. شایع ترین عوارض جانبی آن قرمزی و پوسته پوسته شدن است. همچنین ممکن است پوست شخص عوارض جدی تری مانند عفونت یا واکنش آلرژیک را تجربه کند، اگرچه این موارد نادر هستند. اگر به میکرونیدلینگ علاقه دارید، با یک پزشک ماهر و باتجربه درباره آن صحبت کنید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.